رصد مکنات در روز انجمن اختروش ایران
حوالی نیمروز دوشنبه 25 /10/1385 آقای ذوالفقاری راد و احمد رضا کریمی (اعضای هیئت مؤسس انجمن اختروش ایران)در اصفهان موفق شدند دنباله دار مکنات را به دام اندازند.
داریوش ذوالفقاری راد پس از رصد دنباله دار گفت:
بنده به اتفاق آقای احمد رضا کریمی به منظور رصد دنباله دار مکنات اقدام نمودیم. ابتدا سعی کردیم با چشم غیر مسلح دنباله دار را شکار کنیم. پس از عدم موفقیت و منصرف شدن از این کار با دوربین 35*7 و 70*15 (متعلق به صنایع اپتیک اصفهان)مشغول رصد شدیم. عبور پلاستیک های سفید رنگ در دور دست هر از چندگاهی ، امر رصد را دچار مشکل می کرد. در این میان شاهد عبور یک ماهواره بسیاز جذاب نیز بودیم. بالاخره در حدود ساعت 12:15 جرم کروی بسیار زیبایی همانند یک سیاره پر نور در دریچه دوربین خود نمایی کرد. ابتدا تصور کردم باز هم دچار خطا شده ام اما با کمی تامل و دقت متوجه هاله ای زیبا اما نه چندان کشیده اطراف جرم نورانی شدم و مطمئن شدم جرمی که در حال رصد آن هستم ، چیزی نیست جز دنباله دار مکنات. بسیار شگفت زده شدم؛ چرا که رصد دنباله دار ، آن هم در ظهر شرعی برایم بسیار جذاب بود. بعد از آن با دوربین 110*20 (محصول جدید صنایع اپتیک اصفهان) دنباله دار را نظاره کردیم که بسیار زیبا بود.گاهی ابر رقیقی از روی دنباله دار عبور می کرد و ادامه کار را با مشکل روبرو می کرد. دنباله دار تا ساعت 13:00 که پایان عملیات رصد بود مشاهده شد. رویت این دنباله دار تمرین خوبی برای رویت هلال نیز بود. دم دنباله تقریبا به اندازه 3 برابر قطر ظاهری هسته کشیدگی داشت که البته به علت و جود ابر بسیار رقیق به این کوتاهی مشاهده شد.
احمد رضا کریمی پس از پردازش عکسها می گوید:
در حالیکه من اصلا قادر به دیدن دنباله دار در صفحه مونیتور دوربین دیجیتال نبودم با اینحال تصاویر متعددی در بزرگنماییهای متفاوت گرفتم.پس از پردازش تصاویر توانستم دنباله دار را در برخی از عکسها مشاهده کنم .در یکی از تصاویر متوجه جرم روشن دیگری به جز دنباله دار شدم ابتدا فکر کردم اشکال از دوربین بوده و نوری مزاحم است ولی در تصویر دیگری نیز با بزرگنمایی بالاتر متوجه حضور این جرم نورانی شدم برای همین موضوع را جدی تر دنبال کردم و به این نتیجه رسیدم که این جرم باید سیاره تیر باشد با این حال نقشه های متعددی را در تاریخ و ساعتی که عکس گرفته شده بود مقایسه کردم و د رنهایت برنامه strray night v5.0 را update کردم و با مقایسه نقشه آن متوجه شدم که حدسم صحیح است .جالب است با اینکه اصلا سیاره تیر از داخل دوربین دیده نمی شد اما در تصاویر از چشم ما پنهان نماند .این تصاویر از پشت دوربین 110*20 با دوربین دیجیتال نیکون کول پیکس 4500 در بزرگنمایی های متفاوت گرفته شده است.در این برنامه آقای داریوش ذوالفقاری راد نیز به من بسیار کمک کرد بدون شک بدون کمک ایشان گرفتن تصاویر برای من امکان پذیر نبود برخی از تصاویر نیز توسط ایشان گرفته شده است.
تاریخ به روز رسانی: 29/10/1385
شامگاه 21 دی ماه سال 1385 اعضای گروه نجوم شفق شهرستان اردکان به منظور رصد دنباله دار McNaught به سمت یکی از مناطق کوهستانی این شهرستان به نام پیرهریشت که یکی از زیارتگاههای زردشتیان این منطقه است حرکت کردند.
پس از غروب خورشید و در حوالی ساعت 17.27 دقیقه گروه موفّق به رصد این دنباله دار شد و این در حالی بود که غروب این دنباله دار در ساعت 17.31 دقیقه رخ داد.
گروه پس از سپری کردن یک شب سرد زمستانی و رصد صورفلکی و اجرام آسمانی بالاخره در حوالی ساعت 3 بامداد به اردکان بازگشت.