تبلیغات
ايده هايي براي برگزاري مراسم روز و هفته نجوم
ارسال در: 1385/12/26-00:00
شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران اقدام به تشريح برخي ايده ها براي برگزاري بهتر و جذاب تر روز و هفته نجوم در ايران نموده است.

بر طبق بيانيه شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران، روز نجوم سال 1386 در ايران، جمعه 31 فروردین و هفتهِ نجوم از 25 تا 31 فروردین خواهد بود. لذا شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران ضمن دعوت از همه گروهها و منجمان آماتور در برگزاری روز و هفته نجوم،  از گروههایی که قصد برپایی اين مراسم را دارند درخواست مي نمايد تا اطلاعاتی از برگزاری مراسم مدنظر خود را از طریق پست الکترونیک زیر، برای شاخه ارسال نمایند تا از طریق کمیته اطلاع رسانی در اختیار عموم و افکار عمومی قرار گیرد. همچنین گروههایی که نیاز به کمک در برگزاری این روز دارند یا افرادی که ایده های جدیدی برای برگزاری این مراسم داشته و مایل به مشارکت گذاشتن آن با دیگران هستند و همینطور همه افراد یا گروههایی که در این باره سوالهایی دارند می توانند از طریق پست الکترونیک astroday@asiac.ir و Iranastroday@gmail.com با کمیته برنامه ریزی روز نجوم شاخه اماتوری انجمن نجوم ایران تماس حاصل فرمايند. قابل ذکر است مجموعه اطلاعات رسیده به شاخه علاوه بر ثبت در پرونده گروهها، در سایتهای شاخه اماتوری انجمن نجوم ایران . ماهنامه نجوم و پارس اسکای در قالب گزارشی کلی و با حفظ نام گروههای برگزار کننده به اتحادیه جهانی نجوم ارسال خواهد شد.

 
براي كسب اطلاعات بيشتر به لينكهاي زير مراجعه فرماييد:
 وب سايت اتحاديه نجوم: www.astroleague.org
 
 
 

ایده های نو:

 
 
1) نمایشگاه طراحی ها و کاریکاتورهای نجومی (ايده از فاطمه عظيم لو).

2) پخش فیلم نجومی در سینماها و سالن همایشهای شهرو محله (ایده از محمد مهدي مطيعي؛ انجمن نجوم آماتوري آسمان توس مشهد).

با هماهنگی با مسؤولان سینماها می توانید برخی از سانس ها را برای نمایش فیلم های نجومی اختصاص دهید.

3) برگزاري جشنواره وبگاههاي نجومي فارسي (ايده از آقاي يزدان پناه از سازمان فضايي ايران)

 برای ارسال نشانی وبگاه یا سایت خود به منظور شرکت در اين جشنواره به سایت سازمان فضایی ایران www.isa.ir مراجعه فرماييد.

 4) نصب پوسترهای نجومی و بنرها و پلاکاردهای اطلاع رسانی و پخش بروشور نجومی در پایانه های مسافربری ایستگاههای قطارو فرودگاهها  (ايده از فاطمه عظيم لو).

5) غرفه طبیعت و نجوم و آشنایی با سفرهای نجومی: دراین غرفه ابزارهای مورد نیاز در یک سفر نجومی همراه با تصویر و ... شرح داده می شود، همچنین رصدگاههای مناسب معرفی شده و نکاتی که باید در یک سفر طبیعت گردی و شب رصدی رعایت شوند شرح داده می شود (ايده از بابک مشمولی)

6) غرفه اشنایی با آلودگی هوا و الودگی نوری واثر آن بر فعالیت های نجومی و دعوت مردم به مشارکت درکاهش آلودی هوا و الودگی نوری.میتوان از همکاری سازمان هوای پاک استفاده کرد (ايده از بابک مشمولی)

 روز نجوم در سال 1385

 برنامه برگزار شده توسط انجمن نجوم ثاقب و انجمن علمی پژوهشی نجم شمال در بوستان ملت شهر رشت
 انجمن علمی پژوهشي نجم شمال

7) برگزاري زنگ نجوم در مدارس (ايده از محمد مهدي مطيعي، انجمن نجوم آماتوري آسمان توس)

در سالهاي اخير مرسوم شده است كه به مناسبتهاي مختلف در سطح مدارس كشور برنامه‌هاي عمومي و هماهنگي برگزار مي‌شود كه از آن جمله مي‌توان به مانورهاي زلزله اشاره كرد. شايد هماهنگي با وزارت آموزش و پرورش در راستاي برقراري زنگ نجوم در يكي از روزهاي هفته نجوم و پخش ويژه‌برنامه راديويي در رابطه با مفاهيم عمومي نجوم به گونه‌اي كه براي دانش‌آموزان به طور زنده پخش شود، امكانپذير باشد. علاوه بر آن در شهرهايي كه تعداد منجمان آماتور در آنها قابل توجه است مي‌توان از اين منجمان خواست كه در اين بازة زماني در برخي مدارس حضور يابند و زنگ نجوم را با رصد خورشيد و ارائه توضيحاتي در رابطه با نجوم ضمن استماع برنامه زنده راديويي برگزار نمايند.

براي نيل به اين هدف هماهنگي با آموزش و پرورش استانها ضروري به نظر مي‌رسد. 


 

برخي از ایده هايي كه در سالهاي گذشته توسط گروههاي نجومي مختلف در مراسم هفته و روز نجوم اجرا شد به شرح زير است:       

الف) برگزاری سمینار و نمایش اسلاید در هفته و روز نجوم:

می توانید هرروز در یک فرهنگسرا، دانشگاه یا مدرسه سمینار و نمایش اسلاید برگزار کنید.

باید توجه داشته باشید که از تصاویر زیبا و جذاب نجومی استفاده کنید. در سمینارها تنها مطالب ساده و جذاب را مطرح کنید و از بیان مطالب سنگین و پیچده پرهیز نمایید.

ب) واحد سیار نجوم:

با استفاده از یک دستگاه اتوبوس، کامیون یا تریلر می توانید واحد سیار نجوم ایجاد کنید.

با نصب تزئینات نجومی مانند پوسترها و تصاویر نجومی و پلاکاردهای اطلاع رسانی می توانید توجه بسیاری از مردم را جلب کنید. درصورت امکان، این خودرو می تواند حامل ابزارهای نجومی باشد و اگر کارشناسانی هم خودرو را همراهی کنند، می توانند در سطح شهر پاسخگوی پرسشهای مردم باشند. خودروها را می توانید از ارگانهایی مانند شهـرداری، فـرمانـداری، هلال احمر و ... امانت بگیرید و یا از همکاری شرکت های خودروسازی بهره مند.

پ) پخت کیک و شیرینی و پیتزا و... به شکل های نجومی و برگزاری مسابقه بهترین کیک ­(ایده از محمد مهدي مطیعی)

ت) ارائه نان وبستنی و... بصورت رایگان به مناسبت روز نجوم (ایده از انجمن نجوم سعادت شهر)

ث) نصب پوسترهای نجومی و پلاکاردها و بنرهای اطلاع رسانی در سطح شهر.

ج) بازدید رایگان از رصدخانه ها و آسمان نما ها.

چ) نصب پوسترهای روز نجوم بر روی اتوبوسهای شرکت واحد و تاکسی های شهر با هماهنگی روابط عمومی این سازمانها (ایده از فاطمه عظيم لو).

ح) برگزاری مسابقه نقاشی کودکان و مسابقه طراحی نجومی و کاریکاتور نجومی.

خ) دعوت از مسؤولان شهر، نمایندگان مجلس و شورای شهر، شهردار، فرماندار، اساتید دانشگاه رشته های مختلف، هنرمندان و ورزشکاران و... برای شرکت در برنامه ها.

د) برگزاری نمایشگاه کتاب و محصولات نجومی.

ذ) برگزاری مسابقه عکاسی نجومی و مسابقه عکاسی از روز نجوم.

ر) برگزاری نمایشگاه نجوم در هفته و روز نجوم و برپايي غرفه هاي مختلف.

اين غرفه ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

1- پوسترهای نجومی: پوسترها می تواند شامل تصاویر زیبای نجومی باشد. این پوسترها را می توانید از فروشگاههای نجومی و بازارچه نجومی مجله نجوم تهیه کنید یا تصاویر را از اینترنت بیابید. همچنین می توانید خودتان پوسترهای آموزشی را به صورت کولاژ تهیه کنید یا بر روی پارچه های بزرگ یا صفحات مقوایی یا چوبی بزرگ نقاشی کنید. همچنین موضوع پوسترها می توانند تاریخ نجوم و بزرگان و دانشمندان نجومی و آشنایی با آنها باشد.

2- ساخت ماکتهاي نجومي نظير: ماکت منظومه شمسی، دنباله دارها، دایره البروج، کهکشانها، صورتهای فلکی، اسطوره های نجومی (به صورت مجسمه های کوچک)، ماکت ساعتهای آفتابی، ماکت بناهای نجومی مانند: رصدخانه مراغه، برج رادکان، استون هنج  و...، ماکت فضاپیماها، شاتل ها، ایستگاه فضایی، تلسکوپهای فضایی، رادیو تلسکوپها و آرایه هاي آنها، ماکت مریخ نوردها همراه با پوسترهایی از آنها به همراه توضیحاتی همراه با تاریخچه آنها و ... .

3- بازیهای نجومی برای کودکان: این بازیها می تواند بصورت پازل نجومی، ماروپله نجومی، جدولهای بزرگ نجومی، ساخت حجم با خمیر و سفال و کاغذ و مقوا، بازیهای همراه با شعر و سرود و ... باشد.

4- غرفه نقاشی کودکان .

5- غرفه ساخت ماکت: در این غرفه مراجعه کنندگان می توانند ماکت های نجومی مانند ماکت شاتلها و ماکت ساعتهای آفتابی و ... را خودشان بسازند.

6- اجرای نمایشهای نجومی (نمایش برای معرفی سیارات، رخداد های تاریخ نجوم و داستانهای اسطوره ای).

7- افرادی می توانند لباسهایی مثل لباس فضانوردان، دانشمندان قدیمی، موجودات فضایی خیالی و ... بپوشند و در محوطه نمایشگاه حرکت کنند و به پرسشهای مردم پاسخ دهند.

8- بخش پرسش و پاسخ نجومی (برای اداره این بخش از فرد يا افرادی که کاملا بر نجوم مقدماتی و پیشرفته تسلط دارند کمک بگیرید).

9- رصد: در طول روز می توان به رصد خورشید و از ظهر به بعد به رصد ماه و پس از غروب به رصد سیارات و مشاهده صورتهای فلکی پرداخت (در رصد خورشید به نکات ایمنی جهت مراقبت از چشم بسیار توجه کنید، استفاده از فيلترهاي استاندارد خورشيدي بسيار حائز اهميت است).

10- نمایش نحوه ساخت ابزارهای نجومی: در این غرفه  نحوه ساخت تلسکوپ  یا ابزارهای قدیمی مثل ربع، اسطرلاب و ... نشان داده می شود.

11- اجرای نمایش همراه با شعر و سرود برای کودکان.

12- آشنایی با گرفتها همراه با پخش تصویر، ماکت و عکس و پوستر.

13- شبیه سازی سطح سیارات مثلاً سطح مریخ با خاک رس و قطعات سنگ (ماکت مریخ نوردها هم مي تواند در این سطح شبیه سازی شده قرار گیرد).

14- محاسبه سن و وزن مراجعه کنندگان بر اساس دوره تناوب انتقالی و گرانش سیارات دیگر.

15- آشنایی با اصطلاحات نجومی: در این بخش اصطلاحاتی مانند مقارنه و مقابله و حرکت رجوعی و ... با کمک پوستر و رایانه و شبیه سازی های انیمیشن توضیح داده می شود.

16- غرفه آشنایی با شهابسنگ ها و نحوه جستجوی شهابسنگها.

17- غرفه عکاسی نجومی: در این بخش ابزارهای مناسب برای عکاسی نجومی و اصول اولیه عکاسی نجومی شرح داده می شوند.

18- غرفه آشنایی با انواع تلسکوپها و ابزارهای رصدی:

حتی اگر ابزار رصدی در اختیار ندارید، با کمک پوستر و نقاشی می توانید انواع ابزار رصدی را معرفی کنید.

19- غرفه بدفهمی های نجومی: در این بخش برخی از بدفهمی های نجومی، دلایل پیدایش خرافات نجومی و ... شرح داده می شود (برای اداره این بخش از فردی که کاملا بر نجوم مقدماتی و پیشرفته تسلط دارد کمک بگیرید).

20- غرفه آشنایی با سفرهای فضایی.

21- برخورد شهابسنگ ها: با یک ظرف شن یا خاک و تعدادی قطعه سنگ می توان گودالهای برخوردی را شبیه سازی کرد.

22- غرفه آشنایی با ماه: دراین بخش می توان همراه با پوستر و ماکت درباره ماه، جزر و مد و اکتشافات بر روی ماه توضیحاتی ارائه کرد.

23- چادر یا گنبد نجومی: در این بخش در داخل یک چادر مکعبی یا نیم کره، صورتهای فلکی آسمان و محل ستاره ها نشان داده می شود.

24- غرفه ساخت بالون با ابزارهای ساده و ساخت موشک کاغذی.

25- غرفه آشنایی با نور و طیف الكترومغناطيس.

26- غرفه نمایش و فروش کتاب و پوستر و محصولات نجومی.

27- غرفه نمایش ابزارهای حرفه ای نجوم: در این بخش می توانید از همکاری دانشگاهها و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری نجوم استفاده کنید.

 

همچنين با توجه به امکانات بومی هر منطقه می توان غرفه ها و برنامه های جالب بسیاری ترتیب داد. به عنوان مثال مي توان به "بررسی دیدگاههای نجومی عشایر" که سال گذشته در شهر سه قلعه استان خراسان جنوبي انجام شد، اشاره كرد.

 

 برای آشنای با نحوه اجرای برخی ایده ها به  گالری عکس در سايت شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران مراجعه نماييد.

  


  

ایده های جالب خود را به نشاني astroday@asiac.ir کنید تا به نام شما در سایت شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران قرار گیرد.


 
 لينك هاي مرتبط:
 در يافت فايل حاوي كيت ساخت ساعت آفتابي: my_documents/my_files/DZ8_sundial_kit_1_2.zip و
my_documents/my_files/115_sundial_kit_2_2.zip (پس از دريافت فايلها آنها را در يك دايركتوري يا شاخه باز كنيد)
 
 
براي دريافت اطلاعات بيشتر به سايت شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران مراجعه نماييد. www.Asiac.ir
 
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید