تبلیغات
گذر زهره
ارسال در: 1383/02/22-00:00
 19 خرداد سال 1383، سياره زهره برای نخستين بار طی 122 سال گذشته از روی قرص خورشيد عبور مي کند.

19 خرداد سال 1383، سياره زهره برای نخستين بار طی 122 سال گذشته از روی قرص خورشيد عبور مي کند. و ايران يکی از بهترين محل ها برای ديدن اين پديده نادر است.
 

 پوستر همایش تبریز

همایش تبریز

گذر زمانی رخ میدهد که یکی از سیارات زهره یا عطارد از دید ناظر زمینی از مقابل قرص خورشید عبور کند. این صحنه از پشت یک تلسکوپ که مجهز به پالایه مخصوص باشد , شبیه به یک نقطه تیره رنگ روی سطح خورشید است که در طی ساعاتی از نقطه ای از خورشید وارد و ساعاتی بعد نیز از آن خارج میشود. این همان اتفاقی است  که در 122 سال اخیر رخ نداده و به سبب طولانی بودن زمان وقوع آن پدیده ای نادر و قابل اهمیت است. ایران کشوری است که در منطقه مناسبی برای مشاهده مناسب این گذر یا عبور قرار گرفته است. هوای مناسب و اکثرا آفتابی آن و فاکتورهایی دیگر , ایران را از سالیان پیش مورد توجه قرار داده و  دانشمندان زیادی را از سراسر جهان به ایران خواهد کشاند.! به همین بهانه سمینارها  و همایشهای مختلفی نیز با نزدیک شدن به زمان گذر برگزار مشیود. چند دانشگاه و همچنین مرکز علمی و موسسه در نظر دارند تا گردهمایی هایی را در این باره برگزار کنند.

دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز با همکاری مرکز نجوم ایران و  مرکز پژوهشي نجوم و اختر فيزيک مراغه کنفرانس گذر سیاره زهره را برگزار میکند. در این همایش پروفسور کوچمي  و  پروفسور رزولت از فرانسه نیز شرکت خواهند داشت..این همایش در روزهای 17 و 18 خرداد ماه 1383 در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

به همین بهانه گفتگویی داشتیم با آقای دکتر عجب شیری زاده  در مورد برگزاری همایش تبریز .

دكتر عجب شير زاده عضو هيئت علمي  اين همايش در اين باره گفت با توجه به اهميت اين پديده همايشي با حضور محققاني از هلند فرانسه اذربايجان و لهستا ن توسط گروه فيزيك دانشگاه تبريز برگزار مي  شود . وي افزود اين همايش با همكاري مركز تحقيقات نجوم مراغه  دانشگاه تبريز  مركز تحقيقيات علوم پايه ايران ودفتر همكاري هاي علمي و فرهنگي ايران و  فرانسه  اجرا مي شود .عضو هيئت مديره انجمن نجوم ايران  افزود : گروههاي خارجي تجهيزات مناسب براي رصد و تحقيقات را   همراه خواهند داشت و همچنين محققان فرانسوي تعدادي عينك مناسب رصد خورشيد را هم به همراه مي آورند كه در اختيار علاقمندان قرار مي گيرد . شركت كنندگان در اين همايش پس از 2 روز بحث و بررسي اين پديده روز 19 خرداد به رصد اين گذر  و   انجام فعاليتهاي تحقيقاتي خواهند پرداخت .به گفته دكتر عجب شير زاده  اين همايش بررسي جو خورشيد و همچنين سياره زهره از جمله پروژه هايي است كه در هنگام گذر انجام خواهد شد .  وي فعاليتهاي مناسب براي منجمان اماتور را نيز اندازه گيري قطر خورشيد و قطر سياره زهره بر شمرد .  برگزار كنندگان اين همايش در صدد هستند علاوه بر رصد اين پديده در دانشگاه تبريزگروهي را نيز به محل رصد خانه تاريخي مراغه اعزام كنند تا از انجا نظاره گر اين پديده بي نظير باشند.

 برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین ثبت نام و ارسال مقاله به وب سایت اختصاصی این کنفرانس در آدرس زیر مراجعه نمایید.

http://www.tabrizu.ac.ir/venus/index-fa.htm

 علاوه بر همایش تبریز به مناسبت اين پديده و برای ارتقاء سطح فعاليت های نجوم آماتوری و آموزشی نجوم ، کارگاه و سمينار سه روزه ای با همکاری تعدادی از با تجربه ترين اخترشناس های آماتور و کارشناسان آموزش نجوم در روزهای 10 تا 12 خرداد در تهران برگزار خواهدشد. برگزار کنندگان  این همایش سه روزه  شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران - انجمن ترویج علم ایران و ماهنامه نجوم هستند . انجمن ترویج علم ایران -  انجمن بین المللی نجوم  IAU و ایزمو از حامیان این گردهمایی خواهند بود.

 

بخش های جنبی و ترویجی نجوم سخنرانی های مربوط به گذر زهره
روزنامه نگاری علمی - نجومی گذر زهره سال 83
انتخاب رصدگاهی ايده آل رصد گذر زهره و نکات رصدهای خورشيدی
تأسيس شبکه ای ملی برای آموزش نجوم گذر زهره در تاريخ
راه های آموزش نجوم در جوامع کوچک يک رصد تاريخی گذر زهره در ايران
نکته های ساخت تلسکوپ دابسونی پروژه های آماتوری برای ثبت گذر زهره
چگونه يک روز نجوم برگزار کنيم؟ عکاسی و فيلم برداری از گذر زهره و خورشيد
نجوم آماتوری در آمريکای شمالی  
نجوم آماتوری در ايران
نجوم آماتوری در هند
کسوف گردها (نمايش اسلايد ويژه)
گنج های ايران (نمايش اسلايد آسمان شب و طبيعت ايران)


برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این گردهمایی به این سایت مراجعه نمایید :
http://www.nojum.ir/transit2004
 

در اصفهان نیز مرکز پژوهشی هدایتگران اندیشه همایشی به مناسبت گذر زهره برگزار خواهد کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه نمایید . www.hrcglobal.net

 

 

 

سایت های مرتبط

 

 

 

 

 

 

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید