تبلیغات
اسپیریت در وضعیت بحرانی!
ارسال در: 1382/11/04-00:00
رایانه کاوشگر

کاوشگر مریخ نورد "اسپیریت" از چهارشنبه هفته گذشته با مشکل روبرو شده و رایانه متصل به آن تا بحال 60 بار بطور خودکار ریبوت شده است! ممکن است چند هفته طول بکشد تا "اسپیریت" به وضعیت عادی خود بازگردد. در همین حال، کاوشگر دوقلوی "اسپیریت"، موسوم به "آپورچونیتی"، اوایل بامداد یکشنبه پنجم دی ماه(به وقت ایران)، در سمت دیگری از مریخ فرود خواهد آمد.

دانشمندان ناسا سرانجام روز جمعه، سوم دی، وجود مشکل در نرم افزار رایانه کاوشگر "اسپیریت" را تایید کردند.
از روز چهارشنبه هفته گذشته، ارسال داده ها توسط آنتن قوی این کاوشگر متوقف شده است و تلاش برای یافتن علت آن همچنان ادامه دارد. بنظر می رسد این مشکل هنگامی روی داده که آینه پریسکوپی کاوشگر، موسوم به "
mini-TES"، در حال حرکت بوده است. ولی مهندسان از اینکه این حرکت مکانیکی باعث ایجاد مشکل در نرم افزار رایانه کاوشگر شده باشد چندان مطمئن نیستند. البته هم اینک ارتباط گروه کنترل واقع در آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، با روبات "اسپیریت" از طریق آنتن ضعیف آن امکان پذیر است ولی هیچ داده علمی از سوی "اسپیریت" به زمین ارسال نمی شود.

تصویر روبرو، مربوط به اوایل هفته گذشته است. در این تصویر، بازوی روبات "اسپیریت" برای عکسبرداری و انجام آزمایشهای علمی بر روی یک صخره نسبتا بزرگ در حالت باز قرار گرفته است. تحلیل نهایی و بدست آوردن اطلاعات علمی معتبر از داده هایی که تا قبل از روز چهارشنبه، توسط "اسپیریت" به زمین ارسال شده بود، ممکن است ماهها بطول انجامد. 
به گفته مقامات ناسا، این بازو تا وقتی که وضعیت کاوشگر مجددا به حالت عادی بازگردد، همچنان در حالت باز قرار دارد.

عکس: ناسا / جی.پی.ال

 

رایانه مریخ نورد "اسپیریت" از روز چهارشنبه تا بحال بطور خودکار، بیش از 60 بار ریبوت شده است که این عمل ممکن است باعث خالی شدن ذخیره باتری آن شود. البته این امکان وجود دارد که باتری مجددا توسط صفحات خورشیدی کاوشگر شارژ و فعالیت معمولی رایانه دوباره از سر گرفته شود.

عکس: بیل اینگاس / ناسا
"پت ثیسینگر" (Pete Theisinger)، مدیر ماموریت "مریخ نوردهای کاوشگر مریخ" می گوید:
« دقیقا نمی دانیم چه چیزی باعث اشکال در "اسپیریت" شده است. آنچه معلوم است این است که رشته ای از وقایع باعث این نقص شده است و نمی توان تنها یک عامل را در این میان مطرح کرد. کاوشگر فعلا در وضعیتی بحرانی قرار دارد و ممکن است چند روز یا شاید چند هفته طول بکشد تا به وضعیت عادی بازگردد؛ البته این کمترین زمانی است که برای برگرداندن این روبات به وضعیت قبلی خود لازم است! تلاش هایی هم که از طریق مدارگرد "نقشه بردار سراسر مریخ" (MGS) و مدارگرد "ادیسه مریخ" برای برقراری ارتباط موفق با "اسپیریت" انجام داده ایم تا بحال به نتیجه ای نرسیده است. »

بلافاصله پس از وقوع مشکل در روبات کاوشگر "اسپیریت"، گروهی ویژه برای یافتن علت نقص و ارائه راه حل های ممکن در ناسا تشکیل شده است. در حال حاضر، برنامه ریزان ماموریت "مریخ نورد های کاوشگر مریخ"(
MER)، تمام توجه خود را بر روی کاوشگر دوم این ماموریت متمرکز کرده اند. کاوشگر دوقلوی "اسپیریت"، موسوم به "آپورچونیتی"، قرار است ساعت 08:35 بامداد یکشنبه پنجم بهمن ماه 1382، در ناحیه "مریدیانی پلانوم" واقع در 2 درجه جنوبی استوای سمت دیگر مریخ فرود آید.

ماموریت هشتصد میلیون دلاری "مریخ نوردهای کاوشگر مریخ"(
MER)، شامل دو روبات کاوشگر یکسان به نامهای "Spirit" و "Opportunity" است که وظیفه هر دوی آنها تلاش برای یافتن نشانه های وجود  آب در گذشته مریخ است.
مریخ نورد
"
اسپیریت" در بیستم خرداد ماه 1382 توسط موشک دلتا-2 شرکت بوئینگ از پایگاه نیروی هوایی دماغه کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد و به دنبال آن،مریخ نورد "آپورچونیتی" نیز در 16 تیر ماه سفر خود به مریخ را آغاز کرد.

علاقمندان به موضوع هیجان انگیز  فرود کاوشگرها و مریخ نوردها به مریخ ; روز دوشنبه فرهنگسراي ارسباران تهران کانون بحث در باره سياره سرخ خواهد بود. بابک امین تفرشی روزنامه نگار و منجم آماتور لحظه به لحظه از مریخ  نتایج اکتشافات مریخ نورد روح - دلایل قطع ارتباط آن با زمین - و فرود دومین مریخ نورد امریکایی با نام "فرصت" را برای علاقمندان بیان خواهد نمود. اين برنامه از ساعت ۱۵ الي ۱۷ روز دوشنبه 6 بهمن ماه 1382 در فرهنگسراي هنر تهران (فرهنگسراي ارسباران) واقع در پل سيد خندان ، خيابان ارسباران به طور رايگان برگزار خواهد شد. از همه علاقمندان دعوت میشود تا در این برنامه شرکت کنند.

در همین رابطه بخوانید :

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید