تبلیغات
گزارشهاي رويت هلال شامگاهي رجب 1429
ارسال در: 1387/04/15-00:00
غبار غليط و شرايط نا مساعد جوي فرصت رويت يكي از هلال هاي بحراني امسال را از رصد گران هلال ماه گرفت.

گزارش رصد هلال رجب 1429

به نام خالق گرداننده زمان

 

گزارش رويت هلال شامگاهي رجب

13/4/1387 (29 جمادي الثاني 1429؛ 2008/7/3 )

 

ستاداستهلال شهرستان سیرجان(زیر نظر دفتر امام جمعه)

 

مكان رصد : گدار خانه سرخ (دكل مخابرات) 2700 متر ارتفاع

عرض جغرافيايي: 29 درجه و 50 دقيقه

طول جغرافيايي : 56 درجه و 4 دقیقه

شرایط افق: حدود 1 درجه افق مثبت، کاملا صاف و بدون غبار با وزش باد

نتیجه: رویت هلال

زمان حركت از سيرجان به سمت رصد گاه : 17:30

زمان استقرار در رصد گاه : 19:00

زمان شروع رصد : 19:15

ابزار رصدي : تلسكوپ 8 اينچ ، دوچشمي 110*20 ، دوچشمي 70*15

اسامي رصد گران : اسماعيل پور جعفر آبادي، اميد نظري ، سيد جمال الدین ایران نژاد ، محمد علی میرزایی، وحيد خضري نسب (لازم بذکر است که مسئول ستاد آقای فرهادی همراه گروه نبودند اما تلفنی با ایشان در تماس بودیم)

 

مختصات محاسبه شده با نرم افزار:

لحظه غروب خورشيد : 19:50

سمت خورشيد در لحظه غروب: 297 درجه

جدایی زاویه­ای: 7 درجه و 11 دقيقه

سن ماه: 13 ساعت و 25 دقيقه

 

اطلاعات به دست آمده در رصد:

زمان غروب خورشيد: 19:40 (خورشید در پشت قله کوه غروب کرد)

ابزار رصد هلال: 110*20

ساعت رویت: 20:06

زاويه ساعتي كمان رویت شده: حدود 5 الي 6 هلال و از ساعت 4 الي 5 دو نقطه و از ساعت 6 الي 7 يك نقطه(هلال ناپیوسته!)

قطبي كردن دوربين دوچشمي

ابتدا با تنظيم دوربين بر روي خورشيد، در زمان 19:15 سمت و ارتفاع خورشيد را خوانديم و دوربين را روي خورشيد قرار داده و سپس آن را قطبي كرديم و چند بار نیز تست کردیم، سپس منتظر غروب خورشيد شديم تا تلاش براي ديدن هلال را آغاز كنيم.

 

 فوكوس دوربين

ابتدا با بستن دوربين بر روي پايه، به كمك كوه­هاي اطراف و دكل­هايي كه خيلي از ما فاصله داشتند دوربين را فوكوس كردم. سپس بعد از قطبي كردن و قرار دادن درپوش بر روي دوربين منتظر غروب ماندم تا اينكه خورشيد غروب كرد و سريعا زهره را به كمك دوربين بر اساس مختصات سمت و ارتفاع پيدا كردم. با استفاده از زهره  فوكوس را دقيقتر كردم به حدي كه به راحتي هلال زهره نمايان شد. با فوكوس دقيق كار اصلي خود را شروع كردم.

مرحله رصد:

با تنظيم دوربين، فعاليت خود را شروع كردم تا ساعت 20:00 هرچه تلاش كردم نتيجه­اي نداد تا هوا تاريك تر شد و با وجود افق صاف موقعيت مناسبتر مي شد. دكمه­هاي پيراهن را باز كردم و روي سرم كشيدم و براي مدت 30 تا 40 ثانيه چشم­هايم را بستم سپس چشمانم را بازكردم و سياره درخشان زهره را در گوشه پايين، سمت چپ قرار دادم و به مدت 5 دقيقه بدون اينكه چشمانم را بردارم در حالي كه دسته دوربين را در دست گرفته بودم و آرام آرام با حركت زهره آن را پايين مي آوردم به گونه اي كه هلال در وسط ميدان ديد قرار داشت ناگهان باد ملايمي وزيد و دقيقا در وسط ميدان ديد هلال بسيار باريكي كه زاويه آن 5 الي 6 بود به همراه دو نقطه نوراني ديگر در زاويه 4 الي 5 نمايان شد. ابتدا فكر كردم توهم کرده­ام اما بار دوم و بار سوم نيز مشاهده كردم و سعی داشتم با  کمی چپ نگاه کردن بهتر ببینم كه چند بار مشاهده در بازه زماني 20 ثانيه به طول انجاميد و مطمئن شدم كه توهم نيست. سپس تلاش خود را ادامه دادم اما ديگر مشاهده نكردم. سپس به آرامي آقاي پورجعفرآبادي را صدا زدم ايشان آمدند و بعد از استقرار در پشت دوربين تلاش كردند اما هلال را ندیدند.

 

وضعیت قرارگیری هلال و زهره در میدان دید:

 

شرح کلی سفر:

پنج شنبه حوالي ساعت 5 عصر به منزل آقاي پور جعفر آبادي آمدم و منتظر سرويس شديم سرويس قرار بود ساعت 5 آنجا باشد خلاصه با تاخير ساعت 5:30 آقا محمد همراه وانت بار جهاد کشاورزی به دنبال ما آمد سپس ابزار خود را سوار بر ماشين و از آنجا به دنبال آقاي نظري و آقاي ایران­نژاد رفتيم. حوالي ساعت 6 عصر از سيرجان به مقصد خانه سرخ خارج شديم. حدود 20 كيلومتر رفتيم كه ماشين بنزين تمام كرد و ايستاد!

 

خلاصه آقاي راننده كه اکثر خودروهای كرايه­ در جاده با ايشان آشنا بودند 10 دقيقه نشده يكي از آشنايان خود را كه با پيكان كرايه  می­آمد گير انداخت و چهار ليتر بنزين گرفت تا خود را به پمپ بنزين رسانديم. بچه­ها بالای ماشين و من هم كنار راننده نشستم و به سمت گدار روانه شديم ساعت 7 بود كه به محل تعيين شده رسيديم. هوا عالي بود. ابزار را پايين گذاشته و بعد از مشخص شدن كار افراد گروه، شروع به نصب ابزار كرديم. طبق دستور آقاي فرهادي من پشت دوربين قرار گرفتم و آقاي پور جعفر آبادي پشت تلسكوپ و لازم بذکر می­باشد هلال با با 8 اینچ رویت نشد.آقاي نظري نيز به آقاي پور جعفر آبادي كمك مي­دادند و آقای ایران­نژاد نيز زمان را به همراه سمت و ارتفاع ها براي ما  مي­خواند و آقا محمد نيز با دوچشمي 70*15 رصد مي كرد. شرح جزئيات رصد را كه در بالا گفته شد اتفاق افتاد سپس بعد از رويت هلال و غروب هلال،حوالي ساعت 20:15 با آقاي فرهادي تماس گرفتم و مشخصات هلال را به ايشان دادم. سپس ابزار را جمع كرده به سمت سيرجان راهي شديم.

 

 

وحید خضری نسب

عضو ستاداستهلال شهرستان سیرجان(زیر نظر دفتر امام جمعه)

 
گزارش تیم استهلال شماره 1 انجمن ستاره شناسی اراک:

به استحضار می رساند تیم شماره 1 انجمن ستاره شناسی اراک، در روز پنجشنبه 13 تیر ماه به منطقۀ نراق از توابع دلیجان جهت رؤیت هلال رجب عزیمت نمود. در ساعت 18 به مرکز فرماندهی نیروی انتظامی دلیجان رسیدیم و با هماهنگی با فرمانده نیروی انتظامی منطقۀ دلیجان، جناب آقای سرهنگ ویسمه ای، به همراه ایشان و امام جمعۀ محترم نراق به منطقۀ مورد نظر به مختصات  33/59N و 50/50E رفتیم.

 رصدگران آقایان: علیرضا صمصامی، رضا امینی نژاد، ایمان ماهان و آقای مهابادی

تجهیزات: یک دستگاه دوربین دوچشمی 150*40 ، دوربین عکاسی canon 30D، یک دستگاه GPS و رایانه همراه

  غروب محاسباتی خورشید ساعت '20:21 محاسبه شده بود که به علت غبار شدید و ابر، خورشید در ساعت '20:2 دیگر قابل رؤیت نبود! و در نتیجه هلال رؤیت نشد. در ضمن تعدادی عکس به پیوست تقدیم می گردد. در پایان از همکاریها و مساعدتهای فراوان آقای سرهنگ ویسمه ای و امام جمعۀ محترم نراق تشکر می گردد.

 

 

با احترام

رضا امینی نژاد

مسئول گروه رؤیت هلال انجمن ستاره شناسی اراک

 

گزارش تيم استهلال شماره  2 انجمن ستاره شناسي اراک :

با احترام به استحضار مي رساند تيم شماره 2 انجمن ستاره شناسي اراک ، در روز پنجشنبه 13 تير ماه ساعت 17:30 از اراك به منطقه پاكل از توابع شهرستان آستانه استان مركزي جهت رؤيت هلال رجب عزيمت نموده و در ساعت 19:30 پس از حضور در منطقه با غباري رقيق به ارتفاع 90 درجه مواجه شديم .  با اميد بهتر شدن وضعيت جوي اقدام به نصب دوربين 150* 40 كه توسط فرماندهي سپاه منطقه مركزي (تيپ يكم روح الله ) در اختيارمان قرار گرفته بود پرداختيم كه ظرف 15 دقيقه ( ساعت 19:47 ) ناگهان مقدار ارتفاع غبار غليظ در افق غربي به گونه اي افزايش يافت كه حتي خورشيد با استفاده از ابزار اپتيكي قابل تشخيص نبود.

رصدگران آقايان: محمد حسين رضواندوست ، محمود زارعي ، مصطفي شمسي

مختصات جغرافيايي شهرستان آستانه : 33:48N 49:18E

ابزار همراه :

دروبين دوچشمي : 80 *20 و 150*40

GPS Garmin S76CSx

 دوبين هاي  عكاسي  Olympus SP-570 UZ, Canon EOS 30D + Sigma 18-200

ارتفاع غبار بر خلاف انتظار در ساعت 8:10 حدود 80 درجه شده بود كه نه تنها رؤيت خورشيد را كاملا غير ممكن كرد .

در نهايت پس از اطمينان از عدم بهبودي وضعيت جوي در ساعت 20:30 منطقه را به سمت شهرستان آستانه ترك كرديم .

همچنين لازم به ذكر است در اين برنامه جناب آقاي ذولفقاري (كارشناس هواشناسي استان مركزي) و جناب سرهنگ اسدي نيز مارا همراهي مي نمودند .

 

 

با احترام

مصطفی شمسی

مسئول گروه عکاسی نجومی انجمن ستاره شناسی اراک

 
گزارش هلال صبحگاهي جماد‌الثاني 1429

 رصد‌گران: آقايان علي ابراهيمي سراجي، امير فراقي و خانم ايزد‌پناه

ابزار رصد: يك دستگاه تلسكوپ نيوتوني 8 اينچ skywacher و دوچشمي 80×20

تاريخ رصد: چهارشنبه 12 تير 1387

رصدگاه: تهران-گردنه‌ي امامزاده هاشم

مختصات جغرافیایی محل رصد: 35 درجه و 46 دقيقه‌ و 44 ثانيه‌ي شمالي و 52 درجه و 02 دقيقه و 22 ثانيه‌ي شرقي

ارتفاع رصدگاه: 2666 متر

 

شرایط جوی محل رصد: افق در محل طلوع ماه صاف و كمي مه‌الود بود ولي در بالاي آن كوهي عظيم به ارتفاع 12 درجه قرار داشت.

 

گزارش مختصر: هلال رويت نشد

 

شرح گزارش: براي رويت هلال شامگاهي رجب 1429 عازم منطقه‌ي دماوند شديم ولي بارندگي و مه‌آلود شدن اين منطقه اجازه نداد كه ما در رصدگاه مستقر شويم و لذا مجبور شديم تا در مسافرخانه‌اي در كنار امامزاده هاشم استقرار يابيم كه صبحگاه زماني كه براي رويت آماده شديم متوجه كوهي عظيم در محل طلوع ماه شديم كه اجازه‌ي رويت اين هلال را به ما نداد.

 

با تشكر

علي ابراهيمي سراجي

 
خانه نجوم وژئوفیزیک شهرضا

بسمه تعالی

خشکسالی روی رویت هلال ماه هم اثرگذاشت

با سلام وعرض ادب

به استحضار می رسانداعضای خانه نجوم وژئوفیزیک شهرضا و انجمن نجوم وجغرافیای بانوان استان اصفهان و انجمن نجوم سازمان دانش آموزی شهرضا  برای روئیت هلال بحرانی ماه مبارک رجب در شامگاه پنجشنبه 13/4/87 عازم 40کیلومتری جاده - شهرضا سمیرم (گردنه خروس گلو- عرض جغرافیاییN 31  38 -  E 51 42 –ارتفاع از سطح دریا 2581 متر- اختلاف ساعت با گرینویچ 3.5+) شدند. وقرار بر این بود که یکدستگاه دوربین غول پیکر120*20 از تیپ سوم زرهی بقیه الله سپاه پاسداران شهرضا دراختیارمان قرار بگیرد که متاسفانه بدستمان نرسید؟! و مجبور شدیم از4 دستگاه دوربین 70 *15 ویکدستگاه قطب نما استفاده نماییم .

وضعیت جوی رصدگاه بسیارغبار آلود بود بطوریکه 45  دقیقه قبل از غروب ، خورشید مانند ماه شب چهاردهم به راحتی باچشم غیر مسلح بدون اینکه چشمانمان راآزار دهد قابل مشاهده بود و بعد به دلیل شدت غبارها ، خورشید ناپدید شد و ما موفق به رویت این هلال نشدیم.

در پایان از محبت های ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ،ستاد استهلال استان اصفهان ،مرکز  آموزش نجوم ادیب اصفهان ، مدیریت محترم اداره آموزش وپرورش شهرضا ،ریاست محترم سازمان دانش آموزی شهرضا، شهرداری شهرضا ، فرمانداری شهرضا  و اساتید ارجمند آقایان مهندس محمد رضا صیاد ، مهندس  سید محسن قاضی میرسعید ، مهندس علیرضا بوژ مهرانی کمال سپاس وتشکر را دارد.

اسلمی شرکت کنندگان:

آقایان  وخانم ها :

1-عباس نیک اقبال 2-رضا نیک اقبال 3-محمد جواد نیک اقبال 4-سعید شیروان 5-علی شیرشیراز 6-بهنام رضائی 7-جواد امیری 8-محمد ثقفی 9-مصطفی علیان 10-علی مداخل 11-رضا جانقربانی 12- علی جانقربانی 13-حسین جانقربانی 14-راضیه نیک اقبال 15- پرنیان درخشان 16- نازنین صمدی 17-شیما استواری 18- شیوا انصاریپور 19-زهره مطهر 20-غزاله ماهر 21-شکیبا سبزواری 22-بتول احمدی 23-سهیلا اسلامی 24-مریم هدی 25-پریسا نادری 26-مهسا نادری 27-نجمه یوسفی 28-نجمه شبانی 29-فرزانه فرمانی 30-فرزانه یزدانیان 31-مائده ادهم 32-زهرا فلاحی

 

متصدی گزارش :حسین جانقربانی- رئیس خانه نجوم و ژئوفیزیک شهرضا-

انجمن نجوم وجغرافیای بانوان استان اصفهان.

 

 
 شهرستان باغبهادران
(گروه رویت هلال انجمن نجوم شباهنگ کانون فرهنگی تربیتی مطهره باغبهادران ، زير نظر دفتر امام جمعه باغبهادران(
گزارش رصد هلال ماه رجب 1429در تاریخ 13تیر 1387
رصدگاه: باغبهادران ، پشت بام اداره آموزش و پرورش
مختصات رصدگاه : 51:13 شرقی و 32:22 شمالی
ارتفاع از سطح دریا :1925متر
ابزار: دوربینهای دوچشمی70*15و120*20ویک دستگاه تلسکوپ 8اینچ ویکسن
رصدگران:خانمها:عصمت شکرچی،بنفشه احمدیان،آزاده بهادران،عزت امینی،ساغر بهادرانی،ساجده اسکندری،معصومه پولادی،سارا منصوری،راحله محمودیه،بهاره بهادران،مرضیه باقریان،پریسا محمدی،شیما امینی و آقایان: عباس امینی،سعیدآقایی ،حجت السلام والمسلمین قائمی(امام جمعه باغبهادران)، حاج آقا ایمنی(امام جماعت مسجد باغبهادران)وآقای صفوی(کارمند راه وترابری استان).
وضعیت جوی:آسمان ابری وغبارآلود
وضعیت افق:غبارآلود وابری
اذان:8:35
غروب واقعی:8:15
طبق برنامه ریزی های قبلی،از ستاد استهلال استان یک دستگاه دوربین دوچشمی 120*20در اختیار گروه قرار گرفت ورصدگران در زمان معین در رصدگاه حاضر شده اما باشرایط نامناسب جوی ووجود غبار زیاد در افق روبه رو شدند.تلاشهای گروه برای شکار هلال ادامه یافت ولی ابرهای تیره وغبار زیاد در افق مانع رصد هلال رجب شد.
 
 
تشکر ویِژه داریم از:نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که ابزار رصدی را در اختیارمان قرار داده واداره راه وترابری استان و آقایان سلطان الکتابی واحمدیان که همکاری صمیمانه ای با گروه داشتند.
 
 شهرستان دزفول

هلال رجب 1429 ( لحظه مقارنه: 06:50  پنج شنبه  3  جولای  2008)

تاريخ : *** پنج شنبه 13 تیر 1387 ، 29 جمادي الثانی 1429 ، 3 جولای 2008 ***

رصدگاه: شهرستان دزفول

مختصات رصدگاه : 32:23 شمالی و 48:24 شرقی 

رصدگران : رضا طيب طاهر – امیر قاری – آرش رفیعی .

تجهيزات : -

غروب خورشيد : ساعت 20:27

غروب ماه : ساعت 21:03

سن ماه (درلحظه غروب خورشيد): 13 ساعت و37 دقيقه

جدايی زاويه ای: 7 درجه و 23  دقيقه قوسی

مكث ماه : 36 دقيقه

ضخامت هلال: 14/0 دقيقه قوسی

فازماه: 53/0 درصد

ارتفاع ماه(درلحظه غروب خورشيد) : 5 درجه و54 دقيقه قوسی

اختلاف سمت ماه و خورشيد(درلحظه غروب خورشيد) : (3-) درجه و 19 دقیقه قوسی

فاصله ماه تا زمين:  362261 كيلومتر

نتيجه رصد: هلال ماه رؤيت نشد .

خلاصه گزارش : یک توده گرد و خاک وطوفان شن بازهم از روز سه شنبه استان خوزستان و شهرستان دزفول را در برگرفته و تا امروز پنج شنبه همچنان مستقر است بگونه ای که برای خروج از منزل باید از ماسک استفاده کنیم . در روزهای سه شنبه و چهارشنبه خورشید در طی روز دیده نشد و امروز پنج شنبه بعضی اوقات خورشید مثل ماه بدر در روز دیده می شد بگونه ای که با چشم می شود به قرص خورشید نگاه کرد. خورشید در ساعت 19:30 در ارتفاع حدود 10 درجه قوسی کاملا در توده های خاک محو شد و غروب کرد (در تصویر ارسالی مشخص است) و بحث رؤیت  این هلال بحرانی و دشوار به طور کامل منتفی شد. با آرزوی موفقت برای سایر دوستان رصدگر.

با تشكر: رضا طيب طاهر - ستاد استهلال شهرستان دزفول- مؤسسه آسمان دز(انجمن نجوم دزفول)

 
ستاد استهلال و گروه رويت هلال شفق نجف آباد؛
 
جهت رويت هلال ماه رجب 1429 در شامگاه 29 جمادي الثاني طي برنامه ريزي قبلي و با هماهنگي ستاد استهلال استان اصفهان در دو رصدگاه اقدام به رويت كرد. متاسفانه به علت وجود غبار شديد در هر دو رصدگاه نه تنها هلال رويت نشد بلكه خورشيد چند درجه اي افق ناپديد شد. از كليه كساني كه در اين رصد ما را ياري كردند؛ تشكر مي كنيم.
 
 
 
گروه اول:
مكان: رصدگاه شاهدان در مركز استان اصفهان
وضعيت جوي: غبار زياد به همراه ابر در افق غربي
ابزار: دوچشمي هاي 150*40 و 120*20
نتيجه رصد: عدم رويت هلال
رصدگران: آقايان مطهري پور- طالب- همايوني
خانمها: نصرالهي- مظاهري فرد- كريمخاني- توكلي

  

 
گروه دوم:
مكان: رصدگاه آق داش در غرب استان- منطقه فريدن
وضعيت جوي: غبار شديد.
ابزار: تلسكوپ 8 اينچ بازتابي ويكسن – دوچشمي هاي: 100*25 و 60*20
نتيجه رصد: عدم رويت هلال
رصدگران: آقايان كليشادي- قضاوي- منتظري- صادقي

 

 

 

 
با احترام
محمد همايوني
ستاد استهلال و گروه رويت هلال شفق نجف آباد
 
 
منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید