تبلیغات
گزارش برگزاري روز و هفته نجوم در مشهد
ارسال در: 1386/02/10-00:00
گزارش برنامه هاي انجمن نجوم آماتوري آسمان توس و برخي گروههاي نجومي ديگر مستقر در شهر مشهد به مناسبت هفته و روز نجوم در سال 1386
 
 روز اول - شنبه 25/1/86

نمايشگاه نجوم در محل دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد، دانشگاه خيام و خانه نجوم مشهد افتتاح گرديد. اين نمايشگاه ها در طول هفته نجوم داير بودند و مشتاقان نجوم در طول اين مدت از آنها بازديد نمودند.

 

نمايشگاه نجوم در دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد

 روز دوم - يكشنبه 26/1/86

1- با هماهنگي انجمن آسمان توس، برنامه مجله علمي صداي خراسان رضوي در اين روز ضمن مصاحبه با مدير انجمن، نيز به معرفي هفته و روز نجوم پرداخت. زمان پخش اين برنامه از ساعت 10 الي 10:30 بود.

2- دبيرستان حسين فاتح، تنها دبيرستان در شهر مشهد است كه داراي رصدخانه و امكانات نجومي مستقل مي باشد و در حال حاضر باشگاههاي نجوم مشهد در سالن همايش اين دبيرستان برگزار مي شود. در تاريخ 26/1/86 با حضور آقاي محمد مهدي مطيعي، مدير انجمن آسمان توس، در جمع دانش آموزان علاقه مند اين دبيرستان هسته اوليه گروه نجوم شكل گرفت و براي آموزش و اجراي برنامه هاي نجومي آينده برنامه ريزي شد.

روز سوم - دوشنبه 27/1/86

1- همايش نجوم در دبيرستان آرمينه مصلي نژاد از ساعت 15 الي 18 برگزار شد. در اين همايش آقاي دكتر خالصه، عضو هيات مديره انجمن نجوم ايران، نيز حضور داشتند.

2- با هماهنگي به عمل آمده با برخي فروشگاههاي لوازم صوتي تصويري شهر مشهد در كنار ساير فيلمهاي تبليغاتي، تصاوير و فيلمهاي نجومي نيز در رسانه هاي اين فروشگاهها به نمايش در آمد.

 

پخش فيلم و تصاوير نجومي در فروشگاههاي لواز م صوتي و تصويري مشهد

روز چهارم - سه شنبه 28/1/86

1- برنامه مجله علمي صداي خراسان رضوي در اين روز نيز ضمن مصاحبه با مدير آسمان توس، به معرفي برنامه هاي هفته و روز نجوم پرداخت.

2- در دبيرستان شهيد حاتمي مشهد همايش نجوم از ساعت 15 الي 18 برگزار شد.

3- كارگاه رؤيت هلال در دانشگاه خيام از ساعت 16 الي 19 برگزار شد و پس از آن در محوطه دانشگاه رصد عمومي برگزار گرديد.

4- برخي از اعضاي انجمن در همايش نجوم دانشگاه پيام نور فريمان حضور يافتند و با برگزاري برنامه رصد عمومي به سؤالات دانشجويان در رابطه با نجوم پاسخ گفتند.

5- نمايش فيلم و تصاوير نجومي در برخي فروشگاههاي لوازم صوتي تصويري سطح شهر ادامه داشت.

 روز پنجم - چهارشنبه 29/1/86

نشست نجومي، رؤيت هلال و رصد آسمان در كنار برج رادكان و براي عموم علاقه مندان از ساعت 17 الي 21 با حضور جمعي از اعضاي انجمن نجوم آماتوري آسمان توس برگزار شد.

 

رؤيت هلال و رصد آسمان در كنار برج رادكان

روز ششم - پنجشنبه 30/1/86

1- برنامه مجله علمي صداي خراسان رضوي در اين روز نيز به معرفي هفته و روز نجوم و برنامه‌هاي روز نجوم در مشهد پرداخت.

2- پنجاهمين باشگاه نجوم مشهد ويژه روز جهاني نجوم، از ساعت 16 الي 18:30 در دبيرستان حسين فاتح برگزار گرديد.

3- خبر فعاليتهاي باشگاه نجوم كودكان مشهد و روز نجوم در ايران در صفحه كودك و نوجوان روزنامه خراسان به چاپ رسيد.

4- به پيشنهاد انجمن نجوم آماتوري آسمان توس، بنياد فرهنگي رضوي طي بخشنامه اي به 11 واحد آموزشي زيرمجموعه خود در مشهد و چناران مقرر کرد که تمامي مدارس در روز پنجشنبه 30 فروردين که به نام دانشمند بزرگ طوس، خواجه نصير الدين طوسي نامگزاري شده بود، در ساعت 9 صبح، زنگ مدرسه را با نام زنگ نجوم به صدا در بياورند و متني حاوي مطالبي در رايطه با نجوم و دانشمندان ايراني براي دانش‌آموزان قرائت کنند. به اين ترتيب زنگ نجوم  در تمامي 11 واحد آموزشي امام رضا (ع) وابسته به آستان قدس رضوي در مشهد و چناران به مناسبت هفته و روز نجوم به صدا در آمد.

 روز هفتم - جمعه 31/1/86: روز غیاث الدین جمشید کاشانی

اعضاي انجمن نجوم آماتوري آسمان توس و اعضاي باشگاه نجوم كودكان مشهد در پارك ملت اين شهر، از ساعت 11 صبح الي 23 مستقر شدند. همزمان با اين گروه، اعضاي خانه نجوم مشهد نيز در پارك كوهسنگي  از ساعت 11 صبح الي 21 حضور يافتند و با برگزاري نمايشگاه، غرفه، مسابقه و رصد عمومي ميزبان خيل مشتاقان به نجوم بودند.

 

روز نجوم، پارك ملت مشهد

 

روز نجوم، پارك كوهسنگي مشهد

روز نجوم، پارك كوهسنگي مشهد

* باشگاه نجوم کودکان مشهد كه با همكاري مشترك مؤسسه فرهنگي هنري ماني و مانا و انجمن نجوم آماتوري آسمان توس شكل گرفته است، در روز جهانی نجوم حرف های زیادی برای گفتن داشت. برنامه های متنوع در محل پارک ملت در عصر جمعه به اجرا گذاشته شد.این برنامه های متنوع که حاصل تلاش فراوان و برنامه ریزی های اعضا و مسؤولین باشگاه نجوم کودکان بود به ترتیب زیر بودند:

در ابتدای برنامه به سراغ منظومه شمسی و 8 سیاره آن رفتیم. كودكان سیارات منظومه شمسی را با توپ هایی که با خمیر کاغذ تهیه شده بودند به وسیله ی رنگ نقاشی کردند که در ابتدا توضیحاتی در مورد هر سیاره داده می شد و پوستر رنگی آن به کودکان نشان داده می شد و با این مشخصات کلی کودکان سیاره ی مورد نظر را روی توپ ها طراحی می کردند که این برنامه مورد استقبال کودکان زیادی قرار گرفت.

 

روز نجوم، پارك ملت، باشگاه نجوم كودكان مشهد

موضوع برنامه ديگر، ماه بود. دو سینی از سیمان سیاه و سفید تهیه شده بود که نمایانگر سطح ماه و سطح زیرین آن بود و کودکان با پرتاب سنگ هایی که نماد شهابواره ها بودند، علت ایجاد گودال ها، دهانه ها، و چاله ها و لکه های سیاه را متوجه شدند و مسؤولین هم در طی این برنامه توضیحات لازمه را در مورد ماه، شهاب ها و ... ارائه دادند.

جعبه هایی تهیه شده بود كه براي ترسيم صورتهاي فلکی از قبیل اسد، عقرب، دب اکبر، ذات الکرسی، دجاجه و شکارچی طراحی شده بوند و بچه ها چوب های کبریت را در جای هر ستاره صورت فلکی قرار می دادند. به کودکان توضیحات داده می شد که این صورتهاي فلکی در هر جایی از فضا متفاوت با آنچه ما در وضعیت زمینی خود مشاهده می كنيم، رویت می شوند.

 

روز نجوم، پارك ملت، باشگاه نجوم كودكان مشهد، ساخت صورتهاي فلكي

 

در پایان به بچه ها صفحه ای پر از ستاره داده شد که به عنوان نمونه در میان آنها صورت فلکی اسد طراحی شده بود. از کودکان خواسته شد که یک صورت فلکی به تخیل خود از بین این ستاره ها پیدا کنند و صورت فلکی خود را نام گذاری نمايند. البته برای اینکه الگویی در ذهن کودکان طراحی شود نقاشی صورت فلکی شکار چی و خرس بزرگ نيز نمایش داده شد و افسانه های هر یک از آنها نيز بيان گرديد.

در خلال این برنامه ها رصد ماه و سیارات زهره و زحل نيز حال و هواي خاصي به جمع كودكان مي داد.

به هر یک از کودکان شرکت کننده کارت پستال هایی که به مناسبت روز نجوم تهیه شده بودند داده شد.

همچنين در برنامه روز نجوم به معرفی کتاب یلدا پرداخته شد. این کتاب قرار است محتوی داستانها و شعر های نجومی کودکانه باشد. کودکان علاقمند و خلاق می توانند آثار خود را تا تاریخ 31 خرداد ماه به دبیر خانه کتاب یلدا واقع در موسسه مانی و مانا به آدرس: مشهد، صندوق پستی ما 1645-91775 ازسال نمايند.

 

روز نجوم، پارك ملت، باشگاه نجوم كودكان مشهد

 

* گروه نجوم آفرینش در آموزشكده الزهرا (س) مشهد، فعالیت خود را در سال 86 همزمان با شروع هفته ملی نجوم پی گرفت:

آفرینش اولین روز از هفته ملی نجوم مورخ 25/1/86 در ساعت 19:30 را با برگزاری رصد عمومی در مرکز نجوم شروع کرد.

در دومین و سومین روز از هفته ملی نجوم مورخ 26/1/86 و 27/1/86 فیلم سینمایی ادیسه 2001 را برای علاقه مندان به آسمان در محل سمعی-بصری آموزشکده به نمایش گذاشت.

در تاریخ 28/1/86 مقارن با چهارمین روز از هفته ملی نجوم گروه نجوم آماتوری آفرینش اقدام به برگزاری کارگاه آموزش نرم افزارهای نجومی (از جمله Starry night) توسط استاد ارجمند سرکار خانم زرقی و چندی از اعضای فعال نمود.

در روز چهارشنبه مورخ 29/1/86 آفرینش با برگزاری سمینار عکاسی نجومی با سخنرانی جناب آقای دکتر اخلاقی و با حضور جمعی از اساتید علاقه مند و ریاست محترم آموزشکده که با استقبال پرشور دانشجویان همراه بود مراسم پنجمین روز از هفته نجوم را آغاز کرد و پس از معرفی ابزارها و محصولات نجومی (نرم افزار، پوستر، ساعت آفتابی، مجله، کتاب و..) در قالب بازارچه ی نجومی با برگزاری مراسم رویت هلال ماه ربیع الثانی به برنامه های خود در این روز پایان داد.

 

عكاسي نجومي 

در روز پنجشنبه مورخ 30/1/86 گروه نجوم آفرینش با شرکت در گردهمایی انجمن نجوم آسمان توس و دعوت از اعضای محترم انجمن برای رصد مقارنه ماه و خوشه پروین به کار خود در این هفته پایان داد.

* همگام با سایر گروه های نجومی سطح کشور اعضای گروه نجوم در هسته علمی بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی در روز 14 فروردین جلسه ای برگزار کردند و ضمن تبریک و آرزویی سالی خوش برای خود و علاقه مندان به نجوم برای هفته نجوم سال 86 برنامه ریزی و مشورت کردند.

فعالیت های هفته نجوم از ساعت 9:30 روز شنبه 25 فروردین با افتتاح نمایشگاه و پخش فیلم سفر کیهانی در آمفی تئاتر دانشکده علوم پایه آغاز شد.

نمایش زیباترین تصاویر نجومی از اعماق آسمان از یک طرف و وجود پنجره ای رو به آسمان در طرف دیگر سالن حال و هوای نمایشگاه امسال را آسمانی تر کرده بود. شبیه سازی سیارات منظومه شمسی در مقابل خورشید 5/1 متری آن (با رعایت نسبت اندازه های آن ها) به همراه اطلاعات مربوط به هر سیاره  از جمله کارهایی بود که با توجه به آمارگیری هایی که سال پیش از اطلاعات نجومی بازدیدکنندگان به عمل آمد برای ارتقا سطح علمی دانشجویان و بازدیدکنندگان امسال توسط انجمن علمی دانشکده و دانشجویان علاقه مند انجام شد.

 

رصد خورشید با وجود لکه های کوچک و بسیار کم آن، به نمایش گذاشتن و کار با وسایل اپتیکی به همراه توضیحات مربوط به هریک، پرسش و پاسخ نجومی، نمایش ماکت ها، اسلایدها و عکس های نجومی از فعالیت هایی بود که در پنج روز ابتدايي هفته نجوم در دانشکده انجام مي‌شد.

در اولین روز با پخش فیلم حدود 110 نفر در آمفی تئاتر جمع شدند و این باعث شد که نوبت سوم پخش این فیلم زیبا را نیز تعیین کنیم، که بنابر خواست حاضرین به سه شنبه 28 فروردین موکول شد.

کارگاه بررسی ساختار سیارات و عکس های ماهواره ای گرفته شده ازسطح آن ها در روز دوشنبه 27 فروردین برگزار شد.

چهار شنبه 29 فروردین گروه نجوم خود را برای برگزاری دومین همایش هفته نجوم در دانشکده علوم پایه آماده می کرد. همایش در ساعت 12 این روز با حضور اساتید نجوم دانشکده، آقايان دکتر قنبری، دکتر خالصه، دکتر عباسی، جناب آقای مطیعی (مدیر انجمن نجوم آماتوری آسمان توس) و جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی و آزاد و پیام نور، با تلاوت آیات آسمانی قرآن کریم آغاز شد. بعد از آن نوبت به سخنرانی جناب آقای دکتر قنبری رئیس انجمن نجوم ایران رسید. پخش کلیپی از تلاش اعضای گروه نجوم برای برگزاری هفنه نجوم سال1385 و سخنرانی نماینده گروه برای خیر مقدم و تبریک هفته نجوم و ارائه گزارشی از فعالیت های انجام شده جزو موارد بعدی بود.

بعد از استراحت و پذیرایی سخنرانی جناب آقای مطیعی در مورد شفق های قطبی آغاز شد. پس از صحبت های ایشان نوبت به سمینار دانشجویی رسید که توسط خانم ها آیدا حجازی، شکوفه محبی، سعیده صادقیان در رابطه با لکه های خورشیدی ارائه شد که در آن بر روی داده هایی که طی سه هفته از خورشید گرفته شده بود بحث شد. و در خاتمه با پرسش و پاسخ نجومی ،اهدای جایزه، و تقدیر از کسانی که در طی هفته همراه ما بودند به انتهای همایش رسیدیم.

و سر انجام در غروب چهار شنبه ساعت 6 بعد از ظهر، اعضای گروه به همراه عده ای از علاقه مندان نجوم به فضای باز دانشکده رفتیم تا یکبار دیگر با نگاه به آسمان، رویت هلال ماه ربیع الثانی و رصد اجرام آسمان به فعالیت خود خاتمه دهیم. آسمان نمایش زیبا و زنده ای داشت و ما با یک تلسکوپ 8 اینچ دابسونی و دو تک چشم ابتدا ماه (ساعت 6:23) سپس زهره، زحل، و چند جرم را رصد کردیم. برنامه تا ساعت 8:30 ادامه پیدا کرد و بیشتر از 30 نفر در آن حضور داشتند.

روز جمعه 31 فروردين نيز دوشادوش ساير دوستانمان با حضور در پارك ملت لذت خويش از آسمان را با ديگر همشهريانمان تقسيم كرديم.

 

گزارش: انجمن نجوم آماتوري آسمان توس مشهد

www.toossky.com

 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید