تبلیغات
افتتاحیه کارگاه گذر زهره
ارسال در: 1383/03/10-00:00

 اخبار برگزاری نشست های نخستین روز از همایش و کارگاه بین المللی گذر زهره در تهران

 

حدود 250 نفر شرکت کننده از سراسر ایران به همراه تعدادی از منجمان حرفه ای از چند کشور جهان در این همایش شرکت کرده اند.

در فاصله میان هر همایش تقریبا برنامه منظم رصد خورشید توسط میهمانان خارجی انجام میشد که با استقبال خوبی همراه بود. عکس از همدم نیکخواه

مایک سیمونز از رصد خانه مونت ویلسون با تلسکوپ کوچکش همه را دعوت به دیدن خورشید از پشت یک تلسکوپ مجهز به فیلتر H-A خورشیدی میکرد.

دکتر علی طالبی نژاد درباره را ه اندازی یک مرکز علم و رصد خانه سخنرانی کرد. دکتر طالبی نژاد از تجارب خود در این باره سخن گفت.

پاسکال دمی و گرنات مایزر زوج المانی - فرانسوی علاقمندان عکاس و تصویر بردار آسمان و طبیعت بارها و بارها با تصاویرشان وجد علاقمندان را بر انگیختند. عکس از همدم نیکخواه

مایک سیمونز از رصد خانه ویلسون یکی از علاقمندان و حامیان نجوم آماتوری در ایران

گروه نجوم روجا هدیه ای از مایک سیمونز دریافت کرد. عکس از همدم نیکخواه

مجله آسمان در طول سه روز همایش به چاپ میرسید. این خبرنامه توسط گروه نجوم روجا منتشر میشد.

کارگاه گذر زهره و همایش نجوم آماتوری با سخنرانی آقای دکتر وساقی رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه شریف رسما شروع به کار کرد. در این همایش که با شرکت تعدادی از منجمان حرفه ای و آماتور نجوم از چند کشور جهان برگزار میشود طی سه روز مقالات و  مباحثی پیرامون پدیده استثنایی گذر زهره و همچنین نجوم آماتوری ارائه خواهد شد.

 

به گفته آقای وصالی دبیر همایش حدود 250 نفر شرکت کننده از سراسر ایران در این همایش شرکت کرده اند. یکی از هدف های برگزاری این همیش پژوهشی سراسری و بین المللی در باره این پدیده ذکر شده است.  دبیر این همایش همچنین از اهداف دیگر برگزای این کارگاه را نحوه ترویج نجوم آماتوری ذکر کرد که طی مقالای مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

 

سخنران دیگر روز نخست آقای مایک سمونز از کشور ایالات متحده بود . مایک سیمنز منجم آماتور در رصد خانه مونت ویلسون و همچنین مدیر و عضو انجمن رصد خانه ویلسون ایالات متحده است. سیمنز در این سخنانی به بررسی گذر زهره – نحوه وقوع و بررسی تاریخی این پدیده طی قرنهای اخیر تا کنون پرداخت. روش های رصد گذر نیز که توسط آقای ریچارد بری ارائه میشود برنامه پایانی نیمه روز همایش است.

 

این برنامه در بعد از ظهر امروز با سخنرانی آقای دکتر سعدالله نصیری قیداری با عنوان رصد خانه ملی ایر و منجمان جوان ایرانی – چگونه روز نجوم را برگزار کنیمتوسط پاسکال دمی – پروژه های ساده دانش آموزی برای رصد گذر زهر توسط محسن ایرجی  - نجوم آماتوری در آلمان توسط گرنات مایزر – استفاده از اختلاف منظر در رصد پدیده های آسمان توسط آرویند پارانجپای – مرد گالیله ای – روشهای نوین آموزش نجوم آماتوری – توسط پاول ویکر – نجوم آماتوری در هند  توسط آرویند پاراننجپی- و نجوم آماتوری در ایالات متحده توسط لیام کندی

 

روز های دوم و سوم همایش نیز طبق برنامه انجام شد اما تغییراتی نیز در برخی سخنرانی ها انجام میگرفت.

 

در حاشیه سه روز همایش

 

 

تغییرات مکرر

 

در روز نخست همایش تغییرات زیادی در برنامه ها رخ میداد.  تغییر های مکرر در زمان برگزاری جلسات و برگزاری نشست ها ی همزمان در نشست ها مشکلاتی را برای شرکت کنندگان در این نشست ها ایجاد کرد.

 

گذر سلامی دوباره

 

این عنوان خبرنامه ای بود که بعد از ظهر روز نخست به دست شرکت کنندگان داده شد. چاپ ویژه نامه مجله آسمان در بعد از ظهر روز نخست,  ازا تفاقات خوب همایش بود. بررسی گردهمایی تبریز – مصاحبه با آقای دکتر منصور وصالی دبیر همایش  و مقاله مفصلی در باره گذر زهره از مطالب این خبرنامه بود. قرار است تا در سه روز همایش شاهد انتشار این خبرنامه باشیم. گروه نجوم روجا (رشت) ناشر مجله آسمان است. خبرنامه آسمان به صورت منظم در روزهای یک شنبه , دوشنبه , و سه شنبه به چاپ میرسید. آسمان در تیراژکمی چاپ میشد که باعث کمیاب شدن آن شد.

 

مرد گالیله ای !

 

شرکت کنندگانی که در روز دوم به سالن شماره 3 رفته بودند آماده بودند تا با روشهای نوین آموزش نجوم ! بیشتر آشنا شوند. سخنران این برنامه پاول ویکر از کشور امریکا بود که با شمایلی شبیه به پوشش و لباس گالیله به میان شرکت کنندگان آمد. پاول در این برنامه به شرکت کنندگان نحوه آموزش نجوم به گروه های سنی مختلف را آموزش داد. که یکی از سخنرانی های مفرح در این سه روز بود!

 

تاریخ نجوم ایران

 

از میان سخنرانی هایی که توسط ایرانی ها ارائه شد شاید جذابترین را سخنرانی پوریا ناظمی نویسنده و خبرنگار علمی باید دانست. ناظمی در طول دو سال تحقیق در باره تاریخ نجوم ایران و تاریخ گذر های زهره در ایران اطلاعات مفصل و قابل توجهی از این پدیده در زمانهای گذشته بدست آورده بود. پیش بینی گذر توسط ابوعلی سینا در چند قرن پیش و همچنین رصد گذر و تصویر برداری از آن در قرن 19 در ایران توسط دانشمندان آلمانی مطالبی است که در این مقاله به بررسی آن پرداخته شد و تصاویری که گویای مکان واقعی رصدگران آلمانی در اصفهان بود .

 

رصد خورشید

اکثر مهمانان خارجی علاقه زیادی به نمایش خورشید با توجه به ارتباط این همایش با خورشید به ایرانی ها داشتند !  مایک سیمونز از رصد خانه مونت ویلسون با تلسکوپ کوچکش همه را دعوت به دیدن خورشید از پشت یک تلسکوپ مجهز به فیلتر H-A خورشیدی میکرد. لحظه ای میگذشت و خیل علاقمندان بود که گرد او حلقه میزدند. و مایک با حوصله و علاقه زیادی به پرسشها پاسخ میداد.  این کار توسط پاول ویکر همان مرد گالیله ای ! با دستگاه ساده نمایش خورشید و لکه ها نیز انجام شد.

 

تصاویر رویایی مایزر و دمی

 

تصاویر هیجان انگیز گرنات مایزر آلمانی و پسکال دمی زوج آلمانی فرانسوی عکاس و تصویر بردار زیباییهای نجوم و طبیعت تحسین حاضران را بارها و بارها برانگیخت . مایزر و دمی چند سخنرانی مشترک را در طول سه روز همایش ارایه کردند .

 

 

 

تقدیر میهمان از میزبانان !

 

سخنران پایانی دکتر وصالی دبیر همایش وکارگاه سه روزه گذر زهره بود. پس از ذکر نام و تشکر و تقدیر ایشان از کسانی که در برگزاری این کارگاه کمک کرده بودند نوبت به خبر بسیار خوبی بود که بیشتر از همه شاید قسمتی از خستگی را از تن گروه فعال روجا در آورد.

آقای مایک سیمونز طبق سنت چند ساله ای که داشته و در هر بار که به ایران آمده اند هدیه ای به یکی از گروه های فعال ایرانی داده بودند. این بار نیز از زحمات یکی دیگر از گروه های فعال و خوب ایرانی تشکر کردند. بله گروهی که در چند روز همایش گذر سنگ تمام گذاشت و بدون چشم داشتی مجله ای کوچک اما پربار را به دست علاقمندان میرساندند. هدیه مایک تلسکوپی کوچک اما با ارزش معنوی بالایی بود که تشویق حاظران را در پی داشت.

 

 

منبع :آسمان پارس
نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید