تبلیغات
گزارش رويت هلال محرم 1428
ارسال در: 1385/11/02-00:00
گزارش رصدهای هلال محرم الحرام1428 در ایران - به روز شده
 
 

گزارش  رصد روز 30 ذالحجه

نتیجه :  هلال رویت شد.

مکان : کهن دژ نارین قلعه ( قدیمی تریت بنای خشت خام جهان ) میبد

زمان : شنبه، 30 دی ماه 1385

رصد گران : احمد زارعی و محسن فشارکی

ابزار : رصد با چشم غیر مسلح

 

شرح :

رصد با چشم غیر مسلح از ساعت 16:30

به دلیل وجود یک تکه ابر رصد بی نتیجه پی گیری می شد، در ساعت 17:30 با رخت بر بستن ابر کذائی از میدان دید، هلال به راحتی رویت شد.

 

محسن فشارکی

 
 

يک رکورد- يک افتخار- يک تولد - يک مقاله

 

چند روزی است که می خواهم در مورد چند موضوع مطالبی را بنويسم که تا کنون فرصت نداشتم تا اينکه امروز توانستم وقت پيدا کنم.

 

اول ثبت يک رکورد جديد: گاهی اوقات بعضی رصدهای با ارشمند انجام می شود و راحت از کنار آنها می گذريم و تنها به ذکر گزارش بسنده می کنيم و گاهی اوقات برعکس! گزارش رصد هلال صبحگاهی ذيحجه آقای ميرسعيد از آنهايي است که جای تبريک دارد و يکبار ديگر خاطرات شيرين رکوردهای جديد را به نام ايشان تداعی می کند. اهميت اين رصد به علت ديدن هلال ضخيم ماه در کمترين ارتفاع با خورشيد با يک ابزار نسبتاً ضعيف (دوچشمی 70*15) می باشد که در زير مقايسه رصد هلالهای مشابه را می بينيد:

 

تاريخ

رصدگر

ابزار

ضخامت

اختلاف

ارتفاع

اختلاف

آزيموت

پارامتر

q

2-11-2005

جيم استم

8 اينچ

21 ثانيه

4:06

11:18

-0.45

18-1-2007

محسن ميرسعيد

70 ميليمتر

26 ثانيه

4:03

12:52

-0.40

2-12-2005

عليرضا بوژمهرانی

80 ميليمتر

24 ثانيه

4:37

11:56

-0.35

 

 دوم ثبت يک افتخار جديد: برای چهارمين سال متوالی از سال 2004 ، مجدداً نام ايران و رصدگران هلال ماه، با اقتدار در مجله معتبر Sky & Telescope چاپ می شود. در شماره فوريه 2007 آقای پروفسور سينات در يک مقاله با زبان ساده، نحوه شکل گيری هلال و ديدن آن را در هر ماه به کمک يک نقشه توضيح می دهند. سپس در مورد رکورد سن هلال بر رکورد 11 ساعت و 40 دقيقه آقای قاضی ميرسعيد از ايران تأکيد کرده و در پايان به امکان شکسته شدن حد دانژن اشاره می کنند. ايشان برای دومين بار است که در همين مجله به رصد آقای استم و پولاچيک  اشاره می کنند و بيان می کنند اين دو ادعای رؤيت دارند. درحاليه در همين مقاله به بيان شکسته شدن قطعی حد دانژن تا حد 7.3 درجه توسط تيم آقای قاضی ميرسعيد اشاره می کنند و گزارش اين رصد را را بطور کامل تشريح می کنند. بنده به نوبه خود اين افتخار ملی را به تمام مردم و جامعه رصدگران هلال ماه بخصوص آقای قاضی ميرسعيد و گروه فسا و گروه کرمان تبريک عرض می کنم.

 

سوم تولد من: امروز چهارشنبه چهارم بهمن ماه 1385 است. 30 سال قبل در روز دوشنبه چهارم بهمن ماه 1355 مصادف با 24 ژانويه 1977هجری شمسی و چهارم صفر 1397 هجری قمری من در مشهد متولد شدم.

تحصيلات ابتدايي تا پايان متوسطه را در مشهد گذراندم. دوره ليسانس را در دانشگاه تبريز(رشته نقشه برداری 78-1374) و دوره فوق ليسانس را در دانشگاه تهران ( رشته ژئودزی 81-1379) بودم. در سال 79 ازدواج کردم و بصورت پاره وقت در دانشگاه تهران و آزاد اسلامی ميبد تدريس را در رشته نقشه برداری شروع کردم. سال 81 سربازی را در دانشگاه ميبد (هيئت علمی طرح خدمت) شروع کردم. هم اکنون نيز عضو هيئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تفت بوده و در زمينه نقشه برداری علاوه بر دانشگاه با اداره راه و ترابری، سازمان انرژی اتمی و سازمان نقشه برداری نيز همکاری داشته ام. حاصل تلاش علمی خود تأليف يک کتاب و چند مقاله تخصصی می باشد. در کنار رشته نقشه برداری، به امور پژوهشی و رصدی نجوم نيز مشغولم که حاصل آن ده ها رصد و چندين مقاله و نوشتار علمی نجومی است.

نجوم را از سال 1372 شروع کردم و مشوقم آقای باقر محمد شفيع يک دبير فيزيک اهل گرگان بود. به محاسبات نجومی علاقه داشته و دارم و در کنار آن گاهی رصد نيز انجام می دهم. اولين رصدم برای رؤيت هلال به تاريخ 21 ارديبهشت 1373 (ذيحجه 1414- 11-5-1994) بر می گردد که در آن زمان هلال ذيحجه را با يک دو چشمی 40*8 با جدايي 9 درجه رؤيت کرديم. امروزه محاسبات نشان می دهد که اين هلال را در مشهد می توانستيم با يک ابزار با گشودگی 50 ميليمتر مشاهده کنيم. در آن زمان هيچ نرم افزاری نبود (کامپيوترهای آن روزی حتی ويندوز هم نداشتند!) و من محاسبات را با يک ماشين حساب کاسيو 3800 که از دبير رياضیمان قرض گرفته بودم انجام می دادم!

از سال 1377 برنامه های محاسباتی ماه و خورشيد را در کامپيوتر نوشتم و در همين سال با آقای صياد آشنا شدم و ايشان اطلاعات رصدی هلالهای بحرانی را به نشانی ام در مشهد و تبريز ارسال می کردند. اولين نرم افزار نجومی را در سال 1381به نام HP3Planent از طريق اينترنت گرفتم. با نرم افزار Moon Calc را در سال 82 آشنا شدم. چندين سال بود بخاطر دوگانگی و تضاد در علم نجوم و ... نجوم را بصورت فردی ادامه می دادم و تقريباً ارتباطی زيادی با گروه ها نداشتم بجز يک گروه نجومی در دانشگاه ميبد که دانشجويان نسبتاً فعالی نظير فشارکی، سعدی، جمشيدی و ... دارد.

تا اينکه مجدداً در شوال سال 83 گزارش پرواز آقای بوژمهرانی را در سايت کان آسمانی ديدم و در رمضان سال 85 گزارش معروف توچال را و همچنين بحثهای نجومی در کمان آسمانی که بطور اتفاقی با آقای قاضی ميرسعيد آشنا شدم. در يک سال گذشته بنابه دلايلی کار رؤيت هلال را از سرگرفتم و چند مقاله دست اول نوشتم و با رصدگران با تجربه زيادی آشنا شدم. اين هم يک عکس از خودم که يکماه قبل با خانواده به رصد رفته بودم.

 

 

 

اينها گذر مختصری بود از زندگینامه من برای اينکه بعضی ها دوست دارند بدانند. به جوان ها توصيه می کنم که استعداد های درونی خود را کشف کنند و با علاقه و انرژی کار کنند تا هر وقت به گذشته فکر کردند ببيند که در تمام ابعاد رشد کرده اند.

 

چهارم مقاله ترجمه شده دکتر سينات

هلالهای ماه در سال 2007

نوشته راجر سينات

 

در هر ماه تقريبا يک روز بعد از مقارنه، قمرمان همچون يک هلال موی باريک و در پائين آسمان بعد از غروب خورشيد به چشم نمايان می شود. نقشه صفحه بعد به ما می گويد که ناظران آسمان در سراسر جهان، در اولين غروب هر ماه 2007 ، ممکن است ماه جوان را مشاهده کنند.

اساساً تاريخ دقيق به طول جغرافيايي و تا حدودی به عرض جغرافياي شما بستگی دارد، اما آسمان بايد خيلی صاف و افق غربی بدون مانع باشد. ناظرانی که در غرب (سمت چپ) کمان رسم شده زندگی می کنند، حداقل شانس کمی برای مشاهده نخستين هلال ماه در تاريخ نشان داده شده دارند. همانطور که ماه خورشيد را پشت سر می گذارد در هر قاچ متوالی به طرف غرب، هلال يک ساعت پيرتر، کمی ضخيم تر، و مشاهده آسانتر می شود. ناظران شرق (سمت راست) کمان هيچ شانسی را برای رؤيت هلال ندارند حتی با يک تلسکوپ قدرتمند که بايد منتظر باشند تا بعد ازظهر روز بعد ماه را ببينند.

برای مثال به کمانی که در شرق امريکای شمالی قرار گرفته است، در 17 آوريل توجه کنيد. بعد از ظهر سه شنبه ناظران سواحل غربی با شرايط عالی آب و هوايي، ممکن است اتفاقاً هلال فوق العاده نازک هلال را حداقل با دوچشمی ها ببينند. در نقطه وسط کمان، (نزديک به اوتاوا و کانادا) سن هلال 7/12 ساعت از ماه جديد بوده و برای مناطق غرب آن 15 تا 16 ساعت است. اما کسانيکه در سواحل شرقيمان هستند، بايد 24 ساعت منتظر بمانند تا اينکه چهارشنبه 18 ام همگی ماه را ببينند. آنگاه ماه 36 ساعت سن دارد که در کل جهان فراگير می شود. ماه با نور زمين تاب روشن خواهد شد و نور ضعيف بر قسمت تاريک ماه بطور غير مستقيم از نور خورشيد منعکس شده از زمين، می تابد.

 

ثبت رکوردهای جديد

کمانها خودشان اساس علاقه رصدگران به ثبت رکورد هستند. جوانترين هلال ديده شده تا کنون 11 ساعت و 40 دقيقه است که توسط محسن ميرسعيد از تهران- ايران در 7 سپتامبر 2002 به کمک دوچشمی غولپيکر 150 ميليمتر (6 اينچ)آشکار شده است (S&T February 2004, page 102). امسال شما بايد به اقيانوس آرام شمالی برای نفوذ به يک رکورد جديد سفر کنيد. بر حسب اينکه شما در شرق يا غرب خط بين المللی زمان باشيد، تاريخ 16 يا 17 می خواهد بود. برای اطلاعات بيشتر در خصوص پارامترهايي تعيين کننده رؤيت پذيری، به مقاله سال قبل (February issue, page 60) نگاه کنيد.

 

شکستن حد دانژن

يک سؤال کمی مشکل اين است که کمترين جدايي زاويه ای از خورشيد – که حد دانژن ناميده می شود – زمانيکه که با تلسکوپ ديده می شود چقدر است. نقلاً اين زاويه 5/7 درجه (بين مراکز) قرار داده شده است، اما آن با مدرک رشد پيدا کرده است  که می تواند کمی کمتر باشد. برای مثال رصدگران کارآزموده جيم استم و جوهان پولاچيک اعتقاد دارند آنها هلال آخر ماه  را قبل از تمام شدن با تلسکوپ 8 اينچ در 13 اکتبر 2004 بر فراز کوه لمون در آريزنا تشخيص داده اند. اما جدايي محاسبه شده در اين زمان فقط 5/6 درجه بوده است، يک درجه تقويت حد دانژن که ديگر کارشناسان به آرامی آنرا می پذيرند. اما يقيناً حد دانژن در غروب 28 فوريه 2006 توسط رصدگران در نزديکی بافت در جنوب غربی ايران در طول 56:59 شرقی و عرض 29:54 شمالی و ارتفاع 2066 متر. که توسط ميرسعيد تيمی شامل افراد زير سوق داده شد اند: محسن شريفی، رضا اسفندی، سعيد دوست محمدی، علی حاج احمدی، احسان مهرجو و جواد ذوالقدر. آنها برای جلوگيری از نور مزاحم (يا سرگردان) پتوها را بر روی سرهايشان گرفتند و هر 7 نفر توانسته اند هلال را در تلسکوپ 14 اينچ (90 برابر) از ساعت 14:15 زمان جهانی ببينند (5 دقيقه بعد از غروب خورشيد). و سپس در 8 اينچ (68 برابر) در ساعت 14:19. آنها توانسته اند تا ساعت 14:32 رؤيت را ادامه دهند. ميرسعيد توصيف می کند که حالت هلال يک کمان 65 درجه که در يک نقطه آن شکسته شده می باشد. همچنين تصاوير پردازش شده فوق العاده آنها به نظر می رسد که اثری از هلال را نشان می دهد. در زمان اولين رؤيت ماه فقط 3/7 درجه از خورشيد فاصله داشته است.

 

ويرايش ارشد: راجر سينات که هنوز دارد از ديدن يک هلال ماه با سن 26 ساعت با چشم غير مسلح خودش، جلو می افتد.

 

 

 سید قاسم رستمی

 

 
 
گزارش رصد روز 29 ذالحجه

 

نتیجه : عدم رویت هلال

مکان : کهن دژ نارین قلعه ( دیرینه ترین اثر خشت خام معماران جهان ) میبد

زمان : جمعه، 29 دی 1385

اعضاء : اسحاق فیاض، محمد حسن کارگر زاده،  مهدی رعیت، حامد اشرفی، قاسم معصومی، محسن فشارکی و بهروز عامری

 

ابزار : تلسکوپ شکستی 6 اینچ ، دوربین د و چشمی 70 * 15 ، دوربین عکاسی دیجیتال با 3 برابر بزرگنمای نوری

 

شرح :

با توجه به اینکه امروز جدایی زوایه ماه و خورشید کمتر از حد دانژون بود و ما می دانستیم هلالی برای رویت وجود ندارد. اما نظر به تقاضای هیئات مذهبی و سفارش امام جمعه شهرستان، تیم رویت هلال میبد اقدام به رصد نمود که نتیجه طبق پیش بینی عدم رویت هلال بود.

با توجه به یقین عدم رویت هلال و مشغله زیاد، خرزوخان در این رصد ما را همراهی نکردند .

 

 

بهروز عامری

 
 
 
 
 
بسمه تعالي
گزارش رصد هلال محرم الحرام1427
لب تشنه ام از سپيده آبم بدهيد                             جامي ز زلال آفتابم بدهيد
من پرسش سوزان حسينم، ياران                          با حنجره ي عشق جوابم بدهيد
رصدگر:محمد منتظري،حسن قضاوي
زمان:غروب روز شنبه30 ديماه 1385 برابر با 20 ژانويه 2007
مكان رصد :نجف آباد – پشت بام منزل (32:38 شمالي،51:22 شرقي)
ابزار رصد: دوربين دوچشمي 80*15
غروب خورشيد (رصدي): 17:14
زمان رويت هلال با ابزار:17:12 توسط حسن قضاوي
زمان رويت هلال با چشم غير مسلح:17:36 توسط محمد منتظري
مشروح گزارش: از حدودنيم ساعت قبل از غروب خورشيد در پشت بام منزل مستقر شديم. ابرها در افق غربي شروع به پخش شدن مي كردند و اين ما را نااميد ميكرد در رويت هلال قبل از غروب خورشيد ولي خوشبختانه در ساعت 17:12 هلال در دوربين دو چشمي 80*15 شروع به سو سو زدن كرد. از اين لحظه شروع به تلاش براي رويت هلال با چشم كرديم كه در ساعت 17:36 آقاي منتظري موفق به رويت هلال با چشم شد.در پايان نيز چند عكس از هلال با دوربين موبايل گرفتيم .
 
 

 

گزارش رويت هلال شامگاهي محرم 1428

مشخصات شناسنامه‌اي هلال

شماره ماه‌گرد نجومي

1040

شماره ماه‌گرد اسلامي

17125

زمان ژوليني

5/2454120

روز قمري

505683

تاريخ رويت، مشخصات رصدگاه و پارامترهاي جوي

محاسبات رصدگاه و نتيجه‌ي استهلال

تاریخ دقيق رصد

شنبه 30 دي 1385

لحظه‌ي غروب خورشید(محاسبات)

17:17:10

محل رصد

حرم امام در بهشت زهرا

لحظه‌ي غروب خورشید(رصد)

17:10

طول و عرض جغرافیایی

35 درجه و 34 دقيقه‌ي شمالي و 51 درجه و 53 دقيقه‌ي شرقي

سمت خورشید در لحظه غروب خورشيد

627/245 درجه

زمان استقرار در رصدگاه

17:10

اختلاف سمت ماه و خورشید

459/10-

زمان ترك رصدگاه

18:25

سن ماه

33 ساعت و 47 دقيقه

ارتفاع رصدگاه از سطح دریا

1040 متر

ارتفاع ماه

740/13 درجه

وضعیت جوی رصدگاه

افق تا 20 درجه از لايه‌هاي گسترده‌ي ابر پوشيده شده بود

جدایی زاویه ایی ماه و خورشید

885/17 درجه

درحه‌ي حرارت

علي ابراهيمي سراجي با دوچشمي 80×20

فاز ماه

64/2 درصد

رطوبت

50 درصد

مكث ماه

85 دقيقه و 26 ثانيه

فشار سطح زمين

----

لحظه‌ي غروب ماه

18:42:36

سرعت و جهت وزش باد

هوا ساكن بود

سمت ماه در لحظه‌ي غروب ماه

522/248 درجه

افق غربي از لحاظ وجود غبار و سایر موانع رصد

افق در محل غروب ماه 2 درجه مانع داشت.

نتیجه‌ي استهلال

هلال با چشم مسلح رويت شد

رصدگران و نوع ابزار مورد استفاده:  علي ابراهيمي سراجي با دوچشمي 80×20

توضيحات تكميلي:  يك دستگاه دوربين ديجيتال كنون A430 و يك دستگاه خط‌كش مدرج

در صورت رويت هلال با چشم مسلح اطلاعات زير تكميل شود

در صورت رويت هلال با چشم غيرمسلح اطلاعات زير تكميل شود

اولين رويت

17:35

آخرين رويت

17:55

اولين رويت

----

آخرين رويت

----

نام رصدگر

علي ابراهيمي سراجي

نام رصدگر

علي ابراهيمي سراجي

نام رصدگر

----

نام رصدگر

----

ابزار مورد استفاده

دوچشمي 80×20

ابزار مورد استفاده

دوچشمي 80×20

رنگ هلال

----

رنگ هلال

----

زاويه ساعتي كمان ماه

2 تا 7

زاويه ساعتي كمان ماه

2 تا 7

زاويه ساعتي كمان ماه

----

زاويه ساعتي كمان ماه

----

سن ماه

34 ساعت و 04 دقيقه

سن ماه

34 ساعت و 24 دقيقه

سن ماه

----

سن ماه

----

ارتفاع ماه

856/10 درجه

ارتفاع ماه

510/7 درجه

ارتفاع ماه

----

ارتفاع ماه

----

سمت ماه

172/238 درجه

سمت ماه

390/241 درجه

سمت ماه

----

سمت ماه

----

جدايي زاويه‌اي

016/18 درجه

جدايي زاويه‌اي

169/18 درجه

جدايي زاويه‌اي

----

جدايي زاويه‌اي

----

فاز ماه

69/2 درصد

فاز ماه

74/2 درصد

فاز ماه

----

فاز ماه

----

توضيحات:  ابتدا در ساعت 13 در صدد شدم تا هلال را در روز بيابم. ولي وجود يك لايه ابر و غبار اجازه‌ي رويت هلال را نداد. با توجه به ورود يك توده از ابر در بعدازظهر به افق تهران، تصميم گرفتم تا در جنوب تهران مستقر شوم و از آلودگي هواي تهران فاصله بگيرم تا هلال را بتوانم از لابه‌لي ابرها رويت كنم. بعد از استقرار در رصدگاه سمت خورشيد را در لحظه‌ي غروب علامت زدم و با استفاده از آن در ساعت 17:15 زهره را يافتم. ولي ماه در لايه‌ي غليظي از ابر قرار داشت و رويت آن بسيار سخت بود. با اين وجود ماه گهگاهي از ابر بيرون مي‌يامد و فقط با چشم مسلح قابل رويت بود.

متصدي گزارش

علي ابراهيمي سراجي

تاريخ تنظيم گزارش

1 بهمن 1385

                           

 

 
گزارش رصد هلال محرم الحرام1428

 

 تاریخ رصد: شامگاه شنبه 30/10/1385

 رصدگاه: اصفهان، میدان تاریخی نقش جهان

 رصدگران : محمد سلطان الکتابی (سرپرست گروه رویت هلال انجمن اختروش ایران) ، مهدی رحیمی (عضو گروه نجوم دولت آباد) ، عباس احمدیان (رصدگر شاهین شهری)

 وضعیت افق شرقی : غبار آلود و پوشیده از ابر های پراکنده

 تجهیزات: یک دستگاه دوربین دوچشمی 70*15 (متعلق به انجمن اختروش ایران) ، یک دستگاه دوربین دوچشمی 50*7 (متعلق به انجمن اختروش ایران) ، دوربین عکاسی دیجیتال

 زمان اولین رویت زهره: 17:05 توسط محمد سلطان الکتابی با 70*15

 زمان اولین رویت هلال با ابزار: 17:12 توسط عباس احمدیان با 70*15

 زمان دومین رویت هلال با ابزار : 17:17 توسط محمد سلطان الکتابی با 50*7

 زمان اولین رویت هلال با چشم : 17:24 توسط عباس احمدیان

 غروب محاسباتی خورشید: 17:25

 

مشروح گزارش :

 در آخرین روز سال 1427 بنده محمد سلطان الکتابی به همراه آقایان مهدی رحیمی و عباس احمدیان در میدان تاریخی نقش جهان حاضر شدیم تا هلال محرم الحرام را رصد کنیم . آسمان بسیار غبار آلود بود و ابرهای پراکنده زیادی در افق غربی بودند. آقای احمدیان یک لحظه با کمک زهری هلال را در میان ایر ها رصد نمودند ، 5 دقیقه بعد من با ابزار ضعیفتر هلال را در میان ابر ها به زحمت دیدم . حدود 3 ثانیه بعد ، موبایل من به صدا در آمد و سرکار خانم شکرچی (مدیریت کانون مطهره باغبهادران) رویت هلال را در باغبهادران اعلام نمودند . با توجه به اینکه باغبهادران در غرب اصفهان است، رویت هلال در این زمان را به رصدگران تیزبین این گروه تبریک می گویم.

 بالاخره آقای احمدیان در ساعت 17:24 هلال را با چشم مشاهده نمود . اینک آماده شدیم تا از هلال عکاسی کنیم . ( قبل از اینکه هلال را رویت کنیم هم چندین عکس بدون سه پایه از هلال گرفتیم که پس از مشاهده در کامپیوتر هلال بدون پردازش به راحتی در آن دیده شد) .

 اینک تصمیم گرفتیم تا از هلال در کنار صنایع دستی نصف جهان عکاسی کنیم ؛ به سراغ یکی از فروشگاه های صنایع دستی رفتیم و از آن ها تعدادی از اجناس فروشگاه را به امانت گرفتیم که صاحب محترم فروشگاه جناب آقای قائلی با رویی گشاده از ما پذیرایی نمودند.

 و نتایج حاصل ، عکس های زیبایی شد که تقدیم شما می گردد.

 

 با تشکر ویژه از صنایع دستی قائلی

 

  عکس ها از: عباس احمدیان ، مهدی رحیمی و محمد سلطان الکتابی

 

 

بفرمائید بستنی !

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 گزارش علیرضا مهرانی از رویت هلال ماه و مقارنه ماه و زهره از AACI
 
 
Observation Report
January 20, 2007
New Moon Crescent
 
Location: Esfahan, Iran
Latitude: 32° 37' N
Longitude: 51° 35' E
Elevation: 1500 meters
Time Zone: +3.5
 
(MoonCal 6.0 Dr. Monzur Ahmed, Topo, Refrac OFF)
 
Time: 18:06 LT
Moon Altitude: 7° 10' 53"
Sun Altitude: -(8° 57' 17")
Elongation: 18° 14' 13"
Relative Azimuth: -(8° 31' 37")
Phase: 2.77%
Width: 0.82m
Arc Length: 150° (2.5-7.5)
 
Photographer: Alireza Mehrani
 
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید