تبلیغات
گزارش برگزاري باشگاه هاي نجوم ايران
ارسال در: 1387/03/07-00:00
گزارش برگزاري باشگاه هاي نجوم ايران در ارديبهشت ماه 1387
باشگاه نجوم اصفهان
 
برنامه های شصت و یکمین باشگاه نجوم اصفهان پس از تلاوت آیاتی چند از کتاب آسمانی با سخنرانی خانم شیما بایسته تحت عنوان "آشکار سازی نوترینوهای خورشیدی" آغاز گردید.

محور اصلی این سخنرانی پیرامون نوترینوها و چگونگی آشکارسازی آنها و نیز به دام انداختن این ذرات بود. وی پس از اشاره به انواع برهم کنش های میان اقسام مختلف نوترینوها به معرفی برخی از آزمایش های اساسی جهت آشکارسازی این ذرات از جمله آزمایش دیویدس همراه تاریخچه ای از سیر تکاملی آنها پرداخت. سخنرانی شیما بایسته بطور عمده شامل مباحث تخصصی در زمینه نوترینوها بود.

"خورشید گرفتگی و دوره های ساروسی" موضوع سخنرانی خانم پروین شکیبایی و مباحثی پیرامون خورشید بود.

وی در سخنان خود به معرفی سه نوع خورشید گرفتگی یعنی خورشید گرفتگی کامل، حلقوی وهیبرید و همچنین تفاوت بین آنها اشاره کرد و گفت: "دلیل حلقوی و کامل بودن کسوف به ترتیب: قرار گرفتن ماه در اوج فاصله خود نسبت به زمین و قرار گرفتن آن در حضیض مداریش است. هیبرید نیز به حالتی گفته می شود که کسوف در قسمتی به شکل حلقوی و در قسمتی دیگر به شکل کامل دیده شود."

پروین شکیبایی در ادامه سخنان خود آثار خورشید گرفتگی بر روی زمین را نام برد که از جمله آن می توان به تاریکی کامل آسمان و کاهش دمای محسوس اشاره کرد.

وی سپس سوالی را که شاید بارها پیش آمده که چرا هر ماه شاهد کسوف نیستیم؟ به این صورت پاسخ داد که کسوف تنها زمانی رخ میدهد که مدار دایرة البروج بر مدار گردش ماه به دور زمین منطبق باشد. در صورتی که این تطابق فقط در دو نقطه به نام عقده یا گره اتفاق بیفتد و شرایط دیگری از جمله بودن ماه در بین زمین و خورشید ایجاد شود شاهد کسوف خواهیم بود.

وی در پایان به توضیحاتی درباره دوره های ساروسی پرداخت و گفت: پس از یک کسوف یک دوره ساروسی (عدد ساروسی: 18ساعت و 11روز و8 ساعت) می گذرد تا دوباره کسوف مشابه با آن، از هر نظر حتی از نظر هندسی، اتفاق بیفتد.

تا این قسمت از برنامه های باشگاه به بحث های تخصصی پیرامون خورشید پرداخته شد اما در ادامه آقای محسن بختیار به بیان اخبار نجومی با عناوین زیر پرداخت:

  • سومین دوره مسابقه کتبی نجوم در تاریخ 13/2 برگزار شد.
  • کارگاه آموزشی ساعت های آفتابی در اصفهان در تاریخ 20/2 برگزار شد.
  • بزرگداشت هفته نجوم از 20/2 تا 26/2
  • اعلام برندگان مسابقه ی وبلاگ ها و وب سایت های فضایی در تاریخ 25/2
  • مقارنه قلب العقرب و ماه در تاریخ 1/3
  • مقارنه ماه و مشتری در تاریخ 5/3
  • رویت هلال ماه نو در تاریخ 15/3
  • مقارنه ماه و مشتری در تاریخ 31/3
  • نرم افزار جدید ستاره شناسی wide telescope world  ساخته شد . جهت اطلاعات بیشتر به سایتwww.worldwidetelescope.org   مراجعه کنید.
  • رصد عمومی در مرکز آموزش نجوم ادیب در تاریخ 23/3
  • باشگاه نجوم در تاریخ 27/3

در بخش بعد خانم افسانه مروی با بیانی فصیح گزارش کاملی از روز برگزاری کارگاه ساعت های آفتابی به حضار ارائه داد.

در آخرین برنامه از این نشست نیز آقای حمید مقدس پور به ایراد مطالبی پیرامون نظریات کیهانشناسی و کلیات این علم پرداخت. سخنرانی ایشان منجر به تحویل نمایی کلی از کیهانشناسی و اساس آن به مخاطبان گردید.

وی در ابتدا به قوانین نسبیت خاص انیشتین پرداخت و با طرح این مسأله که چه نظریه ای بطور کلی دنیای کیهانی ما را توجیه میکند بحث خود را ادامه داد.

به گفته وی این نظریه باید آمیخته از کوانتوم و نسبیت باشد و در حال حاضر هم دانشمندان به دنبال دریچه ای برای حل هرچه بهتر این مسأله هستند.

 


نويسنده : الهه نوربخشیان - محمد سلطانی  http://www.isfastro.com

برگزاري باشگاه نجوم در رشت

گزارش برگزاری بیست و سومین باشگاه نجوم رشت
29 اردیبهشت 1387
 
بیست و سومین باشگاه نجوم رشت در آخرین یکشنبه ی اردیبهشت 87 در سالن وارش مجتمع فرهنگی هنری خاتم الانبیاء (ص) برگزار گردید.
برنامه های این باشگاه با خیر مقدم گویی آرمین فرزام صفت ( مجری برنامه )‌ به حاضرین آغاز شد و اولین سخنرانی به بررسی اصطلاحات نجومی از قبیل دنباله داران ، مقابله و مقارنه و قدر ظاهری اختصاص داشت که توسط داوود همتی اجرا گردید. وی در این برنامه به شرح هر یک از اصطلاحات مورد اشاره به کمک تصاویر ، انیمیشن و فیلم پرداخت.
سپس محمد احمدی برای اجرای برنامه ای با عنوان «رؤیت هلال در روز» به روی سن رفت. این بخش از سری مقالات کوتاه اجرا گردید که از فروردین ماه به باشگاه  نجوم اضافه گردیده است. وی در این برنامه به بررسی پیرامون مبحث نو ظهور رصد هلال ماه در روز پرداخت و اطلاعاتی در این زمینه به علاقمندان ارائه داد.
پس از این برنامه بر طبق تصمیم کمیته ی علمی باشگاه ، بخش اول اخبار نجومی توسط بابک سلطانی اجرا گردید که به مطالبی پیرامون اخبار فضا و اخبار داخلی اختصاص داشت. آینده ی ورزش های فضایی ، تمرین برای تنفس در مریخ ، روز نجوم در ایران و افتتاح رادیو نجوم از مهمترین خبرهای این بخش بود.
نمایش نماهنگ نجومی پس از اجرای این برنامه ، حال و هوای خاصی را به باشگاه نجوم داد.
«جاثی ، قهرمان آسمان» نام برنامه ی بعدی باشگاه بود که با اجرای علی رازقی همراه بود. وی در این برنامه به ویژگی های اجرام درون این صورت فلکی پرداخت.
بابک سلطانی ، در بخش دوم خبرهای نجومی به اخبار دنیای ستاره شناسی پرداخت. خبرهایی چون کهکشان هایی چگال از دوران جوانی جهان کشف شد ، برخورد کهکشان ها به روایت هابل ، ماموریت کاسینی تمدید شد و چند خبر دیگری ، اخبار این بخش را تشکیل داده بودند.
آخرین بخش باشگاه نجوم را شهاب فقیه زاده با عنوان «رؤیای انیشتین» اجرا نمود و در این بخش به فعالیت های انیشتین در زمینه ی تجمیع گرانش و الکترومغناطیس و مباحثی پیرامون این مقوله اشاره نمود.
سرانجام باشگاه نجوم رشت در ساعت 19:30 روز یکشنبه 29 اردیبهشت 1387 خاتمه یافت.
 
باشگاه نجوم رشت؛ گردهمایی منجمان آماتور گیلانی است که با همکاری گروهها و موسسات نجومی گیلانی از قبیل انجمن علمی و پژوهشی نجم شمال- موسسه ی ستاره شناسی روجا – انجمن نجوم اکلیل شمالی ، گروه نجوم سمپاد گیلان و گروه نجوم سها، همگام با سراسر کشور در هر ماه  برگزار می شود.
 
باشگاه نجوم رشت از تمامی علاقه مندان به دانش؛ به خصوص ستاره شناسی برای شرکت در این گردهمایی دعوت به عمل می آورد.
 
باشگاه نجوم رشت (R.A.C)
rasht.astroclub@gmail.com
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید