19 خرداد ماه 1383 برابر با 8 ژوئن 2004 یکی از نادرترین پدیده ها به وقوع میپیوندد و سياره زهره از مقابل خورشيد عبور خواهد کرد.
◄پوستر همایش تبریز |
 |
گذر زهره زمانی رخ میدهد که سیاره زهره از دید ناظر زمینی از مقابل قرص خورشید عبور کند. این صحنه از پشت یک تلسکوپ که مجهز به پالایه مخصوص باشد , شبیه به یک نقطه تیره رنگ روی سطح خورشید است که در طی ساعاتی از نقطه ای از خورشید وارد و ساعاتی بعد نیز از آن خارج میشود. این همان اتفاقی است که در 100 سال اخیر رخ نداده و به سبب طولانی بودن زمان وقوع آن پدیده ای نادر و قابل اهمیت است. ایران کشوری است که در منطقه مناسبی برای مشاهده مناسب این گذر یا عبور است. هوای مناسب و اکثرا آفتابی آن و فاکتورهایی دیگر – ایران را از سالها پیش مورد توجه قرار داده و دانشمندان زیادی را از سراسر جهان به ایران خواهد کشاند.! به همین بهانه سمینارها و همایشهای مختلفی نیز با نزدیک شدن به زمان گذر برگزار مشیود. چند دانشگاه و همچنین مرکز علمی و موسسه در نظر دارند تا گردهمایی هایی را در این باره برگزار کنند.
دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز با همکاری مرکز نجوم ایران و مرکز پژوهشي نجوم و اختر فيزيک مراغه کنفرانس گذر سیاره زهره را برگزار میکند. در این همایش پروفسور کوچمي و پروفسور رزولت از فرانسه نیز شرکت خواهند داشت..این همایش در روزهای 16تا 19 خرداد ماه 1383 در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین ثبت نام و ارسال مقاله به وب سایت اختصاصی این کنفرانس در آدرس زیر مراجعه نمایید.
http://www.tabrizu.ac.ir/venus/index-fa.htm
در شهرهای دیگر ایران نیز چنین گردهمایی های برگزار خواهد شد. برگزاری همایشی با همین موضوع در تهران وبا همکاری شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران و انجمن نجوم IAU , برگزاری سمینار گذر زهره توسط مرکز پژوهشی هدایتگران اندیشه در اصفهان و همچنین برگزاری احتمالی گردهمایی گذر زهره توسط مرکز نجوم ادیب اصفهان نیز قابل ذکر است.
در همین رابطه بخوانید :