کمیته برگزاری نهمین ماراتن مسیه ایران، آخرین مهلت ثبت نام را دهم اسفندماه اعلام کرده است.ماراتن مسيه ايران رقابتي ميان جمعی منتخب از رصدگران اعماق آسمان از سراسر کشور است که از سال ۱۳۸۰ برگزار ميشود.
ماراتن مسيه ايران رقابتي ميان جمعی منتخب از رصدگران اعماق آسمان از سراسر کشور است که از سال ۱۳۸۰ برگزار ميشود. دقت و کيفيت اين برنامه، ملي بودن، نوع برگزاری و نظارت داوران، آن را در مقايسه با ماراتن های مسيه در ديگر کشورهاي جهان منحصر به فرد کرده است. در اين رقابت رصدگران باتجربه با ابزار رصدي خود (تلسکوپ يا دوربين دوچشمي مناسب) طي يک شب ۱۱۰ جرم فهرست اجرام ژرف آسمان مسيه را جستجو ميکنند. این اجرام شامل شماري از زيباترين سحابيها، کهکشانها و خوشههاي ستارهاي آسمان هستند. زمان مناسب براي ديدن تمام اين اجرام در طول يک شب، فروردين و ارديبهشت هر سال است.
نهمین ماراتن مسيه ايران در آستانه آغاز رسمی سال جهانی نجوم در ایران از 7 تا 10 فروردین 1388 برگزار می شود. با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با حامیان برگزاری این برنامه در استان خراسان جنوبی، به احتمال قریب به یقین رصدگاه میزبان برگزاری نهمین ماراتن مسیه پس از سال ها، رصدگاهی جز کاروانسرای خاطره انگیز قصره بهرام خواهد بود. محلی که اکنون قرار است رصدگاه نهمین ماراتن مسیه باشد، منطقه بسیار تاریک و حیرت انگیزی در نزدیکی شهر سه قلعه شهرستان بیرجند است. لازم به ذکر است که این منطقه چندین بار میزبان برگزاری رقابت های رصدی گوناگون از سوی انجمن آسمان توس بوده است.
طول و عرض جغرافیایی رصدگاه در شهر سه قلعه عبارت است از:
عرض جغرافیایی: 58° 14’ 45’’ شرقی
طول جغرافیایی: 33° 24’ 37’’ شمالی
تذکر: در صورتی که به هر دلیل امکان برگزاری نهمین ماراتن مسیه مطابق با استانداردهای مورد نظر انجمن نجوم ایران در این منطقه فراهم نشود، محل برگزاری این رقابت همچون سال های گذشته به رصدگاهی در حوالی تهران تغییر خواهد یافت و بدیهی است که در این حالت مدت زمان برگزاری ماراتن از چهار روز به دو روز کاهش می یابد.
پيش بيني ميشود از بين صدها متقاضي، پس از بررسي فرمها و سوابق رصدي و در برخي موارد با تماس تلفني حدود 150 نفر برای شرکت در نهمین ماراتن مسیه ایران انتخاب شوند. حداکثر مهلت ثبتنام تا پایان روز 10 اسفند (ساعت 24:00) است و فهرست اولیه پذيرفتهشدگان حداکثر تا 12 اسفند اعلام ميشود تا مراحل بعدی ثبت نام را کامل کنند و در نهایت نامشان در فهرست شرکت کنندگان نهایی رقابت در وبگاه شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام گردد.
چه کسانی برای شرکت در نهمین ماراتن مسیه ایران می توانند ثبت نام کنند؟
تمام شرکت کنندگان در ماراتن مسیه باید با صورت های فلکی و اجرام شناخته شده فهرست مسیه آشنا باشند و پیش از این به کمک اطلس های آسمان، علاوه بر رصد ماه و خورشید و سیارات، تجربه رصد اجرام اعماق آسمان از فهرست مسیه را با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی در کوله بار تجارب خویش داشته باشند و در حقیقت توانایی رصد و کار با ابزار اپتیکی آماتوری (تلسکوپ و دوربین دوچشمی) را داشته باشند.
تهيه تلسكوپ یا دوربین دوچشمی, نقشه آسمان, چراغ قوه و ساير ابزارهاي لازم براي رصد و شرکت در ماراتن مسیه بر عهده خود شركت كننده است.
مانعی برای امانت گرفتن ابزار رصدی از مراکزی همچون رصدخانه ها، فرهنگسراها، شهرداری ها و ... وجود ندارد، اما دقت کنید که اگر سازمان مالک تلسکوپ به شرط همراه بودن تکنسین اداری آن تلسکوپ و یا نفر همراه از حراست تلسکوپ را به رصدگر تحویل می دهد، امکان حضور آن شخص غیر رصدگر در کنار تلسکوپ در محل برگزاری رقابت وجود ندارد و فقط خود رصدگر و همگروهی اش است که می تواند همراه با تلسکوپ امانتی در رقابت شرکت کند (حتی اگر حاضر به پرداخت دو برابر هزینه حضور در برنامه نیز باشد!).
چنانچه برای حصول این امر نیاز به نامه نگاری از سوی انجمن نجوم باشد، لازم است این موضوع را از طریق ایمیل با همکاران کمیته برگزاری رقابت مسیه در میان بگذارید.
نهمین ماراتن مسیه در سه بخش رقابت، آموزش و عکاسی برگزار می شود:
بخش رقابت، مختص رصدگران با تجربه ای است که تا کنون بیش از تر نیمی از اجرام فهرست مسیه را رصد کرده اند و با این قصد در ماراتن شرکت می کنند که تمام یا حدود 70% اجرام فهرست مسیه را طی یک شب در کنار زبده ترین رصدگران ایران رصد کنند. داوران که همگی از رصدگران باتجربه کشور هستند، بر روند صحت کار رصد این دسته از شرکت کنندگان نظارت خواهند داشت و نتایج رصدها را همراه با خود رصدگران ثبت خواهند کرد.
بخش آموزش، ویژه رصدگران علاقه مندی است که تجربه رصد کمتر از نیمی از اجرام فهرست مسیه را پیش از این کسب کرده اند. شرکت کنندگان در رده آموزش، دست کم باید با اصول رصد اجرام غیر ستاره ای آشنا باشند و پیش از این حداقل حدود 10 جرم مسیه را رصد کرده باشند. در این بخش داوران با تجربه ای که از مدرسان شناخته شده نجوم رصدی هستند، شرکت کنندگان در رده آموزش را برای رصد اجرام مسیه راهنمایی می کنند و همچون یک معلم دلسوز از ابتدا تا پایان رقابت در کار آن ها خواهند بود و بر روش کارشان نظارت کرده، ایرادهای احتمالی در شیوه رصد را به شرکت کنندگان گوشزد خواهند کرد.
تذکر: برای پذیرش در هر دو رده آموزش و رقابت، شرکت کنندگانی که از استان های محروم و مرزی کشور قصد شرکت دارند در اولویت انتخاب و پذیرش قرار خواهند داشت و نسبت به پذیرفتن شرکت کنندگان از شهرهایی همچون تهران، مشهد و اصفهان که سطح مطلوب تری نسبت به سایر شهرها از نظر توسعه نجوم آماتوری دارند، سخت گیری بیشتری اعمال خواهد شد.
بخش عکاسی، چنانچه تعداد متقاضیانش به حد نصاب لازم برسد، در کنار رده های رقابتی تلسکوپ و دوربین دوچشمی، رده عکاسی ماراتن مسیه نیز افزوده خواهد شد. این بخش نخستین بار به طور آزمایشی در ششمین رقابت مسیه انجام شده بود و داوری در آن نیز جداگانه انجام می شود. شرکت کنندگان در این رده، همزمان با سایر رصدگران که به رصد اجرام فهرست مسیه می پردازند، به عکاسی از این اجرام در طول یک شب خواهند پرداخت و بدیهی است که عکاسی از نماهای باز آسمان و ثبت رد ستارگان هدف این بخش از رقابت نیست و با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ بدون موتور ردیاب نمی توان در این بخش شرکت کرد. پس از پایان رقابت نتیجه کار عکاسان در طول رقابت، از بعد کیفی و کمی با یکدیگر مقایسه می شود. همراه داشتن کلیه ابزارهای لازم برای عکاسی ژرف آسمان از قبیل تلسکوپ، سه پایه موتور دار مناسب، دوربین عکاسی دیجیتال مناسب، گاید اسکوپ و ... بر عهده شرکت کننده است. علاقه مندان در صورت تمایل به شرکت در این بخش ، باید به سوال آیا تمایل و امکان شرکت در بخش عکاسی ماراتن مسیه را دارید؟ که در فرم ثبت نام قید شده است پاسخ مثبت دهند و در بخش مربوطه، کلیه مشخصات ابزارهای عکاسی که با آن قصد شرکت در رقابت دارند را همراه با نوع تلسکوپ و سه پایه به طور دقیق ذکر کنند و به این ترتیب در صورت تشکیل بخش عکاسی رقابت در کنار سایر عکاسان در این بخش شرکت کنند. تشکیل یا عدم تشکیل این بخش پس از به دست آمدن اطلاعات لازم از پذیرفته شدگان در زمان اعلام اسامی نهایی شرکت کنندگان در روزهای پایانی سال جاری مشخص خواهد شد.
شرايط شرکت گروهی
رصدگران با دوربينهاي دوچشمي فقط به صورت انفرادي ميتوانند شرکت کنند و امکان شرکت گروهي با دوربينهاي دوچشمي کوچکتر از 120×20 و تلسکوپهايي با قطر دهانه کوچکتر از ۹ سانتي متر نيست. شرايط پذيرش گروهي به صورت زير است: گروه ۲ نفره براي تلسکوپهاي ۹ سانتي متر و بزرگتر و دوربين دوچشمي با قطر شيئي ۱۲۰ ميلي متر (يا دوربين هاي ۱۰۰ ميليمتر تلسکوپي با استقرار چنگالي) که البته رصدگر مي تواند با چنين ابزارهايي به صورت انفرادي نيز شرکت کند. گروه ۳ نفره براي تلسکوپ ۱۲ اينچ (۳۰ سانتيمتر) و بزرگتر يا دوربين دوچشمي با قطر شيئي ۱۵۰ ميليمتر که رصدگر ميتواند به صورت انفرادي نيز با چنين ابزارهايي شرکت کند.
شرکت کننده لازم است که اطلاعات مربوط به ابزار رصدی را به درستی در فرم ثبت نام پر کند و در صورت تغییر احتمالی نوع ابزار رصدی این موضوع را از طریق ایمیل با همکاران کمیته برگزاری مارتن مسیه در میان بگذارد. حداقل گشودگي (قطر دهانه) ابزار رصدي، چه تلسکوپ و چه دوربين دوچشمي، براي شرکت در برنامه 70 ميليمتر است. مگر اين که رصدگر از ابزار 60 ميلي متري با اپتيک بسيار دقيق استفاده کند و این موضوع را از طریق ایمیل با همکاران کمیته برگزاری رقابت مسیه در میان بگذارد. رصدگران در سه رده دوربین دوچشمي، تلسکوپ، و تلسکوپ الکترونيک (بدون استفاده از جستجوگر خودکار) رقابت ميکنند.
چگونگی سفر به بیرجند
شرکتکنندگان ظهر 6 فروردين از تهران با خودروی مناسب تدارک دیده شده به سمت بیرجند حرکت ميکنند و در 11 فروردين به تهران بازميگردند. در صورت قطعی شدن حمایت استانداری خراسان جنوبی نسبت به در اختیار قرار دادن اتوبوس، هزینه ای برای حمل و نقل از شرکت کنندگان دریافت نخواهد شد. بدیهی است که در صورت عدم حصول این امر، انجمن نجوم ایران خودروهای ایمن و مناسبی برای انتقال شرکت کنندگان از تهران به بیرجند تدارک خواهد دید و هزینه سفر با آن، به صورت جداگانه از شرکت کنندگان دریافت خواهد شد. این روش سفری است که ما آن را توصیه می کنیم.
متاسفانه امکان سفر با قطار به بیرجند مهیا نیست. شرکت کنندگانی که تمایل دارند با هواپیما به بیرجند سفر کنند، پس از اعلام اسامی اولیه پذیرفته شدگان در روی وبسایت شاخه آماتوری و مشاهده نامشان، ضمن اقدام موازی برای تکمیل مراحل ثبت نام می توانند برای تهیه بلیط هواپیما اقدام کنند.
به هر حال با هر وسیله ای که به بیرجند سفر می کنید، برای حضور در ماراتن مسیه و سفر از بیرجند به سه قلعه (رصدگاه ماراتن نهم) ملزم به استفاده از خودروهای تدارک دیده شده خواهید بود و امکان حضور در رصدگاه با خودروی شخصی وجود نخواهد داشت.
ثبت نام برای شرکت در ماراتن و شیوه پرداخت وجه
هزينهي ثبت نام در اين برنامه براي اعضای شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران 25000 تومان و براي غير اعضا 30000 تومان است که این مبلغ پس از درج نام شرکت کننده در جمع پذيرفتهشدگان اولیه در اطلاعیه بعدی، بایستی تا موعدی که مشخص خواهد گردید به حساب انجمن نجوم ایران واریز شود و فقط در این صورت است که ثبت نام کامل می شود و نام شرکت کننده در جمع اسامی نهایی پذیرفته شدگان برای حضور در بیرجند قرار می گیرد. از این رو درباره مبالغی که تا پیش از حصول این امر از سوی داوطلبان شرکت در ماراتن مسیه به حساب انجمن نجوم ایران واریز شود مسئولیتی متوجه کمیته برگزاری این رقابت نخواهد بود.
آیا می توان با دوست یا یکی از اعضای خانواده یا صرفاٌ برای تماشای رقابت در ماراتن مسیه شرکت کرد؟
با توجه به تلاش انجمن نجوم ايران در حفظ کيفيت اين برنامه و فضاي محدود محل برگزاري، فقط پذيرفتهشدگان نهایی (بدون همراه) ميتوانند در ماراتن مسیه شرکت کنند و بجز داوران، پیشاهنگان و همکاران اجرا، خبرنگاران مدعو و میهمانان ویژه، متاسفانه امکان شرکت افرادي که مايل به همراهي يا فقط ديدن رقابت از نزدیک هستند وجود ندارد و پيشنهاد ميشود علاقهمندان به رصدهاي عمومي آسمان شب، در برنامه هاي مشابهی که در گشت هاي نجومي موسسات و انجمنهاي نجومي در شهر محل زندگی شان برگزار می کنند شرکت نمایند و پس از کسب تجربه هاي کافي در صورت تمايل در ماراتن مسيه ايران شرکت کنند.
امکان شرکت گروهي نيز براي علاقهمندان وجود دارد که البته تک تک اعضای گروه بايد داراي شرايط پذيرش در ماراتن مسيه باشند.
متاسفانه امکان حضور سایر همراهان (همانند والدین، دوست و ...) به همراه شرکت کننده به هیچ وجه ممکن نیست. همراهان شرکت کنندگان می توانند به بیرجند سفر کنند و در مراکز اقامتی این شهر نظیر هتل ها و ... در ایام نوروز اقامت کنند. اما امکان اسکان این عزیزان در محل اسکان شرکت کنندگان ماراتن وجود ندارد و لذا بایستی از قبل به فکر رزرو جا در ایام نوروز باشند. این مورد درباره سرپرست هاي محترم گروه هاي نجومي كه تمايل دارند همراه دوستان يا دانش آموزانشان در برنامه حضور داشته باشند نيز صادق است. بنابراين فقط شركت كنندگان، داوران، تيم پیشاهنگی و اجرا، خبرنگاران مدعو ومیمانان ویژه ماراتن مسیه عازم محل برگزاري اين رقابت خواهند شد.
چند نکته مهم برای ثبت نام و شرکت در نهمین ماراتن مسیه
- استخراج ترتیب رصد 110 اجرام ماراتن مسیه از ابتدای شب تا سپیده صبح بر عهده خود شرکت کنندگان است و ضمانتی از بابت ارائه ترتیب رصدی اجرام از سوی کمیته برگزاری وجود ندارد. در نهمین ماراتن مسیه علاوه بر فهرست مسیه، رصد 30 جرم از فهرست NGC و IC به شرکت کنندگان در روز رقابت پیشنهاد داده خواهد شد و رصدگران باید در همان محل در صورت تمایل برای رصد این اجرام برنامه ریزی کنند. با این حال رصد اجرام فهرست مسیه در اولویت کاری است.
- در نهمین ماراتن مسیه ایران برنامه های جانبی از قبیل برنامه رسمی افتتاحیه و اختتامیه همراه با سخنرانی و کارگاه آموزشی کوتاه و نیز طبیعت گردی در منطقه رصدگاه پیش بینی شده که جزییات آن در اطلاعیه های بعدی اعلام خواهد شد.
- تمامی متقاضیان شرکت در نهمین ماراتن مسیه ملزم به تکمیل فرم اینترنتی ثبت نام هستند و هیچ شرکت کننده ای بدون پر نمودن این فرم امکان حضور در برنامه را نخواهد داشت. توجه کنید که ماراتن مسیه در سطح ملی برگزار می شود، عدم رعایت اولیه ترین ضوابط منجر به برهم خوردن نظم در اجرای کارها خواهد شد. برگزاری موفق و منظم نهمین ماراتن مسیه ایران نیازمند رعایت نظم تیمی کامل در تمام مراحل از سوی برگزارکنندگان و شرکت کنندگان است.
- فرم ثبت نامی که داوطلب شرکت در ماراتن مسیه تکمیل می کند، نخست به منزله شناسنامه او برای کمیته رقابت های شاخه آماتوری است. رعایت صداقت و دقت در پرکردن فرم مربوطه دومین موردی است که مد نظر این کمیته قرار خواهد گرفت. متقاضی بایستی از به کاربردن عبارات مبهم به خصوص در بخشی که مربوط به تجربیات رصدی است خودداری کند و اطلاعات خواسته شده را به طور کامل و صحیح وارد کند.
- وجود هر گونه اطلاعات نادرست در فرم رصدی منجر به عدم گزينش متقاضی از سوي كميته برگزاري نهمین ماراتن مسیه خواهد شد.
- چنانچه در زمان ثبت نام، وضعيت و نوع ابزار متقاضي براي شركت در برنامه مشخص نباشد، بايستي به طور موقت نام ابزاري را كه بيشترين احتمال دسترسي به آن در زمان برگزاري ماراتن را دارد در فرم ثبت نام ذكركند و اگر در روزهاي بعد از ثبت نام قصد شركت با ابزار ديگري را داشت، بايستي نوع ابزار را در اسرع وقت و از طريق پست الكترونيك به اطلاع همکاران پذيرش رقابت برساند.
- رصدگر و نیز هم گروهی رصدگر، هر دو بایستی از سطح تجربه رصدی لازم برخوردار باشند. پرکردن فرم ثبت نام از طرف یکی از اعضای گروه رصدی برای شرکت در رقابت کافی نبوده و هر دو نفر بایستی نسبت به تکمیل فرم ثبت نام به طور جداگانه، تا پایان روز 10 اسفند 1387 اقدام نمایند. پس از پذیرفته شدن هر دو نفر و اعلام اسامی آنان در این پایگاه اینترنتی، ضمن تکمیل سایر مدارک و جدول مشخصات فردی، هر یک به طور جداگانه نام رصدگر همگروه را در جدول مشخصاتی که از طریق پست الکترونیک برای آنها ارسال می شود اعلام می نمایند و به این ترتیب هر دوی آنها در ماراتن مسیه با یک ابزار کار خواهند کرد و همگروه خواهند بود.
- در صورت لزوم، کمیته برگزاری ماراتن مسیه جهت دریافت اطلاعات بیشتر از تجارب و فعالیت های برخی از رصدگران با آنان تماس تلفنی برقرار خواهد نمود. از این رو لازم است شماره تلفن بدون اشتباه تایپی در فرم وارد شود. همچنین داوطلب باید شماره یا شماره تلفن هائی را ذكر كند که امکان دسترسی به او را در هر زمانی فراهم سازد. توجه کنید که تماس تلفنی با همه رصدگران انجام نخواهد شد. بنابراین عدم برقراری این تماس به منزله حذف قطعی نام داوطلب از فهرست پذیرفته شدگان نیست.
- تنها معناي عدم پذيرش يك متقاضي (به خصوص از تهران) چيزي جز محدوديت شاخه آماتوري در پذيرفتن شركت كنندگان نيست. اين علاقه مندان تنها بايستي كمي تجارب رصدي خود را بالاتر ببرند تا بتوانند در دوره هاي بعدي در مقام مقايسه با ديگر شركت كنندگان در اولويت قرار بگيرند. ذكر اين نكته كه برای مثال در ششمين ماراتن مسيه از هر چهار نفر تنها يك نفر توانست امكان حضور در برنامه را پيدا كند، خود بيانگر معناي واژه محدوديت است.
- تمامي افرادي كه در 12 اسفند، اسامي آنها به عنوان شركت كننده روي سايت شاخه آماتوري انجمن نجوم قرار مي گيرد مجاز به پرداخت بانكي وجه ثبت نام و اطلاع شماره رسيد بانكي به مسئولان پذيرش رقابت هستند.
- متقاضیانی که پس از ثبت نام (اعم از اوليه و قطعي) در هر زمان و به هر دلیل قصد انصراف از شرکت در ماراتن را داشتند بایستی در اسرع وقت تصمیم خود را به همکاران کمیته برگزاری ماراتن نهم اطلاع دهند. عدم اطلاع به موقع این افراد ممکن است امکان حضور در برنامه را از سایر متقاضیان سلب کند. بی توجهی به این مسئله در گزینش اين افراد برای شركت در برنامه های آتي که شاخه آماتوری انجمن نجوم برگزار می کند، تاثیرگذار خواهد بود.
- ساير نكاتي كه بايستي در مراحل بعدي مورد توجه شركت كنندگان قرار گيرد در روزهاي پيش رو به اطلاع خواهد رسيد. از این رو داوطلبان شرکت در نهمین ماراتن مسیه لازم است که حداقل هر دو روز یک بار با بازدید از این پایگاه اینترنتی و نیز چک کردن محتوای ایمیل خود که در فرم ثبت نام درج نموده بودند، از آخرین اخبار مربوط به اوضاع برگزاری این رقابت آگاه شوند. داوطلبان دقت کنند که اگر نشانی ایمیل را به درستی در فرم ثبت نام وارد نکرده باشند، نامه های مربوطه را دریافت نخواهند کرد.
کمیته برگزاری نهمین ماراتن مسیه ایران و حامیان این برنامه
احمد کریمی از سوی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، دبیری نهمین ماراتن مسیه را عهده دار است و محمدحسین الماسی و ساناز مصطفی زاده همکاران او در کمیته برگزاری این رقابت در انجمن نجوم ایران هستند که امور مربوط به ثبت نام، گزینش شرکت کنندگان و برنامه ریزی ماراتن نهم زیر نظر آن ها انجام می شود. این کمیته پیش از برگزاری ماراتن در مقاطع گوناگون از کمک های کاظم کوکرم، پورنگ پورحسینی و بابک امین تفرشی نیز بهره می برد.
ارتباط با اعضای این کمیته و دبیر نهمین ماراتن مسیه برای طرح پرسش ها و پیشنهادات و انتقادات از طریق پست الکترونیک زیر در سریع ترین زمان امکان پذیر خواهد بود: messier.marathon@gmail.com
مرکز رشد واحدهای فناوری استان خراسان جنوبی حامی اصلی نهمین ماراتن مسیه است و بخشداری سه قلعه و سازمان میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی از دیگر حامیان هستند که انجمن نجوم ایران را در برگزاری این رقابت ملی یاری می دهند.
اعضای انجمن نجوم آسمان مهر بیرجند و هسته نجوم مرکز رشد واحد های فناوری استان خراسان جنوبی کمیته برگزاری نهمین ماراتن مسیه را در برنامه ریزی این رقابت یاری می دهند و با آنها در جهت ارتباط با نهادهای حامی برگزاری این رقابت در استان خراسان جنوبی و فراهم کردن مقدمات برگزاری این رویداد ملی در محل سه قلعه همکاری می کنند.
سخن پایانی
ماراتن مسيه ايران با هدف گرد هم آمدن بهترين رصدگران اعماق آسمان از سراسر ايران در يک شب رصدي و زير آسمان پر ستاره، يعني همان چيزي که همهي ما را دلباخته خود کرده است، برگزار ميشود. هدف اصلي با هم بودن، ايجاد ارتباط ميان منجمان آماتور باتجربه و محک زدن تواناييهاي رصدي هر شرکت کننده است. رقابت هدف دوم است. نهمین رقابت مسیه بزرگ ترین گردهمایی منجمان آماتور فعال ایران در آستانه آغاز سال جهانی نجوم در ایران است و باید این فرصت را در جهت ایجاد ارتباطات سازنده میان گروه های نجومی و تبادل تجربیات مغتنم شمرد.
علاقه مندان براي دريافت اطلاعات بيشتر درباره ماراتن مسيه ميتوانند مقالههاي راهنما در مجله نجوم شماره ۱۱۲ و شماره ۱۴۵-۱۴۶ و همين طور گزارش های تفصیلی برگزاری این رقابت در وبگاه شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران را مطالعه کنند.