
ماه گرفتگی آخر هفته به چنین شکلی دیده می شود
در روزهای پنج شنبه و جمعه آخر این هفته مطابق شانزدهم و هفدهم شهریورماه همه مردم ایران شاهد گرفت 20 درصدی قرص کامل ماه خواهند بود. در آن موقع ماه 15 روزه در آغاز گرفتگی در صورت فلکی دلو قرار دارد. این خسوف روز پنج شنبه شانزدهم شهریورماه راس ساعت45 : 21 دقیقه به وقت مرکزی ایران آغاز شده و جمعه هفدهم شهریورماه در ساعت 01:12 خاتمه می یابد. در این زمان ماه در فاصله 352000 کیلومتری زمین بوده و از قدر 12- در آسمان می درخشد ودرست هفت ساعت بعد در غرب محل شما غروب می کند. علاوه بر ماه گرفتگی ما شاهد دو پدیده دیگر همزمان با این رویداد هستیم. یکی اختفای ستاره فی- حجار که در ساعت 22: 02 ( روز جمعه ) در پشت ماه گرفته پنهان می شود و پدیده دیگر عبور ماهواره کاسموس 2080. در اواسط زمان ماه گرفتگی راس ساعت 00:10( به وقت مرکزی ایران ) ماهواره کاسموس 2084 از از پشت ماه می گذرد. لحظه ای جالب از مخفی شدن ماهواره در پشت ماه. بهترین موقعیت عبور این ماهواره برای شهر اصفهان است. عکاسان اصفهانی می تواند لحظه ای زیبا را به یادگار بگذارد. ماه گرفتگی در کنار عبور ماهواره ! این گرفتگی در آسیا به جز شرق اقیانوسیه و اورپا و آفریقا و بخش عمده جنوبگان قابل رویت خواهد بود. اما حالا موافق هستید که مروری کوتاه بر سایر گرفتگی های امسال داشته باشیم ؟
دو هفته بعد از این گرفتگی.....
روز 31 شهریورماه خورشید می گیرد. کسوفی حلقوی که این بار در ایران قابل رویت نیست.تنها در کشورهایی نظیر برزیل و گویان به صورت حلقوی بوده و در بخشهای غرب و جنوب آفریقا به صورت جزیی دیده می شود.
پنج ماه و 13 روز بعداز این گرفتگی.....
یک شنبه 13 اسفندماه. خسوفی کلی قابل رویت در تمام نقاط ایران. در آسیا به جزء قسمت کوچکی از شرق آن و اروپا و آفریقا و آمریکای جنوبی و شمالی به جزء بخش غرب آن قابل رویت است. راس ساعت 1 بامداد 13 اسفند گرفتگی جزیی آغاز شده و در ساعت 2:14 دقیقه بامداد گرفتگی کلی شروع می شود. پایان گرفتگی کلی ساعت 3:28 دقیقه و پایان گرفتگی جزئی ساعت 4:42 دقیقه به وقت مرکزی ایران است.
دو هفته بعد از این گرفتگی......
روز 28 اسفندماه. گرفتگی جزیی. صبحگاه شبی که شرکت کنندگان ماراتن مسیه در آن شب پس از گذراندن رقابتی زیبا منتظر دیدن طلوع قرص گرفته خورشید هستند. این گرفتگی در آن روز تنها در شرق ایران دیده می شود. قرص گرفته خورشید در حالی طلوع می کند که مراحل باز شدن را سپری می کند. این گرفتگی در بخشهایی از آسیا و قسمتهای عمده ای از آلاسکا قابل رویت است.