هفدهمین باشگاه نجوم رشت پنجشنبه 24 آبان 1386 ، در تماشاخانه ی سبز مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیاء (ص) برگزار شد. این باشگاه نسبت به دفعات قبل با استقبال بیشتری مواجه بود.
برنامه ی باشگاه قرار بود طبق روال اعلام شده برگزار شود اما به علت نقص فنی در ویدئو پروژکتور سالن ، که دقایقی قبل از شروع باشگاه پدید آمد ، دچار تغییر گردید.
پس از پخش قرآن و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران ، بابک سلطانی به بحث پیرامون دنباله دار هولمز پرداخت. وی به ویژگی های این دنباله دار و چگونگی ظهور آن در آسمان شب اشاره نمود و از ویژگی های عجیب آن صحبت کرد.
بخش بعدی باشگاه به بحث پیرامون صورتهای فلکی و اجرام مهم ستاره ای و غیر ستاره ای ماه بعد اختصاص داشت که علی رازقی ارائه دهنده ی آن بود. وی با بیان قوی و بدون استفاده از تصاویر ، به شرح ویژگی های صورت فلکی آندرومدا پرداخت و از اجرام مهم آن سخن گفت. رازقی در بخشی از این برنامه با طرح پرسشی جالب جذابیت خاصی به باشگاه داد و سئوال این بود : دورترین جرمی که با استفاده از چشم غیر مسلح می توان رؤیت نمود چیست؟ همچنین اشاره نمود که این جرم کهکشان آندرومدا (M31) نیست!
در میانه ی این برنامه مناظره ی جالبی بین رازقی و یکی از حاضران در جلسه بوجود آمد و دقایقی به طول انجامید.
در بخش بعدی باشگاه شهاب فقیه زاده به طرح موضوعاتی در زمینه ی ارتباط نجوم با فیزیک و نحوه ی برخورد با پدیده های فیزیکی پرداخت که این برنامه ی دو طرفه با همکاری حاضران در جلسه ، رونق خاصی به باشگاه نجوم بخشیده.
در این بین پذیرایی از حاضران نیز انجام گرفت.
اما آخرین بخش باشگاه نجوم آبان ماه رشت به مقاله ((بررسی بارش شهابی اسدی)) اختصاص داشت که توسط امیر حسن زاده ، کارشناس ارشد اختر فیزیک اجرا گردید. وی پس از تشریح چگونگی ایجاد بارش شهابی به تاریخچه ی مختصری از رصد این بارش پرداخت و با اشاره به طغیان های عجیب این بارش اضافه نمود امسال خبری از آن طغیان های معروف نیست و این بارش همانند بارشی کم فروغ ظاهر خواهد شد.در ادامه ی این برنامه نیز ویژگی و مشخصات بارش شهابی اسدی امسال مورد بررسی قرار گرفت.
باشگاه نجوم رشت دقیقاً در ساعت 19:00 پنجشنبه 24 آبان 1386 به پایان رسید.
در حاشیه باشگاه
- نقص فنی بوجود آمده در سیستم تصویری باشگاه باعث بروز مشکلاتی برای حاضرین و برگزار کنندگان شد.
- حضور علاقمندان به نجوم در باشگاه به نحوی بود که بسیاری از صندلی های سالن 160 نفره تماشاخانه سبز پر شده بود.
- وجود دو بازارچه ی نجومی در کنار باشگاه نجوم رشت یکی دیگر از ویژگی های این باشگاه بود.
- وجود چهره های جدید در میان حاضرین نشان از شناخت بشتر باشگاه نجوم در میان شهروندان به خصوص دانش آموزان، داشت.
باشگاه نجوم رشت؛ گردهمایی منجمان آماتور گیلانی است که با همکاری گروهها و موسسات نجومی گیلانی از قبیل انجمن علمی و پژوهشی نجم شمال- موسسه ی ستاره شناسی روجا – انجمن نجوم اکلیل شمالی و گروه نجوم سمپاد گیلان، همگام با سراسر کشور در هر ماه برگزار می شود.
باشگاه نجوم رشت از تمامی علاقه مندان به دانش؛ به خصوص ستاره شناسی برای شرکت در این گردهمایی دعوت به عمل می آورد.
واحد خبری باشگاه نجوم رشتR.A.C
rasht.astroclub@gmail.com
www.RashtAstroClub.com
گزارش برگزاری پنجاه و پنجمین نشست باشگاه نجوم اصفهان
پنجاه و پنجمین نشست ماهانه باشگاه نجوم اصفهان از ساعت 17:30 با تلاوت آیات قرآن کریم آغاز شد. در ابتدا آقای محمد سلطانی در سمیناری یک ساعته اوضاع و شرایط چندی از مناطق رصدی را بررسی کرد و در طی سخنان خود راجع به مقدمات برگزاری یک رصد خارج از شهر، دلیل خارج شدن از شهر، اهداف برگزاری رصد، لوازم اپتیکی مورد نیاز، وسایل حفاظتی، شرایط و اوضاع محلی، کیفیت و کمیت افراد همراه، جنبه های تفریحی رصد، بررسی خطرات و موارد ایمنی و همچنین مسافت بعضی مکان های رصدی نسبت به اصفهان توضیحات جامعی ارائه داد.
پس از آن، آقای عباس احمدیان طبق معمول با سخنانی پر بار در مورد رؤیت هلال در پشت تریبون حاضر شد و به تعریف پارامترهای رؤیت هلال پرداخت. وی پس از توضیحاتی درباره ارتفاع ماه، جدایی زاویه ای، مدت مکث و اختلاف سمت ماه و خورشید، مشخصات هلال صبحگاهی و شامگاهی ذی الحجه را چنین اعلام نمود:
هلال صبحگاهی با جدایی زاویه ای 9/7 درجه و سن 14:14- دقیقه همچنین مکث 13 دقیقه و ارتفاع 2 درجه در سحرگاه 8 دسامبر بهتر رؤیت می شود.
وی درباره هلال شامگاهی گفت: سن هلال 19:48 دقیقه، جدایی 9/9 درجه، ارتفاع 7/2 درجه و مکث 18 دقیقه و 29 ثانیه خواهد بود.
عباس احمدیان در ادامه توضیحاتی درباره نقشه رؤیت پذیری یالوپ داد و برای حسن ختام سخنان خود کلیپی کوتاه از یک رؤیت هلال، که در پشت بام منزل خود تهیه کرده بود، ارائه نمود.
در این قسمت پس از پذیرایی و برگشت دوباره حضار به سالن، استاد قفرانی از شاگردان آیت الله ادیب، سخنان خود را در مورد وی و کتابهای منتشره اش آغاز نمود. پس از آن به مقایسه علم هیئت و نجوم پرداخت و مختصری راجع به تقویمهای نجومی قدیمی گفت.
باشگاه نجوم این ماه در ساعت 20:00 به پایان رسید.
آسمانی باشید...
نويسنده : الهه نوربخشیان