تبلیغات
روياي پرواز به فضا
ارسال در: 1385/08/04-00:00
ماهنامه نجوم شماره 163 مهر 1385 منتشر شد.در شماره مهر 1385 نجوم، ماهنامه عمومي اخترشناسي ايران، مي‌خوانيد: از تجربه‌هاي انوشه انصاري در ايستگاه فضايي تا گزارش بزرگ‌ترين گردهمايي اخترشناسان جهان و مهمترين رويدادهاي نجومي در آسمان.
 
 
 

در شماره مهر 1385 نجوم، ماهنامه عمومي اخترشناسي ايران، مي‌خوانيد: از تجربه‌هاي انوشه انصاري در ايستگاه فضايي تا گزارش بزرگ‌ترين گردهمايي اخترشناسان جهان و مهمترين رويدادهاي نجومي در آسمان.

«بزرگ‌ترين گردهمايي اخترشناسان جهان» گزارشي است از بيست‌وششمين مجمع عمومي انجمن بين‌المللي نجوم که با حضور حدود 2500 اخترشناس از سراسر جهان در پراگ برگزار شد. از علوم سياره‌اي و سيارات فراخورشيدي تا تحول ستارگان و ساختارهاي بزرگْ‌مقياس کيهاني موضوعات گوناگون بررسي‌شده در اين گردهمايي بودند. همچنين يکي از مهمترين تصميماتي که در اين مجمع گرفته شد، حذف پلوتون از خانواده سيارات اصلي منظومه شمسي بود. در اين مقاله همچنين گفتگويي را با دکتر جمشيد قنبري، رييس انجمن نجوم ايران و يکي از ايرانيان حاضر در اين گردهمايي، مي‌خوانيد.

«اکتشافات تازه در دنياي سيارات فراخورشيدي» مقاله‌اي است که به معرفي طرح‌هاي جديدي براي کشف سيارات فراخورشيدي که از مقابل ستاره مادرشان گذر مي‌کنند، مي‌پردازد. در اين مقاله مي‌خوانيد که چطور اخترشناسان آماتور نيز به ميدان کشف و بررسي سيارات فراخورشيدي وارد شده‌اند.

سفرنامه انوشه انصاري به فضا و تجربه هاي او از اقامت در ايستگاه فضايي در مقام نخستين بانوي گردشگر فضايي و نخستين ايران مسافر فضا در مقاله اي با عنوان "اين تازه آغاز روياي من است" به قلم پوريا ناظمي، همکار تحريريه نجوم و دبير سرويس علمي روزنامه جام‌جم، ارائه شده است. انوشه انصاري درحالي به روياي ديرينه خود تحقق بخشيد که آن را آغاز روياي تازه‌اي در پروازهاي فضايي خصوصي مي‌داند.

در مقاله «نسل جديد فضاپيماهاي سرنشين‌دار و باربري» با فضاپيماهاي جايگزين شاتل‌هاي فضايي آشنا مي‌شويد که قرار است حتي در آينده بار يا سرنشيناني را به ماه ببرند.

«داستان دنباله‌داران»، قسمت دوم مقاله‌اي است که در شماره ارديبهشت/خرداد نجوم منتشر شد. اين مقاله‌ها، که به قلم توفيق حيدرزاده سردبير پيشين نجوم نوشته شده‌اند، شما را با تصور گذشتگان درباره دنباله‌دارها آشنا مي‌کند. با تحولي که تيکو براهه در قرن شانزدهم در شناخت ما از نادرستي عالم ارسطويي پديد آورد، دانشمندان ديگري مانند کپلر، گاليله، و دکارت نيز به ارايه نظريه‌هاي تازه درباره دنباله‌دارها پرداختند.

بابک امين‌تفرشي، جانشين سردبير نجوم، در مقاله «نيشابور، ميزبان منجمان آماتور ايران» به ارايه گزارشي از گردهمايي سالانه منجمان آماتور از 22 تا 24 شهريور در شهر تاريخي نيشابور پرداخته است.

در بخش آسمان در اين ماه پديده‌هاي نجومي ماه آبان معرفي شده‌اند. اين بخش همچون هر شماره علاقه مندان به آسمان شب را با پديده‌هاي ديدني آسمان آشنا و به رصدشان دعوت مي‌کند. در آسمان آبان 85  بخش‌هاي زير نوشته شده است: داستان‌هاي پاييزي درباره صورتهاي قلکي و اسطوره هاي آنها در آسمان پاييز، فهرست پديده‌هاي نجومي ماه ، نقشه آسمان و وضعيت سيارات در آبان، پيمايش در آسمان، راهنماي رصد شهاب باران ديدني آبان85، اختفاي خوشه پروين در پشت ماه، يک دنباله‌دار زيبا در آسمان و ...

ماهنامه نجوم از مهر سال 1370 براي علاقه‌مندان به اخترشناسي و فضا و با هدف ارتقاي سطح دانش عمومي ايرانيان و ترويج زيبايي‌هاي آسمان شب منتشر مي‌شود. براي اطلاعات بيشتر درباره اين نشريه و دسترسي به خلاصه مقاله‌هاي هر شماره به نشاني  مراجعه کنيد.

اطلاعات بیشتر را در سایت ماهنامه نجوم بخوانید : www.nojum.ir/magazine

 

 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید