تبلیغات
گزارش های رویت هلال ماه رمضان
ارسال در: 1386/06/22-00:00
گزارش های رویت هلال شامگاهی رمضان 1428
 
 
 
گزارش های رویت هلال رمضان 1428
 

گزارش  رصد هلال رمضان المبارك 1428

گروه شفق ، ستاد استهلال شهرستان نجف آباد

زمان: 29 شعبان 1428

مكان :پشت بام منزل اينجانب در نجف آباد

ابزار :3 عدد تلسكوپ 8 اينچ vixen

افراد شركت كننده: آقايان همايوني،منتظري،قضاوي

مشروح گزارش:

طبق برنامه ريزي كه از قبل با اعضاء ستاد استهلال نجف آباد انجام داده بوديم قرار بر اين شد كه بعلت بحراني بودن هلال ماه مبارك رمضان و همچنين تاكيد اساتيد به اقدام براي رصد هلال در روز رصد در روز را در دستور كار قرار دهيم. به همين منظور براي استفاده بهينه از امكانات موجود در نجف اباد 3 عدد تلسكوپ 8 اينچ vixen كه در نجف آباد موجود بود را به كار گرفته و هر كدام از تلسكوپها را به روشي خاص تنظيم كرديم . آخرين تست تلسكوپها در شب قبل از رصد به اتفاق آقاي همايوني و آقاي منتظري انجام گرفت و در همان شب برنامه ي فردا(رصد هلال در روز) تنظيم شد.

فرداي آن روز به توصيه ي استاد ارجمندم جناب آقاي مهراني رصد را از ساعت 10 صبح شروع كردم. لازم به ذكر است تلسكوپ بنده مجهز به skysensore بود و درطي روز ميتوانست هلال را دنبال كند ولي دو تلسكوپ ديگر هر كدام در ساعت خاصي قفل شده بودند تا امكان رصد هلال در زمانهاي مختلف ميسر شود. رصد تا ساعت 11:30 ادامه داشت ولي چيزي رويت نشد به توصيه ي آقاي منتظري به سمت سياره ي زهره نشانه رفتيم ،زهره دقيقا در مركز تلسكوپ با خطاي بسيار كم مشاهده شد،پس تلسكوپ خطايي نداشت،دوباره خورشيد و ماه ولي نتيجه اي نداشت . به سوي عطارد نشانه رفتيم تضاد نور بسيار كمي در چشمي پيدا بود كه با چند بار حركت تلسكوپ يقين پيدا كرديم سياره ي عطارد است.باز دوباره زهره، خورشيد، عطارد ،ماه ولي خبري از ماه نبود. رصد به همين صورت تا ساعت16:15 ادامه پيدا كرد و نه تلسكوپ بنده و نه دو تلسكوپ ديگر نتوانستند هلال را رويت كنند. چون برنامه در دو مرحله برنامه ريزي شده بود( 1) رصد در روز با استفاده از تلسكوپ 2)رصد موقع غروب خورشيد با استفاده از دوربين دو چشمي ) به همين منظور من و آقاي منتظري به دوستان ديگر ملحق شديم تا در قسمت دوم برنامه نيز حضور داشته باشيم.

نكته: با تنظيم دقيقي كه روي تلسكوپ انجام داده بودم و همچنين تست آن در روز يقين دارم تلسكوپ هلال ماه را در چشمي قرار داه بود ولي هلال با تلسكوپ 8 اينچ vixen قابل رويت نبود.

گزارش دوم :

زمان: شامگاه 29 شعبان 1428

مكان: ايستگاه مخابرات شركت نفت شاهدان

ابزار: دوربين هاي دوچشمي 120*20 ،100*25 ،80*15

افراد شركت كننده:گروه شفق نجف آباد

مشروح گزارش:

با توجه به آسمان آن منطقه و وجود غبار نسبتا زياد كه هر لحظه بيشتر مي شد .شانس خود را در رويت هلال بعد از غروب خورشيد امتحان كرديم.ولي متاسفانه لحظه به لحظه غبار محلي بيشتر مي شد . با توجه به دو رصد ذيقعده 1426 و شوال1427 كه در همين منطقه صورت گرفته بود ، در صورت مساعد بودن هوا شانس رويت هلال را بسيار زياد مي دانستيم كه متاسفانه اين امر محقق نشد.

با تشكر از همه ي دوستاني كه در اين رصد ما را ياري دادند از جمله برادران خوب هلال احمر نجف آباد و لشگر 8 نجف اشرف و با آرزوي بهره مندي از اين ماه پر بركت

با تشكر

حسن قضاوي

 

 

 

گزارش رويت هلال شامگاهي رمضان 1428

تيم ويژه‌ي اعزامي از تهران توسط ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري به استان آذربايجان شرقي

مشخصات شناسنامه‌اي هلال

شماره ماه‌گرد نجومي

1047

شماره ماه‌گرد اسلامي

17132

زمان ژوليني

5/2454355

روز قمري

505918

تاريخ رويت، مشخصات رصدگاه و پارامترهاي جوي

محاسبات رصدگاه و نتيجه‌ي استهلال

تاریخ دقيق رصد

چهارشنبه 21 شهريور 1386

لحظه‌ي غروب خورشید(محاسبات)

18:39:51

محل رصد

شمال غربي شهر صوفيان واقع در استان آذربايجان غربي

لحظه‌ي غروب خورشید(رصد)

18:22

طول و عرض جغرافیایی

38 درجه و 191/17 دقيقه‌ي شمالي و 45 درجه و 916/58 دقيقه‌ي شرقي

سمت خورشید در لحظه غروب خورشيد

971/275 درجه

زمان استقرار در رصدگاه

13:00

اختلاف سمت ماه و خورشید

920/11-

زمان ترك رصدگاه

19:30

سن ماه

26 ساعت و 26 دقيقه

ارتفاع رصدگاه از سطح دریا

1428 متر

ارتفاع ماه

165/02 درجه

وضعیت جوی رصدگاه

آسمان از 10 درجه به بالا شفاف و پايين‌تر از 10 درجه با مقداري غبار رقيق محلي همراه بود

جدایی زاویه ایی ماه و خورشید

290/12 درجه

درحه‌ي حرارت

32 درجه‌ي سانتيگراد

فاز ماه

2/1 درصد

رطوبت

40 درصد

مكث ماه

15 دقيقه و 27 ثانيه

فشار سطح زمين

----

لحظه‌ي غروب ماه

18:55:19

سرعت و جهت وزش باد

وزش نسيم ملايم

سمت ماه در لحظه‌ي غروب ماه

339/266 درجه

افق غربي از لحاظ وجود غبار و سایر موانع رصد

افق در محل حركت ماه  با 1 درجه موانع بسته بود.

نتیجه‌ي استهلال

هلال رويت نشد

رصدگران: كاظم كوكرم (سرگروه)، حميد رضا پيرايش (رصدگر)، ولي ابراهمي سراجي( مستند ساز)، كامبيز خالقي (محاسبات)، علي ابراهيمي سراجي (رصدگر)، حامد پور‌خرسندي (رصدگر)

همراهان: ستوان 1 كاواني، ستوان 2 محمد‌زاده، همران ديگري از ارتش و خانواده‌ي محترم پور‌خرسندي

هماهنگ‌كننده در استان: سرهنگ عليپور

نوع ابزار مورد استفاده: تلسكوپ 10 اينج Meade LX200 GPS با استقرار سمت- ارتفاعي و كنترل از طريق رايانه و نرم‌افزار Sky Map Pro 10، تلسكوپ 8 اينچ  دابسوني مدل SkyWacher با درجه‌بندي سمت با دقت 2/0 درجه و ارتفاع 5/0 درجه، دوچشمي 120×20 نظامي

توضيحات تكميلي: : لپ‌تاپ، چشمي‌هاي 2 اينچ 28 ميليمتر و 2/1 26 ميليمتر و ...، فيلتر كنتراست زرد، يك دستگاه GPS

توضيحات: طبق گروه‌بندي‌هاي انجام شده در تهران، طي يك تصميم‌گيري با آقاي كوكرم (سرگروه) قرار بر اين شد تا براي رويت اين هلال بحراني به استان آذربايجان شرقي براي رويت اين هلال عازم شويم. چون از مدتي قبل با دوست خوبم آقاي حامد پورخرسندي (رصدگر زبده‌ي اعماق آسمان) در تماس بودم و وضعيت جوي اين ناحيه را دائماً مورد ارزيابي قرار مي‌دادم و آسمان شفاف و زيباي اين منطقه ما را بيش از بيش به اين استان جذب مي‌كرد.

صبح سه‌شنبه طي تماسي كه استاد گرامي دكتر عجب‌شيرزاده از رصدخانه‌ي مراغه با بنده داشتند تصميم گرفتيم تا اين نقطه نيز به عنوان يكي از نقاط مورد نظر ما براي رويت اين هلال باشد. سه‌شنبه 20 شهريور قرار بود تا طي پروازي در ساعت 14:50 به اين استان زيباي كشورمان سفر كنيم كه به دليل نقص فني هواپيما حدود 8 ساعت در فرودگاه منتظر مانديم و دير‌وقت به تبريز رسيديم و در واقع برنامه‌هاي ما براي جستجو و مكان‌يابي در روز سه‌شنبه كاملاً به هم ريخت. همه چز را به صبح چهارشنبه موكول كرديم تا با بررسي ميزان ديد افق و رطوبت موجود تصميم نهايي را براي انتخاب رصدگاه بگيريم. بعد از تحويل تلسكوپ‌ها از فرودگاه و ترمينال تبريز به چك دقيق آب و هوا پرداختيم. نقشه‌ي موجود بر روي سطح زمين حاكي از وجود غبار بسيار در استان‌هاي جنوبي و مركزي ايران مي‌داد. در واقع بهترين آب و هوا را بعد از خراسان شمالي استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي در اختيار داشتند. لذا متوجه شديم كه هر چه به سمت شمال غربي برويم هواي بهتري خواهيم داشت و ديدمان به 18 كيلومتر خواهد رسيد. لذا به سمت شهر صوفيان در شمال غربي شهر تبريز عزيمت كرديم.

پس از استقرار در صوفيان ابزارها را به سرعت راه‌اندازي كرديم. به سرعت زهره را يافتيم. با توجه به يكسان نبودن پورت لپ‌تاپ و تلسكوپ، آقاي خرسندي زحمت كشيدند و رايانه‌ي خود را از منزل آوردند و سپس به سرعت تلسكوپ با استفاده از نرم‌افزار Sky Map Pro 10 اَلاين شد. ما با استقاده از اين اَلاين سياره‌‌هاي عطارد و مشتري و ستارگاني از جمله سماك رامح و نسر واقع را مشاهد كرديم و خطاي اَلاين تا زير 5 دقيقه‌ي قوسي كاهش يافت. بارها به سوي هلال ماه رفتيم ولي هلال رويت نمي‌شد. حتي از چشمي‌هاي 2 اينچ (ميدان ديد باز) و 2/1 اينچ با فيلتر كنتراست زرد بارها و بارها استفاده كرديم. حتي با استفاده از نرم‌افزار به صورت پله‌اي بر روي كمان ماه جابه‌جا مي‌شديم. (لازم به ذكر است كه دقت نرام‌افزار Sky Map Pro 10  بسيار بالا است و ما در يك اختفا تنها 2 ثانيه خطا از اين نرم‌افزار ثبت كرديم.) از طرف ديگر تلسكوپ دابسوني 8 اينچ كه به دقت مدرج كرده بوديم را نيز بسيار خوب تنظيم كرديم و خطاي آن را بارها و بارها اصلاح كرديم و دقت بسيار خوبي نيز به دست آورد و با استفاده از آن  زهره و مشتري را نيز يافتيم. و حتي اصلاح محاسباتي نيز انجام مي‌داديم تا مركز كمان به وسط ميدان ديد بيايد. ولي در كمال تعجب هلال ماه حتي با فيلتر كنتراست نيز قابل رويت نبود. از طرف ديگر گروه آقاي دكتر عجب‌شيرزاده نيز در رصدخانه‌ي خواجه‌نصير طوسي در شهر مراغه با تلسكوپ‌هاي خوب آن‌جا نيز موفق به به رويت اين هلال در هواي تميز نشدند.

رويت تا غروب ماه ادامه داشت ولي علي‌رغم وجود آب و هواي بسيار خوب، هلال رويت نشد. به اميد خدا در آينده‌اي نزديك به تحليل اين هلال و نقد گزارش‌هاي مشكوك خواهيم پرداخت. لذا از عموم رصدگران تقاضا دارم تا از ارائه‌ي گزارشات مشكوك خودداري نمايند و اسناد و دلايل مكحمي براي اثبات رويت خود ارائه دهند.

لازم مي‌دانم تا از همه‌ي دوستان خوب حاظر در رويت اين هلال به خصوص آقاي كوكرم به دليل تلاش‌ها و درايت ايشان تشكر و قدرداني نمايم و همچنين تشكر ويژه‌اي از شركت «پيشگامان فناوري اطلاعات» و دوست نوجوان آقاي آرين ويشه به دليل امانت دادن تلسكوپ‌هاي خود صميمانه تشكر و قدرداني مي‌نمايم و از خداي متعال تقاضاي اجري دنيوي و اخروي براي آنان دارم. همچنين از خانواده‌ي محترم پور‌خرسندي كه بسيار آن‌ها را به زحمت انداختيم و همچنين جناب سرهنگ عليپور هماهنگ‌كننده‌ي ما در استان كه هماهنگي‌هاي خوبي براي تهيه ابزار و اسكان انجام دادند نيز تشكر صميمانه دارم.

همچنين مي‌توانيد گزارش تصويري اين سفر را در وبلاگ http://tonokmah.blogfa.com     مشاهده نماييد.

متصدي گزارش

علي ابراهيمي سراجي

تاريخ تنظيم گزارش

24 شهريور 1386

 
 

گزارش تيم تخصصي رؤيت هلال دانشگاه آزاد اراک

 

سرگروه و رصدگر: رضا اميني نژاد (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانيک)

مسئول رايانه و محاسب: عليرضا صمصامي (مهندس مکانيک)

رصدگر: محمد حسين رضواندوست (دانشجوی مهندسی پتروشيمی)

عکاس و ثبت کننده وقايع: راوح گازراني (دانشجوی مهندسی مکانيک)

 

مشخصات رصدگاه: ارتفاعات آستانه از توابع شازند واقع در جنوب غربي شهر اراک به عرض جغرافيايي '48:33  و طول جغرافيايي  '18:49  و ارتفاع 2485 متر

ميزان غبار منطقه: در سمت غرب 1 درجه غبار غليظ و حدود 5 درجه غبار رقيق و در سمت الرأس آسمان شفاف و بدون آلودگی بود.

 

نتيجه رصد: هلال رؤيت گرديد.

 

مشروح گزارش:

 پس از برگزاري نشست تخصصي تلسکوپ که در 13 شهريور 86 در تهران برگزار گرديد، به علت حساسيت هلال رمضان، 4 تن از اعضاي با تجربه گروه نجوم دانشگاه آزاد اراک در قالب تيم رصدي ويژه با کليه وسايل شخصي اعم از تلسکوپ Meade 8" LX200R و کامپيوتر و دوربين عکاسي   Canon 30D و قطب نما و .... در صبح روز چهارشنبه 21 شهريور به ارتفاعات شهرستان آستانه عزيمت نمودند. در ابتدا با مشکل برق مواجه بوديم که به همت امام جمعه آستانه مشکل حل شد. سپس کليه وسايل را نصب کرده و تلسکوپ را به کامپيوتر متصل نموديم و با نرم افزار starry night  هدايت تلسکوپ امکان پذير گرديد. کار رؤيت هلال در روز را از ساعت 12 آغاز کرديم. ابتدا با خورشيد و سياره زهره تلسکوپ را به دقت Align نموده و تلسکوپ را به سمت ماه Go To  کرديم. براي بالا بردن دقت هدف گيري تلسکوپ بر روي ماه، با استفاده از نرم افزار virtual moon يکي از گودال هاي روي قسمت مرکزي هلال را انتخاب و    GoTo نموديم. همچنين سرعت Tracking تلسکوپ را با سرعت حرکت ماه تنظيم نموده و فوکوس تلسکوپ را به دقت تنظيم و آينه را lock نموديم و سرعت حرکت تلسکوپ را کم کرديم تا در حين کار فوکوس تلسکوپ از تنظيم خارج نشود. افراد گروه به نوبت رصد مي کردند و در جستجوي کمان ابروي آسمان بودند. در ساعت 15:45 دقيقه تلسکوپ را با سياره مشتري نيز مجددا" تنظيم کرديم تا دقت هدف گيري تلسکوپ بالاتر برود. در ساعت 17:45 امام جمعه آستانه، حاج آقا طبائي که از افراد علاقمند به نجوم و رؤيت هلال هستند به جمع صميمي ما پيوستند. ايشان نيز در پشت تلسکوپ قرار گرفتند و در ساعت حدود 17:55 دقيقه ادعا کردند که هلال را رؤيت می کنند. پس از ايشان آقايان رضواندوست و گازراني در پشت تلسکوپ قرار گرفتند و گفتند که هلال به سختي قابل رؤيت هست و حدود 30 الي 40 ثانيه هلال را دنبال کردند و طول کمان را حدود 50 الي 60 درجه عنوان نمودند. در اين هنگام موقعيت دقيق محل هدف گيری تلسکوپ را با starry night بررسی کرده و سپس آقاي صمصامي در پشت تلسکوپ مستقر شدند و ايشان هم هلال را با همان مشخصات ذکر شده رؤيت کردند و سپس بنده نيز به رصد هلال پرداختم و توانستم هلال را با طول کمان حدود 50 درجه رؤيت کنم و در ساعت 18:7 رؤيت هلال براي همه ما مسجل گرديد و هلال را تا ساعت 18:15 دقيقه دنبال کرديم  ولي پس از آن ديگر هلالي رؤيت نشد، چون هلال وارد غبار رقيق منطقه شده بود. مشخصات هلال را در ساعت 18:7 در جدول ذيل مشاهده مي فرمائيد:

 

0h   18m 52s   : ( مکث ماه ) Sunset - Moonset

Sunset (غروب خورشيد): 18h  24m 22s                      

261.769 °           : ( سمت ماه ) Moon Azi

              °  6.556: ( ارتفاع ماه )Moon Alt

                11.987  h        : ( بعد ماه ) Moon RA

 -3.134  °            : ( ميل ماه ) Moon Dec

            2734.172 °   : ( سمت خورشيد ) Sun Azi           

 2.764  °           : (ارتفاع خورشيد ) Sun Alt

        11.354  h  : ( بعد خورشيد )  Sun RA

                   4.173  °  : ( ميل خورشيد ) Sun Dec

   -11.403  °     : ( اختلاف سمت )  Rel Azi

3.792 °              : ( اختلاف ارتفاع ) Rel Alt

      25.88 h         : ( سن ماه )  Moon Age

11.979  °    : ( جدايی زاويه ای ) Elongation

0.33m                   : ( ضخامت ميانی هلال )  Wigth

-5.21 : (قدر ماه) Mag

1.15 %   : ( فاز ماه ) Phase

401036.82 km    : ( فاصله ماه از زمين )  Distance

0.249  °              : ( نصف قطر ماه )  Semi - Diam

 

تعدادي از عکسهاي اين گروه رصدي به پيوست تقديم مي گردد. در پايان از امام جمعه محترم آستانه حاج آقا طبائي و ديگر دوستاني  که ما را در اين رصد ياري نمودند کمال تشکر را داريم.

 

با احترام

رضا امينی نژاد

 
قزوین
 
تعدادی از رصدگران گروه غیر حرفه ای رویت هلال از طرف ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری برای رصد هلال ماه مبارک رمضان به استان قزوین اعزام گردیدند .
این گروه به سرپرستی آقای علیرضا ثنایی و همراهی رصدگران آقایان : آریا صبوری ، روح الله عزیزی ، سالار موسوی و معین خدامی به همراه وسایل : تلسکوپ 11 اینچ سلسترون ، دو دستگاه تلسکوپ 5 اینچ سلسترون ، 2 دوربین دیجیتال ، یک دستگاه کامپیوتر قابل حمل ، قطب نمای نظامی ، تراز و ... بعد هماهنگیهای انجام شده از عصر روز دوشنبه 19 شهریور 86 در دفتر امام جمعه قزوین حضور پیدا کرد .
طی بررسی های انجام شده نیازمند ابزار قدرتمند تر از 5 اینچ بودیم برای همین بعد از رایزنی با دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه بین المللی امام خمینی در قزوین و موافقت مسئولین محترم دانشگاه به خصوص معاونت فرهنگی دانشجویی و استاد گرامی جناب آقای دکتر پور محمد امکان استفاده از تلسکوپ 11 اینچ سلسترون رصدخانه دانشگاه برای ما محیا گردید .
گزارش مختصر :
تاریخ : 21/6/86
ساعت :از 10.30 تا 17.30
مکان رصد : شهر قزوین    
طول جغرافیایی : 50.00  شرقی
عرض جغرافیایی :16 36 شمالی
وضعیت آب و هوا : هوا صاف ، کمی غبار آلود ، در افق ها همراه با غبار غلیظ مایل به قهوه ای( تا ارتفاع 18 درجه ) ، بدون وزش باد در طول مدت رصد
مقیاس دید در روز رصد: بر حسب مقیاس آنتونیادی درجه 1
مقیاس دید در شب قبل از رصد : آنتونیادی 1
حد قدر آسمان در شب قبل از رصد : روش مثلث بندی (5.5 )
نتیجه : هلال رویت نشد
در انتها لازم میدانم نهایت سپاسگزاری  خود را از جناب آقای دکتر پور محمد و دکتر حامدی وفا از اساتید فیزیک دانشگاه امام خمینی و اختر فیزیکدانان برجسته کشور به خاطر تمامی همراهی و همدلیها با گروه و همچنین از جناب آقای نجفی و همکارانشان در دفتر امام جمعه قزوین ، دفتر نهاد رهبری در دانشگاه امام خمینی و دوستان و منجمین خوبمان در گروه نجوم کاسپین شهر قزوین مخصوصا مسئول گروه جناب آقای اکبری به خاطر همکاری ارزشمندشان داشته باشم.
 
گروه اعضامي از دانشگاه تهران

تاریخ : چهارشنبه 21 شهريور ماه 1386
مکان رصدگاه: طالقان
طول و عرض جغرافیایی: 36° N  . . . . . 50° E
زمان استقرار در رصدگاه: 15:30
افق از لحاظ وجود غبار و سایر موانع رصد: صاف
نوع ابزار:
تلسكوپ بازتابي 8 اينچي TAL
تلسكوپ بازتابي 5 اينچي TAL
دوربین دوچشمی70*15

توضيحات :

با سلام و عرض تبريك به مناسبت هلول ماه رمضان ،‌
جمعي از دانشجويان دانشگاه تهران جهت رؤيت هلال ماه رمضان در روز در تاریخ جهارشنبه 21 شهريور ماه 1386 هجري شمسي مصادف با 29 شعبان  1428 هجري قمری در ارتفاعات طالقان مستقر شدند . با توجه به امکانات موجود و موقعیت هلال اين ماه جهت رؤیت ، اعضاء حاضر موفق به رصد اين هلال نشدند .
متصدي گزارش : علي صالح پور
تاريخ تنظيم گزارش : 24/6/86
 

ستاد استهلال شهرستان کرج

تاریخ :

چهارشنبه 21 شهريور ماه 1386

مکان رصدگاه:

طالقان ( روستاي گليرد )

مشخصات رصدگاه :

طول و عرض جغرافیایی

Longitude (DMS) : 50° 51' 0E

Latitude (DMS) : 36° 8' 60N

ارتفاع از سطح دريا :

Altitude (meters) : 2031

زمان استقرار در رصدگاه :

15 ( 3 بعداز ظهر )

افق از لحاظ وجود غبار و سایر موانع رصد:

 كاملاً صاف ، حدود 7 درجه مانع ( كوه ) در افق غربي

غروب ظاهري خورشيد :

Seeming sunset :18:10

 

نوع ابزار:

تلسكوپ بازتابي 8 اينچي TAL

تلسكوپ بازتابي 5 اينچي TAL

دوربین دوچشمی 80 * 90 _10

دوربین دوچشمی 70*15

يك دستگاه كامپيوتر همراه جهت استفاده از نرم افزارهاي محاسباتي

 

اسامی اعضاء اصلي ستاد :

حجت الاسلام والمسلمین کریمی (امام جمعه موقت شهرستان کرج) _ حمید مهرپرور _ سید حامد میرابوالقاسمی _ سید محمد فائز میرسلیمی _ رضا مهرپرور

 

توضيحات تكميلي :

 

 

مزرع سبز فلك ديدم و داس مه نو  ___  يادم از كشته خويش آمد و هنگام درو 

 

        با سلام و تحيات و عرض تبريك به مناسبت هلول ماه رمضان ،‌ ماه مهماني حضرت دوست بر تمامي رصدگران عزیز ، به استحضار می رساند اعضاء ستاد استهلال شهرستان كرج به همراه جمعي از اعضاء مركز علوم و كيهان شناسي مهرگان در تاریخ چهارشنبه 21 شهريور ماه 1386 هجري شمسي مصادف با 29 شعبان المعظم 1428 هجري قمری و 12 سپتامبر 2007 میلادی در ارتفاعات روستاي گليرد   (زادگاه آيت الله طالقاني) آماده شكار هلال زيبا و بحراني ماه رمضان شدند . علي رقم تلاش هاي صورت گرفته متاسفانه گروه اعضامي به موقع در محل رصدگاه حاضر نشد اما با توجه به امکانات موجود و موقعیت اين هلال جهت رؤیت ، دو تن از اعضاء حاضر ( آقاي ر . مهرپرور _ خانم ن . خجسته ) دقايقي پس غروب ظاهري خورشيد با ابزار فوق الذكر موفق به رصد اين هلال شدند ، اما ساير اعضاء موفق به شكار اين هلال نشدند .

 

مشخصات هلال رؤيت شده توسط اعضاء :

جدايي زاويه اي ماه از خورشيد ≈ 12 درجه

اختلاف ارتفاع ماه با خورشيد ≈ 4 درجه

قدر مجموع ماه ≈ 45/8_

زمان رؤيت 18:13

اين هلال به صورت كماني نازك كه ابتدا و انتهاي آن مشخص نبود رؤيت گرديد . 

 

متصدي گزارش : سید محمد فائز میرسلیمی

تاريخ تنظيم گزارش : 24/6/86

 
 
 اصفهان
 
به نام خدا
گزارش رصد هلال رمضان 1428
تاریخ رصد : چهارشنبه 21 شهریور 1386 ، 29 شعبان 1428 ، 12 سپتامبر 2007
رصدگاه : شمال غربی روستای هلاغره – فریدن – استان اصفهان
مختصات جغرافیائی رصدگاه : عرض 33 درجه و 16 دقیقه شمالی و طول 50 درجه و 10 دقیقه شرقی با 2600 متر ارتفاع از سطح دریاهای آزاد
ابزار رصد : دوربین دوچشمی 15 در 80 مستقر بر روی سه پایه
زمان استقرار در رصدگاه : حدود ساعت 17 و 30 دقیقه
زمان آغاز رصد : در ساعت 18 و 05 دقیقه
وضعیت جوی افق غربی : غبار نسبتا" غلیظ تا ارتفاع 2 درجه و بالای آن غبار رقیق به ارتفاع حدود 2 درجه
وضعیت موانع افق غربی : حدود 0.5 درجه موانع در آغاز رصد و افق صفر در زمان رویت هلال
جهت وزش باد : از شمال شرق بسمت جنوب غرب
زمان غروب محاسباتی خورشید : در ساعت 18 و 21 دقیقه
زمان غروب ظاهری خورشید : در ساعت 18 و 17 دقیقه
زمان اولین رویت هلال با چشم مسلح : چند ثانیه قبل از ساعت 18 و 22 دقیقه
ارتفاع هلال در لحظه رویت : 3 درجه و 4 دقیقه قوسی
جدائی زاویه ای ماه و خورشید در لحظه رویت : 12 درجه و 5 دقیقه قوسی
ضخامت بخش میانی هلال در لحظه رویت : حدود 0.33 دقیقه قوسی
طول کمان رویت شده از هلال : در حدود 30 درجه
زاویه ساعتی لبه بالائی هلال : کمی پائین تر از ساعت 3
مدت زمان رویت هلال : بین 20 تا 30 ثانیه ( فیلم مربوطه در اختیار تصویربرداران صدا و سیما است )
 
در این رصد برای اولین بار ( و شاید هم دومین ) سوسو زدن هلال را عمیقا" درک کردم ، پدیده ی کشنده ای است! این پدیده رصدگر را در مرز اطمینان و عدم اطمینان نگه میدارد و امان از آن زمان که رصدگر در همین مرز باقی بماند. تاثیر مخرب این پدیده آنگاه بیشتر خواهد شد که بدانی در ابتدا و یا انتهای ماه رمضان قرار داری و گزارش رصد تو میتواند از چنان اهمیتی برخوردار شود که وزنه اعلام اول ماه و یا یوم الشک را سنگین تر کند. رصدگر در این زمان تحت فشار خرد کننده بار شرعی موضوع هم قرار دارد. اگر در رصد خود دچار اشتباه شود باید پاسخگوی ترک واجب و فعل حرام ( نگرفتن روزه اول ماه و روزه گرفتن در عید فطر ) میلیونها نفر باشد. همه ی اینها را گفتم تا به این مهم اشاره کنم که رصدگران با تجربه هلال ، در مورد هلال رمضان و شوال ، دقت خود را در هنگام رصد بیش از پیش میکنند و تا اطمینان کامل کسب نکنند ، گزارشی را ارائه نخواهند کرد.
 بنده جستجوی هلال ماه را بر اساس موقعیت غروب خورشید انجام میدهم. چون در روزهای قبل فرصتی برای عزیمت به منطقه رصد نداشتم و از طرفی در نظر داشتم رصد را قبل از غروب خورشید و کم شدن ارتفاع ماه آغاز کنم ، از روش دیگری موقعیت هلال را مشخص کردم.
دو سال پیش در همین رصدگاه هلال ذیقعده 1426 را رویت کرده بودم. زمان و محل اولین رویت را میدانستم و عکسی از موقعیت هلال ماه در لحظه اولین رویت گرفته بودم. محاسبات نشان میداد سمت ماه در زمان اولین رویت 232.5 درجه بوده است. بر این مبنا ، و با استفاده از دوربین تئودولیت ، موقعیت ماه برای ساعت 18:05 را تعیین کرده و منتظر رسیدن زمان آغاز رصد شدم. در ساعت 18:05 رصد را آغاز کردم و هر 5 دقیقه یکبار با استفاده از تئودولیت ، موقعیت سمت هلال را کنترل میکردم. در یک جدول راهنما ، مختصات هلال را یک دقیقه به یک دقیقه درج کرده بودم. در بین ساعات 18:05 تا 18:21 یکبار سوسو زدنی را در میدان دید تشخیص دادم. برای چند ثانیه اینکار تکرار شد اما تصویر ثابتی پدید نیامد و نتوانستم خود را قانع کنم که هلال را دیده ام. به نظر میرسید خطی خمیده باشد اما مدت حضورش آنقدر کوتاه بود که از تفکر بیشتر در مورد آن منصرف شدم چرا که دیگر دیده نمیشد. بنا بود مسئول ساعت ، زمان را یک دقیقه به یک دقیقه اعلام کند. برخی مواقع اینکار با تاخیر انجام میشد. هلال وارد منطقه غبار رقیق شده بود. زمان اندکی از ساعت 18:21 گذشته بود که مجددا" سوسو زدنی را در مرکز میدان دید تشخیص دادم. چند ثانیه بعد ، این سوسو زدن تبدیل به تصویر واضح و ماندگاری از کمانی نازک و کوتاه گردید. مجددا" تصویر شروع به سوسو زدن کرد و باز ثابت شد ، اینبار به مدتی بیشتر از دفعه قبل. اطمینان پیدا کردم که این کمان هلال است اما در حیرت فرو رفته بودم که چرا طول کمان مرئی آن اینقدر کوتاه است ؟ با آغاز مجدد سوسو زدن هلال ، دیگر نتوانستم آن را ببینم. رصد را تا زمان فرو رفتن هلال در بخشهای میانی غبار غلیظ پی گرفتم اما دیگر موفق به دیدن آن نشدم.
عکسهای افق متعاقبا" ارسال خواهد شد.
با احترام
علیرضا بوژمهرانی
24 شهریور 1386
 
 

گزارش رويت هلال ماه مبارك رمضان 1428 روز 29 شعبان

ستاد استهلال شهرستان سيرجان

(تحت نظر دفتر امام جمعه)

 

با عرض تبريك بمناسبت فرا رسيدن ماه مبارك رمضان، باستحضار ميرساند كه اين ستاد با توجه به حساسيت هلال نامبرده، از روز­ها قبل هماهنگي­ها و اقدامات لازم را جهت تهيه بهترين و قويترين امكانات و ابزار نجومي ممكن و موجود در شهر سيرجان را انجام داد. و به هر ترتيب توانست ابزار ذيل را تهيه نمايد:

1-      تلسكوپ 10 اينچ نيوتني GOTO

2-      تلسكوپ 12 اينچ دابسوني

3-      دوربين دوچشمي 110*20

4-      رايانه لب تاپ

5-      دوربين عكاسي

6-      چند دوربين دوچشمي 70*15

7-      دو عدد باطري كاميون

 

رصدگران:

1-      علي رنجبر

2-      سيد جمال ­الدين ايران­نژاد

3-      امين ميرحسيني

4-      محسن موحدي (شهرداري سيرجان)

5-      اسمائيل پورجعفرآبادي

6-      وحيد خضري نسب

7-      فواد مطهري

8-      صادق فرهادي

عصر سه شنبه 28 شعبان (بك روز زودتر از روز رويت)  به سمت گدارخانه ­سرخ واقع در 60 كيلومتري سيرجان با مختصات 29 درجه و 50 دقيقه شمالي – 56 درجه و 4 دقيقه شرقي و ارتفاع 2650 متر حركت و پس از استقرار در آنجا، محل غروب خورشيد را شناسايي كرديم تا روز بعد محل غروب مشخص باشد. بهنگام شب تلسكوپ GOTO را قطبي كرديم و تا ظهر روز بعد  با ستارگان پر نور و اجرام غير ستاره­اي و سيارات آن را چك كرديم.

از حدود ساعت  11:30 ظهر تا ساعت 4 عصر جهت رويت هلال در روز تلاش كرديم كه نتيجه در بر نداشت.  لازم بذكر است كه در محل هواي خوبي حاكم بود و افق غبار نسبتا كمي داشت. پس از غروب خورشيد نيز با توجه به مكث كم ماه در افق، تلاش زيادي نموديم كه باز نتيجه­اي نداشت و هلال رويت نشد.  البته يك نفر از اعضاي گروه كه با تلسكوپ 10 اينچ رصد مي­كرد اعلام رويت هلال بسيار محو و كوتاهي با طول 30 درجه نمود كه بطور قاطع نمي­شد رويت واقعي آن را اعلام كرد!

در پايان لازم مي­دانم كه از همه كساني كه اين ستاد را ياري رساندند تشكر كنم: حمايت­هاي بي­دريغ امام جمعه محترم و زحمات آقاي علي رنجبر، سپاه سيرجان، دانشگاه آزاد، فرمانداري (آقاي عدالت اسدي)، شهرداري سيرجان، هلال احمر (آقاي قرباني) و اورژانس بين جاده­اي هلال احمر، دكل مخبراتي منطقه، آقاي نجمي راننده محترم، بچه­هاي مسجد جامع و ...

 صادق فرهادی مسئول ستاد استهلال شهرستان سيرجان

 
 
 
گزارش رصد هلال رمضان در شیراز
اينجانب به همراه تعدادي ديگر از رصدگران هلال ماه از ساعت 18:00 مورخه 86/6/20 ضمن استقرار در رصدخانه قطب الدين شيرازي شهرداري شيراز اقدام به قطبي نمودن تلسكوپ 8 اينچ ميد نموده و تا صبح مورخه 86/6/21 به طور مداوم دقت و حركت تلسكوپ بررسي گرديد.سپس درروز چهارشنبه با وجود امكان كم رويت از صبح و بعد از طلوع ماه اقدام به رصد به نشانه روي تلسكوپ به سمت ماه كرديم و اين عمل تا ساعت 16:25 كه به دليل قطع برق تمامي تلاشهاي شب قبل به هدر رفت ادامه داشت. پس از آن با انجام محاسبات اقدام به نشانه روي به صورت دستي به سمت ماه كرديم كه در نهايت صرفنظر از 2باري كه احتمال رويت هلال ابتدا از جانب اقاي تمدني و سپس اينجانب داده شد كه قابل استناد نيست،با غروب ماه برنامه رصد نيز پايان پذيرفت.
اعضاي گروه اقايان:
سعيد نطاق،هادي تمدني،محمد ميرزايي،جواد غريب زاده،محمد باغباني،مهران گلكاري،احسان حقيقت و اينجانب سيد محمد حسين نيري و سركار خانمها كيواني و فنون
 
 
شهرضا

 احتراما پس از عرض سلام وتبریک حلول ماه مبارک رمضان

باستحضار میرساند گروه ویژه رصدی مرکز نجوم و ژئوفیزیک شهرضا باهمراهی اعضای محترم انجمن نجوم دانشگاه پیام نور شهرضا (سها ) برای رصد هلال بحرانی ماه رمضان در شامگاه چهارشنبه 21/6/86 عازم 40 کیلومتری جاده شهرضا -  سمیرم (گردنه خروس گلو عرض جغرافیایی  N  "38 31 – E "42 51  ارتفاع از سطح دریا 2581متر- اختلاف ساعت با گرینویچ 3.5+) شدند. و رصد را از ساعت  17:30آغاز نمودند وتا ساعت 18:36 به صورت مستمر ادامه دادند که متاسفانه به دلیل شرایط نامناسب جوی و وجود غبار در افق غربی موفق به رویت این هلال نشدند.

 تجهیزاتمان عبارت بودنداز:– یکدستگاه دوربین دو چشمی150×40 و یکدستگاه دوربین دو چشمی120×20 و یکدستگاهG.P.S  که تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرستان شهرضا در اختیارمان قرار دادند- دو دستگاه دوربین 70×15 مستقر روی سه پایه ––و یک دستگاه قطب نما

در پایان از همه عزیزانی که ما را یاری دادند بویژه ستاد  استهلال دفتر مقام معظم رهبری ، ستاد استهلال استان اصفهان ، تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرستان شهرضا مخصوصا فرماندهی معظم،جناب سرهنگ مردانی، جناب سرهنگ سعیدی،جناب سروان عزیزی و سرباز وظیفه جعفر نادری-فرمانداری شهرستان شهرضا-شهرداری شهرستان شهرضا- دفتر امام جمعه شهرستان شهرضا –مدیریت اداره آموزش وپرورش شهرضا- سازمان دانش آموزی شهرضا- اساتید ارجمند آقایان مهندس محمد رضا صیاد ، مهندس  سید محسن قاضی میرسعید ، مهندس علیرضا بوژ مهرانی کمال سپاس و تشکر را دارد.

اسامی اعضای مرکز نجوم و ژئوفیزیک شهرضا

 آقایان وخانمها

1- جناب سروان عزیزی 2- سرباز وظیفه جعفر نادری 3- علی بهرامی  4-هاتف زارعان 5-شهرام رحمتی6- احمد رضا یزدانیان 7 - مجید حیدری 8- محمد جواد نیک اقبال 9 - سید محسن میرطالب 10- داود جاوری  11  - حسن رحمتی 12 مهدی فخری - 13- حسین سهیل 14- احمد رضا ژولیده 15- مهران عابدی 16- سید علی موسوی 17- سید احمدرضا میرپوریان 18- سید علی میرپوریان 19- سیددانیال میرپوریان 20- رضا جانقربانی 21- علی جانقربانی 22- حسین جانقربانی 23- فرزانه فرمانی 24- آزاده سنجری25- زهرا فلاحی 26- شکیبا سبزواری 27-ماندانا رضاییه 28-نجمه یوسفی 29-پریسا نادری 30-مهسا نادری 31- رویا قنادی 32-مریم پارسانیا 33-زهرا فرهمندیان                                                                                   

                                                                              

اسامی اعضای انجمن نجوم دانشگاه پیام نور شهرضا (سها )

 آقایان وخانمها

 

1- پیمان نصیری 2- پیمان حکمت پور 3- مرتضی میرزایی  4-حمید منصوری 5-عیسی رئیسی 6- فاطمه محمدی7- سمیه محمدی 8-راضیه نوروزی 9- رویا محمدی10-آزاده پور حسینی 11- صفورا احمدی12- الهام معینی 13- زینب پیمانی 14-نوشین واعظی

متصدي گزارش : حسين جانقرباني – رئیس مرکز نجوم و ژئو فیزیک شهرضا- ستاد استهلال استان اصفهان

 

 
آقایان وخانمها

1- پیمان نصیری 2- پیمان حکمت پور 3- مرتضی میرزایی 4-حمید منصوری 5-عیسی رئیسی 6- فاطمه محمدی7- سمیه محمدی 8-راضیه نوروزی 9- رویا محمدی10-آزاده پور حسینی 11- صفورا احمدی12- الهام معینی 13- زینب پیمانی 14-نوشین واعظی

متصدي گزارش : حسين جانقرباني – رئیس مرکز نجوم و ژئو فیزیک شهرضا- ستاد استهلال استان اصفهان

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
محمدرضا صالحی
1391/05/31   2:06:00 PM
پیمان کمتر شیطونی بکن من محمدرضا هستم پسر عمه نمیایی بروجن.

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید