بیست و یکم بهمن، زمانی که ماه گرفتگی نیم سایه ای در آسمان رخ می داد، صلح ستارگان دو کشور پاکستان و هند را به هم پیوند داد. انجمن خورشید در پاکستان و گروه نجوم آماتوری کوچ در هند برگزارکنندگان این پروژه در دهکده های امداد کودکان دو کشور بودند.
نارندرا ساگار گور از گروه نجوم آماتوری کوچ برنامه صلح ستارگان را برای حدود 70 کودک در دهکده امداد کودکان شهر بوج برگزار کرد. برنامه با سخنرانی هایی در خصوص چگونگی رخداد گرفت آغاز شد و با رصد تلسکوپی ماه و ماه گرفتگی ادامه یافت.
در همین حال، چند کیلومتر آن طرفتر، کودکان در دهکده امداد شهر لاهور در سخنرانی ها و کارگاههای نجومی که حسن غزالی از انجمن خورشید آنها را ترتیب داده بود شرکت می کردند. کودکان در این برنامه ها مطالبی درباره گرفتها، ماه و سیارات منظومه شمسی آموختند. متاسفانه به علت شرایط بد آب و هوا کودکان پاکستانی فقط توانستند ماه را در هنگام طلوعش ببینند و پس از آن ماه در پشت ابرها پنهان شد.
در طی این دو برنامه نارندرا گور و حسن غزالی تماس تلفنی برقرار کردند. در طی این تماس، در حالی که کودکان پاکستانی فریاد می زدند: " ما دوستان شما هستیم!"، کودکان هندی بسیار هیجانزده بودند و یکی از آنها با حسن غزالی صحبت کرد و گفت که از برنامه بسیار لذت می برد. حرف زدن با کودکان دیگری که مانند خودشان در کشور همسایه همزمان به زیبایی های آسمان نگاه می کنند، برایشان ذوق و شوق بسیاری همراه داشت.
در نهایت کودکان که بسیار از برنامه بسیار لذت برده بودند اصرار می کردند که باز هم چنین برنامه ای برایشان برگزار کنند.
بر روی یکی از پوسترهای نسب شده در لاهور چنین نوشته شده بود: "یک خورشید، یک زمین، بدون هیچ مرزی". هدف پروژه صلح ستارگان گسترش صلح میان ملتهای گوناگون است تا نشان دهد هیچ مرز حقیقی میان انسانها وجود ندارد؛ همانگونه که در آسمان هیچ مرزی نیست. از هرکجا که به آسمان بنگرید آسمان یکی است.
"هرکجا هستم، باشم، آسمان مال من است." (سهراب سپهری)
برای دیدن عکسها و گزارش دقیق برنامه پاکستان، به زبان انگلیسی، اینجا بروید.
برای دیدن عکسها و گزارش دقیق هند، به زبان انگلیسی، اینجا بروید.