دانشمندان آژانس فضايی آمريکا، ناسا، ژرف ترين عکس تلسکوپ هابل را منتشر کرده اند. اين عکس جوان ترين و دورافتاده ترين اجرام و کهکشان هايی که تاکنون توسط اخترشناسان رديابی شده است را آشکار می کند.
|
|
◄ژرف ترين عکس تلسکوپ هابل عکس از ناسا , اسا |
عکس تازه هابل که "ميدان فوق العاده ژرف" ناميده می شود، نتيجه خيره شدن هابل برای چهار ماه متمادی به يک تکه کوچک از آسمان است. ژرف ترين عکس قبلی هابل از کيهان که در سال 1996 تهيه شده بود به "ميدان ژرف" موسوم است.به گفته دانشمندان، عکس تازه حاوی کهکشان هايی به فاصله 13 ميليارد سال نوری از زمين است و شکل جهان را زمانی که تنها 400 ميليون ساله بود آشکار می کند.به گفته ستاره شناسان جهان در آن دوره، که تنها کمتر از يک ميليارد سال از انفجار بزرگ می گذشت، بسيار متفاوت از جهان امروز بود و اين عکس اطلاعات زيادی درباره سال های شکل گيری کيهان فراهم می کند.هابل که معاينه دقيق اين تکه از آسمان را در ماه سپتامبر آغاز کرد، در روز 16 ژانويه به رصد طولانی خود پايان داد.
استيون بکويت، مدير موسسه علمی تلسکوپ فضايی، می گوید: "اجرامی که در اين عکس ديده می شود کمرنگ تر همه چيزهايی است که تاکنون ديده شده است."به گفته دکتر بکويت هابل برای تهيه اين عکس طی 400 گردش متمادی در مدار زمين به اين نقطه خيره شد. اين، دو برابر زمانی است که برای تهيه عکس "ميدان ژرف" اختصاص داده شده بود. هابل برای تهيه "ميدان فوق العاده ژرف" از "دوربين پيشرفته مطالعات جامع" که بسياری آن را خارق العاده ترين دوربين هابل می دانند استفاده کرد.به گفته دکتر بکويت نتيجه کار عکسی "مطلقا زيبا و غنی شامل بسياری اشيای مرموز و گوناگون است."
در همین رابطه بخوانید :