معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رييس سازمان فضايي ايران روز چهارشنبه 29/3/87 در پنجاه و يکمين اجلاس بخش استفاده صلح آميز از فضاي ماوراي جو سازمان ملل متحد که در اتريش - وين تشکيل شد، به رياست کميته حقوقي اين بخش انتخاب گرديد.در اين نشست که در مقر سازمان ملل در وين برگزار شد، نمايندگان 67 عضو اين بخش، به پيشنهاد گروه کشورهاي آسيايي، آقاي مهندس "احمد طالب زاده" رئيس سازمان فضايي ايران را از سال 2010 ميلادي و به مدت دو سال به اين سمت انتخاب کردند.
بخش استفاده صلح آميز از فضاي ماوراي جو سازمان ملل، نهاد اصلي بين الدولي در زمينه استفاده صلح آميز از فضاي ماوراي جو است و وظيفه همکاريهاي بين المللي در استفاده صلح آميز از فضا، طراحي و هدايت برنامه فني، پژوهش و انتشار اطلاعات مرتبط و کمک به تدوين قوانين و حقوق بين المللي فضايي را بر عهده دارد. اين بخش همچنين تلاش مي کند که استفاده از فضاي ماوراي جو براي مقاصد صلح آميز تضمين و با غلبه بر انحصارطلبي ها، استفاده از آن براي همه ملتها ممکن شود.
اين بخش داراي يک مدير کل دائمي بوده که توسط دبيرکل سازمان ملل متحد و هر چهارسال يکبار انتخاب مي شود. اين بخش همچنين داراي دو کميته علمي و فني و کميته حقوقي مي باشد که روساي آن ها بصورت چرخشي بين قاره هاي مختلف و هر دو سال يکبار توسط نمايندگان دولت هاي عضو و بصورت اجماع برگزيده مي شوند.
براي سالهاي 2010 و 2011 ميلادي، سهميه کميته علمي و فني به کشورهاي اروپاي غربي و سهميه کميته حقوقي به کشورهاي آسيايي تعلق داشت که پس از جلسات کارشناسي متعدد، رئيس کميته علمي و فني از کشور آلمان و رئيس کميته حقوقي از جمهوري اسلامي ايران انتخاب شدند.
لازم به ذکر است که از زمان تاسيس بخش فضاي ماوراي جو سازمان ملل متحد تا کنون بيش از پنجاه سال مي گذرد و اين براي اولين بار است که يک ايراني به رياست کميته انتخاب مي شود.
آقاي مهندس احمد طالب زاده، داراي فوق ليسانس مهندسي صنايع با گرايش صنايع فضايي از دانشگاه تنسي آمريکا بوده که از سال 1384 تا کنون بعنوان معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رييس سازمان فضايي ايران و پيش از آن به مدت دو سال بعنوان معاون توسعه کاربرد و خدمات فضايي سازمان فضايي ايران مشغول بکار بوده است. از ديگر سوابق ايشان مي توان به معاونت ايشان در مرکز سنجش از دور ايران از سال 75 تا 82، فعاليت در پروژه هاي مختلف فضايي و ماهواره اي و نيز تدريس در دانشگاه هاي تهران و صنعتي شريف اشاره نمود. وي همچنين اولين کارگاه دو روزه آموزشي حقوق فضا را در سال گذشته با شرکت محققين و سخنرانان برجسته خارجي و با شرکت بيش از 60 شرکت کننده داخلي در تهران برگزار نمود. ايشان همچنين چندين بار رياست هيئت نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در بخش فضايي سازمان ملل متحد را عهده دار بوده است.