تبلیغات
چند خبر فضایی از ایران
ارسال در: 1388/07/15-00:00
چند خبر فضایی همراه با برنامه های هفته فضا در ایران



محمد رحیمی

پرتاب راكت پژوهشي «كاوش 3» با قابليت تست زيرسيستم‌هاي فضايي تا پايان سال

دكتر محمد ابراهيمي با بيان اين با آناليزهايي كه در نتايج پرتاب دوم راكت «كاوش» داشتيم، در حال برنامه‌ريزي براي پرتاب بعدي هستيم، گفت: تمام داده‌هاي مورد نياز مانند شتاب سنج‌ها، سنسورهاي دما و حتي اطمينان از باز بودن پره‌ها تا قبل از عمليات را از پرتاب راكت «كاوش ــ 2» دريافت كرده و همگي سالم بوده‌اند، بنابراين از نظر ديتاهاي آزمايشي تست كاملا موفق بوده است.

مدير فني طرح راكت‌هاي كاوش با بيان اين كه اين موفقيت‌ها صرفا نقطه شروع بوده‌اند، تصريح كرد: اميدواريم با هماهنگي مجموعه‌هاي مرتبط پرتاب سوم راكت كاوش تا انتهاي سال انجام شود.

ابراهيمي با بيان اين كه راكت‌هاي كاوش به عنوان راكت‌هاي پژوهشي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، درباره اهداف پرتاب سومين راكت كاوش گفت: سنسورهايي قابليت كاربرد در ماهواره و فضاپيماها را دارند كه قبلا با موفقيت تست شده باشند؛ بنابراين بايد تمام فن‌آوريهاي مورد استفاده در تجهيزات فضايي طي پرتاب‌هايي مثل پرتاب راكت‌هاي كاوش ارزيابي و از عملكرد آنها مطمئن شده باشيم چون اگر در زيرسيستم‌هاي اين قبيل راكت‌ها مشكلي پيدا شود، فرصت جبران وجود دارد، اما اگر يك ماهواره گران قيمت و يا فضاپيمايي كه يك موجود زنده را حمل مي‌كند دچار مشكل شود، فرصتي براي جبران وجود ندارد. لذا تلاش داريم با پرتاب راكت‌هاي‌ كاوش مشكلات احتمالي را شناسايي و رفع كنيم.

عضو هيات علمي پژوهشگاه هوافضا خاطر نشان كرد: بايد قدم به قدم به اين تكنولوژي‌ها دست يافته و آن را تكميل كنيم تا بتوان آنها را در مجموعه‌هاي پيچيده به كار برد تا هزينه فضايي كشور افزايش نيابد.

وي تاكيد كرد: پژوهشگاه آمادگي دارد كه زيرسيستم‌هاي مختلف فضايي را طي پرتاب‌هاي راكت كاوش مورد مطالعه، اعتبار سنجي و صحه گذاري قرار دهد كه در اين مورد تفاهم‌نام‌هايي‌ داريم.

گفتني است، در راستاي طرح راكت‌هاي كاوش، راكت «كاوش -2»، آذرماه سال گذشته با موفقيت به فضا پرتاب و با انجام ماموريت خود به وسيله چتر مخصوص پس از دقايقي به زمين بازگشت.

پرتاب اين راكت كاوش با هدف ثبت و ارسال صحيح داده‌هاي محيطي، ارسال صحيح و به موقع فرامين، انجام جدايش موتور و محموله و عملكرد صحيح سيستم بازيابي صورت گرفت كه نتايج حاصله در طول مدت حضور در فضا با اهداف مورد نظر منطبق بود.

راكت كاوش 2 داراي سه بخش عمده شامل مجموعه حامل، مجموعه آزمايشگاه فضايي و مجموعه بازيابي بود.

جايگاه ويژه پروژه راكت‌هاي كاوش در ميان پروژه‌ها و سيستم‌هاي فضايي كشورهاي مختلف موجب شده است، هم اكنون نيز با گذشت حدود 50 سال از ساخت و پرتاب اولين راكت كاوش، كشورهاي صاحب تكنولوژي فضايي، هر ساله تعداد زيادي از اين راكت‌ها را به منظور توسعه علوم و فن‌آوري به فضا پرتاب كنند.


برنامه های هفته فضا که توسط سازمان فضایی ایران در نظر گرفته شده است

گزارش هاتاریخدر شهراجراراديو و تلويزيونجانبي

گزارش افتتاحیه
گزارش ایرانگردی

شنبه
1388/7/11

افتتاحیه نمایشگاه فضایی (8 صبح)
 
بازديد از آسمان نما (9 تا 17) - سازمان جغرافیایی
پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان

گزارش سمینار
گزارش ایرانگردی

يکشنبه 
1388/7/12
برگزاری نمايشگاه در مدارس سمینار تخصصی (پژوهشکده تحقیقات فضایی) - (8 تا 16)پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان
دوشنبه 
1388/7/13
برگزاری نمايشگاه در مدارسسمينار "چشم انداز خدمات متقابل فناوری فضايي و دانش نجوم در ايران آينده"
(پژوهشکده تحقیقات فضایی)
پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان
سه شنبه
1388/7/14
برگزاري مراسم - پژوهشگاه هوافضا برگزاری نمايشگاه در مدارس

ارائه سخنرانی علمی و دستاوردهای فناوری (8-14) - پژوهشگاه هوافضا
( پژوهشکده تحقیقات فضایی)

همایش گروه پژوهشی مهندسی هوا فضای دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان
چهار شنبه
1388/7/15
برگزاری نمايشگاه در مدارس

کارگاه "کاربرد سنجش از دور و سيستم اطلاعات جغرافيايي در منابع آب" (8-16)

سیزدهمین نشست علمی ماهانه موسسه علوم و کیهان شناسی هفت آسمان با موضوع شاتل های فضایی (کرج)

پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان
پنجشنبه
1388/7/16
اجرای مسابقه نقاشی برای کودکان به مناسبت هفته جهانی فضا (مکان: پژوهشکده تحقیقات فضایی)پخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  
مصاحبه تخصصی - راديو جوان
جمعه
1388/7/17
برگزاری نمايشگاه در مدارساجرای برنامه فرهنگی و علمی در پارک ملتپخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4، 
مصاحبه تخصصی - راديو جوان







شنبه
1388/7/18
برگزاری نمايشگاه در مدارساختتاميه هفته جهانی فضاپخش فيلم سينمايي فضايي در شبکه هاي 5 و 4،  مصاحبه تخصصی - راديو جوان
برنامه ايرانگردي - يک گروه به اجراي برنامه با موضوع فضا در يک مسير از پيش تعيين شده در کشور مي پردازند و اطلاع رساني ميکنند

مسابقه مقاله نويسي، ساخت ماکت، نقاشی و پوستر به مناسبت اين هفته برگزار شده و به برگزيدگان جايزه اعطا مي شود

مهندس رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا اظهار داشت: هفته فضا فرصتی است برای بازشناسی فرصت ها و بازنگری در رفع غفلت هایی که شاید به مرور ایام صورت گرفته است.

  

وی افزود: فشار تکنولوژی باعث کم کردن هزینه ها می شود و اگر فناوری فضایی نداشته باشیم برای دریافت برخی خدمات مرتبط باید هزینه های بیشتری را نسبت به سایرین بپردازیم. ايشان در بخشي ديگر از سخنان خود انسجام یکسری ساختار های رسمی به وجود آمده همچون شورای عالی فضایی که دستگاههای مختلف در آن حضور دارند را نقطه قوتی برای توسعه فضا در کشور دانست و ادامه داد: اگر بخواهیم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به نقش کاربردی فضا اشاره کنیم باید بگوییم در این حوزه وابسته به مسائل فضایی هستیم. وی با بیان این که ارتباطات فضایی، کانال های ما به دنیای خارج هستند تصریح کرد: بسیاری از فناوری هایی که در کشور های دیگر است برای کشور ما با محدودیت مواجه می شود. وی با اشاره به محدودیت های اعمال شده به کشور در زمینه تولید انرژی و فناوری های فضایی اضافه کرد: در طی سه یا چهار دهه گذشته کشور ها دو حوزه هسته ای و فضایی را برای پیشرفت خود کنار هم قرار می دهند. وی با تاکید بر پیشرفت های کشور هند در دو حوزه فناوری هسته و فناوری فضایی گفت: هند این دو عامل را به عنوان راهبرد توسعه خود در نظر گرفته و در حال حاضر بسیاری از کاربردها را به صورت بومی در آورده است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: فشار تکنولوژی باعث کم کردن هزینه ها می شود و اگر فناوری فضایی نداشته باشیم برای دریافت برخی خدمات مرتبط، باید هزینه های بیشتری را نسبت به سایرین بپردازیم. تقی پور گفت: باید زمینه دستیابی به فناوری فضایی برای ملت ایران فراهم شود تا با هزیه کمتر بتوان به خدمات دسترسی داشت. وی در خصوص هزینه بالای اینترنت در کشور اظهار داشت: چنانچه فناوری فضایی در کشور بومی شود به طور قطع قیمت اینترنت کاهش می یابد. ويژه‌برنامه آغاز هفته جهاني فضا امروز شنبه 11 مهرماه در تالار شهيد قندي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با حضور مسوولان، اساتيد و كارشناسان بخش فضايي كشور افتتاح شد و علاوه بر مهندس تقي‌پور، دكتر فرقاني معاون وزير و رياست سازمان فضايي ايران، دكتر ابراهيمي رئیس گروه صنایع فضایی صا ایران و دكتر بهرامي رياست پژوهشگاه هوافضا به ايراد سخنراني پرداختند. در حاشيه اين مراسم، نخستين نمايشگاه تخصصي صنايع فضايي ايران با حضور وزير ارتباطات افتتاح شد؛ اين نمايشگاه در محل سالن تابستاني مجموعه فرهنگي-ورزشي باشگاه پيام به مدت يكهفته هر روزه از ساعت 9 الي 15 داير خواهد بود.

نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید