در سالگرد پرتاب تلسکوپ فضایی هابل , هابل خوشه های ستاره ای آبی پیچیده شده در پیرامون یک هسته کهکشهانی را تصویر برداری کرد.
این خوشه نزدیک به 150000 سال نوری قطر دارد(بزرگتر از کهکشان راه شیری ما). این کهکشان در فاصله 300 میلیون سال نوری نسبت به زمین در صورت فلکی دورادو قرار دارد. داخل این حلقه آبی رنگ درخشان زمانی مرکز یک کهکشان مارپیچی بوده است.
|
جدیدترین شاهکار هابل در چهاردهمین سال فعالیت آن منتشر شد. |
کهکشانهای حلقه ای موقعی به وجود می آیند که یک کهکشان توسط بازوی یا صفحه کهکشان دیگر مورد حمله و اصابت قرار می گیرد (کهکشان مهاجم خارج از میدان این عکس قرار دارد). این نوع تصادم میتواند به طور قابل توجهی ساختار دو کهکشان را تحت تاثیر قرار داده و موجب تشکیل ستاره جدید شود. تصادم, یک شوک تولید می کند که مدار ستاره گان و توده های گازی را در صفحه کهکشان مصدوم تغییر داده موجب پرتاب شدن آنها به طرف خارج از صفحه می شود. هنگامی که حلقه پیرامون خودش شروع به چرخیدن میکند توده های گازی با همدیگر برخورد میکنند. توده های فشرده گازی سپس تحت تاثیر نیروی گرانش خود متراکمتر و در خود فرو ریخته و تولید ستاره گان جدید می کنند.
رنگ قوی و با شکوه این عکس(تا حدی), حاصل رنگ آبی مانند تولید شده توسط داغ تازه متولدشده می باشد.نقاط صورتی کم رنگ اطراف حلقه.گاز هیدروژن درخشانی هستند که به صورت موجی درآمده اند که به واسطه نور ماورا بنفش ارسالی توسط ستاره گان تازه متولد شده نمایان میشوند.
این تصویر در ماه ژانویه 2004 با دوربین کاوش پیشرفته هابل گرفته شده است. این عکس نتیحه ترکیب 4 عکس در طول موجهای آبی , قرمز, سبز و نزدیک فرو سرخ میباشد. |