تبلیغات
محققان سلامت اقیانوس ها را در خطر دیدند!
ارسال در: 1388/03/10-00:00
محققان توانستند با استفاده از ماهواره ای سیار اولین تحلیل جهانی خود را روی سلامتی و قابلیت باروری گیاهان اقیانوسی انجام دهند
خسرو هوخشطره

محققان توانستند با استفاده از ماهواره ای سیار اولین تحلیل جهانی خود را روی سلامتی و قابلیت باروری گیاهان اقیانوسی انجام دهند. بر اساس تفکیک نسبی تصاویر از طریق اسپکترورادیومتری در ماهواره ی آبی ناسا، دانشمندان برای اولین بار از فواصل دور توانستند میزان نور قرمز فلورسنتی که از پلانگتون های موجود در اقیانوس ها ساطع می شود را اندازه گیری کنند و در ادامه چگونگی تبدیل نور خورشید و مواد مغذی را به غذا از طریق فتوسنتز بررسی کردند. اکنون که آنها به چنین یافته هایی رسیدند، این شیوه بایستی به دانشمندان این امکان را بدهد تا به طور کارآمدی برای سلامتی اقیانوس ها اقدام کنند.


بنابر این آنها تا کنون به چه یافته هایی رسیدند؟

در طی دو دهه ی گذشته، دانشمندان از حسگرهای ماهواره ای مختلفی جهت ارزیابی مقدار و توزیع رنگ دانه های سبز رنگ کلروفیل که نوعی علامت حیات گیاهان در اقیانوس هاست، استفاده کردند. اما با استفاده از اسپکترورادیومتر، "نور قرمز فلورسنت" در سرار اقیانوس ها رویت شد.


اسکات دونی، شیمی دانی دریانورد از موسسه اقیانوس نگاری وود هول و همکاران، مقالات پژوهشی اذعان داشت که: " کلروفیل تصویری از تعداد پلانگتون ها به ما می دهد " و در ادامه افزود: " فلروسنت دیدگاهی از چگونگی و نحوه ی عمل آنها در اکوسیستم برای ما فراهم می آورد." فلورسنتِ نور قرمز شواهدی در خصوص فیزیولوژی گیاهان دریایی و کارآیی فتوسنتز ارائه می دهد، بخش دیگری از سیستم گردآوری انرژی بر اساس میزان نور و مواد مغذی فعال شده است. برای مثال، میزان فلورسنت زمانی افزایش می یابد که پلانگتون ها در اثر کمبود آهن، که عنصری اساسی در آب دریاست، تحت فشار باشند. هنگامی که آب، فقر آهن داشته باشد پلانگتون ها انرژی خورشیدی بیشتری از خود ساطع می کنند، در مقایسه با زمانی که آهن کافی وجود داشته باشد.

یافته های به دست آمده در خصوص فلورسنت از طریق سیستم اسپکترورادیومتر به دانشمندان این امکان را داد تا از طریق پژوهش نشان دهند که در کجا آب سرشار از آهن است و در کجا فقر آهن وجود دارد، و نیز این امکان را به آن ها داد تا چگونگی تغییرات آهن و تاثیر آن را بر روی پلانگتون ها بسنجند. آهن لازم برای رشد گیاه از طریق خاک های بیابانی که از طریق وزش باد به دریا ریخته، تامین می شود و نیز از جریانات ناخوشایندی که در نزدیکی رودها به وقوع می پیوندد، رفع می شود.

تجزیه و تحلیل داده های جدید اسپکترورادیومتر، به تیم تحقیقاتی این امکان را می دهد تا مناطق جدیدی از اقیانوس ها که تحت تاثیر رسوب و ته نشست آهن قرار گرفته را شناسایی کنند. اقیانوس هند یک اعجوبه منحصر به فرد می باشد، زیرا بخش اعظمی از این اقیانوس به صورت فصلی و با تغییر باد های موسمی همواره "تابان" می باشد.


در پاییز، زمستان و به ویژه در تابستان، بادهای جنوب غربی جریان افیانوس را نا آرام و مشوش می کند و بسیاری از مواد مغذی را از اعماق برای پلانگتون ها به بالا می آورد. در همین زمان، میزان گرد و غبار های سرشار از آهن که توسط باد به اقیانوس انتقال یافته کاهش می یابد.

دونی خاطر نشان کرد:

" در مقیاس چند هفته تا چندین ماه، ما می توانیم واکنش پلانگتون ها را نسبت به میزان آهن حاصل از گزد و غبار مشاهده کنیم و حرکت آب های سرشار از آهن را از جزایر و قاره ها دنبال کنیم."

"در عرض چندین سال و چندین دهه ما می توانیم تغییرات جوی و سایر نگرانی های بشری را بر روی اقیانوس ها در بلند مدت کشف و شناسایی کنیم."

تغیرات جوی شاید بیانگر این حقیقت باشد که هرچه شدت بادها بیشتر باشد، گرد و خاک بیشتری به اقیانوس ها منتقل می شود؛ بر عکس اگر شدت باد کمتر باشد، در نتیجه آب ها عاری از گرد و خاک می مانند.

برخی از نواحی خشک تر و برخی مرطوب تر می مانند، تغییر نواحی در جایی که خاک ها متراکم می شوند ویا به هوا انتشار می یابند باعث میشود تا پلانگتون ها به این تغییرات وسیع واکنش نشان دهند.

سوخت فتو پلانگتون های تک یاخته ای تقریبا در همه اکوسیستم اقیانوس ها، مهم ترین منبع تغذیه برای جانوران دریایی نظیر زو پلانگتون تا ماهی و جانوران صدف دار به حساب می آید. در حقیقت، فتو پلانگتون ها در نیمی از فعالیت های فتو سنتزی روی زمین حائز اهمیت هستند. سلامتی این گیاهان دریایی بر روی صید تجاری، میزان جذب دی اکسید کربن در اقیانوس ها و چگونگی واکنش اقیانوس ها در برابر تغیرات جوی اثر می گذارد.

مایکل برنفلد، زیست شناسی که در زمینه گیاهان دریایی تخصص داشتد و در دانشگاه اورگن در کوروالیس تدریس می کرد اذعان داشت:

"این بررسی ها اولین آزمایش مستقیم برروی سلامتی پلانگتون ها در اقیانوس ها یه حساب می آید."

در ادامه بیان کرد:

"ما یک ابزار جدید جهت مشاهده ی تغیرات فتو پلانگتون ها به طور مداوم، در سراسر سیارات ابداع کردیم."

منبع:

UniverseToday


نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید