تبلیغات
یافته ای بزرگ با تلسکوپی کوچک
ارسال در: 1385/06/19-00:00
سر انجام اعضاء طرح جست و جوی سیارات فرا خورشیدی( TrES ) با استفاده از سه تلسکوپ اماتوری خود موفق به کشف دومین سیاره فراخورشیدی در طرح خود شدند.
 

طرح گرافیکی از دومین سیاره فرا خورشیدی یافته شده با استفاده از روش گذر سیاره از جلوی ستاره مادر( مانند گذر سیاره زهره در خردادماه 83  )
 
کشف سیارات فرا خورشیدی یکی از موضوعات جالبی است که همه منجمین به آن علاقه دارند.چندی پیش اعضاء گروهی پزوهشی که علاقمند به کشف سیارات فرا خورشیدی بودند تصمیم گرفتند توانائی خود را در این زمینه محک بزنند و با همه مشکلاتی که پیش رو داشتند سر انجام مجموعه ای از رصدهای تکمیلی را برای کشف این سیارات برای خود برنامه ریزی کردند. بسیاری از ستاره های مانند خورشید می توانند سیاره هایی را در اطراف خود به وجود آورند. اما دیدن این سیاره ها کار چندان ساده ای هم نیست. نور این سیاره های کم فروغ در کنار خورشیدهای فروزان دوردست مانند شمعی در کنار نور افکنی درخشان است. مسلم است وقتی که به این منظومه ها نگاه می کنید تنها پرتو نور افکن را می بینید. با این شرایط دانشمندان چگونه این سیاره ها را کشف می کنند؟ روشهای متداولی وجود دارد. ثبت اثر گرانشی سیاره بر روی ستاره مادر و پدیده گذر سیاره ها از جلوی ساره های مادر( مانند گذر زهره در خرداد 83 از مقابل خورشید ) از جمله این روشهاست. اعضاء گروه معرفی شده در کشف این سیارات از روش دوم یا همان گذر سیارات از جلوی ستاره استفاده کردند. با اینکه احتمال موفقیتشان خیلی کم بود اما تا جائی که می توانستند تلاشهایشان را انجام دادند. این گروه نام طرح جست وجوی خود را " تی.آر.ای.اس "یا جست و جوی سیارات فرا خورشیدی در دو سوی اقیانوس اطلس گذاشت. مهمترین خصوصیت این طرح استفاده از تلسکوپهای آماتوری برای این نوع اکتشافات بود. در این طرح از سه تلسکوپ 4 اینچ کاسگرین استفاده شد. تلسکوپ اول واقع در جزایر قناری و تلسکوپ دوم واقع در رصدخانه لاول در آریزونا و سومین تلسکوپ هم در رصدخانه مونت پالومار قرار داشت. هر سه تلسکوپ با میدان دید گسترده 6 درجه متر مربع مجهز به دوربین سی سی دی مخصوصی با قدرت تفکیک بالا بودند. در یک بازه 2 ماهه در هر شب صاف هر کدام از این تلسکوپها هر 2 دقیقه یکبار از محدوه خود عکسبرداری می کردند. پس از بررسی 12000 ستاره بررسی شده 16 ستاره نامزد برای سیارات فراخورشیدی انتخاب شدند. از بین این 16 ستاره یکی از آنها بیشترین خصوصیت شبیه به ستارگان دارای سیارات فراخورشیدی را داشت. بله. گروه دیگر به نتیجه دلخواه خود رسید و اولین ستاره نامزد را که دارای سیاره بود با روش گذر سیاره از جلوی ستاره مادر کشف کردند. سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده با دوره تناوب مداری 3 روز جرمش معادل 75/0 جرم مشتری خودمان بود. نام این سیاره " تی.آر.ای.اس-1 " نهاده شد. اولین یافته این طرح. با بررسی این ستاره توسط تلسکوپهای بزرگتر کشف این سیاره تایید شد و چندی نگذشت که نام این گروه تبدیل یکی از بزرگترین گروههای کشف سیارات فرا خورشیدی شد. اما اعضاء گروه به همین اکتشاف بسنده نکردند و تلاششان را برای کشف دیگر سیارات فرا خورشیدی نزدیک به خورشید پی گرفتند تا اینکه چند روز پیش به کشف دومین سیاره فرا خورشیدی با استفاده از تلسکوپ رصد خانه کک و سه تلسکوپ خود نائل آمدند. سیاره ای در حد و اندازه مشتری با دوره تناوب مداری 2.5 روز و در فاصله 500 سال نوری از ما. دیگر همه رسانه ها این گروه را که با استفاده از تلسکوپهای کوچک باعث دو کشف بزرگ شدند را می شناسند. باید منتظر  بمانیم و ببینیم که سومین کشف این گروه چه خصوصیاتی را داراست.               

کشف سیارات فرا خورشیدی همیشه یکی از جالبترین موضوعاتی بوده که منجمان به آن علاقه داشته اند.
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید