تبلیغات
گزارش برگزاری هشتاد و دومین باشگاه نجوم اصفهان
ارسال در: 1388/11/26-00:00
گزارش برگزاری هشتاد و دومین باشگاه نجوم اصفهان

آغازگر برنامه ها آیاتی چند از قرآن کریم بود و سرود ملی پس از آن پخش شد.

در ابتدای برنامه ها آقای مرادی مجری باشگاه با خواندن قطعه ی ادبی زیبا، خیر مقدمی به حضار در سالن عرض نمودند و یک نمای کلی از برنامه های باشگاه بهمن ماه را بیان کردند و بخش جدید مسابقه ماه نیز توسط ایشان توضیح داده شد.

نخستین سمینار باشگاه ، با موضوع " کاربرد دوربین های CCD در نجوم " توسط آقای معین عدنانی از اعضای فعال مرکز نجوم ادیب برگزار شد. ایشان در ابتدا در رابطه با تاریخچه و چگونگی ثبت اولین تصویر در گذشته صحبت کردند و در مورد ساختار CCD و کارهایی که با CCD انجام می گیرد توضیحاتی دادند. سپس به سراغ مفاهیم اولیه در زمینه ی CCD رفتند که می توان به اصطلاحاتی چون عمق چاه، حد اشباع، Bloming، جریان تاریک، Bias، Flat Field،Read-Out، اشاره کرد. اندازه ی پیکسل،تا کردن تصویر، سه راه برای تهیه ی عکس رنگی، اصلاح و پردازش تصویر Bias Frame، تصویر تخت، تصویر تاریک، روش های تهیه ی تصویر تخت، Ampli Fier Glow، دوربین های موزائیک Mosaic CCD، اشعه های کیهانیCosmis Ray، از موضوعات مرتبط با بحث دوربین های CCD در ادامه ی سمینار آقای عدنانی بود.

دریافت کارشناسی فیزیک کاربردی از دانشگاه واحد شهررضا و کارشناسی ارشد نجوم از دانشگاه زنجان ، عضو فعال باشگاه پژوهشگران جوان، سخنرانی برتر همایش فیزیک پژوهشگران جوان ، سخنرانی و ارائه ی سمینارهایی در زمینه ی نجوم در دانشگاههای مختلف، پژوهش در زمینه ی تحول چگالی جرم ابر سیاهچاله ها با استفاده از تکنینک تاب درخشندگی، پژوهش در زمینه ی روابط  ریاضی ابرسیاهچاله ها و نیز ستاره های نوترونی و کهکشانهای فعال و ..

با این بیو گرافی از میهمان ویژه ی این ماه باشگاه که توسط آقای عمران مرادی ارائه شد، حاضرین به استقبال سمینار خانم ابطحی با عنوان " ابر سیاهچاله ها " رفتند. سمینار خانم ابطحی را می توان به شش بخش تاریخچه ی سیاهچاله ها،  آشنایی با سیاهچاله ها، کهکشانهای فعال(AGN)، ابر سیاهچاله مدلی برای هسته های فعال کهکشان و تحول سیاهچاله هاتقسیم کرد. ایشان پس از صحبت های مقدماتی در زمینه ی نسبیت خاص و عام، به تعریف سیاهچاله پرداخت و آنها را بر اساس خواص فیزیکی و جرم به دو دسته تقسیم کرد.سیاهچاله ها بر اساس خواص فیزیکی به چهار دسته(سیاهچاله شوارتز شیلد،کِر، نورداستورم، کِر- نیومن)تقسیم می شوند و بر اساس جرم نیز به چهار دسته(ریز سیاهچاله ها، جرم ستاره ای، جرم متوسط، ابر سیاهچاله ها) تقسیم می شوند که روی هرکدام  توضیحاتی توسط خانم ابطحی داده شد. ایشان سپس به شواهد رصدی سیاهچاله ها پرداخت و چند نمونه از کاندیدهای جرم متوسط و جرم ستاره ای را تشریح کردند. خانم ابطحی در ادامه به سراغ ابر سیاهچاله ها رفتند اما در ابتدا مقدمه ای در باره ی کهکشانها بیان کردند و به توضیح انواع کهکشان ها پرداختند. به گفته ی ایشان در کنار کهکشان های عادی کهکشان های فعالی نیز وجود دارد  که20 تا 25 درصد درخشان تر از کهکشان های عادی  و دارای هسته ای درخشانتر و 10000 برابر بیشتر انرژی از خود گسیل می کنند. وی از سیاهچاله ها مدلی برای کهکشان های فعال نام برد، چنانچه ما در مطالعه ی دینامیکی مرکز کهکشان به این نکته می رسیم. در اواخر سمینار به بیان ابر سیاهچاله ها  و کاندیدهای آن پرداخت و اشاره ای به رابطه ی بین جرم ابر سیاهچاله و پاشندگی سرعت در برآمدگی کهکشان میزبان و هم چنین پاشندگی سرعت ستاره ای نمودند.

اخبار نجومی بخش بعدی برنامه ها بود که توسط آقای عمران مرادی اجرا شد و به موضوعاتی چون ، پرتاب موفقیت آمیز کاوشگر 3 به فضا، دهه ی نخست قرن 21 شاهد گرم ترین سال های زمین، مجله ی آسمان شب منتشر شد، رصد سیاره ی عطارد، تغییر رنگ پولوتون، رونمایی از ماهواره های بومی، زمین به تدریج برای موجودات فضایی غیر قابل رصد می شود ، اشاره شد.

در ادامه کلیپی در باره ی انجمن نجوم سپهر کاشان پخش شد که به معرفی این انجمن و شرح فعالیت های آن پرداخته بود.

اما بخش پایانی باشگاه گفت و گو و پرسش و پاسخ به همرا میهمان ویزه باشگاه بود که مانند ماه گذشته با همکاری آقای مهدی اسحاقی و آقای عمران مرادی به سوالات حضار از خانم ابطحی پاسخ داده می شد. دراین پرسش و پاسخ سوالاتی در رابطه با سیاهچاله ها ، ابرنواخترها، ستاره های نوترونی، تولد و مرگ ستاره ها، نسبیت عام و خاص و سوالاتی در رابطه با ابر سیاهچالاه ها از خانم ابطحی پرسیده شد که توضیحات تکمیلی توسط ایشان داده شد.

شماره ی سوم ماهنامه ی ستاره شناسی گیتا(اسفند 88)  در زمان باشگاه ارائه می شد، که در این شماره می توان موضوعاتی چون ، گیتی شناسی از دیدگاه قرآن(هفت آسمان)، دوره های ساروسی، بررسی رویت پذیری هلال ماه ربیع الاول و ربیع الثانی 1431، فسیل باکتری مریخی تایید شد، گوشه های از تاریخ نجوم(جوردانو برونو)، تاثیرات ماه بر حیات، طلوع علم فیزیک، نوروزنامه، رصد ماهواره ها، هفت گنبد افلاک، فلسفه علم(2)، خورشید گرفتگی 25/10/1388، شبی با راه شیری متفاوت، از سری مقالات عکاسی نجومی، کاریکاتور نجومی، ایستگاه فضایی بین المللی، معرفی کتاب:گاه شماری ایرانی، تعیین ساعت به وسیله ی ستاره ها، ویژگی های جالب و عجیب سیاهچاله ها، راهنمای آسمان/پدیده های آسمانی، فعالیت های مرکز نجوم ادیب در اسفند ماه، همراهان آندرومدا، را مشاهده نمود.

  نويسنده : محمد محمدی
www.Isfastro.com


نظرات ارسالی:
 
مشارکت در بحث:
نام:
ایمیل:
متن پیام:
کد امنیتی:

Copyright © 2001-2019 Parssky.com All Rights Reserved 

اسپانسرها :   اسپانسرها :  تایم لپس timelapse اسلایدر عکاسی فیلمبرداری  عکاسی صنعتی طولانی عکاسی رشد پروژه برج خنک کننده فایبر گلاس عکاسی نجومی تلسکوپ دوربین دوچشمی تجهیزات نجوم فروش عکس پارس ویو Parsview.ir   عکس با کیفیت وضعیت آب و هوای ایران  تهویه ایران .بانک عکس و وکتور فروش عکس . طرح و وکتور فروش دوربین دوچشمی

طراحی سایت با آسمان پارس

با کلیک روی +۱ ما را در گوگل محبوب کنید