تبلیغات
بیانیه انجمن نجوم ایران درباره اشیا پرنده ناشناس!
ارسال در: 1383/02/09-00:00
اجسام نوراني ناشناس، سياره زهره و ساير اجرام آسماني هستند .

انجمن نجوم ايران با انتشار بيانيه‌اي اعلام كرد: تقريبا تمامي گزارش‌هاي مربوط به جسم نوراني ناشناس در شهرهاي مختلف كشور و تمامي تصاوير پخش شده مربوط به سياره درخشان زهره است.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، انجمن نجوم ايران در اين بيانيه با بي‌سابقه و نگران‌كننده خواندن نحوه بازتاب خبر مشاهده اشياء نوراني ناشناخته در آسمان شهرهاي مختلف ايران، تصريح كرده است: تقريبا تمامي گزارش‌هاي مربوط به اين جسم نوراني و تمامي تصاوير پخش شده از شبكه‌هاي مختلف سيما مربوط به سياره درخشان زهره است كه با دوربين غير حرفه‌اي (هندي كم) تصوير برداري شده، در نتيجه تصوير آن ناواضح و در اثر حركت دست فيلم‌بردار، متحرك و در حال تغيير رنگ است.
سياره زهره در حال حاضر از حالت تربيع خارج شده و به شكل هلال در مي‌آيد، در نتيجه تصوير آن كشيده است و در اثر وجود غبار و اثر جو به ويژه در نزديكي افق تصوير، لرزان و در حال تغيير رنگ ديده مي‌شود.
تنها چند گزارش انگشت شمار و نادقيق كه توسط افراد غير حرفه‌اي داده شده است، مربوط به اجسام نوراني ديگر است كه بيشتر آنها نيز مربوط به ستاره‌ها و سيارات ديگر بوده است. تعيين ماهيت موارد باقيمانده نياز به اطلاعات دقيق‌تري دارد، اما به هر حال با احتمال بسيار زياد پديده‌هاي طبيعي هستند.
انجمن نجوم ايران در بخش ديگري از اين بيانيه با اشاره به تاكيدي كه جمهوري اسلامي ايران، از بدو تاسيس، بر علم دوستي و توجه جدي به علم و عالم داشته، كه اين امر به ويژه يكي از زمينه‌هاي تبليغي در مقابل مخالفان جمهوري اسلامي ايران است كه همواره تلاش كرده و مي‌كنند تا چهره‌اي متفاوت از كشورمان ترسيم كنند، آورده است: مجموعه تحولات اخير در حيطه علم نيز، به صورت بيانيه‌ها، ارائه آمار و ارقام، تخصيص بودجه‌هاي كلان پژوهشي - گرچه هنوز به حد استانداردهاي بين‌المللي نرسيده است - تلاش براي جذب نخبگان ايراني خارج كشور و حفظ نخبگان داخل، حاكي از جايگاه و اهميتي است كه به علم به عنوان يكي از مولفه‌هاي اصلي رشد و توسعه كشور مي‌شود؛ اما، متاسفانه با وجود تمامي اين توجهات، كه عمدتا در حيطه محيط‌هاي آكادميك (آموزشي و پژوهشي) ديده مي‌شود، در حيطه ارتباط علم با جامعه اين تلاش‌ها كافي نيست و حتي در بسياري موارد رويكردها و منش مجموعه سيستم‌هايي كه گسترده‌ترين ارتباط را با عموم مردم دارند، يا به عبارت ديگر رسانه‌ها، آنچنان است كه گويا در اين زمينه مسير منطقي و متناسب در شان علم طي نمي‌شود كه چنين امري به دليل وجهه اجتماعي آنها تاثيري مخرب و ديرپا در جامعه عمومي كشور دارد.
انجمن نجوم ايران در بخش ديگري از اين بيانيه با اشاره به پيامدهاي پخش تصاويري از سياره زهره و اعلام مشاهده جسمي ناشناس از رسانه‌اي نظير صدا و سيما و يا درج خبري مربوط به 12 سال پيش به عنوان خبر روز در يكي از روزنامه‌هاي معتبر كشور در لطمه به وجهه آنها، نسبت به ساير پيامدهاي اين امر كه ايجاد تشويش و نگراني عمومي بي‌مورد، ترويج خرافات علمي و شبه علم نظير وجود بشقاب‌هاي پرنده، يا هواپيماهاي جاسوسي يا ارتباط اين پديده با آزمايش‌هاي پنهان هسته‌اي، ايجاد بي‌اعتمادي عمومي نسبت به جامعه علمي و نهادهاي علمي معتبر كشور و ايجاد زمينه براي مطرح شدن افراد فاقد صلاحيت علمي - كه اظهارات و نظرات شخصي ايشان، تاثير اين موارد را دو چندان مي‌كند و براي آنها وجهه كاذب ايجاد مي‌كند - عنوان شده، هشدار داده است.
اين انجمن در ادامه بيانيه خود براي جلوگيري از اين پيامدهاي سوء پيشنهاد كرده است: درباره رويدادهايي كه بعد ملي پيدا مي‌كند و مي‌تواند بحران ساز باشد، تنها بيانيه رسمي يك انجمن يا نهاد علمي معتبر باشد؛ گر چه مراجعه به افراد وابسته به نهادهاي علمي، سريع‌ترين راه دستيابي به اعلام نظر آنهاست، اما در چنين مواردي اين افراد تنها نظرات شخصي خود را بيان مي‌كنند؛ بنابراين انتخاب اين افراد بايد با دقت و حساسيت صورت گيرد.
پيش از اعلام هرگونه خبر علمي، به ويژه اخبار جنجال‌برانگيز، از صحت آن اطمينان حاصل شود تا مانند مورد اخير، سياره زهره به جاي «جسم نوراني ناشناس» معرفي نشود.
همچنين، بانك اطلاعاتي از انجمن‌ها، نهادها و افراد علمي معتبر در رسانه‌ها تهيه شود تا امكان دسترسي سريع به چنين نهادهايي در مواقع لازم فراهم شود و نيز براي ارتقا دقت علمي بخش خبري، كارگاه‌هاي آموزشي درباره خبر رساني علمي و مرجع‌شناسي علمي با همكاري انجمن‌هاي علمي معتبر براي دست‌اندركاران بخش علمي رسانه‌ها و مطبوعات برگزار ‌شود.

زهره همراه با پروین

 

زهره در این شبها مردم مشتاق ایران به تماشای آسمان را مجذوب خود کرده است. همه در کوچه و خیابان جسم نورانی را نشان میدهند که در هفته های پیش به آن توجهی نمیکردند! . عکس از   Charles Kiesel


انجمن نجوم ايران در پايان، بالابردن آگاهي عمومي جامعه و ترويج تفكر علمي را از وظايف انجمن‌هاي علمي كشور عنوان كرده و آمادگي خود را براي همكاري در تمامي موارد ذكر شده اعلام كرده است.
مصاحبه ایسنا با دکتر مرتضوی عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر در این باره نیز جالب و خواندنی است .

دكتر مرتضوي بر اين باور است كه احتمال هواپيما بودن شي نوراني ناشناس آسمان كشور توجيه فني ندارد. این بر خلاف سخنان و نظر دو تن از کارشناسان دعوت شده به بخش خبر ساعت 22:30 شبکه دوم سیما است. آقای دکتر عجب شیری زاده(استاد دانشكده فيزيك دانشگاه تبريز و رييس مركز پژوهشي نجوم و اخير فيزيك مراغه)  و آقای ملک پور(  استاد نجوم دانشگاه تهران و محقق در زمینه تقویم ) در برنامه زنده این شبکه در برخی موارد نظری مخالف نظر اقای دکتر نصیری رییس انجمن نجوم ایران داشتند. و برخی احتمالات برای وجود چنین اجرام پرنده ای را مطرح نمودند.

دكتر مرتضوي  در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران، با اشاره به اين كه بررسي خاصي درباره پديده شي ناشناس نوراني گزارش شده از شهرهاي كشور انجام نداده‌، احتمال ارتباط اين پديده با سيستم‌هايي مدرن پروازي را بسيار ضعيف خواند و اظهار نظر در اين باره را در حوزه مطالعات نجومي عنوان كرد.

وي در عين حال درباره احتمال دستيابي به فناوري ساخت «هواپيماي عمود پرواز ضد رادار» با قابليت توقف در ارتفاع بسيار بالا، اظهار داشت: اين احتمال از لحاظ فني غيرممكن نيست، ولي استفاده از چنين فناوري دشوار و پرهزينه‌اي در جاسوسي، فاقد توجيه فني است.

دكتر مهدي مرتضوي، متخصص مكانيك پرواز از دانشگاه «مايي» مسكو در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره امكان فني دستيابي برخي كشورها به توانايي ساخت چنين وسيله پرنده‌اي، گفت: در حال حاضر هليكوپترها و هواپيماهاي عمود پروازي ساخته شده‌اند كه مي‌توانند مدتي در آسمان ثابت بمانند؛ ولي حداكثر ارتفاع اين وسايل پرنده، حدود يك كيلومتر است، چون موتورهاي آنها كه از هوا استفاده مي‌كنند، امكان فعاليت در ارتفاع بالاتر را كه چگالي هوا كاهش مي‌يابد، ندارند.

وي در عين حال خاطرنشان كرد: از لحاظ فني ممكن است بتوان با استفاده از موتورهاي راكت، چنين قابليتي را در وسايل پرنده ايجاد كرد، ولي تاكنون گزارشي در اين‌باره منتشر نشده است و به هرحال، با توجه به پيچيدگي فني و مصرف سوخت فوق‌العاده زياد چنين سيستمي، ساخت و استفاده از آن جهت كسب اطلاعات قابل توجيه نيست.

دكتر مرتضوي در تبيين ناموجه بودن اين امر، به فناوري پيشرفته هواپيماهاي بدون سرنشين اشاره كرد كه قادرند با مداومت پرواز بيش از 48 ساعت و بدون ردگيري توسط سيستم‌هاي راداري و هرگونه جلب توجه به منظور كسب اطلاعات در مناطق مورد نظر پرواز كنند.

عضو هيات علمي دانشكده هوافضاي دانشگاه اميركبير در ادامه خاطرنشان كرد: در حال حاضر هواپيماهاي «استيلت» قادرند بدون شناسايي توسط رادارها در ارتفاع پايين پرواز كنند. از حدود10 سال پيش متخصصان روسي نيز مدعي دستيابي به فناوري پيشرفته‌اي شده اند كه مي‌توان بدون نياز به تغيير شكل هواپيماها، با ايجاد يك پوشش پلاسماي مصنوعي در اطراف آنها و منحرف كردن امواج راداري ارسالي، اين هواپيماها را از ديد رادار مخفي نگهداشت.

دكتر مرتضوي تصريح كرد: روس‌ها نمونه‌اي از هواپيماهاي S37 را كه مدعي‌اند با استفاده از اين فناوري از رادار عبور مي‌كند، در نمايشگاه‌هاي هوايي به نمايش گذاشته‌اند ولي درباره تاييد اين ادعا اطلاعي ندارم.

استاد دانشكده هوافضاي دانشگاه اميركبير در باره احتمال استفاده كشورها از چنين فناوري‌ - در صورت دستيابي به آن - در مصارف اطلاعاتي و جاسوسي، گفت: با توجه به قابليت‌هاي برتر سيستم‌هايي نظير ماهواره‌ها و هواپيماهاي بدون سرنشين استفاده از چنين فناوري‌هاي پر هزينه و پيچيده‌اي در اين زمينه به هيچ وجه قابل توجيه نيست.

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
حامد
1391/03/20   8:54:00 AM
من از شبی که ای جسم نورانی رو دیدم در شوک به سر میبرممن این جسم رو در ارتفاع 35000 پایی و در فاصله ی حدودا 10 تا 15 متری خودم دیدم واقعا وحشتناک بود.از همه جالب تر این بود که هرچی تلاش کردم نشد ازش عکس بگیری.واقعاعجیب بود چون من تو همچین هوایی و ارتفایی عکس زیاد گرفتم

مسعود
1391/02/26   1:45:00 PM
این داستان نظم نوین چیه ؟ حاجی برا ما هم بگو !عادت کردیم برا مهم جلوه دادن خلاصه گویی کنیم در صورتی که شاید اصلا هیچی تو چنتمون نباشه من یه ویدئو دیدم آخه چند تا سیاره زهره با هم یه جا؟؟؟

ایمان
1391/01/18   8:16:00 PM
خاک بر سرتون کنند که فرق سیاره زهره و سفینه را نمی فهمید!!!

محمد
1390/11/16   9:45:00 AM
تعجب ميكنم، چرا شعور مردم ايران را به بازي ميگيريد، زهره چيست؟ كدام ستاره زهره است؟ مگر ميشور دو سه تا زهره همزمان در آسمان باشند؟ يا مگر مي شود رنگ زهره قرمز، آبي و يا سبز بشود و با آن سرعت در آسمان حركت كند. احمق كساني هستند كه اينگونه مطالب غيرمستند و پر از دروغ را مي نويسند. براي شما متاسفم.

علی اندرخورد
1390/09/04   2:17:00 AM
با سلام آقای محسن من پیام شما را دیدم ولی می خواستم بدانم منظورتان از این جریان پشت پرده و نظم نوین جهانی دقیقاً چیه؟

علی اندرخورد
1390/08/28   2:38:00 AM
با سلام من در تاریخ 27/8/90 ساعت 23:45 متوجه یک نور شفاف و بسیار نورانی به رنگ قرمز مایل به تارنجی شدم گه از افق مستقیم به سمت بالا در حرکت بود که سرعت بالاش کاملاً مشهود بود و همینطور که بالا می رفت یدفه ناپدید شد و این در حالی نبود که فکر کنیم ارتفاش اینقدری باشه که از دید خارج بشه منظورم اینکه در ارتفاع پایین ناپدید شد. حالا این چطور می تونه یک حالت طبیعی باشه؟...

محسن
1390/06/07   9:59:00 AM
به آگاهی مردم عزیز ایران میرسانم خبر های زیادی در این رابطه وجود دارد و به نظر من همه این ها را بخوانید و اما باور نکنید برای اینکه کسانی پشت این پرده ونظم نوین جهانی هستند

مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید