تبلیغات
طوفان شهابها در راه است
ارسال در: 1386/06/09-00:00
شهابهايي که در آسمان دیده می شوند بخشي از دنباله داری هستند که در زمان ژوليوس سزار در آسمان ديده شده
 
 
 
 

شما هنگام بارش شهابي برساوشي کجا بوديد؟ آيا اين آتش بازي بزرگ را از دست داده ايد؟ و شايد هم از ديدن اين منظره باشکوه، لذتي بي نظير را تجربه کرده ايد؟ در هر صورت بايد دوباره آماده شويد تا به استقبال آتش بازي استثنايي و ناآشناي ديگري برويد. اگر نام شهاب باراني مانند بارش شهابي برساوشي براي بيشتر علاقه مندان نامي آشنا به شمار مي رود، اما در هفته پيش رو بارشي به اوج خواهد رسيد که کمتر با نام آن آشناييد: بارش شهابي ارابه راني. کانون اين بارش غيرمعمول در صورت فلکي ارابه ران و نزديکي ستاره عيوق قرار دارد. اين بارش شهابي در بيشتر سالها يا خاموش است يا فعاليت بسيار اندکي دارد. اما گاهي در سالهاي 1935 ، 1986 و 1994 فوران هايي بروز داده است و امسال براي اولين بار است که دانشمندان توانسته اند با محاسبه مدار توده ذرات به جاي مانده از دنباله دار توليدکننده اين بارش، حدس بزنند که امسال نيز اين بارش نمايش خيره کننده اي خواهد داشت و شايد تا ساعتي 200 شهاب در ساعت در شب رصد شود؛ اما علت رفتار عجيب اين بارش به دنباله دار مولد آن بازمي گردد. اين دنباله دار برخلاف بارش حاصل از آن دنباله دار معروفي است ؛ دنباله داري به نام کي.اس که آخرين بار سال 1911 در آسمان ظاهر شد و مدارش مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد گذر قبلي اين دنباله دار در سال 82 پيش از ميلاد رخ داده است. يعني زماني که ژوليوس سزار در قيد حيات بود و اين دنباله دار در آسمان رصد شده است.                                                           

                                                              

به دليل فعاليت متفات هسته اين دنباله دار، بارش شهابي منتظمي از آن به وجود نيامده است ؛ اما امسال پيش بيني مي شود آتش بازي بزرگي در راه باشد. زمين در ساعت 15:07 روز شنبه 10 شهريور با توده ذرات اين دنباله دار برخورد خواهد کرد. اين ذرات يادگار گذر دنباله دار در سال 82 پيش از ميلاد است ، بنابراين شهابهايي که شما در آسمان خواهيد ديد بخشي از آن دنباله اي هستند که در زمان امپراتور روم در آسمان ديده مي شده است. پيش بيني مي شود در زمان اوج بارش به اوجي معادل 300 شهاب در ساعت با عدم قطعيت يک تا 3 برسد ؛ به اين معني که ممکن است در شرايط بد ، تعداد شهاب ها در ساعت به 100 و در بهترين شرايط ، نزديک به 300 شهاب در ساعت برسد که در اين صورت بايد آن را يک طوفان کامل به شمار آورد. اگرچه اوج اين بارش براي ما در نيمه هاي روز اتفاق مي افتد اما نبايد نااميد شد. ماهيت غيرقابل پيش بيني بارش هاي شهابي ممکن است غافلگيري ديگري هم در آستين داشته باشد. با توجه به اين که کانون بارش حدود نيمه شب طلوع مي کند پس بهتر است جمعه شب و شنبه شب را به ديدار اين بارش برويد تا اگر اطراف خط مرکزي توده با بارش مواجه شديد آن را از دست ندهيد. بررسي اين بارش فوق العاده مي تواند در مسائل علمي مربوط به اين بارش مهم باشد. اگر موفق به دیدن شهاب های این بارش شدید گزارش های خود را برای پارس اسکای بفرستید.

                                                              

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید