تبلیغات
6 سوال در مورد گوگل مارس
ارسال در: 1385/02/17-00:00
اولین نقشه از سطح مریخ در سال 1895 توسط Percival Lowell منتشر شد این نقشه حاصل تلاش چندین سال مطالعه و مشاهده با تلسکوپ بر روی این سیاره سرخ بود . حالا شما می توانید همین کار را از طریق مرورگر وب خود انجام دهید.

 

6 سوال در مورد گوگل مارس

اولین نقشه از سطح مریخ در سال 1895 توسط Percival Lowell منتشر شد این نقشه حاصل تلاش چندین سال مطالعه و مشاهده با تلسکوپ بر روی این سیاره سرخ بود . حالا شما می توانید همین کار را از طریق مرورگر وب خود انجام دهید . در یک همکاری بین محققان ناسا در دانشگاه ایالتی آریزونا شرکت گوگل توانست یکی از پرجزئیات ترین و دقیق ترین نقشه از مریخ را ارائه دهد .

اولین نقشه از سطح مریخ

 

1: در این نقشه ما چه می بینیم ؟

ما 3 نوع اطلاعات در این نقشه می توانیم بدست آوریم :

پستی ها و بلندی ها (Elevation) : عوارض سطحی مریخ داده ای است که توسط لیزر مدارگرد ارتفاع سنج ناسا یا به اختصار کلمات ((Mars Orbiter Laser Altimeter(MOLA) بدست می آید این وسیله روی سفینه ی نقشه بردار مریخ سوار است این نقشه به تناسب ارتفاع رنگهای مشخصی را برای نشان دادن استفاده می کنید که جدول آن را در پایین می بینید :

 

رنگ ها و ارتفاعات :

 

رنگ ها به ترتیب ارتفاع چیده شده اند از زیاد به کم و از بالا به پایین مثلا اولین خط نشان دهنده ی 21 کیلومتر است و رنگ بین خط اول و دوم ارتفاعات بین 18 تا 21 کیلومتر را نشان می دهند .

1: 21 کیلومتر

2: 18 کیلومتر

3: 15 کیلومتر

4: 12 کیلومتر

5: 9 کیلومتر

6: 6 کیلومتر

7: 3 کیلومتر

8: 0 کیلومتر

9: 3- کیلومتر

10: 6- کیلومتر

11: 9- کیلومتر

این جدول در پایین سمت چپ نقشه ی مریخ وجود دارد و شما می توانید از آن استفاده کنید .

برای مثال به منطقه ی زیر توجه کنید .

این تصویری از کوه المپیوس در مریخ است که به شیوه ی ارتفاع سنجی شما می بینید که شما مشاهده می کنید که این کوه 27 کیلومتر ارتفاع دارد .

 

آنچه ما می بینیم (Visible) : در این قسمت ما شاهد عکس های کنار هم قرار گرفته ی دوربین مدارگرد مریخ هستیم که روی همان سفینه ی نقشه بردار مریخ سوار است MOK یا همان Mars Orbiter Camera  مانند همان دوربینی است که شما در منازل خود دارد دقیقا این دوربین همان چیزی را می بیند که شما اگر با چشم خود در همان مدار دور مریخ می گشتید می دیدید .

تصویر کوه المپیوس به شیوه ی عکس برداری مستقیم

 

مادون قرمز (Infrared) : عکس های به چسبیده را تشکیل می دهند که دستگاه آشکار ساز تابش حرارتی آنها را دریاقت می کند اما این دستگاه روی سفینه ی ادیسه ی مریخ ناسا سوار است مناطق گرمتر به صورت روشن تر نشان داده می شوند و مناطق سردتر با رنگ های تیره تر . ابرها و گرد و غبار در عکس های مادون قرمز به صورت شیشه اند و هیچ تاثیری بر روی عکس نمی گذارند و ما می توانید پشت آن ها را ببینیم

تصویری از کوه المپیوس با استفاده از مادون قرمز

 

2: چرا تصویری که چشم ما از مریخ می بیند رنگی نیست ؟

در حقیقت رنگ سطح مریخ از دید ما مانند یک تافی است و این نقشه به این دلیل به رنگ تقریبا خاکستری دیده می شود چرا که بتواند بهتر جزئیات را به ما نشان دهد ...

نمایی از سطح مریخ (آنچه که ما در مدار مریخ از مریخ می بینیم )

 

3: تکه های طلایی رنگ در قسمت عکس های مادون قرمز چیستند ؟آیا این رنگ ها واقعی هستند ؟

این مناطق قسمت های ساخته شده توسط ناسا می باشد  . داده های مادون قرمز شامل طول موج هایی هستند که انسان ها نمی توانند آن ها را ببینند بنابراین رنگ های استفاده شده در نقشه ی مادون قرمز واقعی نیستند . رنگ طلایی به این دلیل استفاده شده است که این قسمت ها برجستگی داشته باشند و بهتر دیده شوند .

4: آیا من می توانم از طریق پایگاه گوگل ارت (Google Earth) اطلاعاتی در مورد مریخ بدست آورم ؟

هنوز نه اما کارشناسان هنوز دارند روی این پروژه کار می کنند

5: منبعی معرفی کنید که در آنجا بتوانم در مورد مریخ بیشتر اطلاعات کسب کنم .

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد این عکس ها به JMARS data distribution page بروید برای گرفتن اطلاعات کلی در مورد مریخ هم می توانید به قسمت ماموریت های مریخی ناسا با این آدرس سری بزنید که مدیریت این بخش را جناب دکتر فیروز نادری بر عهده دارند به هر حال شما می توانید از طریق سرچ کردن در اینترنت به اطلاعات کافی در این مورد دسترسی پیدا کنید .

6 : من سوالات بیشتری دارم کجا می توانم آن ها را مطرح سازم ؟

برای طرح سوالات خود با این ایمیل آدرس میتوانید مکاتبه نمایید

labs+googlemars@google.com

نویسنده و مترجم : رضا نادری

منبع: www.google.com/mars/about

منبع :www.google.com/mars/about
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید