به گزارش (ايسنا)، مراسم اعطاي دهمين دوره جايزه ترويج علم ايران عصر چهارشنبه به همت انجمن ترويج علم ايران در محل پارك علم و فنآوري دانشگاه تهران برگزار شد. دكتر هادي حري، رييس انجمن ترويج علم ايران در سخناني در اين مراسم با اشاره به نفوذ گسترده اينترنت در دنياي امروز و آميزش علم و شبه علم در آن بر رسالت مروجان علم در تعيين معياري براي سنجش اين دو از يكديگر تاكيد كرد.
وي، ترويج علم را انتقال مفاهيم علمي به لايههاي متفاوت اجتماعي با استفاده از رسانهها با هدف توسعه تفكر علمي در جامعه خواند و خاطرنشان كرد: تحقق اين مهم نيازمند شرايط ويژهاي در محيطهاي متفاوت است. به عنوان نمونه در محيطي الكترونيكي كه اينترنت نقش عمدهاي در دستيابي به اطلاعات دارد، رسالت ترويج علم بسيار سنگين بوده و هرچه دسترسي به اين موهبت بيشتر شود، ميزان استناد به منابع اينترنتي نيز افزايش يافته و در توليد علم اثرگذار است.
دكتر حري با اشاره به تبعات بهرهمندي از اينترنت كه خود نوعي موهبت است، گفت: عليرغم دسترسي به اطلاعات علمي از طريق اينترنت، به دليل آنكه كنترلي بر روي اطلاعات در آن نيست، آميزشي ميان علم و شبه علم در آن مشاهده ميشود كه نيازمند معياري براي تشخيص اين دو است و اين نسخه را مروجان علم ميتوانند فراهم كنند.
به گفته وي، با نفوذ هرچه بيشتر اينترنت در جامعه، رسالت مروجان علم براي اينكه اين نسخهها را هرچه سريعتر در اختيار جامعه قرار دهند، بيشتر ميشود.
وي با اشاره به اينكه بيشتر مردم وجه مثبت اينترنت را در نظر ميگيرند، غافل از آنكه بدون وجود چنين نسخههايي اطلاعات فرعي در اختيار افراد قرار ميگيرد، اذعان كرد: براي تعيين چگونگي پرداختن به ترويج علم در چنين فضايي بايد اين محيط را به درستي شناخت و در مدارس كه پايهگذار توليد علم هستند، ماهيت و بطن اينترنت و چگونگي انتخاب گزينههاي درست را در همه جهان در قالب دروس شناساند و چگونگي استفاده بهينه از آن را به ويژه به كودكان كه خود مولدان علم آينده هستند، آموزش داد.
به گزارش ايسنا، هيات داوران دهمين دوره جايزه ترويج علم ايران شامل ناهيد بنيهاروني، طاهره رستگار، نصرالله افاضل، حسين شيخ رضايي و دكتر منصور وصالي از ميان چهل نامزد پيشنهادي، تنديس و جايزه انجمن ترويج علم ايران را به دليل بالا بردن سطح دانش عمومي و تلاش در جهت اعتلاي فرهنگ و هنر كودكان اين سرزمين به كانون توسعه فرهنگي كودكان اعطا كردند.
انجمن همچنين با تقدير ويژه از رضا روحاني، استاد برجسته آموزشهاي غير رسمي - به ويژه طراحي مفهومي موزهها - به دليل انجام فعاليتهاي پژوهشي، آموزشي، مديريتي و ترويجي گسترده، لوحهاي تقدير اين دوره از جايزه ترويج علم ايران را به جمعيت منجمان مهبانگ به دليل ارتقاي سطح دانش در ميان جوانان سيستان و بلوچستان و تلاش در جهت ترويج علم نجوم، حسن سالاري به دليل راهاندازي پايگاه اينترنتي علمي ــ آموزشي «جزيره دانش» و تلاش براي ارتقاي سطح دانش و آگاهي عمومي مردم، سياوش صفاريان پور - تهيه كننده برنامه آسمان شب - براي ساخت برنامههاي علمي و آشنا كردن عموم مردم با علم نجوم، دكتر مهدي لبيبي و همه دست اندركاران و برنامه سازان شبكه سلامت به دليل تلاش در جهت اعتلاي سطح آگاهي پزشكي و بهداشتي جامعه اعطا كرد.
انجمن ترويج علم ايران همچنين با اين باور كه بسياري از مروجان علم شايسته تقدير، معلمان گمنامي هستند كه به دور از تبليغات در روستاها و مناطق دور افتاده كشور، علم را به لايههاي مختلف اجتماعي ميكشانند به پاس تقدير از اين قشر وسيع، براي دومين سال پياپي سه نفر از اين معلمان پرتلاش را به نمايندگي از اين گروه وسيع مورد تقدذير قرار داد.
سهراب حاتمي بهمني بيگلو آموزگار عشاير فيروز آباد فارس، علي عدالت خواه، معلمي از روستاهاي بوشهر و ميترا علي خاني، معلم و مدير مدرسه از روستاهاي اصفهان، تلاشگراني بودند كه در اين بخش مورد تقدير قرار گرفتند.