تبلیغات
ويژنامه روز نجوم
ارسال در: 1386/01/28-00:00
ويژه نامه روزنامه اعتماد به مناسبت هفته و روز جهاني نجوم در ايران امروز سه شنبه 28 فروردين ماه به چاپ رسيد.
 
برنامه هاي گروه هاي نجومي آماتوري کشور
تمامي برنامه هايي که در ذيل آمده حاصل گزارش هاي رسيده از گروه هاي نجومي کشور به نگارنده اين ستون است. لازم به ذکر است گروه هاي بسيار ديگري نيز در سرتاسر کشور برنامه هايي را به مناسبت روز نجوم برگزار خواهند کرد. شما مي توانيد با شرکت در برنامه هاي عمومي روز نجوم در هر شهري که هستيد به جمع منجمان آماتور کشور بپيونديد.
 
 انجمن نجوم آسمان سبلان- اردبيل
 
 نصب پلاکارد در سطح شهر و سخنراني درباره روز نجوم در مدارس اردبيل، پخش بروشورهاي اطلاع رساني نجوم و نمايش پوسترهاي نجومي، برگزاري رصد عمومي آسمان شب و نمايش ابزارهاي اپتيکي در محوطه مجتمع فرهنگي فدک.
 
   sabalan_sky@yahoo.com رضا شجاعي
 
 گروه نجوم دانشگاه آزاد اسلامي اراک
 
 برنامه هاي اين گروه از 25 تا 31 فروردين در طول هفته نجوم عبارتند از؛
 
 برپايي نمايشگاه عکس هاي نجومي اعضاي گروه، نمايش تجهيزات رصدي گروه، برگزاري کارگاه هاي آموزشي مختلف در زمينه نجوم آماتوري، غرفه آشنايي با ابزارآلات رصدي. کارگاه آشنايي با عکاسي نجومي و روش هاي عکسبرداري نجومي، چاپ و توزيع رايگان خبرنامه نجومي، پاسخ به سوالات نجومي بازديدکنندگان از نمايشگاه، پخش فيلم و تصاوير نجومي، برگزاري سمينار تخصصي نجوم، برگزاري مسابقه نجومي و برپايي رصد عمومي آسمان شب در محل پرديس دانشگاه
 
 اراک- خيابان دانشگاه- مجتمع فني مهندسي و علوم پايه دانشگاه آزاد اراک
 
 m-sameni@araku.ac.ir  مهدي ثامني
 
 گروه نجوم هفت اورنگ مرکز آموزشي فرزانگان زينب (س)- تهران
 
 برپايي غرفه رصد خورشيد و آشنايي با تلسکوپ، آشنايي با پديده خورشيدگرفتگي و ماه گرفتگي، آشنايي و ساخت ساعت هاي آفتابي، نقاشي کودکان، آشنايي با صور فلکي آسمان، پخش فيلم و تصاوير نجومي، فروش ابزار و منابع آشنايي با نجوم، ماکت منظومه شمسي، و شناخت ماه تنها قمر زمين
 
 تمامي برنامه ها توسط دانش آموزان همين مرکز و در سطح عمومي ارائه خواهد شد.
 
 شرکت در برنامه و بازديد براي عموم آزاد است. زمان 9 صبح الي 14
 
 نشاني محل برگزاري؛ شهرري، ميدان شهرداري، خيابان هلال احمر، خيابان شهيد محمد فدايي، مرکز آموزشي فرزانگان زينب(س)
 
 فاطمه هاشمي نياري sarda_m20@yahoo.com
 
 گروه نجوم خيام
 
 اين گروه براي روز نجوم دو برنامه تدارک ديده است.
 
 برنامه صبح بازديد از بازه حور از بناهاي تاريخي که گفته مي شود رصدخانه يي باستاني است و برنامه شبانه رصد آسمان در محل باغ امين اسلامي.
 
 ايمان خرميان
 
 iman.kho@gmail.com
 
 انجمن نجوم پاسارگاد (سعادت شهر)- فارس
 
 گروه نجوم پاسارگاد که جزء برترين گروه هاي نجومي کشور است امسال نيز همچون سال هاي گذشته برنامه هاي متنوعي را جهت گراميداشت روز نجوم برگزار مي کند.
 
 - رصد خورشيد، اجراي نمايش هاي آموزشي نجومي، نمايش عکس هاي آسمان شب و مسابقه نجومي
 
 - پخش پوستر و کارت پستال هاي آموزشي نجوم توسط يک گروه سيار در سعادت شهر
 
 - سخنراني هاي عمومي و برنامه رصدي آسمان شب و رصد خورشيد در روز
 
 اصغر کبيري kabiri_starnight@yahoo.com  
 
 شاخه نجوم انجمن علمي فيزيک دانشگاه رفسنجان
 
 برگزاري سمينار نجوم آماتوري در روز نجوم شامل سخنراني درباره تاريخچه نجوم و ابزار نجومي، معرفي دانشمندان علم نجوم ايران، نجوم در قرآن کريم و ارائه برنامه هاي آينده گروه نجوم دانشگاه به همراه فروش نرم افزارهاي نجومي. اختتاميه اين برنامه رصد آسمان شب براي شرکت کنندگان اين سمينار است.
 
 رفسنجان- پرديس اصلي دانشگاه ولي عصر رفسنجان- آمفي تئاتر مرکزي
 
 نسرين رزم جويي
 
 nasrinraz@yahoo.com  
 
 گروه نجوم پژوهش سراي دانش آموزي زکرياي رازي (آموزش و پرورش ناحيه يک شهرري)
 
 اين گروه با همکاري شهرداري منطقه 20 و همراه با گروه هاي نجومي مرکز نجوم حرم شاه عبدالعظيم، پژوهش سراي دانش آموزي باقرالعلوم- منطقه قرچک، آسمان کوير پژوهش سراي دانش آموزي فرهنگ منطقه ورامين، پژوهش سراي دانش آموزي دکتر حسابي منطقه کهريزک، مدارس آموزش و پرورش ناحيه يک شهرري و کانون فرهنگي تربيتي بسيج شهرري مراسم روز نجوم را به صورت برپايي ايستگاه هاي نجومي در شهرري برگزار مي کند. اين ايستگاه ها شامل ايستگاه هاي رنگ آميزي نجومي صورت کودکان، نقاشي توسط بچه ها با مداد رنگي و آبرنگ، ساخت سفينه هاي فضايي توسط علاقه مندان، پرسش و پاسخ نجومي و ايستگاهي جهت توضيح در مورد اجرام آسماني است.
 
 زمان؛ 31فروردين 1386 - ساعت 15 تا 21
 
 نشاني محل برگزاري؛ شهرري - خيابان جاده قم - ميدان مدرس- پارک مدرس
 
 غلامحسين رستگارنسب rastegarnasab@yahoo.com  www.teo.ir/nojum
 
 انجمن نجوم آماتوري آسمان توس و ديگر گروه هاي نجومي مشهد
 
 روز اول - شنبه 25/1/86؛ روز محمد خوارزمي
 
 1- افتتاح نمايشگاه نجوم در محل دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه خيام و خانه نجوم مشهد. (اين نمايشگاه ها در طول هفته داير خواهند بود)
 
 2- پخش فيلم نجومي در آمفي تئاتر دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد
 
 3- رصد عمومي در آموزشکده الزهرا (س) مشهد
 
 روز دوم - يکشنبه 26/1/86؛ روز ابوريحان بيروني
 
 1- نشست نجومي اعضاي انجمن آسمان توس با دانش آموزان دبيرستان حسين فاتح
 
 2- برگزاري کارگاه معرفي نرم افزارهاي نجومي در دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد
 
 3- پخش فيلم نجومي در آموزشکده الزهرا (س) مشهد
 
 روز سوم - دوشنبه 27/1/86؛ روز ابوالوفا بوزجاني
 
 1- برگزاري همايش نجوم در دبيرستان آرمينه مصلي نژاد
 
 2- برگزاري کارگاه کاوش تصاوير ماهواره يي در دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد
 
 3- پخش تصاوير نجومي در برخي فروشگاه هاي لوازم صوتي - تصويري در سطح شهر
 
 4- پخش فيلم نجومي در آموزشکده الزهرا (س) مشهد
 
 روز چهارم - سه شنبه 28/1/86؛ روز
 
 عبد الرحمان صوفي
 
 1- برگزاري همايش نجوم در دبيرستان شهيد حاتمي
 
 2- برگزاري همايش نجوم در دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد
 
 3- برگزاري کارگاه رويت هلال در دانشگاه خيام
 
 4- پخش تصاوير نجومي در برخي فروشگاه هاي لوازم صوتي - تصويري در سطح شهر
 
 روز پنجم - چهارشنبه 29/1/86؛ روز حکيم عمر خيام نيشابوري
 
 1- برگزاري نشست نجومي، رويت هلال و رصد آسمان در کنار برج رادکان و براي عموم علاقه مندان
 
 2- رويت هلال و رصد آسمان در دانشکده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد
 
 روز ششم - پنجشنبه 30/1/86؛ روز خواجه نصيرالدين طوسي
 
 1- برگزاري پنجاهمين باشگاه نجوم مشهد ويژه روز نجوم
 
 2- درج خبر فعاليت هاي باشگاه نجوم کودکان مشهد و روز نجوم در ايران در صفحه کودک و نوجوان روزنامه خراسان
 
 3- زنگ نجوم در مجموعه مدارس مجتمع امام رضا (ع) مشهد
 
 4- رصد عمومي در آموزشکده الزهرا (س) مشهد
 
 روز هفتم - جمعه 31/1/86؛ روز غياث الدين جمشيد کاشاني
 
 - استقرار اعضاي انجمن نجوم آماتوري آسمان توس و اعضاي باشگاه نجوم کودکان در پارک ملت از ساعت 11 صبح الي 23 و استقرار اعضاي خانه نجوم در پارک کوهسنگي از ساعت 11 صبح الي 21 و برگزاري نمايشگاه، غرفه، مسابقه و رصد عمومي و نيز اعلام برگزاري مسابقه سراسري يلدا، نخستين کتاب شعر و داستان هاي نجومي کودکان ايران، با حمايت باشگاه نجوم کودکان مشهد (www.kidsastronomy.ir )
 
 محمد مهدي مطيعي
 
 
motiei@yahoo.com
نگاهي به آسمان پرستاره در پهنه ايران
روياي ديرپاي ايرانيان
شراگيم اميني
 
 دوستداران آسمان شب، شما نيز همچون ديگر صنوفي که به فعاليت در زمينه هاي مختلف علمي، هنري، سياسي و اجتماعي مشغولند، داراي روز مخصوص به خود در طول سال هستيد. روز نجوم روزي است براي تمامي آنهايي که شب ها به آسمان تاريک شب مي نگرند تا نظاره گر درخشش شهاب سنگي پرنور، مقارنه زيباي دو سياره، حرکت پرشتاب دنباله داري سپيد يا به تاريکي رفتن تنها قمر زمين بر اثر پديده کسوف باشند.
 
 قدمت دانش نجوم به قدمت تاريخ بشر است. هزاران سال پيش که هنوز آتش کشف نشده بود، اجداد ديرينه ما شب ها به آسمان پرستاره يي چشم داشتندکه براي آنها تصاويري بزرگ از حيوانات و انسان و عجايب بود. آنها از کنار هم قرار گرفتن تعدادي از اجرام آسماني، شکل شير را مي ديدند يا اشکالي ديگر چون عقرب و خرچنگ و انساني در حال پرتاب تيرکمان. بعدها آتش کشف شد و سال ها پس از آن آتشکده ها و آتشخانه ها و معابد بسياري، شب ها همچون خورشيدي از آتش نورافشاني مي کردند. باز هم همه چيز براي نگاه به آسمان مناسب بود. شب ها هنوز خيلي تاريک بودند. اما با ورود انسان به عصر صنعتي شدن و سپس آغاز قرن بيستم همه چيز به ناگهان تغيير کرد.
 
 نمي توان گفت همان تعداد ستارگاني که بشر اوليه در پنجاه هزار سال پيش در آسمان مي ديد انسان قرن هجدهم نيز در همان منطقه مي ديد، يا انسان پس از جنگ جهاني دوم در همان منطقه. تعداد ستارگاني که بشر از هزاران سال پيش در آسمان شب مي ديد با گسترش آلودگي نوري، روز به روز کمتر شد تا اين که به حد متوسط سه هزار جرم آسماني در عصر حاضر رسيده است. هرچند آن انساني که در پاريس زندگي مي کند نيز از معضل آلودگي نوري در رنج است، اما لااقل چندين سال است که در اروپا و امريکا، قوانين سختي براي استانداردسازي منابع نوري در حال اجرا است که در آن منبع گسترش دهنده نور (همچون چراغ خيابان) نورش را تنها رو به پايين و متمرکز در همان نقطه پراکنده مي کند. هر چقدر آلودگي نوري کمتر باشد، براي لذت بردن از آسمان شب زحمت کمتري را متحمل خواهيد شد. ديگر لازم نيست که هزينه کنيد و ده ها کيلومتر از شهرهايتان دور شويد و به مناطقي سفر کنيد که شايد امنيت مناسبي نيز ندارند.
 
 کاروانسراي قصر بهرام که از ده سال پيش مورد توجه منجمان آماتور قرار گرفت، امروز ديگر يک رصدگاه حرفه يي نيست. اين کاروانسراي عهد صفوي که در دويست کيلومتري جنوب شرقي شهر تهران داخل پارک ملي کوير قرار دارد، داراي کمان نوري در افق هاي شمال شرقي، شمال و شمال غربي است که از آلودگي نوري شهرهاي تهران، ورامين، گرمسار و البته شهر ايوانکي ناشي مي شود که روز به روز نيز بيشتر مي شود.
 
 اما شما مسوولان عرصه انرژي که هم اکنون در حال خواندن مطلبي درباره نجوم و دنياي آسمان شب هستيد، چگونه مي توانيد براي تاريکي آسمان شهرتان نه تنها به منجمان ، بلکه به همه کشورتان کمک کنيد؟
 
 براي کاهش آلودگي نوري، نور بايد دقيقاً به همان نقطه يي که منظور است متمرکز شود. نور لامپ به هيچ وجه نبايد به سمت بالا برود، مگر در موارد خاص همچون فرودگاه ها و مناطق نظامي و غيره. در اين موارد نيز بهتر است لامپ هاي قديمي را از رده خارج و از فناوري هاي جديد استفاده کرد. بسياري از کشورها از انرژي خورشيدي براي تامين منابع نوري خود استفاده مي کنند. با انجام اين کارها هم در مصرف انرژي صرفه جويي مي شود و هم اين که ديگر لازم نيست گاه به گاه برق بعضي مناطق را قطع کرد. در اين ميان لطف بسيار بزرگي هم به منجمان کشورتان کرده ايد. امروز، ديگر ديدن آسماني پرستاره، رويايي براي ايرانيان است.
 
 هفته يي که در آن قرار داريم هفته جهاني نجوم و روز جمعه 31 فروردين در کشور ما روز نجوم است. در اين روزها دوستداران آسمان شب در سرتاسر کشور در قالب گروه هاي نجومي برنامه هاي عمومي را براي آشنايي مردم با اين دانش کهن برگزار مي کنند. در سال 1384 براي نخستين بار در ايران توانستيم در روزنامه شرق چهار صفحه از روزنامه را به ويژه نامه روز نجوم اختصاص دهيم. سال بعد کار کمي سخت تر شد و ما در دو صفحه ميهمانتان بوديم. سعي ما بر اين بود که مخاطب اين مقالات کوتاه هم منجمان آماتور کشور باشند و هم کليه خوانندگان روزنامه.
 
 امسال افتخار داريم که براي سومين سال متوالي در روزنامه اعتماد در خدمت شما باشيم. شما مي توانيد با توجه به فهرست برنامه هايي که از گروه هاي نجومي کشور براي ما ارسال شده است، در برنامه هاي روز نجوم شرکت کنيد و به خانواده شش هزار نفري ستاره شناسان آماتور ايراني بپيونديد.
 
 ايرانيان دوستدار آسمان شب، شادباش ما را براي هفته جهاني نجوم پذيرا باشيد.
 
روز نجوم در پارک ملت
شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران ((Asiac امسال مراسم عمومي روز نجوم را با همکاري شهرداري منطقه 3 تهران در پارک ملت برگزار مي کند. اين برنامه جمعه 31 فروردين ماه 1386 از ساعت 11 صبح تا 20 شب اجرا مي شود. برنامه هاي شاخه آماتوري در پارک ملت به شرح ذيل است؛
 
 الف؛ سخنراني ها و نمايش اسلايد در دو بخش صبح و بعد ازظهر اجرا مي شود.
 
 ساعت 11 صبح الي 13 بعدازظهر
 
 ساعت 13 بعدازظهر الي 20 شب
 
 ب؛ رصد
 
 رصد خورشيد از ساعت 10 الي 14
 
 رصد ماه از ساعت 14 الي 20
 
 رصد سيارات (زهره، زحل و مشتري) و ستاره ها و اجرام غيرستاره يي مانند خوشه پروين پس از غروب خورشيد.
 
 لازم به ذکر است که سياره زهره با خوشه پروين در شب پنجشنبه 30 فروردين منظره يي ديدني را در افق غربي به تصوير مي کشد. در شامگاه آن روز کمي پس از غروب خورشيد هلال باريک ماه از مقابل گوشه يي از خوشه پروين مي گذرد و اختفا يا مقارنه يي نزديک رخ مي دهد. در اين زمان سياره زهره در10 درجه يي از ماه و پروين قرار دارد. سياره زهره هم اکنون چون گويي آتشين با قدر منفي 4 در افق غربي آسمان نورافشاني مي کند.
 
 پ؛ غرفه ها
 
 غرفه ها شامل پوستر و ماکت هاي آموزشي و اطلاع رساني هستند که يک کارشناس در مورد موضوع مورد نظر توضيحات لازم را ارائه مي کند.
 
 غرفه هاي منظومه شمسي؛ شبيه سازي فضاي سيارات، وزن سنگ ها در ديگر سيارات، سن و وزن در ديگر سيارات، ماکت سيارات منظومه شمسي، پوسترهاي آموزشي، دنباله دارها، شهاب سنگ ها و بارش شهابي، خورشيد گرفت ها، ماه و جزر و مد، تصاوير مريخ
 
 غرفه هاي کودکان؛ بازي هاي نجومي شامل پازل، مار و پله، لوگو، سفال، خمير، نقاشي کودکان، شعر و سرود، غرفه هاي آموزشي، دست سازه هاي کودکان.
 
 تاريخ نجوم؛ مدل کپرنيکي و مدل بطلميوسي، دايره البروج، اسطوره ها، شخصيت هاي تاريخ نجوم، بناهاي نجومي از گذشته تاکنون، رصد
 
 اتاق صورت هاي فلکي؛ گردونه آسمان، آلودگي نوري، آلودگي هوا، سفرهاي نجومي
 
 ابزار نجومي؛ ابزار قديمي مانند ربع، اسطرلاب و ساعت هاي آفتابي، ساخت ماکت ساعت آفتابي، زاويه سنج و ستاره ياب، آنتن هاي راديويي، معرفي انواع تلسکوپ ها، آموزش تراش آينه و ساخت تلسکوپ، آشکارسازها و ابزار حرفه يي، فضا، ماکت موشک ها و شاتل ها، معرفي سفرهاي فضايي، معرفي سازمان فضايي ايران، ايستگاه فضاييISS.
 
 غرفه هاي متفرقه؛ اجرام غير ستاره يي، تحول ستاره ها، کيهان شناسي، کج فهمي هاي نجومي، پرسش و پاسخ نجومي، ميز کارشناسان، عکاسي نجومي، طيف، معرفي محصولات نجومي، فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، معرفي مجله نجوم، معرفي فعاليت هاي نجومي محک، نقاشي هاي نجومي معروف جهان، طرح ها و کاريکاتورهاي نجومي.
ستاره هاي مجازي
 
طي شش سال اخير اطلاع رساني سايت هاي فارسي زبان در اينترنت رشد بسيار خوبي داشته است. مهمترين و اثر گذار ترين سايت هاي فارسي زبان موجود در اينترنت با موضوع نجوم در زير بررسي شده است.
 
 آسمان پارس ParsSky.com
 
 اين سايت را بايد از اولين پايگاه هاي رسمي اطلاع رساني نجوم فارسي در اينترنت ناميد. آسمان پارس که فعاليت خود را با يک سايت خبر رساني آغاز کرد، به مرور به يک درگاه جامع خبري در همه زمينه هاي مرتبط با نجوم تبديل شده است. به روزرساني روزانه خبرها، مقالات، اطلاع رساني وقايع آسمان شب، بخش گفت وگو و تبادل نظر بين اعضاي سايت و بخش نمايش آنلاين و زنده وقايع نجوم از مهمترين بخش هاي اين سايت است. آسمان پارس با بيش از بيست هزار عضو و پنج تا ده هزار نفر بازديد کننده در روز از سراسر جهان از جمله سايت هاي علمي کشور است که مخا طبان بسياري دارد. آسمان پارس علاوه بر زبان فارسي در دو نسخه انگليسي و عربي نيز به روز مي شود. (عربي Arabastronomy.com و انگليسي Parssky.net )
 
 نجوم Nojum.ir
 
 ماهنامه نجوم را بايد يکي از مراجع و موتور هاي محرک نجوم آماتوري در ايران ناميد. ماهنامه نجوم از سال 1370 پيوسته منتشر مي شود. سايت نجوم از شش سال قبل مشغول به فعاليت بوده است. اين سايت يکي از پر مخاطب ترين پايگاه هاي خبري نجوم در اينترنت است که روزانه چند هزار بازديد کننده از سراسر جهان دارد. در اين سايت مي توانيد علاوه بر اخبار و مقالات، وضعيت آسمان شب و وقايع رصدي هفته را مشاهده کنيد و در زمان وقوع پديده هاي آسماني نظير ماه گرفتگي ها و خورشيد گرفتگي ها آنها را به صورت زنده و مستقيم مشاهده کنيد.
 
 شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران Asiac.ir
 
 شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران، که با هدف کلي بهبود و ارتقاي نجوم آماتوري تاسيس شده است، تاکنون با حمايت مستقيم انجمن نجوم ايران توانسته است برخي از فعاليت هاي مربوط به جامعه آماتوري نجوم ايران را انجام و آن را ساماندهي کند. سايت خبري شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران داراي بخش هاي مختلفي است. معرفي برنامه هاي سالانه انجمن نجوم ايران در بخش آماتوري شامل باشگاه هاي نجوم، ماراتن مسيه، ماراتن صوفي، همايش ها و سمينار ها و کارگاه هاي نجوم (کنام) از بخش هاي مهم آن است.
 
 گروه غير حرفه يي رويت هلال ماه www.ugcs.ir
 
 اين سايت متعلق به گروه غير حرفه يي رويت هلال ماه هاي قمري ايران است. سرپرست اين گروه استاد صياد پدر رويت هلال ماه ايران است. اين سايت که زير نظر سيدمحسن قاضي ميرسعيد (رکورددار جهاني رويت هلال ماه) اداره مي شود، بيش از 130 عضو دارد. اين اعضا رويت گران جوان هلال ماه هستند که گزارش هاي خود از رويت هلال ماه هاي قمري در سرتاسر ايران را به اين سايت ارسال مي کنند.
 
 آسمان شب NightSky.ir
 
 سايت آسمان شب ايران يک سايت تخصصي بررسي وقايع آسمان شب است. در اين سايت علاوه بر اخبار و مقالات مربوط به رصد آسمان، مي توانيد از تصاوير و نقشه هاي آسمان و راهنما هاي رصدي آن استفاده کنيد؛ همچنين از وضعيت هلال ماه، سيارات، خورشيد و اجزاي منظومه شمسي شامل دنباله دار ها و سيارک ها نيز مطلع شويد.
 
 دانش فضايي SpaceScience.ir
 
 دانش فضايي يک سايت تخصصي و بسيار پر مخاطب درباره علوم فضا و فضانوردي است. زمينه هايي همچون مباحث مربوط به شناخت فضا، نجوم و سياره شناسي، سفرهاي فضايي، وسايل پرتاب فضايي، فضاپيماها و ماهواره ها و هر آنچه به اين مقوله مربوط مي شود در دستور کار ترويجي «دانش فضايي» قرار خواهد داشت. تأليف و چاپ کتاب هاي ترويجي که موضوعات اشاره شده را با زباني ساده براي همگان بيان کنند، تشکيل کارگاه هاي آموزشي و کلاس هاي مقدماتي يا پيشرفته در اين مورد، از برنامه هاي آينده اين سايت اعلام شده است.
 
 رويت هلال ماه Helalemah.ir
 
 سايت هلال ماه که کمتر از يک سال پيش فعاليت خود را آغاز کرده است، توانست به مرجعي جامع براي رصدگران هلال ماه تبديل شود. هلال ماه توسط چند رصدگر هلال ماه اداره مي شود. در اين سايت علاوه بر اخبار و مقاله هاي تحليلي رويت پذيري هلال هاي ماه، مي توانيد از گزارش هاي ارسالي گروه هاي رصدکننده نيز مطلع شويد. وضعيت هوا، آشنايي با رصدگاه هاي مناسب رصدماه، گالري تصاوير و بخش آموزش و
 
 نرم افزار از ديگر قسمت هاي آن است.
 
 هوپا Hupaa.com
 
 سايت هوپا (انجمن فيزيکدانان جوان ايران) سعي دارد با جمع آوري مقالات فارسي فيزيک از سايت هاي مختلف علمي، منبع مناسبي را براي مطالعه و پژوهش دانشجويان، دانش آموزان و ديگر علاقه مندان علم فيزيک گردآوري کند. هوپا وابسته به انجمن فيزيک دانشگاه هرمزگان است. اين سايت يکي از
 
 پر مخاطب ترين پايگاه هاي اطلاعاتي فيزيک است که علاقه مندان زيادي را که به دنبال تحقيق و پژوهش در موضوع فيزيک هستند، گرد هم آورده است.
 
 سايت هاي SkyTik.com (درگاه خبري فيزيک فضا و نجوم)، Persianstar.com (ستاره پارسي)، Toossky.com (سايت انجمن آسمان توس مشهد)، TehranClub.ir (سايت باشگاه نجوم تهران)، IsfAstro.org(سايت باشگاه نجوم اصفهان)، Ahvazastro.com (سايت انجمن نجوم اهواز) و Nssra.ir (سايت انجمن نجوم شمال) از ديگر سايت هاي پر طرفدار است.
 
ادامه اين ويژه نامه را در روزنامه اعتماد امروز سه شنبه 28  فروردين ماه 1386 بخوانيد: http://www.etemaad.com/Released/86-01-28/237.htm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید