تبلیغات
گزارش های مختلف از مشاهده و عدم مشاهده هلال ماه رمضان
ارسال در: 1385/07/01-00:00
گزارشهای مختلف از سراسر کشور در خصوص رویت هلال ماه
گزارشهای رویت هلال ماه در سراسر ایران :
 
گزارش رويت هلال ماه رمضان 1427
زمان : شنبه 1 مهر 1385 
مکان : جهرم  عرض جغرافيايي : 28:30  طول جغرافيايي : 53:22
ارتفاع از سطح دريا : 2000 متر   وضعيت جوي : بدون ابر همراه با وزش باد با سرعت کم
ابزار : يک عدد دوربين 40*150 _ يک عدد دوربين 20*120  يک عدد تلسکوپ 10 اينج
بازتابي با سيستم GOTO يک عدد تلسکوپ 6 اينج . 3 عدد دوربين 7*42 _3 عددGPS
يک دستگاه تئودوليت مهندسي
رصدگران : تعدادي از دانشجويان دانشگاه پيام نور جهرم . گروه نجوم دبيرستان نمونه دولتي مفتح
در کل 20 نفر
نتيجه : رويت قطعي هلال در ارتفاع 1.5 درجه از افق توسط 2 نفر از رصدگران توسط دوربين
 
40*150
شرح : با هماهنگي هاي لازم جهت رويت اين هلال ارزشمند يگ گروه رصدي به همراه تجهيزات
 
فوق يک شب قبل در محل رصد حاضر شده و به تنظيمات و تست افق پرداختند . در زمان رويت
تمام دوربين هاي دوچشمي و تلسکوپ به طور دقيق به سمت و ارتفاع هاي از پيش معين شده ثابت شده
پس از غروب خورشيد که 5 دقيقه نسبت به زمان محاسبه رخ داد رصدگران شروع به رصد کردند.
ميزان غبار افق کم و بسيار رقيق بود به صورتي که غروب خورشيد به راحتي رويت شد .
اين شرايط و همچنين ابزار هاي مناسب باعث اولين رويت ماه شد جناب آقاي حسيني توسط
دوربين 40*150 بارها هلال را در مختصات از پيش محاسبه شده رويت کرد . در طي اين مدت
چندين نفر از رصدگران هلال را تشخيص دادند اما قادر به رويت طولاني مدت آن نبوده در نتيجه
رويت آنان فاقد ارزش بود . در آخر هلال در حالي که نيمي از آن در زير افق بود نيز چند بار رويت
گرديد .با توجه به اهميت رويت هلال نتيجه به سرعت به ستاد استهلال گزارش و اسم و مشخصات
 
رصدگران نيز اعلام شد.
 
با احترام سعيد حجت پناه saeed_hh2001@yahoo.com
جهرم
 
---------------------------------------------------------------------------------------------
هلال ماه مبارک رمضان 1427 در ایران از وضعیت بحراتی برای رصد برخوردار بود. این هلال در قسمتهای جنوبی ایران فقط با ابزار قوی قابل رویت بود. بر این اساس انجمن ستاره شناسی اهواز با اعزام گروهی متشکل از 2 نفر از رصدگران با تجربه در زمینه رویت هلال های جوان به قسمتهای شمال شرقی اهواز، سعی در مشاهده این هلال داشت که این امر به میسر شد.

خسرو جعفری زاده و میلاد جبوری عباسی در ظهر روز اول مهرماه 1385 اهواز را با یک دستگاه سمند به سمت امام زاده عبدالله (ع) از توابع شهر صیدون ترک گفتند. این مکان در ارتفاع 2800 متری از سطح دریا و طول جغرافیایی 50 درجه و 10 دقیقه و عرض جغرافیایی 31 درجه و 25  دقیقه شمالی قرار دارد. در این رصدگاه تمامی غبارهای استان خوزستان که ناشی از غبار محلی به همراه دود غلیظ چاه نفت می باشد در زیر افق قرار داشتند و بر طبق محاسبات افق منفی در حدود 1 الی 1.5 درجه در اختیار ما قرار می داد.

تجهیزات گروه اعزامی یک دستگاه 15X70   و تلسکوپ 8 اینچی دابسونی با بزرگنمایی 30  برابر بود. این انجمن سعی در هماهنگی با دفتر محترم امام جمعه اهواز را داشت که بتواند از دوربینهیا 40X150 و یا 20X120  سپاه بهره ببرد که این امر میسر نشد، حتی وسیله حمل و نقل نیز تهیه نشد!!! البته با هماهنگی با جناب آقای زاکری ( دفتر رهبری ) قرار بر این شد که ماشین کرایه شود.

بعد از رسیدن به محل مورد نظر که از قبل تعیین شده بود، ساعت 17 و 30 دقیقه تلسکوپ و دوربین دوچشمی در نظر برپا شدند. اولین کار رصد غروب خورشید بود که محل رصدگاه خورشید در ساعت 18 و 6 دقیقه به زیر غبار فرو رفت. در ساعت 18 و 12 دقیقه مشتری اولین سیاره برای تنظیم دقیق چشمی تلسکوپهای ما بود و سپس به سراغ محل احتمالی رصد هلال ماه رفتیم.

هلال رمضان 1427 در 6 الی 8 درجه ای غرب خورشید قرار داشت و تمامی این منطقه لحظه به لحظه بوسیله دو ابزار رصد می شد. در ساعت 18 و 27 دقیقه اول بار خسرو جعفری زاده هلال را برای مدت کوتاهی مشاهده کرد که برای درک بهتر و رویت بهتر آن برای  چند لحظه چشم خود را بست و بالاخره در ساعت 18 و 27 دقیقه و 30 ثانیه ایشان هلال را برای مدت 10 ثانیه قبل از فرو رفتن به درون غبار غلیظ افق مشاهده کردند. این هلال دارای ساعت 2:30 الی 5:30 بود.

پس از رویت هلال با جناب آقای میرسعید تماس گرفته شد و اطلاعات در اختیار ایشان قرار گرفت.

 اهواز
---------------------------------------------------------------------
 

باستحضار میرساند گروه ویژه رصدی مرکز نجوم و ژئوفیزیک شهرضا برای رصد هلال بحرانی ماه مبارک رمضان در شامگاه شنبه 1/7/85 عازم 40 کیلومتری جاده شهرضا - سمیرم (گردنه خروس گلو عرض جغرافیایی N "38 31 –

E "42 51 ارتفاع از سطح دریا 2581متر) شدند. وضعیت جوی صاف و مقداری غبارتا حدود5درجه( 3درجه غلیظ - 2درجه رقیق )افق غربی مارا پوشانده بود . در ساعت 17:57 خورشید غروب کرد< در ساعت 17:49 آقای علی جانقربانی قبل ازغروب خورشیدو در ساعت 17:59آقای هادی شبانی با دوربین 12020 هر کدام به مدت حدود 1دقیقه هلال ماه را رویت کرده که طبق اظهارات هر دو هلال بسیار ضعیف و به زحمت دیده می شده و پس از رویت اینجانب حسین جانقربانی را مطلع کرده که اینجانب پس از استقرار پشت دوربین 12020 موفق به مشاهده هلال نشدم و پس از آن ماه پشت غبارهای غلیظ ناپدید شد.

در ضمن اینجانب حسین جانقربانی پشت دوربین 7015 اسکای مستر و آقای محمد جواد نیک اقبال پشت دوربین 7015 نایت اسکای مستقر بوده ولی موفق به رویت این هلال نشدیم .

شایان ذکر است سرکار خانم زهرا متقی مشاور محترم فرماندار شهرضا و همسر محترمشان در اواسط برنامه به ما پیوستند.

تجهیزات: یک دستگاه دوربین 12020 که تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرضا در اختیارمان قرار دادند – دو دستگاه دوربین 7015 – یک دستگاه دوربین تئودولیت دیجیتال که مجتمع صنایع کارگاهی امیر کبیر وابسته به شهرداری شهرضا در اختیارمان گذاشتند – یک دستگاه قطب نما – یک دستگاه جی پی اس که جمعیت هلال احمر شهرضا در اختیارمان گذاشتند.

در پایان از همه عزیزانی که ما را یاری دادند بویژه ستا استهلال دفتر مقام معظم رهبری ، ستاد استهلال استان اصفهان ، اساتید ارجمند آقایان مهندس محمد رضا صیاد ، مهندس سید محسن قاضی میرسعید ، مهندس علیرضا بوژ مهرانی ، دفتر امام جمعه شهرضا ، فرمانداری شهرستان شهرضا ، شهرداری شهرضا ، جمعیت هلال احمر شهرضا ، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شهرضا و تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرضا کمال و سپاس و تشکر را دارد.

اسامی:

آقایان و خانمها:

1- ناصر جمشیدی 2-مهندس حمید رضا جاهی 3- محسن نجفی 4- سید محسن میرطالب 5- پژمان گلابی 6- شهرام رحمتی 7- عبدالله انصاریپور 8- ناصر جاوری 9- محمد علی فاتحی 10- علیرضا یزدانیان 11- ایمان رسام نیا 12- هادی شبانی 13- سید محمد حسین کسراوی 14- جناب سرهنگ سعیدی 15- محمد جواد نیک اقبال 16- محمد صادق نیک اقبال 17- یحیی نیک اقبال 18- ایمان گلابگیر 19- علی جانقربانی 20-حسین جانقربانی 21- زهرا متقی 22- الهه نیک اقبال 23- شهرزاد نیک اقبال 24- بهاره تاکی 25- سمیرا تاکی 26- زهرا شریف زاده 27- ندا نوروزی 28- مریم رحمتی 29- ماندانا رضائیه 30- آزاده سنجری 31- پریسا نادری 32- فرزانه فرمانی 33- نفیسه کریمی 34- سمیه اباذری 35- رقیه اباذری 36- مائده کامیابی 37- منیره میرطالب 38- شهناز طاهری 39- منیره خرمی 40- شکیبا سبزواری

 حسین جانقربانی
 
شهرضا
 برگرفته از سایت رویت هلال ماه www.helalemah.ir
 
 
برخی گزارش های ارسالی از رویت هلال ماه از سراسر کشور مشاهده هلال ماه را گزارش و اکثر نقاط کشور عدم مشاهده هلال ماه به دلیل غبار موجود در افق غربی را گزارش داده اند.
 
گزارش های ارسالی از شهر فارس و از سایت رصدی کازرون و ارتفاعات این شهرستان عدم رویت هلال ماه را گزارش داده اند.در استان اصفهان نیز چند گزارش برای رویت و عدم رویت هلال ماه گزارش شده است. گروه های مستقر در سایت های غربی اصفهان با وجود هوای مناسب و استفاده از وسایل رصدی پر قدرت ماه را رصد نکرده اند. همچنین گروه های مستقر در شرق اصفهان و همچنین مرکز اصفهان ماه را رویت نکرده اند.
 
غبار محلی تقریبا در تمامی شهرستان های اطراف اصفهان گزارش شده است که مشاهده هلال کم نور و باریک ماه را بسیار مشکل میکرده است.
 
وجود غبار در گزارشهای ارسالی استان خوزستان - فارس - کرمان و استان خراسان رضوی
گروهی که از طرف سایت پارس اسکای به یکی از ارتفاعات اطراف اصفهان رفته وجو غبار غلیظ در افق را گزارش کرده است.
همچنین گزارش هایی نیز دال بر رویت هلال ماه از شهر های اصفهان - کرمان دریافت شده است. طی ساعت های آینده اطلاعات بیشتری را در این صفحه بخوانید.
سایت های مرتبط :
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید