سالیان سال ، حلقه های سیاره زحل همواره به سمت زمین میل می کردند و هم اکنون تقریبا از لبه دیده می شوند و کجی آنها تنها 0.8 درجه است و اگر به آن بنگرید ، حلقه های همیشه پهن و درخشان زحل را به صورت خط محو سایه مانندی می بینید که دو نمیکره زحل را نصف می کنند ، منظره ای بسیار زیبا و بی نظیر.
اخترشناسی با نام Puerto Rico که زحل را زیر نظر داشته ، این تصویر ترکیبی را به منظور نشان دادن تغییرات ایجاد شده در هندسه حلقه های زحل ، تهیه کرده است:

اخترشناسان این پدیده را " گذر صفحه ای حلقه " می نامند.با گردش زحل به دور خورشید ، به صورت تناوبی( هر 14 تا 15 سال یکبار) این سیاره ، نسبت به زمین در حالتی قرار می گیرد که حلقه هایش بدین گونه از لبه مشاهده می شوند.به دلیل اینکه حلقه ها بسیار باریک هستند ، اگر با یک تلسکوپ آماتوری معمولی آن را رصد کنید ،احتمالا این خط باریک دیده نمی شود.در یک لحظه خاص از گذر ، تقریبا حلقه ای دیده نخواهد شد و زحل مانند یک توپ گازی بدون حلقه می ماند که تقریبا غیر قابل تشخیص است
جالب است بدانید هنگامیکه گالیله در سال 1610 حلقه های زحل را کشف کرد ، آنها در همین وضعیت قرار داشتند و گالیله حتی بدون آنکه دلیل آن را بداند پیش بینی کرد که این اتفاق دوباره روی خواهد داد.
البته تا تاریخ 4 سپتامبر سال 2009به زاویه 0 درجه حلقه ها نمی رسیم ، که در آن زمان نیز نزدیکی زحل به خورشید مانع مشاهده این پدیده می شود.
بنابراین اکنون بهترین زمان برای رصد این رویداد شگفت انگیز است.شما تا ژانویه 2009 فرصت دارید تا پیش از اینکه حلقه ها به حالت قبلی خود باز گردند زحل را رصد کنید. پس فرصت را از دست ندهید چون تا سال 2038 که شرایط برای رصد این پدیده مناسب است ، باید منتظر بمانید!
فائزه چقاجردي