تبلیغات
گزارش برگزاري باشگاه هاي نجوم ايران
ارسال در: 1386/02/04-00:00
گزارش برگزاري باشگاه هاي نجوم ايران در فروردين ماه 1386
 
 
به نام خدا
گزارش یازدهمین باشگاه نجوم رشت- فروردین 1386
 
یازدهمین باشگاه نجوم رشت ، همانند روال گذشته در آخرین دوشنبه ی فروردین ماه 1386 در سالن اجتماعات پارک علم و فناوری رشت با حدود 20 دقیقه تأخیر و به مدّت بیش از 3 ساعت برگزار شد.
اولین برنامه ی این باشگاه اخبار نجومی فروردین ماه بود که به شیوه ای زیبا و جذّاب توسط آقای بابک سلطانی از موسسه ی ستاره شناسی روجا ارائه گردید. اخبار نجومی به سه بخش کلی تقسیم شده بود که در هر بخش اخبار متنوعی به چشم می خورد. اخبار فضانوردی ، ستاره شناسی و داخلی سه بخش اصلی این برنامه بود که می توان از مهمترین خبرهای هر بخش به تعویق مجدد ماموریت فضایی آتلانتیس ، همکاری ژاپن و آژانس فضایی اروپا از بخش فضانوردی ، سیارات در منظومه های دوتایی ، سیارک های دوتایی ، غارهای مریخ و آب در سیارات منظومه ی شمسی از بخش ستاره شناسی و عکس بابک امین تفرشی در سایت APOD ، خبرهایی از ماراتن مسیه ، برگزاری شب یوری و خبرهایی از هفته ی جهانی نجوم خبرهای بخش داخلی را تشکیل می دادند.برنامه ی بعدی پاسخگویی به مسابقه ی نجومی ماه قبل و برگزاری مسابقه ی ماه فروردین بود که توسط انجمن نجوم  ژوپیتراز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و انجمن نجوم اکلیل شمالی لاهیجان انجام پذیرفت. در ضمن به برنده ی مسابقه ی ماه قبل ، آقای بابک سلطانی جایزه ای به رسم یادبود اهدا گردید. این بخش یکی از پرطرفدارترین بخش های باشگاه نجوم در تمام ماه ها است.
اما مقاله ی آموزشی شاتل های فضایی بود که توسط خانم مونا پیله آقایی از انجمن نجوم ژوپیتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارائه گردید. در این مقاله به طور ساده به بحث و بررسی پیرامون شاتلها ، کاربرد آنها ، حادثه ی چلنجر و ... پرداخته شد.پایان بخش قسمت اوّل باشگاه نیز یک نماهنگ نجومی بود که توسط آقای مازیار سیّد نژاد از انجمن علمی پژوهشی نجم شمال تهیه شده بود. در این نماهنگ تصاویر متنوع و زیبای نجومی با تصاویر ماهواره ای از سطح زمین همراه بود.پس از استراحت و پذیرایی آقای شهاب فقیه زاده ، مختصری در مورد سازمان فضایی ایران صحبت کردند و در پایان مراسم نیز مجلات و لوح های فشرده ای از سازمان فضایی ایران به مسئوولین گروه های نجومی حاضر در باشگاه اهدا کردند.تابش هاوکینگ نام مقاله ای بود که آقای جواد عزیزی از انجمن علمی پژوهشی نجم شمال برای قسمت دوم باشگاه در نظر گرفته بودند. در این مقاله به مفاهیم پایه ی این نظریه و چگونگی کشف آن توسط کیهان شناس مشهور انگلیسی استفان هاوکینگ و همچنین ویژگی های آن پرداخته شد.عرفان اسماعیلی ، دارنده ی مدال طلای المپیاد کشوری نجوم و عضو گروه نجوم سمپاد گیلان ، در بخش بعدی باشگاه به بررسی و تشریح ویژگی ها و پارامتر های مداری سیارات منظومه ی شمسی پرداختد که در سطح بالایی اطلّاعاتی ارزشمند در اختیار علاقه مندان قرار داد. در این مقاله حضار با اصطلاحاتی چون میل مداری ، حضیض مداری ، نیم قطر بزرگ و کوچک بیضی و ... آشنا شدند.
همانند روال ماهانه ، آشنایی با رویدادهای نجومی ماه آینده بخشی است که تقریباً در تمام باشگاه ها ارائه می شود. آقای داوود همتی از اعضای انجمن علمی پژوهشی نجم شمال در این قسمت از باشگاه با تشریح رویدادهای مهم ماه اردیبهشت با استفاده از تصاویر زیبا ، حاضران را در جریان این رویدادها قرار داد.آخرین بخش باشگاه نجوم پخش یک نماهنگ نجومی دیگر  بود که توسط آقای پیمان مهدوی از موسسه ی ستاره شناسی روجا با تلفیق صدا و تصویر اجرا گردید .سرانجام باشگاه نجوم فروردین 1386 شهر رشت که از ساعت 16:20 شروع شده بود ، در ساعت 19:30 به پایان رسید.
باشگاه نجوم رشت لازم می داند از تمام عزیزانی که در این برنامه شرکت نمودند ، تشکّر و قدردانی نماید.
  
گزارشگر:  محمّد احمدی ( از انجمن علمی پژوهشی نجم شمال)
 
 
گزارش برگزاري باشگاه نجوم اصفهان - فروردين ماه 1386
 

با سخنرانی آقای سیدرضا منجمی و مروری بر برنامه های روزهای نجوم و هفته نجوم سال گذشته و تصاویر به جا مانده از آنها، برنامه این ماه باشگاه آغاز شد. وی پس از ارائه گزارشی در این مورد، علاقه مندان را به طرح ایده و شركت در مسابقه ای كه هر ساله به همین مناسبت برگزار می شود ترغیب كرد و برخلاف اخبار برگزاری مراسم پربار هفته و روز نجوم سال گذشته گفت: امسال نیز در اصفهان برنامه هایی در روز نجوم برگزار خواهد شد!

 

آقای عباس احمدیان در كنفرانس خود گزارش ویژه و مفصلی از رویت هلال ربیع الاول 1428 را كه همراه با محمدرضا معصومی و محمد سلطان الكتابی در رصدگاه آقداش انجام گرفته بود ارائه داد. او ابتدا به توصیف وضعیت جغرافیائی و آب و هوایی رصدگاه پرداخت و تجربه خود را در چگونگی به دام انداختن هلالی كه هیچكس امیدی به رویتش نداشت، تنها با یك تلسكوپ قطبی 8 اینچ و نشانه گیریهای دقیقی كه به  كمك نرم افزار در طی دو شب انجام شده بود، به تصویر كشید. این تیم سه نفره در لحظه غروب خورشید با آسمان ابری روبرو شد اما دست از تلاش بر نداشته و بالاخره توانست پس از پردازش تصاویر گرفته شده چهره پنهان این هلال را تنها به صورت خط هلال باریكی آشكار كند و نشان دهد كه می توان با ابزاری بسیار ابتدایی هلالی با جدایی 6.4 درجه یعنی 0.4 درجه زیر حد دانژون را شكار كرد.

احمدیان با مقایسه شدت نور افق در روز رصد و لحظه غروب گفت: برای رویت چنین هلال هایی احتیاج به استفاده از تكنولوژی بهتر است و محال است از گروهی خصوصی با امكانات بسیار كم و عدم حمایت از سوی دیگر ارگانها بتوان داده هایی واضح تر از این بدست آورد.

وی پس از نمایش تصاویر گرفته شده ی خورشید ظهر 27 فروردین و هلال این ماه با ضخامت 16.76 درجه و طول كمان 150 درجه ای گفت: با وجود امكانات فرسوده و كهنه ای كه در اختیار داریم اهداف بلند خود را دنبال خواهیم كرد و دست از تلاش بر نمی داریم.

 

35 دقیقه همراه با سخنرانی پر محتوای آقای نیما سینا، سیر تحولات فیزیك قبل و بعد از اینشتین را مرور كردیم. او در این نشست علاوه بر بیان عقاید افلاطون، كپرنیك، براهه و بالاخره رادرفور و بور كه دید جدیدی از اتم داشتند، فیزیك در دوران اینشتین و نظریات نسبیت او، خمیدگی فضا_زمان و گرانی و پس از او، نظریات لوئی دوبروی، اروین شرودینگر و پل ویراك و پیش بینی پادماده و اختراع ترانزیستور، در باره ی انبساط جهان و نظریه ریسمان كه زبان علم را عوض می كرد و به دلیل عدم تقارن رد شد، اعداد گرسمن و جهان های موازی اطلاعات مفیدی ارائه داد. سینا در پایان سخنان خود قصه جالب Flat Land (سرزمین مسطح) نوشته هابل و رفتار آقای مربع در دو سرزمین دو بعدی و سه بعدی را بیان كرد و گفت: خداوند موهبت حیات را در سیاره ای مناسب و در كهكشانی زیبا به ما ارزانی داشته و این ما هستیم كه به تابلوی زیبای آفرینش با شگفتی می نگریم.

 

پس از استراحت و پذیرائی، آقای علیرضا تیموری گزارشی تصویری از لبه گرفته خورشید 19 مارس 2007، آخرین گرفت سال 85 را كه در مصر(500 كیلومتری اصفهان) توسط یك تیم آماتور شكار شده بود به نمایش گذاشت و پس از معرفی لایه های مختلف جو به توضیحاتی در مورد پروژه اندازه گیری ارتفاع لایه ها و عكسبرداری از آنها پرداخت.

 

باشگاه نجوم این ماه در ساعت 20:00 پس از سخنرانی خانم الهه نوربخشیان از گروه نجوم ادیسه درباره هانریش ویلیام اولبرس، فیزیكدان آلمانی كه برای اولین بار سوال به ظاهر بچه گانه ای كه: اگر ما استدلال می کنیم که تعداد ستاره های کهکشان بی نهایت است پس چرا در شب آسمان را تاریک همراه با چندین نقطه ی نورانی می بینیم؟ را مطرح كرد و بعدها به "پارادوكس اولبرس" معروف شد و ذهن دانشمندان، فیزیكدانان و ستاره شناسان را طی دو قرن به خود مشغول كرده بود، همراه با مطرح شدن راه حل های متفاوتی برای حل این پارادوکس همچون فرضیه غبار كیهانی و اثر دوپلر، به پایان رسید.

 

در پایان به یاد گفته آقای پایان امینی در سمینار گذشته ایشان که:

 

سخن درست بگویم نمی توانم دید

كه می خورند حریفان و من نظاره كنم

 

 

با آرزوی حضور بیشتر اساتید، دانشجویان، گروه های فعال نجومی و شما در باشگاه های آتی و مستحكم تر شدن این با هم بودنمان

 


نويسنده : هاجر احمدزاده  به نقل از سايت باشگاه نجوم اصفهان  www.IsfAstro.org

 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید