گزارش رصد هلال ماه ربیع الاول 1429
انجمن علمی پژوهشی
نجم شمال
هلال ماه ربیع الاول 1429 با توجه به پارامترهای مناسبش نوید رصدی خوب و دلچسب را برای رصدگران هلال می داد که در این راستا انجمن علمی پژوهشی نجم شمال نیز همگام با ده ها گروه دیگر در سراسر کشور به رصد این هلال زیبا پرداخت.
خوشبختانه هوای منطقه ابری نبود ، اما غبار زیادی در افق مشاهده می گردید. با این حال اعضای انجمن توانستند این هلال را با دوربین دوچشمی 80×20 Vixen در میان غبار بسیار زیاد افق شکار کنند. در زیر خلاصه ای از این گزارش خواهد آمد.
زمان : شنبه 18 اسفند 1386 – 29 صفر 1429 – 8 مارس 2008
مکان رصد : منطقه ی پیربازار در حدود 10 کیلومتری شمال شهر رشت – در شالیزارهای اطراف منطقه
وضعیت جوی : صاف – تا ارتفاع 10 درجه غبار – تا ارتفاع 7 درجه غبار غلیظ بطوری که سیاهی افق پس از غروب خورشید نمود خاصی داشت.
ابزارهای مورد استفاده : دوربین دوچشمی 80×20 Vixen بر روی سه پایه – دوربین دوچشمی 60×20 روسی – دوربین دیجیتال 3.2 مگا پیکسلی Canon
اعضای تیم رصدی : مرتضی عمویی – محمد احمدی – یوسف شعبانی
نتیجه ی رصد : هلال ماه ربیع الاول 1429 با دوربین دوچشمی 80×20 Vixen رؤیت گردید.
لحظه ی غروب ظاهری خورشید : 18:01
لحظه ی غروب خورشید در افق محلی : 18:12
لحظه ی اولین رؤیت هلال با چشم مسلح : 18:31
سن ماه در لحظه ی اول رؤیت هلال با چشم مسلح : 21 ساعت و 47 دقیقه
ارتفاع هلال در اولین لحظه ی رؤیت هلال با چشم مسلح : 6.7 درجه
آخرین رؤیت هلال با چشم مسلح : 18:44
طول کمان هلال (ساعت 18:36) : از ساعت 4.5 تا ساعت 7.5
توضیحات : خوشبختانه این هلال قبل از ورود به بخش غلیظ غبار رؤیت گردید و می توان با قاطعیت این را گفت که اگر این هلال یک هلال خجالتی با ارتفاع زیاد نبود ، مطمئناً به علت وجود چنین غباری نمی توانستیم این هلال را مشاهده نماییم.
همچنین این هلال توسط دوربین دوچشمی 80×20 Vixen رؤیت گردید که با توجه به این که این اولین هلالی است که توسط این دوربین مشاهده شد می توان گفت که شفافیت و وضوح تصویر در این دوربین فوق العاده است بطوری که توانستیم هلال را با وجود غبار بسیار غلیظی که در افق وجود داشت ، حدود 19 دقیقه پس از غروب خورشید رؤیت کنیم.
همچنین با دوربین دیجیتال دو عکس از هلال گرفته شد که با پردازش تصویر هلال در آنها دیده می شود. البته به علت توان کم دوربین دیجیتال و همچنین قرار دادن آن در پشت دوربین دوچشمی برای عکاسی باعث شد که هلال به طور مستقیم در تصویر ثبت نشود.
واحد پژوهش هلال ماه
انجمن علمی پژوهشی نجم شمال
www.Newmoon.ir
www.NSSRA.ir