تبلیغات
آغاز سال 1387 خورشيدي مبارك
ارسال در: 1386/12/29-00:00
نوروز زمان نو گشتن سال و زمان باززائي و تجديد حيات طبيعت، و آغاز رستاخيز مردگان و زندگان در تكرار نوبتي آفرينش ، و آغاز يك زندگي نوين ديگر است. با نوروز همه چيز تجديد و نو مي شود. زندگي در طبيعت و پدپده هاي طبيعي و زندگي در شكل اجتماعي جماعات مردم رن

اعتدال بهاری  به لحظه‌ای گفته می‌شود که خورشید از صفحه استوای زمین می‌گذرد و به سمت شمال می‌رود. و یکی از دو اعتدالی است که در هر سال رخ می‌دهد.اعتدال بهاری آغاز بهار نجومی در نیم‌کره شمالی است. جشنی از لحظه اعتدال بهاری آغاز می شودکه درقلب ایرانیان از زمان های باستان به نوروز معروف بوده است.

نوروز مهمترین جشن ایرانیان است که پس از طی قرن ها و با گذر از طوفان رویداد ها به نشانه ی ملیت و افتخار ایرانی به تمدن باستانی خود بدل گشته است . در باره نوروز و اشتراک آن با نخستین روز بهار در علم و اسطوره و افسانه نظرات متفاوتی وجود دارد اما وجه اشتراک همه ی آن ها جمشید است .در اسطوره ها آمده است:  نام اصلی جمشید ، جم بود ، ((جم شاه)) در نخستین روز بهار بر تخت جواهر نشان خود نشسته بود . آفتاب بهاری بر جواهرات تخت و تاج او تابید و اشعه های فراوان از آن بازتابید . مردمی که به تماشای شاه ایستاده بودند ، با دیدن نوری که از جواهرات شاه برمی تابید فریاد برآوردند ((شید )) (یعنی درخشان - خورشید ) و این چنین شد که شید به نام شاه پیوست و او جمشید شد .

 

جهان انجمن شد بر تخت اوي               از آن بر شده فره بخت اوي

به جمشيد بر گوهر افشاندند               مر آن روز را روز نو خواندند

سر سال نو هرمز فرودين                     بر آسوده از رنج تن، دل ز کين

به نوروز نو شاه گيتي فروز                   بر آن تخت بنشست فيروزروز

بزرگان به شادي بياراستند                   مي و رود و رامشگران خواستند (فردوسی )

 

حکیم عمر خیام ستاره شناس و ریاضی دان بزرگ ایرانی در قرن پنجم  مي نويسد كه جمشيد به مناسبت باز آمدن خورشيد به برج “حمل” نوروز را جشن گرفت: «سبب نهادن نوروز آن بود كه آفتاب را دو دور بود، يكي آن كه هر سيصد و شصت و پنج شبانه روز و ربعي از شبانه روز به اول دقيقة حمل باز مي آمد و به همان روز كه رفته بود بدين دقيقه نتواند از آمدن، چه هر سال از  مدت  همي كم شود. چون جمشيد آن روز دريافت (آن را) نوروز نام نهاد و جشن و آيين آورد و پس از آن پادشاهان و ديگر مردمان بدو اقتدا كردند.»

محمد بن جرير طبري نوروز را سر آغاز دادگري جمشيد دانسته : جمشيد علما را فرمود که آن روز که من بـنـشـسـتم به مظالم، شما نزد مي باشيد تا هر چه در او داد و عدل باشد بنمايـيـد، تا من آن کنم.  و آن روز که به مظالم نشـسـت روز هرمز بود از ماه فروردين. پس آن روز رسم کردند.

ابوريحان بـيـروني پرواز کردن جمشيد را آغاز جشن نوروز مي داند : چون جمشيد براي خود گردونه بساخت، در اين روز بر آن سوار شد، و جن و شياطين او را در هوا حمل کردند و به يک روز از کوه دماوند به بابل آمد و مردم براي ديـدن اين امر به شگفت شدند و اين روز را عيد گرفته و براي يادبود آن روز تاب مي نـشـيـنـند و تاب مي خورند. 

ابوریحان نقل کرده است که نخستين روز از فروردین ماه را از اين جهت نوروز نام نهادند زيرا پيشاني سال نوست و به اعتقاد پارسيان نخستين روزي است از گشتن زمان. در اين روز خوشبختي را براي ساكنان زمين توزيع مي كنند و از اين رو ايرانيان آن را روز اميد مي خوانند.

بیرونی می گوید : مي گويند فرخنده ترين ساعات نوروز ساعت اي متعلق به خورشيد است و بامداد اين روز سپيده دم تا حدود امكان به افق نزديك است و با نگاه كردن به سپيده دم مردم بدان تبرك مي جويند زيرا كه نام آن روز اورمزد است و آن نام خدا، آفريدگار، سازنده و پرورنده جهان و مردم است او كه همت و احساسش قابل توصيف نيست .

ابرویحان بیرونی در کتاب  های آثار الباقیه و التفهیم در باره نوروز می نویسد :

خداي گياهان در اين روز زنده مي شود. گويند در بامداد نوروز بر كوه بوشيخ شخصي خاموش كه دسته اي از گياهان خوشبو در ديت دارد ساعتي آشكار مي شود و بعد تا سال ديگر همان زمان ناپديد مي گردد.

 در نوروز ساعتي است كه در آن سپهر پيروز روان ها را براي ايجاد آفرينش به جنبش در آورد. اين روز كه روز خرداد است نوروز بزرگ نام دارد و در ميان ايرانيان جشني با اهميت است. گويند كه خدا در اين روز آفرينش همه آفريدگار را به پايان رسانيد. در اين روز او ستره مشتري را آفريد و فرخنده ترين ساعات متعلق به مشتري است. اما آخرين عمل آفرينش اورمزد اعتقاد زردشتيان، آفرينش انسان است و اگر آفرينش ستاره مشتري بعدا" بدان اضافه شده بدين دليل است كه ستاره مشتري هم نام اورمزد است. در نوروز بزرگ ( يا روز خرداد ماه فروردين ) است كه طبق متون پهلوي بيشتر رويدادهاي مهم جهان در گذشته و آينده در اين روز اتفاق افتد ، از جمله : تولد زردشت، گسترش دين، پيام اومزد به زردشت، پذيرش گشتاسپ دين زردشت، تولد و عروج كيخسرو، روزي كه سام نريمان اژي دهاك را بكشد و چندي  به عنوان پادشاه هفت كشور بر تخت نشيند و چون كيخسرو ظهور كند آن را بدو واگذار كند، و در آن مدت سوشيانس موبد موبدان او گردد پس تن گشتاسپ شاه زنده گردد و كيخسرو و فرمانروايي را بدو واگذر كند و سوشيانش مقام خود را به پدرش زردشت دهد. در اين روز است كه اورمزد خدا رستاخيز تن پسين كند و جهان از مرگ و رنج و بدي برهد و اهرمن سركوب گردد.

به نوشته گرديزي، جمشيد جشن نوروز را به شکرانهً اين که خداوند " گرما و سرما و بيماري و مرگ را از مردمان گرفت و سيصد سال بر اين جمله بود " برگزار کرد و هم در اين روز بود که " جمشيد بر گوساله اي نشست و به سوي جنوب رفت به حرب ديوان و سياهان و با ايشان حرب کرد و همه را مقهور کرد. "

بر چهره گل نسیم نوروز خوش است

در صحن چمن روی دل افروز خوش است

از دی که گذشت هر چه گویی خوش نیست

خوش باش و ز دی مگو که امروز خوش است

 آغاز سال نو را به همه هموطنان گرامي شاد باش و تبريك ميگوييم. اميدواريم سال پيش رو سالي پر از كردار نيك گفتار نيك و پندار نيك براي همه ما باشد.

 

آسمان پارس در سال پيش روي

 

با اميد به محقق شدن اهدافمان در سال نو  , پايگاه اطلاع رساني آسمان پارس در سال جديد و در ماه ابتدايي ان شامل تغيير و تحول هاي زيادي خواهد شد. بنا داريم سايت را با تغييرات فني و ساختاري در اطلاع رساني بر مبناي ايده هاي نو و فن آوري هاي جديد در عرصه اطلاع رساني و وب عرضه نماييم. وب سايت جديد آسمان پارس شاكله اي است از چند موضوع مرتبط با هم كه حول محور دانش نجوم و علوم پايه فعاليت خواهد نمود. فضا , علوم فيزيك و دانش ستاره شناسي سه بخشي هستند كه در سايت جديد آسمان پارس خواهيد ديد. يكي از اولين اهداف آسمان پارس در بدو شروع به فعاليتش اطلاع رساني سريع و دقيق موضوعات مختلف در ستاره شناسي بود كه نزديك به هفت سال است كوشيده ايم آن را با توانايي و بضاعتي كه داريم به انجام رسانيم. اميدواريم اين هدف در اين سال نيز محقق شود.

با توجه به تحولات جامعه نجوم كشور , مراجعه طيف وسيعي از علاقمندان نجوم و علوم مرتبط  به اين سايت و همچنين نياز به تحول دوباره در فعاليت آسمان پارس و تحول اطلاع رساني نجوم در عرصه اينترنت , بر آن شديم تا با راه اندازي سايت جديد آسمان پارس سير رشد اطلا ع رساني صحيح جامع و به روز علوم فضايي - ستاره شناسي و فيزيك در ايران شتاب بيشتري بگيرد.

 

راه اندازي پرتال هوشمند دانش ستاره شناسي ايران با نام Astronomy.ir كه تمامي تحولات و اخبار نجوم ايران را به كمك فن آوري هاي نو در وب پوشش خواهد داد.

راه اندازي سايتي براي علاقمندان به تصوير برداري و عكاسي از آسمان شب با نام ParsPix.com

راه اندازي سايت اطلاع رساني راديو نجوم www.Radionojum.com وب سايتي با ايده استفاده از صدا و پادكستينگ در نجوم

 

همه از اهداف اين سال ما در آستانه سال جهاني نجوم  هستند. بي شك همراهي شما علاقمندان به آسمان شب مشوق ما در تحقق اهدافمان خواهد بود. با آرزوي سالي خوب و نيك براي هم وطنان و همزبانانمان در ايران بزرگ و سراسر جهان.

 

 

 

بهارِ کوهسار ( جعفر سپهری )

سوی طبیعت شدن، گام زدن در بهار

عشق به والاترین، سوی خداوندگار

"برگ درختان سبز، نزد خداوند هوش

هر ورقش دفتری‌است، معرفت کردگار"

بوی خُوش از هر طرف، زنده کند جسم و جان

نوش کن و نوش باد، آب زُلال و گوار

باز نگر بر فلک، شَهپَرِ شَهباز و پَس

باز کِشَد بال و پَر، تیز به سوی شکار

گُلشَن فردوس را نیک ببین بر زمین

رشک بَرَد آسمان، گریه کند آشکار

نیک به خنیاگری، غَمزِه آهو چُنین

ره به خَرامان بَرَد، نازگُلِ مَرغزار

مه چو فراز آیدش، پرده کشد پرنیان

آتش افروخته، یار بُدن در کنار

چَهچَه بلبل شنو، نو شدن سبزه بین

رقص دِل‌آویز گُل، رنگ به روی نگار

هَمدلی و هَمرهی، یاری یک دل شدن

با همه ایستادگی، در هدفت پایدار

حال کجا بایدش، خواستن و جست‌وجو

هیچ توان یافتن، جُز به دل کوهسار

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید