تبلیغات
يك گام به جلو
ارسال در: 1387/06/26-00:00
ستاره شناسان دانشگاه تورنتو توانسته اند با استفاده از تلسكوپ جيميني شمالي اولين تصوير يك سياره فراخورشيدي را كه در حال گردش به دور ستاره اي مثل خورشيد ماست، تهيه كنند.
 

ستاره شناسان دانشگاه تورنتو توانسته اند با استفاده از تلسكوپ جيميني شمالي(در هاوايي) اولين تصوير يك شبه سياره فراخورشيدي را كه در حال گردش به دور ستاره اي مثل خورشيد ماست، تهيه كنند. ستاره مادر كه 1RXS J160929.1-210524 ناميده مي شود جرمي در حد و اندازه خورشيد ما دارد اما از آن جوان تر است. اين ستاره كه در فاصله 500 سال نوري از ما قرار گرفته از جمله نامزدهاي بررسي ستارگان داراي همدم بوده است. سياره تازه كشف شده حدود 8 برابر مشتري جرم دارد و فاصله آن با ستاره مادر 330 برابر فاصله زمين تا خورشيد است! براي مقايسه، دورترين سياره در منظومه شمسي ما يعني نپتون را در نظر بگيريد كه فاصله اش تا خورشيد حدود 30 برابر فاصله زمين تا خورشيد است. David Lafreniere سرپرست اين طرح مي گويد: " اين اولين باري است كه ما سياره اي را كه به دوره ستاره اي مثل خورشيدمان در حال چرخش است به طور مستقيم مشاهده مي كنيم. اگر بتوانيم حقيقي بودن اين منظومه را به اثبات برسانيم گامي بزرگ به جلو برداشته ايم. البته هنوز زود است كه بگوييم سياره تازه كشف واقعا در حال گردش به دور اين ستاره است اما شواهد زيادي وجود دارند كه صحت اين منظومه فراخورشيدي را تاييد مي كنند. "

 

                     

 

 سيارات فراخورشيدي مشتري گون دمايي در حدود 1800 كلوين(1500 درجه سانتيگراد) دارند. بسيار داغ تر از دماي سياره مشتري كه 160 كلوين(110- درجه سانتيگراد) است. ستاره ميزبان چنين سياراتي جوان تر از خورشيد ماست، اغلب در رده K7 قرار مي گيرد و حدود 85 درصد جرم خورشيد را داراست. هم اكنون در حدود 230 سياره فراخورشيدي كشف شده كه بيش از 90 درصد آنها به طور غير مستقيم ثبت يا تصويربرداري شده اند. يعني دانشمندان آنها را با استفاده از تاثيراتي كه بر روي ستاره ميزبان خود دارند، يافته اند. اما اين اولين باري است كه از يك سياره فراخورشيدي كه در حال گردش به دور ستاره اي مانند خورشيد ماست، عكسبرداري مي شود.  آیا انسان در پهنه بیکران گیتی تنها است؟ آیا تمام جهان برای او خلق شده است؟ آیا در جایی در میان بیش از 150 میلیارد ستاره راه شیری و میلیاردها کهکشان شناخته شده، خورشید ما تنها ستاره‌ای است که گوهر حیات را در خود پرورش داده است؟ اين سوالات از جمله پرسش هايي هستند كه ذهن جست و جوگران سيارات فراخورشيدي را به خود مشغول كرده است. بدون شك درسالهای آینده مبحث سیارات فرا‌خورشیدی دید ما را نسبت به آغاز و انجام منظومه شمسي و درک ما را نسبت به گیتی متحول خواهد ساخت.

 

علي پزشكي

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید