تبلیغات
سیاره سرخ
ارسال در: 1383/03/08-00:00
 آغاز عصر نوین اکتشافات فضایی در سیاره سرخ.

 آغاز عصر نوین اکتشافات فضایی در سیاره سرخ.

در تصویر فوق،مدار زمین(آبی) و مدار مریخ(قرمز) حول خورشید نشان داده شده است. ساعت 22:53 سه شنبه 5 شهریور 1382،این دو سیاره در نزدیکترین فاصله ممکن از یکدیگر قرار گرفتند.

دور جدید فرمانروایی سلطان سرخ منظومه خورشیدی، تقریبا از شهریور ماه سال گذشته آغاز شد. مریخ به نزدیکترین فاصله خود با زمین رسید. بسیاری از تلسکوپهای  کوچک آماتوری به سویش نشانه رفتند و با کمی خوش شانسی، یخهای قطبی، بزرگترین قله منظومه شمسی، دره ای عظیم و ...  خلاصه عارضه ای از سطحش را شکار کردند.

اگرچه دیدن و عکاسی از الهه خون خوار جنگ، از نزدیکترین فاصله با زمینیان، دلچسب و اغوا کننده بود، اما ذهن بلند پرواز بشر را کافی نمی نمود. همراه با از دست رفتن فضاپیمای نوزومی ژاپن و از کار افتادن کاوشگر انگلیسی بیگل 2 ، مدار گرد اروپایی سریع السیر مریخ و نیز دوقولوهای مریخی امریکایی ، اسپریت و آپورچونیتی با نئفقیت به مریخ رسیدند و خبرها و اطلاعات کم نظیری ، اینبار از فاصله ای بسیار نزدیکتر از آنچه هر تلسکوپی بر روی زمین می توانست ببیند به ارمغان آوردند.

و حالا ...  بیش از سه ماه از حضور دو مریخ نورد ناسا در مریخ می گذرد. این دو موفق شدند تا آثاری قطعی از وجود آب در گذشته سیاره بیابند. مدارگرد سریع السیر مریخ تصاویر 3 بعدی با کیفیت بسیار بالایی از سطح مریخ تهیه کرده که جزییات بسیار کوچک از سطح مریخ در آن به خوبی مشخص است مدار گرد ادیسه ناسا 10 هزارمین گردش خود بدور این سیاره را جشن می گیرد. بشر وفق شد تا مریخ ، این اسرار آمیزترین سیاره در طول تاریخ را تسخیر کند. اگرچه برنامه های بلند پروازانه هنوز ادامه خواهد داشت و هنوز انجام نشده های زیادی در آنجا باقی مانده اند.و بدین ترتیب جرم سرخ رنگی که این روزها بعد از غروب در کنار زحل خود نمایی می کند، زارهای خود را برای مان نمایان می سازد.

مریخ نورد اسپریت همچنان در تپه های کلمبیا بسر می برد. این مریخ نورد چند روز پیش به دلیل اشکالی که در نرم افزار آن وجود داشت، در تشخیص موقعیت نهایی خو

 دچار مشکل شده بود که در روزهای بعد با استفاده از دوربین پاناروما و ناوبری خود، این اشکال بر طرف شد. با این حال این توقف در برنامه ها خالی از لطف هم نبود: به مدد سارژ کامل باطری ها در طول این مدت اسپریت در صد و سی و سوین روز ماموریتش 113 متر راه رفت  که 78 متر آن توسط ناوبری اتوماتیک خود روبوت انجام شد و رکورد حرکت با این سیستم را شکست. اسپریت تا کنون 2743 متر پیموده و کاملا  سالم است.گرچه آپورچونیتی کاملا سالماست اما به نظر می رسد کمی تنبل شده. عبور از ضلع جنوبی  دهانه اندورنس و اشکالی در سیستم ارتباطی آن باعث شده تا باطریهای آن کمی ضعیف شوند. عبور از این دهانه با شیب 8 درجه ای اش با عث شد تا صفحه خورشیدی کمی مایل شود ونورخورشید به درستی به صفحات نرسد.  آپورچونیتی امروز استراحت خواهد کرد تا کمی به خودش برسد!

 

هرچند که کارهای ارزشمند مدارگرد ادیسه 2001 در هیاهوی اکتشافات مریخ نوردها کمرنگ شده بود، اما تصاویر و نقشهای ارزشمند این سفینه نیز، ویژگیهای منحصر به فرد خود را داشت. ادیسه در روز یکشنبه به رکوردی تحسین برانگیز نیز دست یافت. این سفینه موفق شد تا 10 هزامین مدار خود به دور سیاره سرخ را نیز کامل کند. ادیسه برای انجام سه کار طراحی شده بود:

 

  1. 1نقشه برداری شیمیایی و معدنی از سطح مریخ برای پاسخ ب این سوال که مریخ از چه ساخته شده؟

  2. جستجو برای یافتن آب در زیر لایه هایی نازک از سطح

  3. اندازه گیری و تجزیه و تحلیل میزان تشعشعات محیطی و تعیین میزان تاثیر آن بر روی انسان 

جدیدترین تصویر مریخ نورد آپورچونیتی (فرصت) از یکی از دشتهای مریخ برای مشاهده جدیدترین تصاویر به این آدرس مراجعه نمایید : http://marsrovers.jpl.nasa.gov

 

مدارگرد "مارس اکسپرس" مهمان ناکام انگلیسی ها "بیگل 2" را به مریخ رساند. سو مدیریت عامل اصلی این ناکامی بیان شده است.

ادیسه در 19 فروردین سال 80 از فلوریدا پرتاب شد و از اول اسفند 81 کار نقشه برداری خود را آغاز کرد. داده هایی که ادیسه از سطح مریخ فرستاده است ، نیازمند سالها مطالعه و تحقیق است.مریخ نشین انگلیسی بیگل 2 که همراه با مدارگرد سریع السیر مریخ اروپایی ها عازم سیاره سرخ شده بود، از کار افتاد و امیدهای بیشمار محققانی را که به دنبال داده های این مریخ نورد درباره شرایط زیستی مریخ بودند، نقش بر آب کرد.در گزارشی که کمیته تحقیق اسا در رابطه با این حادثه ارایه داده است، مدیریت ضعیف یکی از عوامل موثر در این شکست عنوان شده است.  در این گزارش 19 راهکار برای جلوگیری از تکرار این حادثه در آینده ارایه شده است. کسی چه می داند، شاید یک روز ارپاییانی که بر سطح مریخ قدم می زنند، با بقایای بیگل روبرو شوند

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید