تبلیغات
گردهمايی منجمان آماتور در نيشابور برگزار شد
ارسال در: 1385/06/27-00:00
سرانجام بعد از وقفه ای طولانی دومین گردهمایی سالانه منجمان آماتور ایران از 22 تا 24 شهریور برگزار شد.

این همایش، توسط شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران و با همکاری مجتمع اخترشناسی و افلاک نمای خیام در شهر نیشابور با هدف مرور بر فعالیت های یکساله منجمان آماتور برگزار شد.

منجمان آماتور از سراسر ایران در این شهر حمع شده بودند تا با مقالات و دستاورد های خود علم اخترشناسی را در حیطه آماتوری ارتقا ببخشند، تمام سعی و تلاش مسئولان بر این بود که این سه روز به نحو احسند برگزار شود که به حق نیز زحمات زیادی را نیز در این راه کشیدند اما کاستی هایی هم در این گردهمایی بود که مهمترین آن ها خطا در برنامه ریزی زمانی برای سخنرانی ها و برنامه هایی بود که باید انجام می شد،که همین مسئله باعث می شد تا زمان کافی برای هر سخنران وجود نداشته باشد و در پی آن سبب می شد تا بارعلمی مورد نظر کاهش پیدا کند.

حال به سراغ مقالات،سخنرانی ها و پوستر ها می رویم...

مقالات بسیاری برای این گردهمایی ارائه شد که فقط تعدادی از آنها با داوری توسط کمیته علمی گردهمایی برگزیده شده بود. اما متاسفانه چند تن از افراد برای ارئه کارهای خود در همایش حاضر نشدند و مقالات آنها در همایش استفاده نشد، تعدادی پوستر هم در این همایش ارائه شد که نسبت به مقالات جنبه ضعیف تری داشتند که امید است در سال های بعد در این زمینه پیشرفت بیشتری را شاهد باشیم.

 همچنین جناب آقای تفرشی و دکتر وصالی  با سخنرانی های خود توصیه های مهمی را به شرکت کنندگان کردند که علاقه مندان می توانند با توجه به آنها کارهای خود را با جنبه ای بهتر و ارزشمند تر ارائه کنند.

کارهای علمی بسیار جالبی چه به صورت کارهای آکادمیک و چه به صورت رصدی،تجربی و غیر آکادمیک نیز در این گردهمایی ارائه شد که نشان دهنده پیشرفت بسیار زیاد نجوم آماتوری در ایران است.

یکی دیگر از کارهای علمی که توسط آقای آروین صداقت کیش انجام شده بود نتایج بسیار ارزنده ای را حتی در سطح جهانی در بر داشت موضوع مقاله ایشان الگوریتم های استانداردسازی تصاویر کهکشان ها بود که دقت این کار را به 91 درصد افزایش داده بودند.

دیگر مقالات ارائه شده به صورت تیتر وار اینگونه بودند :

جلوه های نجومی برج رادکان که توسط آقای منوچهر آرین اجرا شد و شامل تحقیقات ایشان در مورد این بنای تاریخی و استفاده هایی که از آن در زمینه نجوم می کردند ارائه شد.

بررسی توزیع، قدر و شاخص جمعیت بارش برساوشی در 10 سال اخیر که کار گروهی توسط انجمن نجم شمال بود و ارائه آن توسط آقای امیرحسن زاده انجام شد.

سخنرانی های جناب آهای محمد رضا صیاد نیز اطلاعات بسیار جالبی را در مورد بررسی  نجومی رویت هلال ماه در اختیار علاقه مندان می گذاشت.

عکاسی از اعماق آسمان و آموزش عکاسی نیز از دیگر برنامه هایی بود که توسط ایلیا تیموری ارائه شد که به نمایش عکس های این منجم و آموزش عکاسی تلسکوپی اختصاص داشت.

در روز دوم همایش، خانم صدیقه قنبر زاده با ارائه مقاله تجربیات تازه در ترویج نجوم به این بحث مهم یعنی ترویج نجوم و اهمیت های آن اشاره نمود.

سارا محشون نیز با تحقیق خود در مورد تاریخ نجوم اسلامی باعث آشنایی علاقه مندان با نجوم در دوره های اسلامی و افراد و شخصیت های این دوره شد.

اسطرلاب و ساخت آن کار ارزشمند دیگری بود که توسط آقای آرین و یکی از شاگردان ایشان،آقای مجتبی دیانی ارائه شد و باعث آشنایی هر چه بیشتر علاقه مندان با این ابزار با اهمیت در نجوم شد.

آقای مصطفی خسروی با مقاله مهم خودبا موضوع نجوم آماتوری در دیگر ملل نشان داد که در دیگر کشورها نجوم آماتوری با چه دیدی در حال حرکت است و این سخنرانی نتیجه ای مهم داد و آن هم این بود که نه تنها ایران در این حیطه از دیگر کشورها چیزی کم ندارد بلکه بسیار جلوتر هم هست و هنوز جای پیشرفت های بسیاری دارد.

سه بعدی تصویر خوشه های کروی مقاله با ارزش اما نیمه تمامی بود که توسط آقای امیر احیایی ارائه و با اینکه کامل نبود اما اطلاعات بسیاری را در اختیار گذاشت و از پروژه هایی است که با به اتمام رساندنش می توان داده های علمی زیادی را دریافت نمود.

بررسی مقایسه ای دوربین های دوچشمی متداول در جامعه آماتوری ایران نیز کاری تحقیقاتی بود که توسط آقایان کاظم کوکرم و حمیدرضا پیرایش ارائه شد و اطلاعات بسیار خوبی را برای رصدگران آسمان شب در بر داشت.

نمایش عکس های امیرحسین ابولفتح از آسمان شب نیز از دیگر برنامه های جذاب روز دوم بود.

در روز سوم نیز بررسی ضوابط رویت هلال ماه توسط آقای حامد دهقانی ارائه شد که مکملی بر سخنرانی های آقای صیاد نیز بود و اطلاعات بررسی هلال به طور کاملی در این گردهمایی ارائه شد.

پروژه اندازه گیری شعاع کره زمین نیز کشف مجددی بود که توسط آقای علامحسین رستگارنسب ارائه شد و اندازه گیری های دقیق از نقاط قوت این مقاله بود.

ساخت دستگاه تاریکی سنج نیز پروژه ای جالب بود که توسط ساره عطایی ارائه شد و اطلاعات بسیار ارزنده ای را در مورد این دستگاه و ساخت آن در اختیار علاقه مندان قرار داد.

دکتر جمشید قنبری نیز با سخنرانی خود اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با انجمن بین المللی نجوم بیان کردند و باعث آشنایی علاقه مندان با این انجمن و کارهایی که در آن انجام می شود شدند همچنین گزارشی را از نشست سال 2006 این انجمن ارائه دادند.

و نوبت به آثار زیبای آقایان تقرشی،زاکاریان و صفاریان پور رسید و آنها نیز کارهای با ارزش خودرا به صورت اسلاید و فیلم در رابطه با طبیعت و آسمان شب ارائه دادند.

در آخر نیز برنامه ای جهت تقدیر از فعالیت های استاد محمدرضا صیاد انجام شد و ایشان نیز در سخنانشان آینده ای روشن را برای جامعه آماتوری ایران پیش بینی کردند.

این همایش نیز با نمایش عکس های گروهی و پشت صحنه فعالیت مسئولان برگزار کننده به پایان رسید.

بازدید از پروژه عظیم در حال ساخت افلاک نمای خیام و بازدید از آرامگاه خیام از دیگر برنامه های جنبی گردهمایی بود.

در آخر میتوان این نتیجه را گرفت که نجوم آماتوری در ایران با رشد چشگیری مواجه است که هر ساله به همت تمام آماتورهای کشور در حال ارتقای هرچه بیشتر است، به امید روزی که نجوم در ایران به پیشرفت کامل برسد...

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید