تبلیغات
کمک هابل به مهندسان فضاپیمای روزتا
ارسال در: 1382/06/23-00:00
تصاویر گرفته شده از هسته دنباله دار

 

تصاویر گرفته شده از هسته دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" توسط تلسکوپ فضایی هابل،کمک شایانی به مهندسان فضاپیمای "روزتا" که اواخر سال 1382 پرتاب خواهد شد کرده است.

 

هدف از ماموریت "روزتا"(Rosetta)،فرود یک فضاپیما بر روی هسته دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" است.فضاپیمای "روزتا" در بهمن یا اسفند سال جاری،توسط آژانس فضایی اروپا(اسا) به مقصد این دنباله دار پرتاب می شود.

 

 Rosetta

فضاپیمای "روزتا" اواخر سال 1382،سفر 10 ساله خود
به سمت دنباله دار "
67P/کوریموف- گراسیمنکو" را  آغاز خواهد کرد.
::  اسا   ::
 

 

تلسکوپ فضایی هابل با تصویربرداری از این دنباله دار،به کمک مهندسان طرح "روزتا" در آژانس فضایی اروپا آمده است: دوربین سیاره ای میدان باز شماره 2 تلسکوپ هابل در 20 و 21 اسفند 1381،در مدت 21 ساعت،61 بار از دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" تصویربرداری کرد.

 Hubble Image of Comet Churyumov-Gerasimenko

بازسازی سه بعدی تصویر تلسکوپ فضایی هابل از هسته
 دنباله دار "67
P/کوریموف- گراسیمنکو".
:: ناسا / اسا / فیلیپ لامی( آزمایگشاه نجوم فضایی فرانسه)   ::

 

در تصاویر گرفته شده،هسته و گیسوی دنباله دار از یکدیگر قابل تفکیک هستند و بر اساس اندازه گیری های صورت گرفته،ابعاد هسته آن 3.2 در 4.8 کیلومتر است.

در چند سال گذشته،هدف ماموریت "روزتا"،فرود بر روی دنباله دار                  "46P/ویرتانن" بود ولی تاخیر در پرتاب،باعث تغییر مقصد این فضاپیما شد.

"فیلیپ لامی" عضو آزمایگشاه نجوم فضایی فرانسه و یکی از اعضای گروهی است که به کمک تلسکوپ فضایی هابل،از دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" عکسبرداری کرده است.

به گفته او،اگرچه این دنباله دار،تقریبا سه برابر بزرگتر از دنباله داری است که قبلا برای این ماموریت در نظر گرفته شده بود،ولی به دلیل شکل کشیده آن،امکان فرود فضاپیما بر روی هسته آن وجود دارد.  

مسوولان طرح "روزتا" قبلا فکر می کردند هسته دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" بسیار بزرگتر از آنچیزی باشد که تلسکوپ هابل در اسفندماه 1381 دید.

اثبات کوچکتر بودن این دنباله دار،خیال مهندسان را برای فرود آرام "روزتا" بر روی هسته آن راحت کرده است،زیرا هرچه ابعاد دنباله دار بیشتر باشد،میدان گرانشی آن قوی تر می شود و در نتیجه،شرایط برای فرود فضاپیما بر روی آن پیچیده تر می شود.

به گفته "هارولد ویور" از آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز،مشاهدات زمینی قبلی،ابعاد دنباله دار را حدود 6 کیلومتر نشان داده بود و این مقدار،دو برابر بیش از مقداری بود که برای فرود بدون خطر "روزتا" بر روی این دنباله دار لازم است.

با مشاهدات و اندازه گیری هایی که هابل انجام داده است،اینک مهندسان طرح "روزتا" خود را برای پرتاب این فضاپیما در بهمن یا اسفند سال جاری آماده می کنند.طبق برنامه،قرار است این فضاپیما در سال 1393 خورشیدی به دنباله دار "67P/کوریموف-گراسیمنکو" برسد و بر روی هسته آن فرود آید!

نتایج یافته های اخیر تلسکوپ هابل،در جلسه سالانه بخش علوم سیاره ای انجمن نجوم آمریکا روز پنجشنبه 14 شهریور 1382 در مونتری کالیفرنیا توسط "فیلیپ لامی" ارائه شد.

 

Comet Churyumov-Gerasimenko

تصویر فوق در فروردین 1382 از دنباله دار "67P/کوریموف- گراسیمنکو" گرفته شد.
:: هرمن میکوز / رصدخانه
Cmi Vrh  ::

 

 

منبع خبر : www.astronomy.com

در همین رابطه بخوانید :

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید