تبلیغات
گزارش های رویت هلال شوال 1428
ارسال در: 1386/07/23-00:00
گزارش های رویت هلال ماه شوال 1428 در ایران
 
 

رصد هلال اول ماه شوال 1428 قمری در زنجان

اعضای ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در استان زنجان در شامگاه روزهای پنجشنبه و جمعه 29 و 30 رمضان جهت رویت احتمالی هلال اول شوال به رصد پرداختند.

البته طبق محاسبات کارشناسان هلال ماههای قمری، رویت این هلال در شامگاه پنجشنبه امکان پذیر نبوده ولی بنا بر احتیاط و جهت تایید عدم رویت از افق زنجان این گروه در روز پنجشنبه نیز به رصد پرداختند.

ابزارهای رصدی این گروه عبارت از یک دستگاه دوربین 120*20 دو چشمی متعلق به نیروی زمینی ارتش، یک دستگاه تلسکوپ کاسگرین   5.5 اینچ سلسترون، یک دستگاه دوربین دوچشمی 60*20   و یک دستگاه دوربین تک چشمی 60*20 ، یک دستگاه GPS و چند دستگاه دوربین عکاسی بود.

اعضای گروه عبارت از آقایان: دکتر نصیری قیداری(سرپرست گروه) محمود حسنی(کارشناس گروه) حاج محمد جواد تیموری (نماینده دفتر مقام معظم رهبری در استان) امیر علی نصیری (مدیر وبلاگ آسمان زنجان و عکاس گروه) جابر دهقانی (رصدگر) سینا نصیری (رصدگر) ستوان علی اکبر خواه (نماینده ارتش)، گروهبانیکم علی ملکی(نماینده ارتش) و گروهبانیکم علیرضا عرب مختاری (نماینده ارتش) بودند که با همین ترکیب، هلال اول ماه رمضان را نیز رصد کرده بودند.

رصدگاه گروه در شامگاه پنجشنبه ارتفاعات گاوازنگ زنجان واقع در شمال شهر زنجان و در روز جمعه گردنه دهجلال در فاصله تقریبی 50 کیلومتری شرق زنجان با ارتفاع تقریبی 3605 متر از سطح دریا بود.

اعضای گروه در روز جمعه طبق برنامه، قبل از غروب آفتاب در محل رصد مستقر شده و پس از استخراج طول و عرض جغرافیایی دقیق محل رصد از طریق GPS و با استفاده از نرم افزار، سمت و ارتفاع و جدایی زاویه ای هلال ماه را برای روز جمعه و رصدگاه مورد نظر بدست آورده و سپس با استفاده از دوربین 120*20 و تلسکوپ 5.5 اینچ به جستجوی هلال پرداختند. ولی متاسفانه بعلت ارتفاع اندک ماه از افق منطقه ( حدود 2 درجه و پانزده دقیقه) علیرغم جستجوی بسیار امکان رویت میسر نشد.

گزارش تصویری رصدهای این گروه را در ادامه می توانید ببینید.

عکسها از امیر علی نصیری

برای برداشتن عکسها به وبلاگ زیر مراجعه کنید

نویسنده امیر علی نصیری

 

گزارش رویت هلال شوال 1428 هجری قمری در کرمان

 

 گروه ستاره ژرمانیا برای رویت هلال شوال ،در روز جمعه 20 مهر ماه ،در 5 کیلومتری شهر کرمان در محل جاده هفت باغ ، با مختصات جغرافیایی عرض30.17 درجه شمالی و طول 57.05 درجه شرقی مستقر شد.ابزارهای همراه گروه شامل تلسکوپ 6 اینچ تال ،تلسکوپ 4.5 اینچ RET و دوربین دوچشمی 70*15 بود.گروه از ساعت 16:30 در محل مستقر شد و کار جستجوی هلال را از 16:45 آغاز کرد.زمان غروب خورشید 17:15 و غروب ماه 17:37 بود که متاسفانه با توجه به غبار بسیار زیاد در افق غربی که تا 11 درجه غبار و ابر تخمین زده شد ،هیچ یک از اعضای گروه موفق به رویت هلال نشدند.

 

اعضای گروه رصدی:

آقایان:سعید بهرامی نژاد،احسان رستمی زاده ، احسان روح اللهی ،کیوان لشکری

خانم ها :ساره امیدواری ،سمیه حاج خلیلی ، مانیا رهبان ، الهام ضیا علی

 
 
گزارش رویت هلال در سمنان
با عرض سلام و تبریک عید فطر خدمت تمامی رصدگران عزیز هلال ماه، طبق روال گذشته ما برای رصد هلال شوال اقدام به برگزاری رصد کردیم
هلال روز پنج شنبه همان طور که از قبل مشخص بود رصد نشد اما هلال روز جمعه با توجه به موقعیت سمنان به سختی رصد شد که به طور مختصر در زیر به این کار اشاره شده تا در فرصت مقتنم گزارش مشروح ارسال گردد.
در این رصد یک گروه 8 نفره از سپاه منطقه سمنان و یک گروه 6 نفر از انجمن نجوم استان سمنان هر دو به سرپرستی اینجانب و یک گروه رصد 4 نفره از دانشگاه سمنان به سرپرستی آقای احسانی به محل از پیش تعیین شده عزیمت نمودند.
گروه دانشگاه سمنان با یک تلسکوپ 6 اینچ شکستی آپوکروماتیک با سیستم گو تو به هدایت خانم ها ملکی و فرحمند به رصد پرداختند که نتیجه رصد منفی بود.
گروه سپاه و انجمن نجوم نیز با یک تلسکوپ 10 اینچ دابسونی و یک تلسکوپ 8 اینچ ویکسن و یک دوربین 120*20 به رصد پرداختند.
در نهایت تنها دوربین 120*20 به هدایت بنده و آقای احمد رضا کریم موفق به رویت هلال شدند.
مکان رصد : جنوب سمنان
35:19
53:52
ارتفاع : 1084
نتیجه رصد : موفقیت آمیز
ابزار رصد: 120*20
مقیاس ملیوم

لحظه غروب خورشید:17:24
غروب ماه : 17:41

شرایط افق
افق 23 دقییقه ارتفاع منفی داشت. شرایط غبار تا نیم درجه ای وجود داشت اما به خاطر بارندگی روزهای گذشته افق
نسبتا تمیز بود. از نظر وجود ابر تنها چند تکه ابر در ارتفاع 10 درجه ای حضور داشتند.

توضیح:
از ساعت 15 دوربین ها مستقر شدند و با کمک خورشید و محاسباتی که از قبل با مونزو صورت
گرفته بود سمت و ارتفاع دوربین تنظیم شد.
بیشتر از 20 بار دوربین تست شد تا مکان دقیق با کمک درجات گرفته شود که
نتیجه تنظیم دقیق دوربین را نشان می داد
از ساعت 17:10 دقیقه دوربین روی مکان ماه نشانه رفت
خود من در ÷شت دوربین رصد کننده بودم.
اقای احمد رضا کریم به عنوان کمک رصد گر و زاویه بند زوایا را تنظیم می کردند
اقایان عبداللهی و کریم زاده مسئول خواندن زوایا و اعلام ساعت بودند

از قبل با کمک تئودولیت شرایط افق و منفی بودن ارتفاع و مکان غروب ماه و خورشید حساب و مشاهده شده بود.

در نهایت در ساعت 17:36 دقیقه در حالی که ماه در ارتفاع
0.69
( به علاوه 23 دقیقه ارتفاع منفی )
بود ماه رصد شد.
ماه واضح نبود و به سختی قابل دیدن بود و لحظاتی محو می شد.
من تا 40 ثانیه ماه را رصد کردم و کمک رصد گر هم تا 15 ثانیه ماه را رصد کرد
بعد از این مدت ماه دیگر دیده نشد و علی رغم سعی فراوان هیچ یک از دوربین های دیگر هم موفق نشدند

در محل رصد یک 150*40 و 2 دوربین 120*20
یک تلسکوپ دابسونی 10 اینچ
و یک تلسکوپ آپو کروماتیک 6 اینچ با گو تو حضور داشتند
جمعا در رصد 25 نفر حاضر بودند

با تشکر
مرتضی مطهری نژاد

ستاد استهلال شهرستان سیرجان
 
گزارش دهنده : آقای  صادق فرهادي از  ستاد استهلال شهرستان سیرجان (تحت نظر دفتر امام جمعه سیرجان)

تاریخ رصد: 20مهر1386- 30 رمضان 1428

مکان: گدار خانه سرخ سیرجان (60 کیلومتری سیرجان)، 56 درجه و 4 دقیقه شرقی – 29 درجه و 50 دقیقه شمالی

ابزار: دوربین دوچشمی 120*20 ، 110*20 و تلسکوپ 10 اینچ نیوتنی GOTO

وضعیت آب و هوا: افق تا 6-7 درجه از غبار غلیظ و لکه های ابر پوشیده بود.

رصد گران: 1-علی رنجبر 2-سید جمال الدین ایران نژاد 3-امین میرحسینی 4- محمد علی میرزایی 5- وحید خضری نسب 6- اسمائیل پورجعفرآبادی 7--محسن موحدی(از شهرداری) 8- صادق فرهادی (سرگروه)

نتیجه: عدم رویت هلال

 

شرح رصد: با عرض تبریک عید فطر، باستحضار می رساند که این ستاد عصر پنج شنبه 29 رمضان نیز بر حسب ابلاغ وظیفه از طرف ستاد استهلال، اقدام به استهلال نمود اما همانطور که می دانید ماه زودتر از خورشید غروب کرد و رویت نتیجه ای نداشت. همان شب آقایان پورجعفرآبادی و خضری نسب برای قطبی کردن تلسکوپ در محل گدار خانه سرخ ماندند و سایرین به شهر برگشتیم.

فردای آن روز نیز اقدام به رویت هلال در روز نمودیم اما بر خلاف نشانه گیری های دقیق، موفق به رویت در روز نشدیم.

پس از غروب خورشید هلال ماه در غبار غلیظ قرار داشت که باز هم برغم تلاش زیاد، هلالی را نیافتیم.

در پایان لازم میدانم از همکاری و حمایت های سپاه تیپ دوم سیرجان، سپاه مقاومت سیرجان، شهرداری و آقای عباس بادیه نشین (که بهنگام مدرج نمودن سه پایه دوربین از ناحیه دست شدیداَ مصدوم شدند)، حاج آقای جعفری (شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان کرمان) و آقای سید قاسم رستمی تشکر نمایم.

صادق فرهادی

مسئول ستاد استهلال سیرجان (تحت نظر دفتر امام جمعه)

گزارش شماره 10

گزارش دهنده : آقای خسرو جعفری زاده  از انجمن ستاره شناسی اهواز

گروه رویت هلال انجمن ستاره شناسی اهواز از طرف دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان خوزستان به منظور رویت هلال ماه شوال ۱۴۲۸ درنظر گرفته شد. در همین راستا این انجمن با  برگزاری جلسه ( مکان یابی و ابزار و تعیین افراد ) و  سمینار چگونگی رویت هلال سعی در آشنا نمودن اعضا و افراد علاقه مند به رویت هلال را در برنامه کاری خود قرار داد. تصمیم اولیه انجمن برای مکان رصد در ارتفاعات شمال شرقی استان خوزستان در محلی به نام امام زاده عبد… در ارتفاع ۲۳۰۰ متری تعیین شد، که به دلیل نبود امکانات مناسب این مکان رصدی کنار گذاشته شد. به همین دلیل با همکاری فرهنگسرای خانه جوان اهواز، مکان رویت هلال ماه شوال ۱۴۲۸ در محدوده غرب اهواز تعیین گردید.
ابزارهای رصدی در این برنامه تلسکوپ ۱۰ اینچی بازتابی با پایه EQ۶، دوربین دوچشمی ۱۵X۷۰، تلسکوپ ۸۰ میلیمتری William Optic و تلسکوپ دابسونی ۱۰ اینچی بود. اعضای انتخابی در این برنامه خسرو جعفری زاده ( سرگروه )، مجید حاجی پور، محمود میاحیون، حمیدرضا خلیل، مهدی جمشیدی پور، پویا یاسین زاده و احسان سنجری .

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

تلسکوپ باتابی با پایه قطبی نیازمند تنظیم پایه و قطبی کردن از یک شب قبل داشت. شروع کار از ساعت ۱۹ روز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۳۸۶ بود که تمامی وسایل به بالای پشت بام فرهنگسرا انتقال داده شد. تلسکوپ ۱۰ اینچی را پس از ۲ ساعت و با چندین بار امتحان بر روی اجرام مختلف توانستیم قطبی کنیم. برای بهتر انجام شدن رصد ها LapTop را به تلسکوپ وصل کردیم.

دقت کار پایه برای یافتن اجرام آسمانی در شب با کمی خطا همراه بود که با تنظیم کردن درست آن درصد خطا را به حداقل رساندیم. اجرامی مانند M۱۵ و M۳۴ و M۱۰۳ و … و برای اطمینان سیاره های اورانوس، نپتون و مریخ را به وسیله تلسکوپ و نرم افزار یافتیم و از دقت تلسکوپ اطمینان حاصل کردیم. به دلیل اینکه در این گونه تلسکوپ ها از باطری قابل شارژ استفاده می شود، باطری ها را از تلسکوپ جدا و شارژ مجدد نمودیم.

قبل از طلوع خورشید بار دیگر تلسکوپ تنظیم و مطمئن شدیم که خطایی نداردو برای کاهش مصرف باطری تلسکوپ را در حالت پارک قرار دادیم. باور نمی کردیم روزی که باید هلال در روز را کار کنیم رطوبت هوای صبح اهواز به ۷۰ درصد برسد و این شروع بدی برای ما بود. ساعت ۹ صبح کار با تلسکوپ را با یافتن سیاره زهره و شکار هلال آغاز شد. پس از آن خورشید را به وسیله نرم افزار رصد کردیم. برای شکارهلال ساعت ۱۱ را زمان مناسبتری دیدم. در این زمان دمای هوای اهواز ۳۶ درجه و رطوبت ۵۰ درصد بود و می دانستیم که هلالی نخواهیم دید. با بالاتر آمدن خورشید رطوبت هوا کمتر و وضعیت رصدی آن بهتر می شد.
ساعت ۱۴ بار دیگر به سراغ تلسکوپ رفتیم. اول سیاره زهره و بعد خورشید و پس از آن به دنبال هلال گشتیم. به دلیل یک اشتباه تلسکوپ در حالت قفل قرار گرفت و مجبور به خاموش و روشن نمودن تلسکوپ شدیم. لحظه کاملا سخت و تأسف باری بود، این بار قطبی کردن در روز!!!!!! تصمیم گرفتیم که تلسکوپ ۸ اینچی و ۸۰ میلیمتری WilliamOptic را بر روی پایه سوار کنیم تا کار را بوسیله دو ابزار رصدی ادامه دهیم. پس از یک ساعت بار دیگر تلسموپ قطبی و خطای آن گرفته شد که توانستیم سیاره زهره و خورشید را به وسیله نرم افزار دقیقاً در وسط چشمی تلسکوپ قرار دهیم.
 

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

در ساعت ۱۵ آقای یاسین زاده اعلام کردند که چیزی در تلسکوپ ۸۰ میلیمتری به شکل هلال دیده میشود، من نیز نگاهی انداختم و تصویری به صورت محو دیده می شد، آقای حاجی پور و میاحیون نیز همان شکل را می دیدند. اما برای ما قابل قبول نبود که هلال است. در ساعت ۱۶:۲۰ دقیقه برای امتحان کردن دقت تلسکوپ سیاره مشتری را بوسیله تلسکوپ ۸ اینچی و ۸۰ میلیمتری رصد کردیم و بازهم به دنبال هلال گشتیم که تا لحظه غروب خورشید هیچ چیزی دیده نشد. خورشید در ساعت ۱۷ و ۳۴ دقیقه به افق اهواز غروب کرد.

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

مقدار غبار در افق در حدود ۲ درجه بود که بسیار نا امید کننده بود. در ساعت ۱۷۴۵ دقیقه آقای میاحیون کار خود را با دوربین ۱۵X۷۰ دوباره آغاز کردند. دیگر اعضای گروه نیز به دنبال هلال می گشتند. آقای میاحیون به روش جاروب آسمان شروع به رصد کرد و در ساعت ۱۷ و ۵۲ دقیقه اولین بار اعلام رویت نمودند.. من نیز به سمت ایشان رفتم و گفتم که از پشت دوربین کنار بروند و چند لحظه چشم خود را ببندند. در همان لحظه از درون دوربین نگاهی به مکان مورد نظر انداختم. اما شکل محوی می دیدم. دیلیل این موضوع اختلاف در وضعیت چشم من و آقای میاحیون بود. بار دیگر ایشان به درون چشمی دوربین دوچشمی نگاهی انداختن و گفتند که هلال را از ساعت ۲:۳۰ الی ۵:۳۰ و به رنگ نارنجی پر رنگ مشاهده می کنند. بار دیگر آقای میاحیون را از چشمی دور کردم و خواستم که با آرامش بیشتری رصد هلال را ادامه دهند. این کار ۳ بار انجام گرفت و بار آخر گفتند که هلال در حال فرو رفتن به درون غبار است. و در ساعت ۱۷:۵۴ دقیقه آخرین اعلام رویت و محو شدن هلال را دادند. تعدادی عکس از مکان هلال گرفته شده که باید برسی گردد و در سریعترین زمان ممکن در وب سایت قرار خواهد گرفت.

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

با توجه به رویت ایشان و اطمینان از هلال که تمامی مشخصات داده شده از طرف آقای میاحیون، کاملا صحیح بود و بنا براین هلال ماه شوال ۱۴۲۸ به وسیله دوربین دوچشمی ۱۵X۷۰ برای مدت ۲ دقیقه و در شهر اهواز رویت شد.

 هلال شوال ۱۴۲۸ - انجمن ستاره شناسی اهواز

گزارش شماره 9

گزارش دهنده : آقای علی ابراهیمی سراجی  از تهران

 

 

گزارش رويت هلال شامگاهي شوال 1428

تيم ويژه‌ي اعزامي از تهران توسط ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبري مستقر در استان تهران

مشخصات شناسنامه‌اي هلال

شماره ماه‌گرد نجومي

1048

شماره ماه‌گرد اسلامي

17133

زمان ژوليني

5/2454385

روز قمري

505948

تاريخ رويت، مشخصات رصدگاه و پارامترهاي جوي

محاسبات رصدگاه در ارتفاع صفر و نتيجه‌ي استهلال

تاریخ دقيق رصد

جمعه 20 مهر 1386

لحظه‌ي غروب خورشید(محاسبات)

17:33:15

محل رصد

ايستگاه مخابراتي دربند‌سر در استان تهران

لحظه‌ي غروب خورشید(رصد)

17:33

طول و عرض جغرافیایی

36 درجه و 5/02 دقيقه‌ي شمالي و 51 درجه و 558/51 دقيقه‌ي شرقي

سمت خورشید در لحظه غروب خورشيد

459/261 درجه

زمان استقرار در رصدگاه

20:00 پنج‌شنبه 19 مهر

اختلاف سمت ماه و خورشید

069/15-

زمان ترك رصدگاه

20:00 جمعه 20 مهر

سن ماه

33 ساعت و 03 دقيقه

ارتفاع رصدگاه از سطح دریا

3438 متر

ارتفاع ماه

312/02 درجه

وضعیت جوی رصدگاه

آسمان در محل طلوع ماه با لايه‌ي نازكي از ابر پوشيده شده بود

جدایی زاویه‌ای ماه و خورشید

391/15 درجه

درحه‌ي حرارت

10 درجه‌ي سانتيگراد

فاز ماه

85/1 درصد

رطوبت

40 درصد

مكث ماه

17 دقيقه و 01 ثانيه

فشار سطح زمين

----

لحظه‌ي غروب ماه

17:50:16

سرعت و جهت وزش باد

هوا ساكن بود

سمت ماه در لحظه‌ي غروب ماه

816/248 درجه

افق غربي از لحاظ وجود غبار و سایر موانع رصد

افق در محل حركت ماه موانعي نداشت و در بالاي آن تا 5/0 درجه غبار غليظ و 5/1 درجه غبار نيمه غليظ و رقيق پوشيده شده بود

نتیجه‌ي استهلال

هلال رويت نشد

رصدگران: كاظم كوكرم (سرگروه)، استاد محمد رضا صياد (رصدگر و محاسبات)، بابك امين‌تفرشي (رصدگر و عكاس)، علي ابراهيمي سراجي (رصدگر)، حميد رضا پيرايش (رصدگر)، ولي ابراهمي سراجي (عكاس و مستند ساز)، طناز اسدي‌شاد (رصدگر)

همراهان: بهرام اسدي‌شاد، آرين ويشه، داود عظيمي، رضا عليجاني، ستوان 3 مسعود صادقي، سروان حسن شعباني، سربازان عليرضا ناطق‌زاده و ابوذر اسماعيلي

نوع ابزار مورد استفاده: تلسكوپ 10 اينج Meade LX200 GPS با استقرار سمت- ارتفاعي و كنترل از طريق رايانه و نرم‌افزار Sky Map Pro 10، تلسكوپ 8 اينچ دابسوني مدل SkyWacher با درجه‌بندي سمت با دقت 2/0 درجه و ارتفاع 5/0 درجه، تلسكوپ كاسگرين 5 اينچ با استقرار سمت- ارتفاعي، دوچشمي 120�20 نظامي آمريكايي، دوچشمي 80�20 Night Sky، دوچشمي 70�15 Night Sky و دوچشمي 50�13- 10 صا ايران

توضيحات تكميلي: : رايانه، چشمي‌هاي 2 اينچ 28 ميليمتر و 2/1 26 ميليمتر و ... ، دو دستگاه GPS، يك دستگاه دوربين فيلم‌برداري و دو دستگاه دوربين عكاسي ديجيتال

توضيحات: به دليل مشكلاتي كه در اعزام هلال رمضان 1428 به تبريز، صرف هزينه‌هاي بالاي اعزام و همچنين مسائل ديگر تصميم گرفتيم تا اين بار براي رويت هلال در اطراف تهران مستقر شويم. من از 10 روز مانده به رويت هلال دائماً وضعيت آب و هوا و ديد موجود در كشور را دائماً مورد ارزيابي قرار مي‌دادم و مي‌دانستم كه تنها شانس ما براي رويت هلال در روز و شامگاه در اطراف تهران، پناه بردن به ارتفاعات بسيار بلند البرز است. لذا طي يك مشورت با دوست گرامي آقاي امين‌تفرشي بنده به اتفاق آقاي كوكرم (سرگروه) دو گزينه را براي رويت انتخاب كرديم كه يكي از آن‌ها ارتفاعات ديزين و ديگري رصدگاه كوشيار گيلاني در كردان كرج بود. ما بايستي براي امتحان الاين تلسكوپ و شناسايي رصدگاه پنج‌شنبه به رصدگاه عازم مي‌شديم ولي به دليل برخي ناهماهنگي‌ها شب پنج‌شنبه به رصدگاه رسيديم و پس از استقرار در هوايي بسيار سرد و نيمه‌ابري آقاي كوكرم به همراه آقاي پيرايش تلسكوپ 10 اينچ را بر روي دو سيستم استوايي و سمت- ارتفاعي با كنترلر و همچنيني نرم‌افزار الاين كردند. اما جالب بود كه تلسكوپ با دقت بالا الاين نمي‌شد و تا صبح هم دوستان علي‌رغم تلاش بسيار موفق به الاين دقيق نشدند! آسمان اين منطقه بسيار زيبا و شفاف بود و در روز نيز آسماني بسيار آبي رنگ را تجربه كرديم. نزديك به طلوع خورشيد بر ميزان ابرناكي آسمان افزوده شد و اين ابرناكي عملاً تا غروب روز جمعه ادامه داشت. البته در طي روز علي‌رغم نيمه ابري بودن و ساعاتي ابري شدن هوا، جنوب آسمان تا ظهر باز بود ولي آن‌جا نيز بسته شد و عملاً هوا تا ساعتي پيش از غروب خورشيد ابري ماند. حدود ساعت 11 كار جستجو را شروع كرديم ولي فقط در حدود نيم ساعت از ساعت 13:30 تا 14 آسمان در مسير حركت ماه صاف شد و ما طي اين مدت با دقت بالا به جستجوي هلال پرداختيم كه هلال رويت نشد. حدود يك ساعت مانده به غروب خورشيد آسمان رفته رفته در مسير حركت ماه به كندي صاف شد. به محض خروج ماه ار اين ناحيه در نيم ساعت مانده به غروب خورشيد كار جستجوي هلال را آغاز كرديم. در اين زمان الاين تلسكوپ 10 اينچ نيز بسيار دقيق شد. ولي با وجود تلاش خستگي ناپذير همه‌ي دوستان و استفاده از ابزار قوي و دقت بسيار بالا هلال با وجود ابر و غبار رقيق در افق، هلال رويت نشد.

در پايان لازم مي‌دانم تا ابتدا از تلاش‌هاي بي‌وقوفه‌ي آقاي كاظم كوكرم سرگروه اين تيم رصدي تشكر و قدرداني نمايم و به ايشان خسته نباشيد صميمانه مي‌گويم. و همچنين از حضور دلگرم‌كننده‌ي استاد محمد رضا صياد و دوست خوبم آقاي امين‌تفرشي نيز تشكر و قدرداني مي‌نمايم. و از همكاري صميمانه‌ي مسئول سايت مخابراتي دربند‌سر و همچنين شركت �پيشگامان مهندسي فناوري اطلاعات و دانش� به دليل همكاري و لطف اين دوستان در اختيار قرار دادن ابزار آلات رصدي و رايانه سپاسگزاري مي‌نمايم.

متصدي گزارش

علي ابراهيمي سراجي

تاريخ تنظيم گزارش

22 مهر 1386

 

 

 

گزارش شماره 8

گزارش دهنده : آقای حسین جانقربانی از خانه نجوم و ژئو فیزیک شهرضا- ستاد استهلال استان اصفهان  

موفقیت بانوان رصدگرشهرضایی در رویت هلال ماه شوال1428

 

احتراما پس از عرض سلام وتبریک عید سعید فطر

باستحضار میرساند گروه ویژه رصدی خانه نجوم و ژئوفیزیک شهرضا باهمراهی اعضای محترم گروه فیزیک ومعارف اسلامی اداره آموزش و پرورش شهرضا و نیروهای مسلح پایگاه مقاومت بسیج ولیعصر (عج)شهرضاو روحانی محترم جناب آقای مرتضی انصاری پور از حوزه علمیه اقدمیه شهرضا برای رصد هلال بحرانی ماه شوال المکرم 1428 در شامگاه جمعه 20/7/86 عازم 40 کیلومتری جاده شهرضا -  سمیرم (گردنه خروس گلو عرض جغرافیایی  N  "38 31 – E "42 51  ارتفاع از سطح دریا 2581متر- اختلاف ساعت با گرینویچ 3.5 ) شدند. و رصد را از ساعت 16:30آغاز نمودند. وضعیت جوی افق غربی رصدگاه نیمه ابری همراه با غبار بودو به علت وجود کوه حدود 2درجه از افق غربی ما پوشیده شده بود . درساعت 17:27خانمها پریسا نادری و بتول احمدی 5 دقیقه قبل از غروب خورشید همزمان با دوربین های دوچشمی70�15در میان غبارها هلال ماه را به مدت حدود 1دقیقه رویت کردند(زمان غروب ظاهری خورشید ساعت 17:32 ثبت شد در صورتیکه زمان پیش بینی نرم افزار ساعت 17:35 بوده است ) ولی بقیه اعضا موفق به رویت این هلال نشدند. در پایان برنامه آقای حسین جانقربانی رئیس خانه نجوم و ژئو فیزیک شهرضا رویت هلال خانمها پریسا نادری و بتول احمدی را که از اعضای فعال و با سابقه خانه نجوم و ژئو فیزیک شهرضا می باشند مورد بررسی قرار دادند وپس از تایید به ستاد  استهلال دفتر مقام معظم رهبری گزارش کردند.

 

شایان ذکر است که درلحظه رویت هلال سمت ماه 990/245 ، ارتفاع ماه 225/5 ، جدایی زاویه ای ما با خورشید 292/15 بوده است.

 تجهیزاتمان دراین برنامه عبارت بودنداز:– یکدستگاه دوربین دو چشمی150�40 که تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرستان شهرضا در اختیارمان قرار دادند- و یکدستگاه دوربین دو چشمی60�30 چهاردستگاه دوربین 70�15 مستقر روی سه پایه ––و یک دستگاه قطب نما

در پایان از همه عزیزانی که ما را در این برنامه یاری دادند بویژه ستاد  استهلال دفتر مقام معظم رهبری ، ستاد استهلال استان اصفهان ، استانداری اصفهان- تیپ سوم زرهی سپاه پاسداران شهرستان شهرضا مخصوصا فرماندهی معظم،جناب سرهنگ مردانی، جناب سرهنگ سعیدی،جناب سروان موسوی –پایگاه مقاومت بسیج ولیعصر (عج) – شهرداری شهرستان شهرضا –مدیریت جهاد کشاورزی شهرضا- مدیریت اداره آموزش وپرورش شهرضا- سازمان دانش آموزی شهرضا- اساتید ارجمند و کارشناسان محترم نجوم آقایان مهندس محمد رضا صیاد ، مهندس  سید محسن قاضی میرسعید ، مهندس علیرضا بوژ مهرانی - مهندس سید قاسم رستمی و حضرت حجه الاسلام والمسلمین علیرضا موحد نژاد ریاست محترم شورای مرکز تقویم موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران کمال سپاس و تشکر را دارد.

 

اسامی راصدین آقایان وخانمها:

1- داودجاوری2- احمدرضایزدانیان3- شهرام رحمتی 4- علی بهرامی5- سجادصهبا 6- هاتف زارعان 7- سیدعلی موسوی 8- جناب سروان موسوی 9- محمد جواد نیک اقبال 10- مرتضی انصاری پور 11- احمدرضاژولیده 12-ناصرجمشیدی 13-محمد حسن اباذری 14- سید ضیاءالدین طبائیان 15- سیداصغرصالح 16- محمدرضاکاظمی 17- منصورکاظمی 18- حیدرعلی صالحپور 19- مجتبی خیرمند 20- ابراهیم همت 21- عبدا...اختر 22- علیرضا اختر23- محسن طاهری 24- محمدهادی صالحپور 25- رحمت ا... رضایی26- مجید شاهچراغی 27- رضاجانقربانی 28- علی جانقربانی 29- حسین جانقربانی30- زهرامولایی31- مهوش پورنیک 32- مائده همت 33- طاهره سامع 34- مهین سامع 35- ساراهمتیان 36- آتوسا مجیری 37- انوشه مجیری 38- آرام مجیری 39- مرجان اباذری 40- مهرنوش براهیمی 41- زهرا مدینه 42- مریم کوهپایی 43- فهیمه جعفرپور 44-مهدیه براهیمی 45- غزاله ماهر46- بتول احمدی 47- مرضیه صدری 48- نفیسه کریمی 49- ارغوان محمودی 50- آناهیتا محمودی 51- ژیلا تقوی 52- مریم پارسانیا 53- زهرا پارسانیا 54- نصرین کریمی 55- فرزانه فرمانی 56- پریسا نادری 57- مهسا نادری 58- آزاده سالاری 59- سحر نجات دهکردی 60- محترم هنرمندنیا 61- مهسا میرنیام62- فرزانه یزدانیان 63- فروغ فخار 64- شکوه فخار 65- شکیبا سبزواری 66- نجمه یوسفی 67- زهرا فلاحی

متصدي گزارش : حسين جانقرباني – رئیس خانه نجوم و ژئو فیزیک شهرضا- ستاد استهلال استان اصفهان

گزارش شماره 7

گزارش دهنده : آقای نیما نیمی خواه از  ستاد استهلال تهران (گروه اعزامی به استان ایلام)


گزارش رصد هلال شوال 1428 گروه اعزامی به استان ايلام:
اسامی رصدگران: نيما نيمی خواه (سرگروه) ، سيامک نيک طلب (رصدگر، محاسبات) . ياشار بهمند (رصدگر ، محاسبات) ، محمّد امين علم صاحب پور( رصدگر تلسکوپ، عکاس) بهنام مشهدی ( رصدگر، عکاس، مستند ساز) و محمّد رضا شاه جهان (رصدگر،ثبت کننده، مستند ساز)
روز اول: پنج شنبه 86/7/19
بعد از جلسه با مسئولين رصد خانه کانون پرورش فکری برای هماهنگی دريافت تلسکوپ "10 ردياب و همچنين کارشناس اداره ی هواشناسی ايلام و نيز گفتگو با نمايندگان سپاه استان ايلام ، به همراه جناب آقای بصيری ، نماينده ی دفتر  امام جمعه ، به سوي ارتفاعات گچان که طی سال های اخير نيز توسط خودمان و ديگر راصدين مکان يابی شده بود، حرکت کرديم .
از ساعت 3 ، پس از مستقر کردن دوربين دو چشمی 120*20 و تلسکوپ "10 ، شروع به جستجوی سيارات آسمان پرداختيم.
به دليل ابری بودن  آسمان ، اولين رؤيت  مشتری با چشم غير مسلح در ساعت 18:05 بعد از آن با دو چشمی و با تاريک شدن آسمان و اطمينان از عدم رؤيت هلال، تلاش برای alighn کردن  تلسکوپ توسط مشهدی و صاحب پور  آغاز شد.
ولی متأسّفانه با ابری شدن تقريباً تمام  آسمان alighn کردن تلسکوپ امکان پذير نگرديد.
سپس به دليل عدم صدور مجوز برای اقامت شب در رصد گاه ، به سمت خوابگاه باز گشتيم.
طول آن شب را به انجام محاسبات برای مختصات رصدگاه گئرانديم.

روز دوم : جمعه86/7/20
در ساعت 10 صبح در رصدگاه با تلسوپ "10 شروع به رصد سيارات و ماه پرداختيم. ولی متأسّفانه به دليل وجود ابر های پراکنده در تمام آسمان تا ساعت 15 که دوربين دو چشمی 120*12 و 150*40 که دوباره در اختيارمان قرار داده شدند، موفق به رصد هيچ جرمی نشديم . ساعت 16 اولين رؤيت مشتری با دوچشمی 150*40 صورت گرفت و تلاش برای رصد هلال جدی تر پيگيری شد.
ساعت 17 صاحب پور با تلسکوپ و با روش دستی سمتی-ارتفاعی، به مدّت 20 ثانيه موفق به انجام اولين رؤيت گرديد.
تلاش ها تا 17:25 ادامه داشت تا رؤيت بعدی توسط ياشار بهمند با دوربين 120*20 برای لحظاتی صورت گرفت. تا ساعت 17:40 که دوباره  بهمند و در پيرو وی شاه جهان و صاحب پور اينبار به مدّت طولانی تر توسط رصد گران انجام شد.
در ساعت 17:45 نيز با دوربين 150*40 اينجانب هلال را رؤيت کردم و سپس به همراه نيک طلب پشت دوربين 120*20 قرار گرفتيم و هلال را در آن نيز به مدت کوتاهی مشاهده کرديم.
با مشاهده ی سرگرد پارسا، در ساعت 17:55 رؤيت هلال به پايان رسيد.
بعد از غروب ظاهری خورشيد در غبار شديد ، تلاش برای رصد سیاره تير توسط نيک طلب با دو چشمی 150*40 آغاز شد که در ساعت 18:18 اين سياره توسط بنده مشاهده شد که در ساعت 18:19 نيز در ميان غبار غروب کرد.
غروب ظاهری: 17:45
غروب واقعي : 17:56
ابزارها :  لب تاپ، pc، GPS ، دوربين canon 300d، دوربين caons3i، دو مگا پيکسل N90 nokia و دوربين فيلم برداری هندی کم سونی.
طول وعرض جغرفيايی: 33:38 N   46:30E
با تشکر از :
جناب آقای سرگرد پارسا، جناب سرهنگ کريمی، و آقايان آقايی (مسئول رصد خانه کانون پرورش فکری) ، صديقی فر ( کارشناس اداره ی هوا شناسی) ، بصيری، نور محمدی و تمام دوستانی که در ايلام صميمانه در اين مدّت ما را ياری کردند

 ادامه را در پایگاه اطلاع رسانی هلال ماه بخوانید : http://www.helalemah.ir/view.aspx?_ID=411

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید