تبلیغات
وضعیت رویت پذیری هلال ماه رمضان 1427
ارسال در: 1385/06/27-00:00
در روزهای اخر ماه  شعبان رصدگران و علاقه مندان به رویت هلال ماه به دلیل اهمیت ماه مبارک رمضان خود را برای رویت هلال ماه آماده می نمایند. متخصصان رویت هلال ماه وضعیت رویت پذیری این هلال را در روزهای اینده بررسی میکنند.

بنام خدا

سید محسن قاضی میر سعید - رصد گر هلال و رکورد دار جهانی رویت هلال ماه

در روزهای اخر ماه  شعبان رصدگران و علاقه مندان به رویت هلال ماه به دلیل اهمیت ماه مبارک رمضان خودشان را برای رویت هلال ماه اماده می نمایند ، امسال هم مثل سالهای گذشته گروه های مختلفی در اقصا نقاط میهن عزیزمان خودشان را برای رصد این هلال مهم اماده می کنند.
بیش از 100 گروه در سراسر ایران با حمایت و مدیریت ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در حال تدارک محلهای مناسب برای رویت این هلال جذاب و پر اهمیت هستند این گروه ها همگی دوره دیده و از رصد گران با تجربه رویت هلال ماه می باشند .
هر گروه توسط یک سر گروه و حداقل 4 رصدگر و بعضا بیش از 4 نفر در یک منطقه از پیش تعیین شده موضع گرفته و با حمایت از ابزار های تخصصی مثل تلسکوپ – دوربین های دو چشمی قوی – جی پی اس و غیره به رصد هلال ماه خواهند پرداخت و بلا فاصله هر سر گروه نتیجه رصد خود را به ستاد استهلال و همچنین سایر افراد مرتبط با این موضوع اعلام نموده ودر نهایت تمام گرارش ها به ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ارسال می گردد.


وضعیت رویت پذیری هلال ماه رمضان 1427

لحظه مقارنه ساعت 15 و 14 دقیقه و 55 ثانیه جمعه 31 شهریور 1385 برابر با 28 شعبان 1427 و 22 سپتامبر 2006 میلادی.
برای محاسبه دقیق خط رویت ابتدا 128 نقطه از ایران محاسبه و از معیار موجود ( ایرانی ) به دو نقطه که در نقشه مشخص گردیده رسیدیم نقطه اول در غرب کشور و در 17 کیلومتری شمال غربی مریوان در استان کرمانشاه و نقطه دوم در شرق کشور157 کیلومتر بالاتر از شهر بیرجند در استان خراسان جنوبی با اتصال این دو نقطه به هم خط رویت پذیری هلال ماه مشخص گردید ،در مناطق بالای خط هلال ماه غیر قابل رویت و درمناطق پایین خط هلال ماه با ابزار نجومی قوی قابل رویت می باشد بدیهی  است هر چه به مناطق جنوبی تر عزیمت کنیم رصد هلال ماه اسانتر خواهد بود، ضمنا با ید توجه داشت خود این خط دارای پهنای است به عرض  حدود 50 تا 70 کیلومتر.
لازم به ذکر است که هلال ماه رمضان جزء رده هلالهای پیر می باشد ( بالای 24 ساعت سن ) اما به راحتی به دام شکارچیان هلال ماه نخواهد افتاد برای رصد چنین هلال گریز پایی یک رصدگر نیاز به هوا و افقی تمیز – ابزاری قوی و تجربهای بالا دارد که البته خونسردی و صبر را نیز باید به ان اضافه کرد، همچنین یک رصد گر با تجربه مکان مناسب برای رصد را هرگز فراموش نخواهد کرد اگر این چند شرط برای رصدگر مهیا شد به احتمال زیاد می توان امید وار بود که هلال ماه در همان 8 دقیقه اول به دام بیافتد.

 


هلال ماه رمضان درشامگاه 29 شعبان 1427 در کشورهای زلاند نو با ابزار در استرالیا در غرب استرالیا با چشم غیر مسلح ودر غرب و مرکز ان با ابزار – در اسیا در اندونزی به جز شرق ان با چشم غیر مسلح – درمالزی با ابزار – در هندوستان – پاکستان و قسمت جنوبی افغانستان با ابزار و در مناطق جنوبی خلیج همیشه فارس و کشورهای عربستان- کویت- جنوب اردن و قسمت جنوبی کشور عراق  باابزار و در نواحی مرکزی و شمال قاره اسیا از جمله تاجیکستان – ترکمنستان – قرقیزستان – قزاقستان – کره – چین – ژاپن – ارمنستان – ترکیه به هیچ وجهی هلال ماه حتی با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست ، این هلال در شمال قاره اقریقا با ابزار ودر مرکز و جنوب قاره افریقا با چشم غیر مسلح ودر جنوب کشورهای اروپایی مشرف به دریای مدیترانه مثل کشورهای قبرس –  جنوب یونان – جنوب اسپانیا و پرتغال فقط با ابزار قوی و در سایر نقاط اروپا به هیچ وجهی حتی با ابزار اپتیکی قوی قابل رویت نخواهد بود- در قاره امریکا در شمال قاره امریکانظیر کشور کانادا و همچنین شمال کشور امریکا هلال ماه غیر قابل رویت خواهد بود اما  در مناطق مرکزی و جنوبی کشور امریکا و کشورهای مرکزی قاره امریکا باابزار ودر سایر نقاط امریکای مرکزی و جنوبی هلال ماه با چشم غیر مسلح رویت خواهد شد بدیهی است فردای انروز هلال ماه با ارتفاعی مناسب و در خشندگی زیاد به راحتی با چشم عیر مسلح رویت خواهد شد.

موفق باشید.
 محمد رضا صیادسید محسن قاضی میرسعید 

-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
امیر حسن زاده - کارشناس ارشد مركز تقويم موسسه ژئوفيزيك ، محقق و رصدگر هلال ماه
 
امیر حسن زاده
 
 
 اين هلال در شامگاه اول مهر ماه در شرايط مساعد جوی و با ابزار های رصدی متوسط به بالا ، توسط رصدگران باتجربه در مناطق جنوبی ايران رؤيت می شود.
 

باز هم به نزدیکی های ماه مبارک رمضان رسیدیم. مهمترین رویداد نجومی در این برهه را که از لحاظ اجتماعی می توان حائز اهمیت دانست ، بحث رؤیت پذیری هلال ماه رمضان و پس از آن هلال ماه شوال است.

این بار در ماه مبارک رمضان با هلالی روبرو هستیم که بسیار جالب توجه است. هلالی که رصدگران هلال ، برخلاف اکثر هلال ها به راحتی نمی توانند بگویند که آیا این هلال رؤیت می شود یا خیر.

بر اساس معیار یالوپ و معيار رصدخانه آفريقاي جنوبي  ، هلال رمضان 1427 به هیچ وجه و حتی با ابزارهای رصدی در هیچ کجای پهنه ی ایران اسلامی رؤیت نخواهد شد. در واقع آخرین مرز رؤیت پذیری هلالِ معیار یالوپ ، از نواحی جنوبی خلیج فارس می گذرد.

درست است که معیارهای رؤیت پذیری حکم به عدم رؤیت این هلال در پهنه ی ایران داده اند ، اما  این معیارها کاملاً با واقعیت انطباق ندارند. مشکل این هلال برای رصد شدن نه جدایی زاویه ای آن است و نه سن آن. بلکه ارتفاع کم و مدت مکث کوتاه این هلال رصد را بسیار مشکل کرده است.

با توجه به مدت مکث ماه برای مناطق جنوبی و مقایسه ی آن با هلال ركوردي ذیقعده 1426 می توان اینگونه استنباط کرد که این هلال در شامگاه اول مهر ماه در شرایط مساعد جوی و با ابزار های رصدی متوسط به بالا ، توسط رصدگران باتجربه در مناطق جنوبی ایران رؤیت می شود. البته احتمال رؤیت این هلال در مناطق مرکزی و شمالی ایران صفر نیست. با این حال با استفاده از روش هایی مثل رصد هلال در روز می توان تا حدی این احتمال را داد که بتوانیم این هلال را حتی در مناطق شمالی ایران رصد کنیم. در واقع می توان گفت که هلال در بعضی نقاط ایران ممکن است مشاهده شود ولی اینکه 2 مهر 1385 اولین روز ماه مبارک رمضان باشد بحثی است که به علت مسائل فقهی باید تا آن روز منتظرنتیجه اش باشیم.
 
همچنین میتوانید مقاله  بررسی رؤیت پذیری هلال ماه رمضان 1427 را در بخش مقالات و به قلم  (محمد احمدي) مطالعه نماید.
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید