چین قصد دارد با پرتاب یک کاوشگر در سال ۲۰۱۸، برای اولین بار نیمه پنهان ماه را مطالعه کند.این بخشی از مرحله دوم "برنامه اکتشاف ماه" چین است که در سال ۲۰۰۷ با نقشهبرداری سه بعدی از ماه اولین مرحله آن به اجرا در آمد.مرحله قبلی تقریبا دو سال پیش با پرتاب موشک لانگ مارچ، کاوشگر چَنگای-۳ (الهه ماه در فرنگ چینی) و ماهنورد "خرگوش یشمی" به پایان رسید.
در مرحله جدید، چین اقدامی بیسابقه انجام خواهد داد: فرود بر نیمه پنهان ماه و کاوش آن به ویژه از نظر زمینشناسی.لیو جیژونگ رییس اکتشافات ماه چین میگوید این کشور با کاوش در نیمه پنهان ماه جایگاه خود را از یک دنبالهرو در اکتشافات فضایی به پیشرو تغییر خواهد داد.نیمه پنهان ماه به هیچ وجه از زمین قابل رویت نیست و پوسته آن ضخیمتر از نیمه پیدای آن است.چین قصد دارد در سال ۲۰۱۴ با پرتاب کاوشگر چنگای-۴ این مرحله را آغاز کند. چنگ چهار مشابه چنگای-۳ است اما میتواند محموله سنگینتری را حمل کند.چین برنامه فضایی را به اولویتی ملی تبدیل کرده و قصد دارد خود را به عنوان یک قدرت فضایی تثبیت کند. این کشور تاکید دارد که برنامههای فضایی آن کاملا صلحآمیز هستند.
با اوجود این وزارت دفاع آمریکا با اشاره به افزایش قابلیتهای فضایی چین، اظهار نگرانی کرده که برنامههای فضایی این کشور با این هدف دنبال میشوند که در صورت بروز بحران، چین بتواند کشورهای دیگر را از استفاده از امکانات فضاییشان محروم کند.چین سال گذشته اعلام کرده بود که به شرکتهای خصوصی امکان خواهد داد تا در پروژههای فضایی این کشور مشارکت کنند تا به این ترتیب بتواند امکانات تکنولوژی خود را توسعه دهد.تاکنون برنامههای فضایی چین را شرکتهای دولتی این کشور اجرا کردهاند.چین سال گذشته از کشورهای دیگر هم دعوت کرده بود تا در برنامههای فضایی آن مشارکت کنند.