تبلیغات
نگاه اولیس به خورشید
ارسال در: 1386/10/26-00:00
رصد خانه خورشیدی اولیس آغاز دوره جدید فعالیت های خورشید را رصد میکند.

در تاریخ 24/10/1386  فضاپیمای اولیس پرواز برفراز قطب شمال خورشید را آغاز نمود.برخلاف دیگر فضاپیماها این فضاپیما برای اولین بار می تواند به نمونه برداری از بادهای خورشیدی بر بالای منطقه قطب شمال یعنی جاییکه از زمین بررسی آن مشکل است بپردازد.اولیس تاکنون سه بار از فراز قطب شمال خورشید عبور کرده است (در سال 94-95 ٬سال 2000-2001  و سال 2007 ).

هفته گذشته متخصصان خورشید وجود اولین نشانه ها از آغاز چرخه جدید خورشیدی را اعلام کردند. همزمانی عبور فضاپیما و این حالت می تواند بسیاری از معماهای مربوط به فعالیتهای خورشیدی را حل کند.

بنا به گفته اریک پوسنر از کارشناسان ناسا این یک فرصت گرانبها است که ما می توانیم در زمان تحویل یک چرخه به چرخه جدید ٬خورشید را از بالا ببینیم وبررسی کنیم.

بسیاری از محققان عقیده دارند که قطبهای خورشید در چرخه 11 ساله فعالیتهای خورشیدی نقش بسیار مهمی دارند.وقتی لکه های خورشیدی می شکنند میدان های مغناطیسی متلاشی شونده آنها به شکل پلاسما به سمت قطب های خورشید جاری می شوند.بنابراین گفته می شود که قطب های خورشیدی مانند قبرستانی برای لکه ها به حساب می آیند.میدانهای مناطیسی قدیمی خورشید به عمق 200000 کیلومتری سطح خورشید وتا منطقه دینامومغناطیسی درونی خورشید که عامل ایجاد میدان مغناطیسی خورشید است فرو می روند .در آنجا فعالیت دینامو خورشید میدانهای مغناطیسی را برای استفاده در چرخه جدید بعدی تقویت می کند.

همان طوریکه قطبهای زمین در بررسی تغییرات آب وهوایی بسیار مهم هستند فطبهای خورشیدی نیزدر بررسی چرخه های فعالیتهای خورشیدی مهم هستند.

هرکدام از عبورهای فضاپیما برفراز قطب خورشید اطلاعات جالب وعجیبی راآشکار کرده است. یکی از این نکات عجیب دمای قطبهای شمال وجنوب بود.در چرخه خورشیدی گذشته دمای قطب شمال مغناطیسی در حدود 44000 درجه سلسیوس یا 8 درصد سردتر از قطب جنوب مغناطیسی گزارش شد. عبور فعلی فضاپیما شاید بتواند این معما را حل کند چراکه کمتر از یک سال پیش (فوریه 2007)همین فضاپیما بر فراز قطب جنوب خورشید عبور کرد .اکنون دانشمندان می توانند به مقایسه دقیق دما های گزارش شده بپردازند.

یکی از کشفیات این فضاپیما آشکارسازی بادهای پرسرعت خورشیدی قطبی خورشید است. در قطبهای خورشید میدان مغناطیسی باز می شود واین موجب می شودکه در آن نواحی٬ ذرات از جو خورشید با سرعت حدود یک میلیون مایل در ساعت به سمت بیرون جریان پیدا کنند.با پرواز اولیس برفراز تمام عرضهای خورشیدی(عملیاتی که تاکنون توسط هیچ فضاپیمای دیگری انجام نشده است) فضاپیما قادر شده است به نقشه برداری از بادهای خورشیدی طی یک چرخه بپردازد.    

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید