اخترشناسان ایالات متحده میگویند به نظر میرسد سیارات تازهای گردِ ستارهای در خوشهی پروین، به تازگی شکل گرفته یا در حال شکل گیری باشند.
به گفتهی نویسندهی اصلی مقاله، جوزف ری (Joseph Rhee)، از دانشگاه کالیفرنیای لسآنجلس (University of California, Los Angeles)، به نظر میآید این سیارات حاصل برخورد غولآسای سیارات یا جنینهای سیارهای باشند.
ری گفت این یافتهها با استفاده از رصدخانهی جمینی (Gemini Observatory) در هاوایی (Hawaii) و تلسکوپ فضایی اسپیتزر (Spitzer Space Telescope) به دست آمده است. گزارشی از این پژوهش در شمارهی آیندهی نشریهی اخترفیزیک (Astrophysical Journal) میآید.
ری در خبری که پنجشنبهی گذشته منتشر شد گفت که این اولین دلیل واضح برای تشکیل سیاره در خوشهی پروین است و نتایجی که در حال ارائهی آن هستیم به خوبی میتواند اولین شواهد رصدی باشد مبنی بر آن که سیارات زمینگون، همانند سیارات منظومهی شمسی ما، کاملاً عمومیت دارند.
خوشهی پروین که در فاصلهی 400 سال نوری از ما واقع شده، یکی از نزدیکترین خوشههای ستارهای به زمین است. در این خبر آمده که اخترشناسان چنین محاسبه کردهاند که سیارات زمینگون یا جنینهای سیارهای در این خوشه، ظرف چندصدهزار سال گذشته باهم برخورد کردهاند.