تبلیغات
ایران رکورد دار رویت هلال ماه در دنیا شد
ارسال در: 1382/10/17-00:00
سرانجام زحمات و

 سرانجام زحمات و پیگیری های چند تن از منجمان کشور به ثمر نشست و ایران رکورد دار رویت هلال ماه در دنیا شد.

 

35 گروه  در نقاط مختلف ایران در کمین رصد یکی از هلالهای بحرانی ماه در شامگاهان 16 شهریور ماه 1381 بودند. تعدادی از آنها به کرمان و مناطق اطراف و گروههایی نیز در نقاط مرکزی ایران مسقر شده  و خود را برای شکار این هلال سیار کم نور  باریک و ... آماده میکردند.

 

سید محسن قاضی میر سعید رصد گر هلالهای ماه با رصد هلال ماه رجب سال 1423 هجری قمری در شامگاه 16 شهریور ماه 1381توانست نام خود و ایران را به عنوان رکورد دار رویت هلال ماه در جهان  به ثبت برساند.                                              عکس از علیرضا مهرانی

تجهیزات مورد نیاز که همان دوربین های قوی و دقیق مورد نیاز برای اینگونه رصدهاست نیز توسط صنایع اپتیک ایران صا ایران در اختیار بعضی از این گروهها قرار گرفته و همه چیز مهیا شده بود تا ایران و ایرانی بتواند رکورد قبلی  رویت هلال ماه را که در اختیار جميز استم امریکایی بود  بشکند. . جیمز استم رصد گر هلال های ماه از ایالات متحده است. او در شامگاه روز 21 ژانويه  1996 موفق شده با استفاده از يک تلسکوپ 8 اينچی هلال ماه رمضان سال 1416 هجری قمری را مشاهده نمايد. سن اين هلال در زمان مشاهده توسط آقای استم ، 12 ساعت  و 7 دقيقه بوده است. از آن زمان حدود 7 سال گذشته بود  و در طول اين مدت تلاش رصدگران هلال برای شکستن اين رکورد نیز به نتيجه نرسيده بود. در شامگاه 28 مرداد ماه سال 1380 آقای عليرضا موحدنژاد ( عضو هيئت علمی دانشگاه صنعتی شريف ) به همراه آقای مهندس گياهی با استقرار در روستای باغابر ( 90 کيلومتری جنوب غربی شهر کرمان ) و مشاهده هلال ماه جمادی الثانی سال 1422 هجری قمری ، به رکورد آقای استم نزديک شدند. آنان با مشاهده اين هلال ، رکورد کمترين جدائی زاويه ای ماه و خورشيد را بنام خود به ثبت رساندند ، اما نتوانستند رکورد سن هلال را تسخير نمايند.

شانس گروههایی که محل رصد خود را جنوب ایران برگزیدند بیشتر بود شرایط اب و هوایی  غبار کمتر و امکان مشاهد مناسبتر ماه درصد مشاهده را بالاتر برده بود.گروه  مستقر در استان کرمان , روستای رشک بالا از توابع شهرستان را با  عرض جغرافيايی 04/31 و طول جغرافيايی 28/56 و ارتفاع از سطح در يا 2110 متر انتخاب کردند.

 

 

 

 

علیرضا بوژ مهرانی رصد گر و عکاس هلالهای ماه - یکی از پر کار ترینها در ایران است. کمان آسمانی نام سایتی است که ایشان برای اطلاع رسانی در این زمینه راه اندازی نموده است   . عکس از کمان آسمانی

 این گروه شامل آقای کريمی و آقای فروغی اعزامی از اصفهان و  به عنوان نمايندگان صا ايران ، آقايان سياوش صفاريان پور و شهروز خليل مقدم از شبکه چهارم صدا و سيما اعزامی از تهران ، آقايان سعيد دوست محمدی – معين اروميه ای و رضا اميرزاده ساکن کرمان و عضو ( گروه ) غير حرفه ای ( رويت ) هلال ماههای قمری، آقای امير حسن زاده اعزامی از رشت ، جناب آقای صياد و آقای قاضی میر سعید از تهران که گزارش کامل آن را میتوانید در پایگاه رویت هلال ماه در ایران سایت کمان آسمانی  مطالعه نمایید. در اصفهان نیز آقای علیرضا بوژ مهرانی رصد گر هلالهای ماه به اتفاق تعدادی از اعضا گروه مهتاب وابسته به مرکز نجوم ادیب کوه پنجه را برای این کار انتخاب کردند. این گروه با امکانات کامل و  از شب قبل از آن در محل حاضر شده و با استفاده از وسایلی رصدی مناسبی که در اختیار داشتن نتوانستند این هلال را رویت نمایند. در گزارش این گروه هوای نامناسب محل و غبار غلیظ در افق رصدی یکی از دلایل عدم موفقیت ذکر شده .  گزارش کامل

ولی سر انجام آقای قاضی میر سعید  با رصد هلال رجب در1423 شامگاه 16 شهريور ماه 1381  هلال ماه را  با سن 11 ساعت و 40 دقیقه رصد و رکورد قبلی  مربوط به آقای استم امریکایی بود را بشکند. این رکورد به تایید رسیده و باعث افتخار ایرانیان و همه علاقمندان به نجوم در ایران شد.

 

 

 

هلال ماه صبحگاهی یکی از عکسهای است که  آقای علیرضا مهرانی از هلال ماه در آخرین روزی مشاهده شدن آن گرفته اند. این عکس مورد توجه مجله اسکای اند تلسکوپ  قرار گرفته و در جدید ترین شماره آن همراه با مقاله رویت هلال ماه در ایران به چاپ رسیده است.

                                       عکس از علیرضا مهرانی

مجله اسکای اند تلسکوپ Sky&Telescope در مقاله ای مفصل در 4 صفحه این سه گزارش رصدی از رویت هلال را به چاپ رسانیده و به این موضوع در ایران پرداخته است. اهمیت این کار سبب شده بود تا این مجله معتبر اقدام به انتشار گزارش کامل آن در شماره فوریه سال 2004 خود نماید. متن کامل مقاله و همچنین تصاویر مربوط به آن در روزهای آینده در پایگاه رویت هلال ماه ایران کمان آسمانی در دسترس خواهد بود. 

 

 

 

 

 

 

 

 

این موفقیت بزرگ را به همه ایرانیان , علاقمندان به نجوم و خصوصا رصدگران هلال های ماه   تبریک و برایشان آرزوی موفقیت داریم.

 

 

در همین رابطه بخوانید :

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید