در اين باشگاه از اتفاق نجومي نو شدن سال، چرخش به دور خورشيد، تحويل سال نو در كشورها و فرهنگهاي متفاوت، تقويم، سالها، تفاوت سال نو خورشيدي و قمري و ... گفته ميشود.
نوبت به هفت سين نجومي ميرسد. سين اول ساعت آفتابي، دوم سفينه فضايي، سومين سين سياره، چهارم سيارك، پنجم ستاره، ششم صورت فلكي سنبله و سين هفتم سحابي سه تكه!
اما بچهها هم با خود هفت سين هايي آورده بودند. هفت سينهاي بچهها نگاه تازه و جالب آنها را به نجوم نشان ميداد. هفت سيني شبيه به ستاره و ماه، هفت سيني شبيه به سفينه، هفت سيني با يك سيب زميني به جاي سيارك و هفت سيني با عكس سعيد!
و حتي يك خبرنامه ديواري با مطالب و تصاويري كه با سين شروع مي شدند ... .
بچه ها كنار سفرهي بزرگ هفت سين نجومي ميايستند و شعر دست جمعي ميخوانند. يكي از بچهها شعري از حافظ ميخواند و بعد همه با هم عكس يادگاري مياندازند.
بخش ديگر باشگاه در ارتباط با صورتهاي فلكي دايره البروج است. بچهها با اين سوالها روبرو هستند: چرا اين صورتهاي فلكي خاص هستند؟ دليل تغيير آسمان در روزها و ماههاي مختلف چيست؟ سال چگونه نو ميشود؟ تقويم شمسي چه فرقي با تقويمهاي ديگر دارد؟ بهترين تقويم چيست؟ چرا صورتهاي فلكي هر ماه را در شب نميبينيم؟ ... و اعضاي باشگاه نجوم كودكان مشهد پاسخ سوالها را شنيدند. بازي صورتهاي فلكي و حركت زمين در دايره البروج؛ 12 نفر از بچهها دايرهوار ايستادند و تصوير صورت فلكي ماه تولدشان را به گردنشان آويختند. يكي زمين شد و بچهها ديدند در چرخيدن زمين به دور خورشيد هر بار خورشيد در يك صورت فلكلي قرار ميگيرد.
در انتهاي باشگاه يك عيدي نيز به بچهها داده شد، نقشه ماكت يك شاتل فضايي كه ميتوانند آن را درست كنند و يك شاتل در اتاقشان داشته باشند.
گزارش از: افروز ارزه گر، گروه نجوم آماتوري آسمان توس مشهد
* * *
Copyright © 2003-2008 Toos Sky