به مناسبت سال جهاني نجوم، مديريت پايگاه هاي ميراث فرهنگي و گردشگري کشور و پايگاه پژوهشي نياسر در نظر دارند همايشي به منظور معرفي چارطاقي هاي ايران برگزار شود.
اين همايش با همکاري علاقه مندان به يادمان هاي باستاني و تاريخ علم ايران همچون کميته ويژه يونسکو براي برگزاري سال جهاني نجوم، دانشگاه کاشان، انجمن جهاني اختر باستان شناسي، «رضا مرادي غياث آبادي» پژوهشگر و کاشف کاربري تقويمي چارطاقي و ديگر دانشمندان و نهادهاي علاقه مند برگزار مي شود. اين همايش در دو بخش نظري و ميداني انجام مي شود که بخش نظري آن در روز 31 خرداد 88 در تهران و بخش ميداني در هنگام انقلاب تابستاني (روز نخست تابستان) در روز يکم تيرماه 88 در شهر تاريخي نياسر، در کنار چارطاقي برگزار مي شود.
چارطاقي نياسر به عنوان تنها چارطاقي سالم باقيمانده در ايران، يک بناي تقويمي Calendrical Stracture با قدمت حدود دو هزار سال است که در آن مي توان از روزنه هاي خاصي طلوع خورشيد را هنگام اعتدالين و انقلاب هاي زمستاني و تابستاني تماشا و زمان هاي تقويمي منسوب به آن را تشخيص داد. اين سازه باستاني، نمونه يي از توانايي هاي علمي و فني ايرانيان بوده که دقت عملي آن هنوز پس از دو هزار سال قابليت به کارگيري دارد.