تبلیغات
گزارشی از برنامه ماه گرفتگی
ارسال در: 1383/02/17-00:00
گزارشی از ماه گرفتگی در ایران و پخش مستقیم خسوف از طریق پارس اسکای

گزارشی از ماه گرفتگی در ایران و پخش مستقیم خسوف از طریق پارس اسکای

 

هوای نا مساعد ایران بار دیگر باعث شد تا بسیاری از علاقمندان به آسمان و زیبایی های آن امکان رویت یکی از زیباترین جلوه های آسمان شب را  نداشته باشند. از روزهای قبل و طبق پیش بینی های انجام شده مشخص بود که شانس با دوست داران آسمان همراه نیست و احتمالا امکان مشاهده خسوف برای بسیاری از مناطق ایران مقدور نخواهد بود. اما ناپایداری جوی روز سه شنبه 15 اردیبهشت باعث شده بود تا هنوز امکان برنامه ریزی برای رصد ماه گرفتگی وجود داشته باشد. این مساله باعث شده بود تا نمایش مستقیم ماه گرفتگی که از روزهای پیش توسط سایت پارس اسکای و سایت مجله نجوم ( این دو سایت چندین بار اقدام به پخش مستقیم وقایع نجومی به صورت موفق داشته اند) نوید داده میشد با توجه با این شرایط مهم به نظر برسد و این امکان را به کسانی که با هوایی ابری مواجه میشدند و یا در مکانی بودند که امکان مشاهده به دلیل مکان جغرافیایی شان امکان پذیر نبود (امریکای شمالی و چند کشور جهان امکان مشاهده خسوف را نداشتند) بدهد. 

در تهران به سبب ابری بودن و بارانی شدن هوا تقریبا مجالی برای این کار فراهم نکرد و تصاویری که توسط سایت مجله نجوم www.nojum.ir  ارسال میشد در دقایقی بود که ماه از پشت ابرها خارج میشد و امکان تصویر برداری از آن نیز فراهم بود. متاسفانه در تهران هوا ابری شد و این برنامه به صورت کامل اجرا نشد.

پخش مستقیم از اصفهان و رشت.

 در اصفهان که کار تصویر برداری برای پخش مستقیم پارس اسکای از آن آنجا  انجام میشد نیز هوا نامساعد و هر ساعت با تغییرات زیادی همراه بود. آسمان اصفهان در

 

 

 

گروه نجوم روجا نیز در این برنامه تصاویری از ماه گرفتگی در آسمان رشت را برای صفحه پخش مستقیم ارسال میکرد. عکسها از گروه نجوم روجا

 

 

 

 نقاط مختلف این شهر چهره ای متغییر داشت نقاط جنوبی آسمان ابری و نیمه ابری و مناطق شمالی  آسمانی به نسبت صاف و بهتری داشت. خوشبختانه کار تصویر برداری در مناطق شمالی شهر انجام میشد که هوای آن بهتر از بقیه نقاط بود. تصویر برداری از ساعات اولیه شب آغاز شد و به تدریج با نزدیک شدن به زمان ماه گرفتگی تعدا تصاویر ارسالی بیشتر و بیشتر میشد. با توجه به ابری بودن هوا در اکثر نقاط ایران و  شرایط بد جوی در بعضی از کشور ها که در مسیر ماه گرفتگی بودند . از ساعت 20 به تدریج بر میزان درخواست مشاهده و بازدید کنندگان از دو سایت فارسی www.parssky.com و انگلیسی www.parssky.net  بیشتر و بیشتر میشد. با شروع ماه گرفتگی جزیی تعداد مشاهده کنندگان به بالای 10000 نفر رسید .

آماری از این برنامه :

  • میزان رکورد بازدید کننده : حدود 35000 نفر در طول 6 ساعت

  • بیشترین بازدید کننده از کشور : ایران باحدود  13000 نفر

  • بیشترین بازدید از کشور های : امریکا : 9000 نفر - تایوان و چین 3500 نفر - فرانسه 2800 نفر - انگلیس 2100 نفر - آلمان 1500 نفر

  • بیشترین میزان کاربر آنلاین : 12000 نفر در ساعت 00:30 تا 01:00  بامداد روز چهار شنبه 16 اردیبهشت ماه 1383

ارسال تصاویر علاوه بر اصفهان از شهر رشت نیز انجام میشد. دوستان ما در گروه نجوم رجا http://roja.blogspot.com رشت با همکاری که با ما داشتند تصاویر همزمان

 

 

  تصاویر ارسالی توسط گروه نجوم روجا با یک تلسکوپ 3.5 اینچ و تصاویر اصفهان با یک تلسکوپ 8 اینچ گرفته و ارسال میشد.

 

 

 شمال ایران را نیز برای سایت ارسال و در صفحه پخش مستقیم قرار میداند. شهر رشت معمولا در اکثر فصلها و روز ها وضعیت مناسبی برای مشاهده آسمان ندارد اما در زمان خسوف بخت با علاقمندان رشت یار بود و آسمان اندکی با علاقمندانش همراه شده بود و گزارشهایی که به ما میرسید حکایت از صاف شدن آسمان در زمان ماه گرفتگی میکرد. از همکاری صمیمانه دوستان و همکارانمان در گروه نجوم روجا تشکر و برایشان آرزوی موفقیت داریم. تصاویر ارسالی توسط گروه نجوم روجا با یک تلسکوپ 3.5 اینچ و تصاویر اصفهان با یک تلسکوپ 8 اینچ گرفته و ارسال میشد.

 

  پخش پدیده استثنایی گذر سیاره زهره از مقابل خورشید در 19 خرداد ماه امسال مهتمرین برنامه از این نوعا ست که  پارس اسکای قصد دارد آن را به چند روش و از چند نقطه جهان و ایران برای علاقمندان به نمایش در آورد.

 

 

 

 

ماه گرفتگی جزیی - تصویر برنامه پخش مستقیم پارس اسکای از اصفهان

ماه گرفتگی کامل - تصویر برنامه پخش مستقیم پارس اسکای از اصفهان

 

 باعث افتخار است که بگوییم با بازبینی تمامی سایت ها و کشورهایی که اقدام به پخش مستقیم این برنامه میکردند و همچنین تماسهای مکرری که با ما از این سایتها و کشورها گرفته شده بود ایران تنها کشوری بود که از چند منطقه اقدام به ارسال تصویر و پخش مستقیم روی اینترنت مینمود. همچنین بهترین تصاویر پخش زنده نیز متعلق به ایران بود. سایتهای اینترنتی متعددی نیز خبر این پخش مستقیم را اعلام کرده بودند که در میزان بازدید کنندگان نقش مهمی داشت.

 

تمامی تصاویر را در این آدرس ببینید : http://www.parssky.com/live/le

 

گزارش انجمن آسمان توس از ماه گرفتگی و پخش مستقیم آن از طریق اینترنت

پس از هماهنگيهاي به عمل آمده با مسؤولين دانشگاه فردوسي مشهد قرار بر آن شد تا برنامه اي عمومي براي مشاهده ماه گرفتگي كامل 15 ارديبهشت در رصدخانه دانشكده علوم اين دانشگاه تدارك ديده شود. شب قبل از ماه گرفتگي حضور پرسنل صدا و سيما براي پخش مستقيم برنامه از شبكه سراسري قطعي شد و اين براي ما كه تصميم داشتيم كمي جدي تر به آسمان نگاه كنيم چندان رضايتبخش نبود!


اعضاي گروه حدود ساعت 9 شب در محل مستقر شدند. بنا داشتيم تا ما نيز اقدام به پخش مستقيم (البته نزديك به مستقيم) ماه گرفتگي از سايت به صورت آزمايشي نماييم. در شيوه اي كه ما براي انجام اين كار برگزيديم به جاي استفاده از نرم افزارها و كدهاي ويژه پخش مستقيم و نمايش زنده تصاوير دوربينها و
webcamها در صفحات web، با استفاده از نرم افزارهاي تهيه شده در انجمن نجوم آماتوري آسمان توس، تصاوير توسط چشمي CCD كه مانند يك  webcam عمل مي كرد به طور اتوماتيك تهيه مي شد و پس از تبديل به فرمتهاي فشرده قابل نمايش در صفحات وب، فايل تصوير در محل مورد نظر وب سايت قرار مي گرفت. صفحه وبي كه تصاوير دوربين در آن به نمايش در آمد به صورت اتوماتيك و پي در پي بارگذاري مجدد مي شد و همواره آخرين تصوير در صفحه مذكور به نمايش در مي آمد. گرچه براي تست نرم افزارها و ارتباط اينترنتي حدود دو ساعت زودتر از بقيه در محل حاضر شديم اما به دليل اينكه تمام پريزهاي برق و ساير امكانات در اختيار صدا و سيما بود مجبور شديم تقريبا يك ساعت منتظر بمانيم تا كار حياتي آنها به اتمام برسد(!).

 

 بالاخره ماه گرفت و گروه عكسبرداري شروع به ثبت مراحل مختلف گرفت نمود. ابرها هم گاه گاهي با پوشاندن روي ماه قدرت خود را به رخ مي كشيدند. تماس اول با سايه را از خلال ابرها شاهد بوديم ولي خوشبختانه از حداكثر گرفت به بعد پوشش قابل توجهي توسط ابرها در آسمان مشاهده نمي شد. پس از رفع عيوب اوليه و اصلاحات لازم سيستم پخش تقريبا مستقيم گرفت به خوبي شروع به كار كرد و با اخباري كه از ساير نقاط مهم كشور دريافت مي كرديم افسوس خورديم كه چرا اين برنامه را به عموم علاقه مندان در كشور اعلام نكرده بوديم تا همه از آسمان نسبتا صاف مشهد و از دريچه دوربين ما اين ماه گرفتگي جذاب را مشاهده نمايند (البته اگر سيستم به خوبي كار نمي كرد جز شرمندگي چيزي عايدمان نمي شد). خيل جمعيت علاقه مند به ما ملحق مي شدند و در جمعي كه تقريبا تمامي اساتيد نجوم دانشكده علوم پايه دانشگاه فردوسي مشهد حضور داشتند فرصت را مغتنم شمرده، از همه چيز مي پرسيدند و با كمال خوشرويي پاسخ مي شنيدند. گهگاه نيز با تلسكوپ ماه را كه بسيار كم نورتر از 2 ساعت قبل بود نگاه مي كردند و مشاهده ستاره هاي بسيار كم نور در اطراف ماه  در شب چهاردهم ماه قمري براي همه جالب بود.

برنامه تا انتهاي گرفت ادامه يافت و پس از پشت سرگذاشتن شبي پر فراز و نشيب، با رصدخانه دانشكده علوم و ماهي كه پيروز از پيكار با تاريكي بر فراز گنبد آن خودنمايي مي كرد خداحافظي كرديم.تصاوير و فيلمهاي ويديويي تهيه شده از اين گرفت به زودي در سايت آسمان توس منتشر خواهد شد.

در پايان طبق معمول از همكاري تمامي عزيزاني كه ما را در اجراي يكي ديگر از برنامه هاي ترويجي نجوم ياري كردند (به ويژه رياست محترم دانشكده علوم پايه (جناب آقاي دكتر خواجوي)، مسؤول محترم رصدخانه دانشگاه (جناب آقاي دكتر عدالتي)، سركار خانم آرشيان و آقاي جواد صفاران ونيز آقاي مهندس قربان نژاد) سپاسگزاري مي نماييم.

گزارش  - عکسها و خبر از : انجمن نجوم آسمان توس مشهد www.toossky.com 

از آقای مطیعی برای اطلاع رسانی خوب کارهای انجام گرفته در استان خراسان نیز سپاسگذاریم.

گروه نجوم شفق اردكان نيز مانند ديگر پديده هاي نجومي شاهد اين پديده زيبا بود و به بررسي مه گرفتگي پرداخت. . گزارش این گروه را از زبان سالار آسایش بخوانید .

اعضاي گروه راس ساعت9 در محل حاضر شدند تا از اولين مراحل گرفتگي به ثبت آن بپردازد. خوشبختانه سخاوت آسمان اجازه داد تا كمي از اين پديده لذت ببريم اما هر چه به گرفتگي كامل نزديك مي شديم اوضاع جوي نا مناسب تر مي شد و مجبور بوديم بعضي از مراحل گرفتگي را در بين ابرها پيگيري كنيم اما خوشبختانه هنگاه گرفت كامل آسمان اجازه داد تا براي مدتي از اين پديده عكسبرداري كنيم.شب خوبي بود به طوري كه همراه با مشاهده مراحل گرفت اعضاي گروه به بحث و تبادل نظر در مورد پديده ماه گرفتگي و اطلاعاتي را كه مي توان در مورد ماه گرفتگي بدست آورد مي پرداختند. در نزديكي هاي ساعت 2:30 نيمه شب بود كه ديگر تمام آسمان را ابر فرا گرفت و ما ديگر نتوانستيم شاهد خروج ماه از مخروط سايه زمين باشيم.

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید