تبلیغات
هشتمین رقابت مسیه ایران
ارسال در: 1386/10/18-00:00
رقابت مسیه ایران رقابتی میان جمع منتخبی از رصدگران اعماق آسمان از سراسر کشور است که از سال ۱۳۸۰ برگزار می‌شود.در ماراتن مسیه رصدگران در یک شب بیشتر از 100 جرم از اجرام کم نور اسمان را شامل کهکشان ها - سحابی ها خوشه های ستاره ای و ... را رصد میکنند. د
 
 
رقابت مسیه ایران رقابتی میان جمع منتخبی از رصدگران اعماق آسمان از سراسر کشور است که از سال ۱۳۸۰ برگزار می‌شود. دقت و کیفیت این برنامه، ملی بودن و نظارت داوران آن را در مقایسه با ماراتن مسیه در دیگر کشورهای جهان منحصر به فرد کرده است. در این رقابت رصدگران باتجربه با ابزار رصدی خود (تلسکو‍پ یا دوربین دوچشمی مناسب) طی یک شب ۱۱۰ جرم فهرست اجرام ژرف‌آسمان مسیه را جستجو می‌کنند شامل شماری از زیباترین سحابی‌ها، کهکشانها و خوشه‌های ستاره‌ای آسمان. زمان مناسب برای دیدن تمام این اجرام در طول یک شب اسفند و فروردین هر سال است.
هشتمین رقابت مسیه احتمالا و در صورت تامین هزینه های تخمینی به کمک پشتیبانها، در روستای مصر در استان اصفهان انجام خواهد شد ودر غیر این صورت محل رصد به ناحیه ای نزدیکتر به تهران منتقل خواهد شد. تاریخ برگزاری رقابت مسیه پنجشنبه 16 اسفند 1386 خواهد بود. در صورتی که برگزاری رقابت در روستای مصر قطعی گردد، رصدگران شهر های مختلف صبح پنجشنیه در شهر اصفهان جمع شده و از آنجا با استفاده از اتوبوس های تهیه شده به سمت روستای مصر حرکت می کنند. برای تسهیل سفر، با چند شهر در نقاط مختلف ایران هماهنگی هایی انجام خواهد شد تا رصدگران شهر های اطراف، از آن شهر و به همراه هم به سمت اصفهان حرکت نمایند. برای مثال رصدگران حوالی تهران می توانند از طریق دفتر انجمن و با پرداخت جداگانه هزینه اتوبوس، به همراه اکثر داوران و مسئولین اجرایی به سمت محل رصد سفر کنند.

نحوه برگزاری رقابت در امسال تا حدودی با سالهای گذشته تفاوت دارد. با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از شرکت کنندگان در رقابت سالهای گذشته، تنها به قصد کسب تجربه رصدی و آشنایی با محیط رقابت در ماراتن شرکت می کردند، امسال بر آن شدیم که ماراتن در دو دسته رقابتی و رقابتی-آموزشی انجام شود. در این حالت در هر گروه داوری تعداد مشخصی از شرکت کنندگان هر دسته حضور خواهند داشت. کسانی که در گروه رقابتی قرار می گیرند همانند ماراتن سال های گذشته، با اتکا به توانایی های خود و نظارت داور بر کار رصدیشان در رقابت شرکت کرده و از نفرات برگزیده با اهدای جوایزی تقدیر می شود. اما کسانی که تمایل داشتند در رده رقابتی آموزشی شرکت نمایند با کمک داور گروه اجرام مسیه را رصد می کنند و در طول شب از راهنمایی های داور بهره می برند. علاوه بر این لیست ثبت اجرام این افراد به دست خودشان است و بر کار خود نظارت می کنند. در این صورت این گروه که احتمالا تجربه رصدی کمتری دارند فرصت آموزش دیدن و کسب تجربه در فضای رقابتی ماراتن را پیدا می کنند و می توانند در رقابت های مسیه و صوفی سال بعد به قصد رقابت با سایر رصدگران زبده کشور شرکت نمایند. از افراد پرتلاش و علاقه مند این رده در صبح روز بعد تقدیر خواهد شد. هزینه شرکت در این رقابت با توجه به وعده های غذایی پنجشنبه و جمعه، 17.000 تومان برای افراد عضو انجمن و 20.000 تومان برای سایرشرکت کنندگان می باشد. همچنین باید توجه داشت که با توجه به حجم گسترده این برنامه و تعداد شرکت کنندگانی که از سراسر ایران در این رقابت شرکت می کنند، در صورتی که در چند روز مانده به برگزاری رقابت هشتم پیش بینی های هواشناسی نامساعد بودن هوا را نشان دهد، احتمال تغییر زمانی رقابت وجود دارد تا هزینه و وقت صرف شده توسط نفرات به هدر نرود.همچنین در صورت انصراف از شرکت در ماراتن مسیه این موضوع حتما باید تا پیش از تاریخ 10 اسفند به اطلاع مسولان برگزاری برسد. در غیر این صورت 50 درصد هزینه دریافتی شرکت در ماراتن عودت داده نخواهد شد. دبیر برگزاری ماراتن امسال آقایان احمد کریمی و حمیدرضا پیرایش هستند.

اطلاعات مهم

امکان شرکت گروهی نیز برای علاقه‌مندان وجود دارد و تک تک اعضای گروه باید داراي شرایط پذیرش در رقابت مسیه باشند.

شرایط شرکت

گروهی: رصدگران با دوربين‌های دوچشمی فقط به صورت انفرادی می‌توانند شرکت کنند و امکان شرکت گروهی با دوربين‌های دوچشمی و تلسکوپ‌هايی با دهانه کوچک‌تر از ۹ سانتی متر نيست. شرايط پذيرش گروهی به صورت زير است: گروه ۲ نفره برای تلسکوپ‌های ۹ سانتی متر و بزرگ‌تر و دوربين دوچشمی با قطر شيئی ۱۲۰ میلی متر (يا دوربين های ۱۰۰ ميلی‌متر تلسکوپی با استقرار چنگالی) که البته رصدگر می تواند با چنين ابزارهايی به صورت انفرادی نيز شرکت کند. گروه ۳ نفره برای تلسکوپ ۱۲ اينچ (۳۰ سانتی‌متر) و بزرگ‌تر يا دوربين دوچشمی با قطر شيئی ۱۵۰ ميلی‌متر که رصدگر می‌تواند به صورت انفرادی نيز با چنين ابزارهايی شرکت کند.

ارائه اطلاعات ابزار رصدي شامل قطر دهانه، نوع اپتيک (بازتابي، شکستي،‌ کاسگرين), ‌نوع استقرار (سمت-ارتفاعي،‌ استوايي، الکترونيک GoTo) در فرم ثبت نام ضروری است. حداقل گشودگی (قطر دهانه) ابزار رصدی، چه تلسکوپ و چه دوربين دوچشمی، برای شرکت در برنامه 70 ميلی‌متر است. مگر اينکه رصدگر از ابزار 60 ميلی متری با اپتيک بسيار دقيق استفاده کند. رصدگران در گروه‌های دوچشمی، تلسکوپ، و تلسکوپ الکترونیک (بدون استفاده از جستجوگر خودکار) رقابت می‌کنند.

رقابت مسیه ایران با هدف گرد هم آمدن بهترین رصدگران اعماق آسمان از سراسر ایران در یک شب رصدی و زیر آسمان پر ستاره، یعنی همان چیزی که همه‌ی ما را دلباخته خود کرده است، برگزار می‌شود. هدف اصلی با هم بودن، ایجاد ارتباط میان منجمان آماتور باتجربه و محک زدن توانایی‌های رصدی هر شرکت کننده است. رقابت هدف دوم است. شرکت‌کنندگان براي دريافت اطلاعات بیشتر درباره ماراتن مسیه مي‌توانند مقاله‌های راهنما در مجله نجوم شماره ۱۱۲ و شماره ۱۴۵-۱۴۶ را بخوانند.
 
  
برای ثبت نام به سایت شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران مراجعه نمایید.
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید