تبلیغات
اولین ماهواره ایران با موفقیت به فضا پرتاب شد
ارسال در: 1387/11/15-00:00
در شب ولادت با سعادت حضرت امام موسي كاظم(ع) و در خجسته ايام دهه فجر انقلاب اسلامي، نخستين ماهواره ملي جمهوري اسلامي ايران با نام «اميد» با موفقيت به فضا پرتاب شد.ماهواره ملي «اميد» به وسيله ماهواره‌بر «سفير 2» كه به صورت كاملا بومي در كشور طراحي و سا

در شب ولادت با سعادت حضرت امام موسي كاظم(ع) و در خجسته ايام دهه فجر انقلاب اسلامي، نخستين ماهواره ملي جمهوري اسلامي ايران با نام «اميد» با موفقيت به فضا پرتاب شد.ماهواره ملي «اميد» به وسيله ماهواره‌بر «سفير 2» كه به صورت كاملا بومي در كشور طراحي و ساخته شده است، در مدار زمين قرار گرفت.

لحظاتي پس از پرتاب ماهواره ملي اميد به فضا و قرار گرفتن آن در مدار زمين پيام صوتي رييس جمهوري اسلامي ايران خطاب به ملت ايران، در فضا طنين‌انداز شد.

متن پيام صوتي رييس‌جمهور به اين شرح است: «بسم الله الرحمن الرحيم

اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر و جعلنا من خير انصاره و اعوانه و المستشهدين بين يديه

ملت عزيز ايران، فرزندان شما اولين ماهواره بومي را در مدار زمين قرار دادند، با ياد خدا و نام ولي‌عصر (عج) و براي بسط يگانه‌پرستي، عدالت و صلح، حضور رسمي جمهوري اسلامي ايران در فضا، در تاريخ ثبت شد.»

ماهواره ملي اميد كه از نوع ماهواره‌هاي سبك است، با هدف برقراري ارتباطات متقابل ماهواره و ايستگاه زميني، تعيين مشخصات مداري و انجام تله متري مشخصات زير سامانه‌ها در مدار زمين قرار داده شده است، ماهواره اميد هر 24 ساعت 14 بار به دور زمين مي‌چرخد و در هر دور توسط ايستگاه‌هاي زميني دورسنجي و بردسنجي كنترل و هدايت مي‌شود.

ماهواره ملي اميد با دو باند فركانسي و هشت آنتن، اطلاعاتي را به زمين ارسال و از زمين دريافت مي‌كند.

ماهواره بر «سفير 2» تيز پرتابگري دقيق است كه قادر است ماهواره‌هاي سبك را تا ماورا جو حمل و در مدار پيش‌بيني شده رها كند. تمام قطعات و اجزا اين ماهواره و ماهواره‌بر ـ كه از تكنولوژي بسيار بالايي برخوردار است ـ توسط متخصصان افتخارآفرين صنايع هوافضاي كشور طراحي و توليد شده است.

ماهواره اميد در بهمن ماه سال گذشته با حضور رييس‌جمهور رونمايي و ماهواره‌بر سفير 1 در خردادماه سال جاري با حضور رييس جمهور به صورت آزمايشي با موفقيت پرتاب شد.

رييس جمهور:

پرتاب ماهواره ملي «اميد» رخدادي بزرگ و افتخارآميز در تاريخ كشور است

در پي پرتاب موفقيت‌آميز ماهواره ملي رييس‌جمهور طي پيامي با تبريك اين موفقيت به ملت بزرگ ايران آن را رخدادي بزرگ و افتخارآميز در تاريخ كشورمان دانست و افزود: پرتاب ماهواره ملي «اميد» جايگاه كشورمان را ارتقاء داده و فرصت‌هاي زيادي را پيش روي ملت عزيز ايران قرار خواهد داد.

دكتر محمود احمدي‌نژاد، تقارن پرتاب موفقيت‌آميز ماهواره ملي «اميد» به وسيله ماهواربر «سفير 2» را با ايام‌الله دهه فجر و ميلاد امام كاظم(ع)، فرخنده و مبارك دانست و اظهاركرد: كار بسيار عظيمي توسط دانشمندان ، جوانان عزيز و متخصصان برومند ايران در اين ايام فرخنده به ثمر رسيده است كه آن را به مردم عزيز ايران صميمانه تبريك عرض مي‌كنم.

رييس‌جمهور قرارگرفتن ماهواره ملي «اميد» را در مدار زمين هديه بزرگي براي ملت ايران دانست و گفت: اين رخداد بزرگ پس از ماهها تلاش پي‌گير، تحقيق و پژوهش و محاسبه‌هاي پيچيده رياضي انجام و ساخته شده و با موشكي كه آن هم به طور كامل توسط متخصصان و دانشمندان كشورمان ساخته شده است، به فضا پرتاب شد .

دكتر احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه ماهواره ملي «اميد» با الطاف الهي و عنايات حضرت ولي عصر(عج) در مدار پيش‌بيني شده قرار گرفته است، اظهاركرد: اين رخداد افتخارآميز را صميمانه به همه ملت ايران، جوانان، متخصصان، دلسوزان و عاشقان ايران‌زمين و همه عدالت‌طلبان تبريك مي‌گويم.

رييس‌جمهور با تاكيد بر اين‌كه امروز در فضا نيازمند پيچيده‌ترين و پيشرفته‌ترين فن‌آوري‌هاي روز دنياست، خاطرنشان كرد: چندين مجموعه بزرگ دست به دست هم دادند تا اين كار عظيم با موفقيت انجام شود.

دكتر احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به ويژگي‌هاي ماهواره ملي اميد گفت: موشكي كه پرتاب شده دو مرحله‌اي است، به اين معني كه تا مسافت روشني را موشك اول طي مي‌كند و سپس موشك دوم از دل موشك اول رها مي‌شود و ماهواره را تا مسير بالاتري حمل مي‌كند. در نقطه معيني نيز مجددا ماهواره با اهرمهايي به سمت مسير تعيين‌شده پرتاب مي‌شود .

رييس‌جمهور افزود: فن‌آوري ماهواره اميد كه بايد بتواند در مدار حركت و اطلاعاتي كه انتظار داريم به زمين منتقل كند، همه ساخت متخصصان داخلي كشورمان است؛ البته فعلا همه كارآيي‌هاي مورد نياز در اين ماهواره نصب نشده است و صرفا فن پرتاب و قرار دادن آن در مدار زمين مد نظر بوده است .

احمدي‌نژاد در ادامه با اشاره به اين‌كه ايستگاه‌هاي زميني كه ماموريت دريافت پيام از ماهواره را بر عهده دارند گفت: ايستگاه‌هاي زميني دو ماموريت اصلي دارند و آن رديابي مسير ماهواره و دريافت پيام از آن است و اكنون ايستگاه‌هاي ثابت و متحرك فراواني در داخل كشور و بعضي كشورها قرار گرفته است تا پيام‌ها را از ماهواره دريافت كنند كه تكنولوژي‌هاي به‌كار رفته در اين ايستگاه‌ها نيز به طور كامل ساخت ايران است .

رييس‌جمهور هم‌چنين با بيان اين‌كه كشورمان مجموعه كامل تكنولوژي ماهواره را در اختيار دارد، تصريح كرد: از اين به بعد كار متخصصان كشورمان ارتقاي آن از لحاظ افزايش وزن و ارتفاع بيشتر ماهواره است.

احمدي‌نژاد با اشاره به اين‌كه ماهواره‌اي كه توسط كشورمان به فضا پرتاب شده در مقايسه با بسياري از كشورها كم هزينه‌تر و سريع‌تر انجام شده است، خاطرنشان كرد : برخي كشورها نه مرحله را طي كرده‌اند تا به نقطه‌اي كه متخصصان كشورمان تنها با سه مرحله به آن رسيده‌اند، برسند.

رييس‌جمهور در ادامه با بيان اين‌كه پيشرفت‌هاي علمي كشورمان صلح‌آميز و در راستاي تقويت دوستي و برادري در جهان است، اظهاركرد: ملت ايران علم را در خدمت صلح ، عشق و برادري و كمال جامعه انسان‌ها دنبال مي‌كند و نگاه ما به علم و فن‌آوري‌هاي علمي با نگاه توسعه‌طلبان و قدرت‌مداران متفاوت است؛ چرا كه ما نگاه توحيدي به علم داريم و نگاه آنها شيطاني است.

دكتر احمدي‌نژاد با اشاره به تبليغات منفي دشمنان عليه فن‌آوري‌هاي علمي كشورمان گفت: اين گونه تبليغات طبيعي است؛ چرا كه آنها سي سال تلاش كرده‌اند القاء كنند جمهوري اسلامي نمي‌تواند پيشرفت كند، ولي وقتي امروز بر عكس حرف آنها، ملت ايران روز به روز قله‌هاي پيشرفت و تعالي را در عرصه‌هاي مختلف طي مي‌كند، طبيعي است كه آنها ناراحت باشند؛ البته اميدواريم آن‌ها از اين‌گونه اقدامات خود دست بردارند؛ چرا كه هيچ كس در دنيا حرف آنها را عليه ملت ايران نمي‌پذيرد.

رييس‌جمهور با بيان اين‌كه همه ملت‌ها پيشرفت ملت ايران را متعلق به خود مي‌دانند گفت: مطمئن هستم وقتي اين خبر منتشر شود همه ملت‌ها خوشحال خواهند شد؛ چرا كه ارتباط ايران با ساير ملت‌ها يك ارتباط عاطفي است و حرف‌هاي دشمنان نه تنها نمي‌تواند خدشه‌اي به اين جايگاه وارد كند بلكه آن را عميق‌تر و برجسته‌تر هم خواهد كرد.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: پرتاب ماهواره اميد اين باور را در انسان تقويت مي‌كند كه هر هدفي براي ملت ايران دست يافتني است و هيچ مانعي نمي‌تواند از پيشرفت كشورمان ممانعت كند.

وي افزود: در عصر انديشه و فرهنگ ديگر نمي‌توان با زبان صدا و تحريم با ملت ها به خصوص ملت ايران حرف زد.

دستاورد پرتاب ماهواره اميد، تقويت و اثبات خودباوري ملت ايران است

دكتر احمدي‌نژاد همچنين صبح سه‌شنبه، بخش عمده سخنان خود در جمع برگزيدگان بيست و دومين جشنواره بين‌المللي خوارزمي را نيز به موفقيت شب گذشته محققان هوافضاي كشور اختصاص داد و با بيان اين كه اين موفقيت چند دستاورد بزرگ براي دانشمندان ما داشت، اظهار كرد: دستاورد اول را موشك پرتابگر ماهواره خواند كه بايد ماهواره را در مدار قرار ‌دهد. موشكي كه پرتاب شد از دو موشك تشكيل شده بود كه موشك اول، ماهواره را تا ارتفاع معيني هدايت مي‌كرد و بعد از پايان ماموريت، موشك دوم را رها مي‌كرد و اين موشك، ماهواره را تا نقطه‌ مشخص‌شده مي‌برد، اكنون نيز ماهواره در مدار 250 كيلومتري از سطح زمين قرار گرفته و سرعت آن بيش از 7 هزار متر در ثانيه است.

احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه مجموعه اين موشك حاصل فعاليت‌ها و كار و تلاش انديشمندان ايراني است، اظهار كرد: دستاورد دوم، خود ماهواره است. شما اطلاع داريد مدت‌هاي طولاني است كه دانشمندان ما با كمك دانشمندان برخي كشورهاي ديگر يك ماهواره‌ مخابراتي تهيه و آماده پرتاب كردند، ولي آن كساني كه علم را در انحصار خود مي‌خواهند و مي‌خواهند به واسطه علم بر ديگران سلطه پيدا كنند، تا امروز مانع پرتاب ماهواره مخابراتي مصباح شده‌اند، اما دانشمندان ما براي اولين بار يك ماهواره در مقياس كوچك ساختند و آن را به فضا پرتاب كردند؛ چنان‌كه اين ماهواره در شبانه‌روز 15 بار دور يك مدار بيضوي مي‌چرخد.

وي با بيان اين‌كه دستاورد سوم، ايستگاه‌هاي كنترل و دريافت است، اظهاركرد: دو سال قبل يك ماهواره مشترك ايراني و يك كشور ديگر به فضا پرتاب شد، ولي تا امروز متاسفانه ايستگاه‌هاي زميني كنترل و مديريت آن ماهواره در اختيار ملت ايران قرار نگرفته است، ولي متخصصان ما توانستند انواع ايستگاه‌هاي دريافت، مديريت و كنترل ماهواره را بسازند، هم به صورت ثابت و هم متحرك در پرتاب ماهواره، اين ايستگاه‌ها به كار گرفته شد و امواج را دريافت مي‌كنند و ايستگاه‌هاي زميني مشغول هدايت و كنترل ماهواره اميد هستند كه در فضا در حال حركت است.

رييس‌جمهور دستاورد ديگر اين ماهواره را تقويت و اثبات خودباوري ملت ايران دانست و اظهار كرد: انحصارطلبان تلاش دارند به دانشمندان و مردم بباورانند كه تنها راه رسيدن به قله‌هاي پيشرفت صرفا راهي است كه آنها طي كرده‌اند و نيازمند اجازه‌هاي مكرر و پذيرش خواسته‌ها از جانب آنها هستند، ولي دانشمندان ما اثبات كردند اگر يك ملت و گروهي تصميم مي‌گيرد براي خدا و تعالي جامعه‌ بشري و خدمت به انسان‌ها كار مهمي را انجام دهد، حتي اگر آن كار در مرزهاي دانش و فراتر از مرزهاي دانش باشد، اين هدف قابل وصول است.

احمدي‌نژاد گفت: دانشمندان ما يك راه جديد در برابر ملت‌هاي مستقل، آزاده و آنهايي كه خواهان پيشرفت بر پايه عزت و آزادگي هستند، قرار داده‌اند و به نظر من اين هديه‌ دانشمندان ما به دانشمندان و ملت‌هاي آزاده بود.

وزيرعلوم درگفت‌وگوباايسنا:

پرتاب«اميد»، آغازحركتي پرشتاب درعرصه هوافضاي كشور است

هشت دانشگاه كشور در ساخت ماهواره فعالند

وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوري با اشاره به دستاوردهاي متعدد پرتاب ماهواره ملي «اميد» در دستيابي به فن‌آوري‌هاي مختلف طراحي، ساخت، پرتاب و كنترل ماهواره‌ها به رغم تحريم‌هاي موجود، اين موفقيت را آغاز حركتي پرشتاب درعرصه فن‌آوري هوافضاي كشور خواند.

دكتر زاهدي در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري ايسنا با اشاره به پرتاب موفقيت آميز ماهواره «اميد» توسط ماهواره‌بر «سفير2» اظهار كرد: اين موضوع از ابعاد مختلف حائز اهميت است. يك بعد، فن‌آوري ماهواره است كه جمهوري اسلامي ايران به رغم تحريم‌هاي موجود به آن دست يافته است.

وي با اشاره به اينكه دستيابي به فن‌اوري ساخت راكت حمل كننده ماهواره نيز از اهميت بالايي برخوردار است، تصريح كرد: از نظر استراتژيك هرگز ساير كشورهاي دارنده اين فن‌اوري آن را به ما نمي‌دادند به طوري كه مدتي است ماهواره ديگري را آماده پرتاب داريم كه متاسفانه ايتاليا تاكنون به پرتاب آن اقدام نكرده است.

زاهدي تصريح كرد: همچنين ايستگاه‌هاي زميني كه بايد پس از پرتاب كنترل شوند، نيز از مواردي است كه هرگز كشورهاي صاحب فن‌اوري آن را به ما نخواهند داد كه خوشبختانه تمامي آنها بومي شده و به دست دانشمندان كشور بدست آمده است.

وي خاطر نشان كرد: مطمئن باشيد كه اين موضوع، نقطه آغازي براي يك حركت پرشتاب در فن‌آوري هوافضا است.

وزير علوم با بيان اينكه هشت دانشگاه كشور نيز در ساخت ماهواره فعال هستند به ايسنا گفت: در كنار آنها سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران نيز بسيار خوب در اين زمينه كاركرده و تقريبا جزو مراكزي است كه اشراف كاملي به اين بحث‌ها دارد. پژوهشگاه هوافضا هم در كنار همه آنها مشغول فعاليت است كه اميدواريم طي سه، چهار سال آينده بتوانيم به موفقيت‌هايي كه انتظار داريم برسيم.

وزير دفاع:

پس از پرتاب موفق ماهواره اميد، پروژه بعدي ماهواره مصباح است

وزير دفاع گفت: موفقيت ماهواره اميد صد درصد بود و ماهواره مصباح پروژه بعدي است كه بايد بر روي آن كار كنيم و قطعا خود ما مي‌توانيم كارهاي آن را انجام دهيم.

به گزارش خبرنگار ايسنا، سردار سرتيپ مصطفي محمدنجار صبح روز سه‌شنبه در حاشيه جشنواره خوارزمي در جمع خبرنگاران افزود: ماهواره ملي اميد توسط ماهواره‌بر سفير 2 در مدار قرار گرفت و اكنون ماهواره در حال حركت است. ارتباط ما با آن برقرار است و اطلاعات لازم از آن دريافت مي‌شود و پيام رييس‌جمهور نيز از ماهواره دريافت شد.

وي با بيان اين‌كه " اين پيروزي بزرگ و در واقع ورود به عرصه فضا توسط دانشمندان ايراني برگ زرين ديگري براي دانشمندان ايراني، تك‌تك ايرانيان و جزو افتخارات جمهوري اسلامي ايران است" خاطرنشان كرد: اين كار براي اولين بار رخ داد و با اين‌ كار در بخش تحقيقاتي علمي، صنعتي كشور چند اتفاق ديگر رخ داد.

وي با بيان اين‌كه " تمام تجهيزات به كار گرفته در اين عملايت بزرگ بومي و داخلي و خود ماهواره اميد ساخت داخلي است" گفت: ماهواره‌بر سفير 2 در واقع يك موشك دو مرحله‌اي است كه توسط متخصصان داخلي ساخته شده و 26 تن وزن دارد و در دو مرحله عمل مي‌كند. علاوه بر ماهواره و ماهواره‌بر بايد به مساله ايستگاه‌هاي زميني نيز اشاره كرد كه ايستگاه‌هاي زميني از نوع ثابت و موبايل توسط متخصصان كشور ساخته شده و در اقصي نقاط و مكان‌هاي مختلف قرار گرفته و هدايت و ارتباط با ماهواره را انجام مي‌دهند.

وزير دفاع با اشاره به اين‌كه " جرات و جسارت ايراني‌ها و دانشمندان ايراني در اين پروژه خود را نشان داد" گفت: در واقع اكنون زنجيره تجهيزات حضور ما درفضا كامل شده است و ما در بخش‌هاي مختلف ماهواره، ماهواره بر، ايستگاه‌هاي زميني و پرتاب به زنجيره كاملي دست پيدا كرده‌ايم.

وي با اشاره به اين‌كه " گرچه اين ماهواره اولين ماهواره و كوچك است، ولي راه را براي ورود به اين عرصه باز كرد" گفت: اين نشان از جسارت، نبوغ و خلاقيت ايراني‌ها دارد و مهمترين مساله در اين ارتباط بحث مديريت بود كه بتواند كل اين عمليات را هدايت كند و با موفقيت انجام شد و من اين موفقيت را به رهبر معظم انقلاب، همه دانشمندان و متخصصان كشورمان تبريك مي‌گويم. در اين ارتباط مجموعه كشور فعال بود و با تلاش همه اين موفقيت به ثمر رسيد.

وي هم‌چنين در مورد ماهواره مصباح نيز گفت: اين پروژه بعدي است كه بايد روي آن كار كنيم و همان‌طور كه رييس‌جمهور گفت قطعا مي‌توانيم خودمان كارهاي آن را انجام دهيم.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید