شايد نام انوشه انصاري برايتان آشنا باشد. وي كه به دليل فعاليتهاي گستردهاش در بسياري زمينهها به خصوص در زمينه فعاليتهاي فضايي نام خود را بر سر زبانها انداخته است، در هنگام نوجواني، روزي در خواب ميبيند كه فضانورد است. گرچه از آن زمان بسيار گذشته، شايد مدت زمان زيادي طول نكشد كه اين روياي انوشه به واقعيت بدل شود.
انوشه انصاري در سال 1346 در تهران به دنيا آمد. وي در سال 1363 در سن شانزدهسالگي به همراه خانوادهاش به ايالات متحده مهاجرت كرد. انوشه درجه كارشناسي خود را در رشتههاي مهندسي برق و كامپيوتر از دانشگاه جرجميسون و كارشناسي ارشد را نيز از دانشگاه جرج واشنگتن دريافت كرد.
|
روياي رفتن به فضا و كاوشهاي فضايي، آرزويي بوده است كه از دوران كودكي در ذهن انوشه وجود داشته است. وي چنين ميگويد: در هنگام كودكي به ستارهها نگاه ميكردم و در خيال خود حس ميكردم قادر به رفتن به فضا هستم. زمان بزرگسالي دريافتم تنها راهي كه اين رويا را به واقعيت بدل كند، شركت کردن در فعاليتهاي فضايي و ترغيب سرمايهداران و پولداران بزرگ برای سرمایه گذاری در برنامه های فضائی است... انوشه انصاري به همراه همسر و برادر همسرش، در سال 1993 شركت تلهكام تكنولوژي (تيتيآي) (شركتي فعال در زمينه سيستمهاي مخابراتي) را تاسيس كرد. وي در فهرست افراد موفق جوان (40 فرد برتر زير 40 سال) مجلة فورچون در سال 2001 جاي گرفت؛ در مجلة زنان شاغل در سال 2000 به عنوان برندة جايزة درجة يك ملي كارآفريني شناخته شد؛ و در سال 1999، در ناحية جنوب غربي ايالات متحده به عنوان كارآفرين جوان سال، در بخش ارتباطات و فناوري برگزيده شد. |
پيش از تاسيس تلهكام تكنولوژي، انصاري خدمات مشاورهاي به فروشندگان و ارائهدهندگان اصلي خدمات مخابراتي ارائه ميداد. در اوايل حرفهاش، انصاري با شركتهاي مخابرات امآيسي و كامست (شركت ماهواره مخابراتي) در زمينههاي مختلف مخابراتي همكاري داشت. انوشه چنديدن مقاله علمي از خود به جاي گذاشته و دو امتيازنامه براي فعاليت در زمينههاي خدمات عملگر خودكار و گره خدمات بيسيم دارد. وي به عنوان نماينده در زيركميتههاي فني انستيتو استاندارد ملي امريكايي حضور داشته است. انوشه انصاري كه در اغلب فعاليتهايش برادرشوهرش، امير، را در كنار خود دارد، در مه 2004 به شركت اكس_پرايز كمك چندميليون دلاري اهدا كرد. بنياد اكس_پرايز، همان شركتيست كه مسبب ساخت اولين فضاپيماي خصوصي جهان، يعني سفينه فضايي يك، شد و اين موفقيت را با راهاندازي مسابقهاي در همين خصوص و اختصاص جايزهاي ده ميليون دلاري به آن به دست آورد. به دليل حمايت مالي خانوادة انصاري، نام اين بنياد از اكس_پرايز به انصاري اكس_پرايز تغيير كرد. اين عنوان نشان دهندة حمايت مالي رسمي انوشه و امير انصاري از اين بنياد است. شركت پروديا انوشه، همچنين، يكي از بنيانگذاران شركت تجارتي پروديا قرارست در راهاندازي خط توليد اكسپلورر، فضاپيمايي كه قرار است در آينده در فرودگاه فضايي راسالخيمه به كار گرفته شود، همكاري داشته باشد و از آن حمايت مالي به عمل آورد. انوشه كه بيشك يكي از فعالترين زنان دوران ما بهشمار ميرود، در سال 2006 به عنوان يكي از شركتكنندگان در پروازهاي فضايي برگزيده شد. وي قرار است به زودي با فضاپيماي سايوز به ايستگاه بينالمللي فضايي سفر كند و هماكنون در حال فراگيري آموزشهاي لازم براي انجام اين سفر است. با انجام اين پرواز، انوشه انصاري اولين گردشگر زن فضايي و نيز اولين ايرانييي خواهد بود كه به فضا سفر كرده است. سفر انوشه به فضا، در اوايل سال 2007 انجام خواهد گرفت. شايد تحقق روياي انوشه، پنجرهاي باشد كه به تحقق روياي بسياري گشوده شود.
انوشه انصاري، زن سي و نه ساله بازرگان ايراني مقيم آمريكا، از چند ماه قبل آموزشهاي فضايي را آغاز كرده است و اين فرد اولين توريست فضايي زن خواهد بود. اينكه آيا او آماده برپايي تجهيزات راديوي غير حرفه اي روي ايستگاه فضايي بين المللي (آ آر اي اس اس) به منظور ارتباط با زمين خواهد بود يا نه هنوز مشخص نيست. |