تبلیغات
حفره در سیاره سرخ!
ارسال در: 1382/11/30-00:00
کاوشگر «آپورچونیتی»، تصویری از یک گودال را که به کمک یکی از چرخهای خود حفر کرده است به زمین ارسال کرد.

کاوشگر «آپورچونیتی»، تصویری از یک گودال را که به کمک یکی از چرخهای خود حفر کرده است به زمین ارسال کرد.

گودال حفر شده، 50 سانتی متر طول، 20 سانتی متر عرض و حدود 10 سانتی متر عمق دارد و برای ایجاد آن، چرخ جلویی سمت راست مریخ نورد، بطور متناوب در مدت 22 دقیقه به جلو و عقب حرکت کرد و در همین حال، بقیه ی چرخهای آن بدون حرکت ماندند تا تعادل کاوشگر حفظ شود. نکته جالب در این تصویر، درخشندگی خاکهای کف گودال و تیرگی خاکهای جداره آن است. قرار است در دو سه روز آینده، تحقیقات مفصلی توسط ابزارهای علمی «آپورچونیتی» بر روی خاکهای این حفره انجام گیرد.

  از سوی دیگر، کاوشگر دو قلوی «آپورچونیتی» که هم اکنون در سمت دیگری از مریخ در یک دهانه برخوردی موسوم به «گوسف» قرار دارد، خود را به نزدیکی یک صخره به نام «بونویل» رسانده است. مریخ نورد «اسپیریت» از زمان جدا شدن از فرودگر خود و حرکت در سطح مریخ، تاکنون مجموعا مسافت 108 متر را در سیاره سرخ طی کرده است که این مقدار، بیش از مسافتی است که کاوشگر «سوجورنر» در جریان ماموریت «رهیاب مریخ» در تابستان 1376 پیمود.
  «ریچارد کوک» که اخیرا بجای «پت ثیسینگر» مدیریت پروژه ماموریت «مریخ نوردهای کاوشگر مریخ» (MER) را بر عهده گرفته است می گوید: «کاوشگر اسپیریت، به تازگی شروع به ارسال داده با سرعت 256 کیلوبیت در ثانیه کرده که این سرعت، دو برابر بیشتر از قبل است.»

در همین حال، کاوشگر «آپورچونیتی» و «اسپیریت» تصاویر جدید دیگری به زمین ارسال کردند. تصاویر گرفته شده توسط دوربینهای ناوبری (هدایت) هر دو کاوشگر، رد چرخهای آنها را بر روی سطح مریخ بخوبی نشان می دهد. در این تصاویر، فرودگر هر دو کاوشگر نیز بخوبی دیده می شود.

 گودال حفر شده (سمت چپ-پایین)، فرودگر (سمت راست-بالا) و
 مسیر حرکت مریخ نورد «آپورچونیتی» در دشت «مریدیانی پلانوم» بخوبی در این تصویر دیده می شود.

 


 
کاوشگر «اسپیریت» هم اکنون در فاصله تقریبا 100 متری فرودگر خود قرار دارد. مسیر حرکت این مریخ نورد در
دهانه برخوردی «گوسف» در سیاره سرخ بخوبی قابل مشاهده است.

 

کاوشگر «اسپیریت» در بیستم خرداد 1382 به فضا پرتاب شد و روز شنبه 13 دی، با موفقیت در دهانه برخوردی «گوسف» در مریخ فرود آمد و تصاویری از یک سرزمین خشک و سنگلاخی ارسال کرد. کاوشگر «آپورچونیتی» نیز در شانزدهم تیر 1382 سفر خود به سیاره سرخ را آغاز کرد و سرانجام اوایل بامداد روز یکشنبه پنجم بهمن ماه، در دشت «مریدیانی پلانوم» مریخ فرود آمد. ماموریت هشتصد میلیون دلاری «مریخ نوردهای کاوشگر مریخ» (MER)، شامل دو روبات کاوشگر کاملا یکسان به نامهای «Spirit» و «Opportunity» است که وظیفه هر دوی آنها تلاش برای یافتن نشانه های وجود  آب در گذشته مریخ است. این دو مریخ نورد هم اکنون در دو مکان مختلف مریخ قرار دارند و ماموریت هر یک از آنها، از زمان فرود، دست کم تا 90 روز ادامه دارد.


توجه: کلیه عکسهای این خبر، متعلق به ناسا و آزمایشگاه پیشرانش جت(JPL) می باشد.

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید